Техники за интелигентна оптимизация на уебсайтове за подобряване на органичния трафик

Тази статия е написана от Брандън Грейвс.


Всеки, който се занимава с уеб базиран бизнес, иска да увеличи трафика към своя сайт / блог. Тя им носи възможности за бизнес. Казва се, че „Няма трафик, няма бизнес“. Няма полза от това да имате страхотни продукти и услуги, ако не получавате трафик към уебсайта си.

черта изображение

Органичният трафик е може би най-добрият начин да направите сайта си добре класиран във водещите световни търсачки. Всъщност именно неплатеният трафик идва от търсачките. Привличането на органичен трафик към уебсайтове / блогове обаче не е детска игра. За това е необходимо много търпение, всеотдайност и активно прилагане на интелигентни SEO трикове. Ако търсите ефективни начини и стратегии за подобряване на органичния трафик към вашия сайт, просто следвайте съветите по-долу:

1. Направете своя уебсайт по-подходящ и използваем

Когато посетителите търсят информация, продукти, услуги и т.н. в WWW, търсачките търсят уебсайтове или уеб страници, които са актуални, безопасни, подходящи и по-удобни за посетители. Помага им да имат положителен опит и да намерят необходимите неща лесно и бързо. Ако вашият уебсайт съдържа остаряла информация или има проблеми с използваемостта, търсачките ще я пренебрегнат, докато показват резултати спрямо думите за търсене, въведени от посетителите.

Ето защо, на първо място, трябва да обновите уебсайта си, за да го направите професионален, привлекателен и подходящ за целевата аудитория. Можете да предприемете следните стъпки в това отношение:

 • Уверете се, че вашият уебсайт е актуален и професионален. Използвайте най-новия софтуер, антивирус, висококачествен сървър, защитна стена и т.н., за да го стартирате правилно и да поддържате на живо 24 * 7.
 • Уверете се, че вашият уебсайт няма проблеми с UI / UX,
 • Съвместим с всички съвременни уеб браузъри,
 • Уверете се, че вашият сайт отговаря на всички мобилни устройства и
 • Уверете се, че сайтът ви се зарежда по-бързо.

2. Съсредоточете се върху SEO на място

Чести актуализации на алгоритъм на Google увеличиха значението на SEO оптимизацията на място. Ако не успеете тук, SEO класацията на вашия сайт ще намалее рано или късно. Има няколко начина, по които можете да направите подобрения в SEO упражненията си на място и да очаквате повече органичен трафик да идва на вашия сайт. Открийте подходящи ключови думи под вашата ниша. Ако е възможно, използвайте ключови думи с дълга опашка, за да покриете все повече и повече теми, свързани с вашия бизнес. Създайте групово оптимизирано, смислено, уместно и без грешки съдържание. Качвайте ги на своя уебсайт / блог редовно и оптимизирайте правилно, използвайки най-новите SEO трикове. Търсачките винаги търсят ново качено съдържание, за да покажат на посетителите най-автентичните резултати.

Ако изграждате уебсайта си с помощта на популярни разработчици на уебсайтове като Weebly, те имат всички елементи, готови да направят SEO на място.

Забележка: Ето ръководството за SEO за начинаещи, ако искате да научите повече.

3. Елиминирайте всички прекъснати връзки

премахване на всичко-разчупена linksa

С постоянен приток на ново съдържание уебсайтовете стават все по-големи и по-големи с всеки изминал ден. Така че за хората става много трудно да поддържат такива уебсайтове. След няколко дни / седмици / месеца, съдържанието на уебсайта може да бъде премахнато или остаряло, което може да доведе до прекъснати връзки. Изключително херкулесова задача е да намерите и коригирате ръчно тези разбити връзки.

Всъщност прекъснатата връзка е несъществуващ уеб ресурс, който също се нарича мъртва връзка. Когато някой се опита да получи достъп до такива несъществуващи уеб страници, HTTP код 404 се показва от сървъра. Наличието на твърде много прекъснати връзки на вашия уеб сайт може да намали неговото качество, да отвлече търсещите машини и посетителите, както и да доведе до рязък спад в трафика на уебсайта. Следователно, трябва да проверите и елиминирате прекъснатите връзки на вашия уебсайт, като използвате онлайн ресурси и инструменти.

4. Блог редовно

Google дава голямо значение на всички онези уебсайтове, които се актуализират редовно с прясно и уникално съдържание. Блогът е лесен начин да поддържате уебсайта си свеж и актуален. Така че, просто прикачете корпоративен блог към вашия уебсайт и започнете редовно да го актуализирате с прясно съдържание.

Да се стартирайте блог не е трудно, както изглежда, трябва да имате стратегия и постоянство. Ако това се случи, роботите на търсачките ще посещават редовно вашия сайт, ще добавят ново добавени страници в техните индекси и ще увеличавате бавно трафика към уебсайта си.

5. Потърсете възможности за блогове на гости под вашата ниша

Блогът с гости е друго важно, което трябва активно да изпълнявате, за да спечелите много ползи. В този процес човек изпраща уникално съдържание на блогърите (под своята ниша) за публикуване. Ако публикациите му са публикувани от собствениците на блога, това помага на двете страни. Собствениците на блогове получават качествено съдържание безплатно и могат да го използват, за да подобрят своя уеб базиран бизнес и да генерират повече приходи. От друга страна, участниците разширяват обхвата си до голяма част от целевата аудитория и получават бизнес възможности на стойност милиони долара.

6. Да има определена стратегия за вътрешно свързване

Вътрешно свързване на важна SEO практика, при която специалистите по дигитален маркетинг свързват една страница към друга страница в същия домейн за навигационни цели. Това им помага да придобият по-висока репутация в очите на различни търсачки и посетители, да подобрят обхождането и индексирането на уеб страниците, да намалят процента на отпадане на сайта и да увеличат значително кликванията върху уебсайта. Така че приемете вътрешната връзка като част от вашето SEO усилия и се наслаждавайте на неговите предимства.

7. Бъдете активни на важни сайтове за социални медии

да бъде активен по--важно-социално-медийна-sitesa

Винаги имайте предвид, че Google счита репутацията на социалните медии за уеб класациите. Уебсайт с прилично присъствие в различни канали за социални медии е предпочитан от Google и показан в резултатите от него. Така че, трябва да популяризирате своя уебсайт или неговите страници във всички важни канали за социални медии. Просто добавете все повече хора към страниците на социалните медии на вашия сайт и разпространявайте съдържание сред тях. Насърчете ги да споделят вашето съдържание максимум. Всичко това ще ви помогне да получите повече органичен трафик към вашия сайт.

8. Активно общувайте със своята аудитория

Ако общувате активно с целевата си аудитория, това ще ви помогне да разберете какво мисли, чувства и се бори аудиторията ви, докато общувате с вашата марка. В зависимост от продукцията можете да направите необходимите промени и да насърчите хората да се ангажират с вашата марка за дълъг период от време. За да комуникирате с целевата аудитория, можете да използвате различни системи, като например Маркетинг по имейл, Питане за обратна връзка, системи за коментари, форуми, RSS канали, уебсайтове за въпроси и отговори и т.н..

9. Анализирайте стриктно вашето SEO упражнение

Няма значение колко добре извършвате SEO дейности, за да увеличите трафика към вашия сайт, винаги има някои области на подобрение и корекция. Следователно, трябва редовно да проследявате изпълнението на SEO упражненията си и да изследвате областите на по-нататъшно подобрение. Просто направете всичко това, за да гарантирате, че всеки ден получавате доста количество органичен трафик към сайта си.

заключение

Стабилният поток на органичен трафик към вашия уебсайт е от съществено значение, ако искате да генерирате достатъчно приходи и да изведете своя бизнес, базиран в Интернет, на следващото ниво. Това са няколко полезни съвета за увеличаване на органичния трафик към уебсайтове / блогове. Просто ги приложете и ще имате техните ползи в бъдеще.

Брандън Грейвс е плодовит дигитален маркетинг и експерт по WordPress, работещ с HireWPGeeks. Той продължава да пише за най-новия уеб дизайн и услуги за разработка на WordPress като преобразуване на PSD в WordPress, Преобразуване на HTML в WordPress и др. Следвайте го на Google Plus за да получите незабавни актуализации.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map