Топ 10 B2B решения за електронна търговия за 2020 г.

B2B електронната търговия в САЩ ще достигне 1,8 трилиона долара до 2023 г. и ще расте с 10% годишно през следващите 5 години, според Forrester.


И това е абсолютно очевидно: съвременните бизнесмени искат да закупят продукти за своите компании безпроблемно и да плащат справедливи цени. B2B магазините за електронна търговия са чудесни места за предприемачите да пазаруват, тъй като модерните онлайн магазини предлагат страхотно изживяване при пазаруване.

В тази статия ще ви дадем кратък преглед на най-популярните B2B платформи за електронна търговия за разработване на B2B онлайн магазин. Ако планирате да стартирате B2B уебсайт, запишете този кратък списък, за да тествате всяка платформа за електронна търговия на едро и изберете тази, която точно отговаря на вашите нужди.

Популярни B2B платформи за електронна търговия

1. CS-Cart B2B & B2C

CS-Cart B2B & B2C е самостоятелен домакински софтуер за електронна търговия за B2B за търговци на едро и производители на малки и големи предприятия. Над 35 000 уебсайта за електронна търговия с B2C и B2B използват тази платформа по целия свят. Основните минуси на CS-Cart са богатството на функции и простотата.

CS-Cart B2B е платформа за електронна търговия на едро. Той има всички горепосочени функции, плюс още, за да предложи на купувачите на B2B истинско B2C пазаруване. CS-Cart е готов за интегриране с всякакви CRM, ERP, счетоводни и аналитични системи на трети страни благодарение на мощния си API.

CS-Cart е самостоятелно хостван B2B скрипт за електронна търговия – трябва да го инсталирате на вашия сървър. Това означава, че процесът на инсталиране може да изисква някои незначителни технически познания, поради което CS-Cart предлага подробни инструкции как да го инсталирате, използвате и поддържате. Природата за самообслужване на CS-Cart ви дава пълен контрол над вашия B2B магазин за електронна търговия. Можете да активирате и деактивирате всяка функция, да играете с настройки, да настроите сървъра и да редактирате кода.

Потребителите на CS-Cart обичат простотата на софтуера и неговата справедлива цена. Те оценяват чистата му архитектура и отворен код.

Страхотен бонус на CS-Cart B2B & B2C е неограничен брой витрини, които могат да бъдат настроени независимо. Вие сте свободни да отворите B2B и B2C storefronts, които ще работят и изглеждат по различен начин, и ги управлявате чрез един администраторски панел.

Отдолу:

Има няколко оплаквания за сложен процес на надстройка, ако магазинът е силно променен или сървърът не отговаря на изискванията. Потребителите казват също, че дизайнът на предния магазин по подразбиране е остарял.

2. 3DCart

3dcart е облачно базирано решение за електронна търговия. Стартирането на уебсайт за електронна търговия е много лесно, но може да бъде трудно да се модифицират и адаптират към бизнес целите. Компанията предлага B2C и B2B решения.

Тъй като 3dcart е облачно решение, е лесно да започнете магазин и да го настроите. Няма нужда да се притеснявате за инсталацията и сървъра. Но има същите ограничения като другите SaaS платформи: не може да ви предложи същата свобода и мащабируемост като решенията за собствена хостинг количка.

3dcart е доста богат на функции: има почти всички функции за B2B клиенти, споменати в началото на статията, с изключение на множество витрини и разширени функции за управление на ценоразпис.

Отдолу:

Има много оплаквания относно обслужването на клиенти на 3dcart и някои потребители казват, че дори са загубили пари заради неквалифицирания персонал за поддръжка на 3dcart.

3. X-Cart

X-Cart първият PHP софтуер за количка на пазара. Компанията предлага облачни и самостоятелно хоствани решения.

X-Cart е подходящ както за B2C, така и за B2B бизнеса. За съжаление няма ясно разделение на B2C и B2B функционалността. Решението има мощна система за управление на доставчици, промоции, система за преглед, разпределение на плащания и други функции на подходящ онлайн магазин.

Основният минус на X-Cart е, че той няма достатъчно специфични за B2B функции и множество витрини за независими B2C и B2B уебсайтове. Този софтуер трябва да бъде персонализиран така, че да може да се използва за сложен уебсайт за електронна търговия.

Отдолу:

Отзивите на потребителите са добри но някои клиенти не харесват, че техническата поддръжка понякога не може да помогне за разрешаването на проблемите, сложността на софтуера и липсата на важни функции.

4. Magento

Magento е една от най-популярните системи за пазаруване на колички в света, но и една от най-сложните по отношение на използването и развитието.

Magento е много универсален софтуер – можете да го персонализирате по ваше желание. Можете да направите своя B2B магазин базиран в Magento изключително гъвкав и богат на функции. За съжаление, за да стартирате и поддържате Magento B2B магазин, ще трябва вземете добър Magento хостинг, екип от кодери, които разбират Magento и знаят как да работят с неговата архитектура. Това означава повече разходи.

Отдолу:

Magento за B2B има почти всички споменати по-горе задължителни функции, но за съжаление има оплаквания от потребителите относно сложността на интерфейса. Хората казват Magento изисква известно време да бъде конфигуриран, преди да можете да го използвате на живо.

5. TradeGecko

TradeGecko е B2B скрипт за електронна търговия, който се фокусира върху простотата и автоматизацията на B2B продажбите. Той е предназначен за търговци на едро, дистрибутори, търговски марки и производители с висок растеж. TradeGecko е продукт на SaaS: по-малко технически проблеми, но и по-малко контрол.

TradeGecko има всичко това: индивидуални цени, възможност за скриване на продукти и цени от неоторизирани потребители, персонализирани ценоразписи, складове, промоции, лесно поръчване и пренареждане и какво ли още не. Потребителите са доволни от TradeGecko и обичат лекотата на използване и добрата поддръжка на клиенти.

Това решение има вградени инструменти за отчитане и анализи, които ви позволяват да разберете по-добре вашите процеси и да ги коригирате, когато е необходимо. Единственото нещо, което изглежда не е включено, е напълно функционална мулти-магазин функция за независимо функциониране на B2B и B2C уебсайтове.

Отдолу:

някои потребителите се оплакват за забавянето, липсата на специфични функции, честите промени в оформлението на административния панел и високите цени.

6. Контактолог

Contalog е предназначен за многоканални продажби: можете лесно да адаптирате вашите B2B и B2C бизнеси към уеб и мобилни канали. Contalog има много B2B функции като: централизирано управление на инвентара, управление на информацията за поръчките и продуктите при множество продажби и други инструменти за ефективна продажба на компании.

Contalog B2B платформата за електронна търговия е облачно решение – можете да получите достъп до магазина си от всеки компютър или мобилно устройство. Този софтуер за електронна търговия B2B ви позволява да добавяте продукти ръчно, да качвате от електронна таблица или да импортирате от съществуващия си сайт за пазаруване. За съжаление не можете да въведете по сериен номер или да сканирате баркодовете.

Има няколко планове за избор, всеки от които с различна цена. Най-основният план е безплатен и е подходящ за малки фирми, които имат само 100 поръчки на месец. Различните планове могат да обработват повече поръчки, а също и да ви позволят да добавите към основния софтуер. Софтуерът за електронна търговия Контакт B2B се интегрира с вашата платформа за електронна търговия, така че вашият инвентар може да се актуализира автоматично, когато клиентите купуват от вас. Можете също да получавате известия с нисък запас от този софтуер.

Отдолу:

Въпреки че Contalog има страхотна поддръжка и е лесен за използване, потребителите казват че отне известно време, за да свикне с интерфейса му.

7. InsiteCommerce

InsiteCommerce е B2B софтуер за електронна търговия за средни и големи производители и дистрибутори. Това е облачна платформа: лесно се разгръща и поддържа. Компанията ви предлага собствен сървър и инсталира магазина за вас. Но може да е трудно да персонализирате и мащабите, защото никога няма да имате пълен контрол над облака.

InsiteCommerce разчита на гъвкав API за интеграция с трети страни CRM и ERP системи. Този B2B скрипт за електронна търговия има някои полезни B2B функции като разширена система за управление на поръчки с генериране на фактури, бързо пренареждане и състояния на поръчки, функционалност „Котировки“ и вградени специфични опции за доставка.

За съжаление тази платформа няма всички основни B2B функции, споменати в началото на тази статия, така че може да се наложи да я персонализирате, като добавите персонализирана функционалност. Да се ​​надяваме, че неговата „архитектура на интеграция“ позволява известно мащабиране.

Отдолу:

В интернет няма толкова много потребителски отзиви за InsiteCommerce. Отзивите са добре, но потребителите оплакват за много дългата крива на обучение, скъпите надстройки и зависимостта от трети партньори.

8. Pepperi

Pepperi е B2B платформа за продажби на големи фирми и предприятия. Това е система за електронна търговия на SaaS B2B. Както споменахме по-горе, уебсайтът за електронна търговия SaaS винаги е по-лесен за внедряване и поддръжка, но никога не е под вашия пълен контрол.

Pepperi предлага местни мобилни приложения за Android и iOS с поддръжка на данни офлайн. Това означава, че ще можете да управлявате каталога си, когато вече има интернет връзка. Потребителите обичат уеб и мобилните интерфейси на Pepperi.

Pepperi е универсално B2B решение, което лесно се интегрира с CRM и ERP системи чрез мощен API. Той има много вградени функции, които предлагат подобен на B2C опит за клиенти на едро: страхотен дизайн на каталога, удобни методи за плащане и доставка, индивидуални цени за групи потребители, управление на ценоразпис, известия и други.

Отдолу:

Потребителите са доволни от Pepperi като цяло, но някои от тях доклад ужасна поддръжка на клиенти, която не е налична в петък и събота и лаг интерфейс (красиво обаче).

9. Ръкостискане

Ръкостискане е за производители и дистрибутори, които продават на магазини на дребно или други бизнес клиенти. Това е мощна, лесна за използване платформа за изграждане на уебсайт и мобилно приложение за вашите B2B клиенти.

За да поръчате от клиенти, Handshake ви помага да осигурите модерно изживяване в електронната търговия за B2B за лесно онлайн поръчка и мобилно приложение за поръчки отстрани, когато вашите клиенти са на пода.

За поръчка представител на продажбите, Handshake осигурява специално специализирано приложение за продажби, което им предоставя информация за клиента, продукта, цените и инвентара, от която се нуждаят. Поръчките могат да се формират бързо и да се подават незабавно.

Отдолу:

Потребителите са доволни от ръкостискането, но някои от тях казвам че приложението се срива от време на време. Също така, потребителите съобщават за някои грешки при синхронизиране.

10. OROCommerce

OROCommerce е B2B скрипт за електронна търговия, който поддържа както B2B, така и B2C бизнес модели. Той също така поддържа B2X сценарии. Този софтуер е предназначен за големи компании и предприятия на едро.

OROCommerce се интегрира за собствена CRM система OROCRM, която ви позволява да организирате контактите с клиентите и да организирате работния процес на взаимодействието с клиента..

OROCommerce е едно от най-гъвкавите B2B решения за електронна търговия на пазара днес. Това решение включва корпоративни акаунти, административни роли, множество ценови листи, добър API за интегриране с бизнес системи, стабилна система за промоция, специфични за купувача каталози и цени.

Отдолу:

Потребителите казват че вероятно ще се нуждаете от обучение, за да свикнете с OROCommerce, а разработчиците се оплакват от липсата на документация за разработка. Платформата е изключително гъвкава и сложна, което означава, че може да се окаже предизвикателство да я управлявате в началото.

Какви функции трябва да има скриптът за електронна търговия в B2B

B2B електронният магазин трябва да има специални функции за автоматизиране на процеса на купуване за компаниите. Това означава, че решението за електронна търговия в B2B трябва да има специфични функции, които софтуерът за пазаруване в B2C няма. Уверете се, че избраната от вас B2B платформа за електронна търговия има следните функции:

Лесна поръчка на продукти в насипно състояние

Истинският B2B софтуер за електронна търговия трябва да предлага удобен интерфейс за поръчка на продукти в насипно състояние. Само си представете: трябва да добавите 50 телевизора и 20 отоплителни котли от 3 различни типа в количката. Ако магазин не предлага удобен интерфейс за това, ще прекарате часове само за да напълните кошницата. Никой не обича да губи време, особено бизнесмените.

Организации в магазина за електронна търговия на B2B

Обикновено в процеса на покупка във фирмите участват повече от един човек. Имате нужда от функция, която позволява обединяването на потребители в организации. По този начин собственикът на организацията може да добави повече потребители към организацията в магазина: мениджъри, търговци, счетоводители. И всички те можеха да работят в един акаунт като различни потребители.

Гъвкави инструменти за формиране на цени

Скриптът за електронна търговия B2B трябва да поддържа групи потребители с различни отстъпки и привилегии и отстъпки, които зависят от това колко купувач вече е похарчил във вашия магазин. Обикновено компаниите купуват голям брой продукти наведнъж и редовно купуват. Важно е да предлагате на купувачите си количествени отстъпки и индивидуални отстъпки въз основа на техните нива (нива).

Няколко витрини

Ако ще продавате както на фирми, така и на физически лица, функцията за много магазини е задължителна за вашия онлайн магазин. Трябва да можете да конфигурирате своите витрини независимо, сякаш управлявате няколко магазина.

Интеграция с услуги на трети страни

Съвременните CRM, ERP, счетоводни и аналитични услуги могат значително да подобрят ефективността на вашия бизнес. Уверете се, че бъдещият ви B2B скрипт за електронна търговия има мощен API и се интегрира с бизнес услуги на трети страни.

Лесно пренареждане

Какво става, ако една компания купува консумативи от вас редовно? Не ги карайте да оформят поръчката всеки път, когато пазаруват на вашия сайт за електронна търговия. Компанията трябва да може да пренарежда същите продукти с един и същ брой артикули само с едно кликване.

Лесно изтегляне на ценоразпис

Преди да поръча, мениджърът трябва да получи одобрение за списъка с продукти и цени от надзора. Така че, мениджърът трябва да може бързо да изтегли ценовата листа с текущи цени.

Удобно поставяне на поръчки

Някои предприемачи просто не са свикнали да купуват продукти за своите компании чрез интерфейса на уеб магазина. Обикновено се обаждат и поръчват по телефона. В такива случаи вашият мениджър създава поръчка в административния панел. И е важно той или тя да го направи бързо, разговаряйки с клиента по телефона.

Затворете магазина за неоторизирани потребители

Трябва да можете да скриете каталога от любопитни очи и да проверите ръчно всеки регистриран купувач. Това ще ви предпази от зловещите дейности на вашите конкуренти и ще подобри умереността на новите купувачи.

В заключение

Няма идеална платформа за вашия B2B сайт за електронна търговия. Ще трябва да персонализирате всеки софтуер повече или по-малко, така че да отговаря на вашите бизнес процеси и цели. Така че, преди да вземете решение за B2B CMS, свържете се с всеки доставчик от този списък, поискайте демонстрация и се уверете, че ще можете да персонализирате и мащабирате платформата.

Ян Кулаков е специалист по съдържание и маркетинг в компания за разработка на софтуер за електронна търговия CS-Cart. Той страстно създава визуално съдържание и обича да го споделя със света. Ян може да обясни сложни неща с прости думи, затова ръководи фирмения блог и създава съдържание за други блогове за електронна търговия и маркетинг. Свържете се с Ян Facebook и Instagram.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map