Съвети за SMM за блогъри: Извеждане на социалните ви медии на следващото ниво

Броят на социалните медии се брои.


Ако сте блогър, който иска да си създаде име и да работи с по-големи марки, но Google Analytics не е там, където искате да бъде, голям социален медии, които следвате, могат да ви помогнат. Експертите в социалните медии ще ви кажат, че ангажираността е критична, естествено, но сега тенденцията е да се премине към повече „живо“ ангажиране. Макар автоматизираните инструменти да имат своето място, най-доброто използване на времето е „навлизането“ в носителя. Не трябва да автоматизирате непрекъснато, но вероятно също не трябва да автоматизирате съдържанието 50% от времето.

С толкова много инструменти и толкова малко време, как можете да се справите с успешна маркетингова кампания в социалните медии?

10-31-PinterestАнализ на Pinterest

Стъпка 1: Изберете най-добрите си инструменти

Първото нещо, което съветвам, е да работите по един инструмент в даден момент, да го поставите на място, което ви е удобно, да преминете към следващия инструмент, който искате да използвате, и след това да се въртите назад, за да подобрите първия – и така нататък , Не искате да използвате всеки един наличен инструмент, но изберете около 5 за редовно използване и поне един или два за овладяване. Работете над овладяването на инструментите, към които вече се захващате по отношение на последователи или Google Analytics, или ако не получавате никакви сцепления, изберете този, който сте най-много.

Стъпка 2: Разделете социалните си медии

Използвайте каналите си за социални медии по различни начини и за различни целеви аудитории. Това е идеална практика за лайфстайл блогър, тъй като те покриват няколко ниши, но работи и за блогър с ниши. Например, блогърът, който пише рецепти, може да споделя тези във Facebook, може да говори за хранене в Google+, може да чурулика за раздаването, свързано с храната, да фиксира рецептите на други хора (и няколко свои) и Instagram да се храни.

Ето как разнообразявам каналите си като лайфстайл блогър:

 • Страница на фен на Facebook (перспективи: сериозен, професионален; фокус: противоречив)
  Тъй като е толкова трудно да се включи във Facebook, аз поддържам всичко това на тази страница – без хумор, но много горещи новини и противоречия, хранителен активизъм и токсини в новините.
 • Лична страница във Facebook (перспектива: забавление, светлина; фокус: личен)
  На моята лична страница общувам най-вече с приятели и блогъри, но и споделям подходяща работа. Взимам тук повече от „лайфстайл” подход. Мога да публикувам или премествам хумор, луди неща, които се случват през деня ми, или алтернативни здравни публикации, които смятам, че не са достатъчно сериозни за моята фен страница.
 • Google+ (перспективи: приятелски настроен, оптимистичен; основен акцент: зелен живот, семейство, храна)
  В момента препозиционирам, за да се съсредоточа най-вече върху зелена жива и истинска храна, но тук избягвам спорове и споделям по-вдъхновяващ поглед върху проблемите в моите ниши.
 • Pinterest (перспективи: ежедневни; основен акцент: храна, околна среда)
  Правя много различни дъски, но безглутеновата ми дъска е най-успешна, така че прекарвам по-голямата част от времето си в приковаване там, въпреки че моята дъска „Забавление за деца“ също се справя добре. По същество се фокусирам върху храната, семейството, занаятите и играчките.
 • кикотене (перспективи: всеки ден, личен, лек; фокус: всичко, което ме интересува)
  Използвам Twitter за всичко: за участие в конкурси, споделяне на каузи, маркетинг за клиенти, пренареждане на публикации, които отговарят на моя блог, споделяне на неща, които ми харесват, които не се обсъждат в моя блог (като избори за туитър на живо или „Ходещите мъртви“). Обичам да казвам „Аз съм в Twitter“. (Ще обхващам задълбочени ангажименти в Twitter в следващата си публикация.)
 • Instagram (перспектива: небрежно; фокус: семейство)
  Това е строго за семейни фото споделяния. Повечето от блогърите, които следя, правят същото. Лично аз предпочитам да виждам такива видове изображения, отколкото реклама или маркетинг, които се чувстват не на място – като всички онези „обгръщания на тялото“ Instagrammers.

Сега преминете през емисиите си и изберете прогноза и се съсредоточете за всяка от тях. Посветете един или два канала към личния си живот и оставете останалото професионално или посветено на вашия блог за храни. Все още можете да споделяте части от блога си в личните си канали, дори и да го поддържате личен – но това, че ще го направите публично, ще помогне да получите името си там.

Стъпка 3: Разберете своите последователи

След това трябва да разберете как вашата аудитория използва всеки канал. Преди да решите как да ги разделите, погледнете какво използват хората, които следвате във вашата ниша, и се адаптирайте към това. Трябва наистина да следите какво реагират и да реагират. Следвайте техните hashtags и спрете от онлайн партитата или събитията, на които присъстват. Върнете се към техните сайтове, за да получите преглед на техните блогове. Споделете за противоречиви фигури във вашето царство и преценете реакциите.

Ето пример за това как работи това за мен: Блог за хранителен активизъм, но също съм посланик на марката на Silk. Макар и двете да изглеждат свързани, аудиторията за едното може да бъде противопоставена на другата. Така че запазвам повечето си публикации за Silk на личната си страница във Facebook, Pinterest и G +, и ги споделям в редовните си блогове за коментари на блогъри, като същевременно ги държа далеч от моите групи за коментари на активисти. Този вид сегментиране ви позволява да разнообразите в повече теми, дори под една и съща ниша.

Отидете по-дълбоко: Научете как да разберете по-добре аудиторията си и доставете страхотно съдържание с тези 12 съвета.

Стъпка 4: Увеличаване на социалните ви медии

Получаване на сцепление във фен страниците на Facebook

С удоволствие мога да кажа, че ангажираността във Фейсбук се наложи за мен и се преместих в класацията колко често се виждат моите публикации – по-важната част. Седмичният ми обсег за публикации премина от шест седмично до около 1000 на седмица, което е около 20% ангажираност, от 1% или по-малко – добър брой за марките в този момент. Ето какво направих в комбинация с раздавания, за да получа повече сцепление във Facebook:

 • Много чести публикуване:
  Това е най-горният ми съвет и ми върши чудеса, като виждам моите публикации. Публикувам колкото е възможно по-човешки. Колкото повече публикувам, толкова повече се вижда моят поток – и дните, в които не публикувам много, много по-малко се вижда.
 • Публикуване по-рано през деня:
  Колкото по-рано публикувах, толкова по-добре го направихте – дори преди да вляза в бюрото си, което е интересно, тъй като съм на Източното крайбрежие в САЩ, така че е доста рано! Разгледайте своите статистически данни, за да видите кои времена работят най-добре за вас – също така ще кажат какви актуализации правят най-добре. Можете да автоматизирате ранната си публикация предната вечер, а след това на другия ден да включите коментари на живо.
 • Публикуване от експерти:
  Отново не е само това, което публикувах, а чиито данни споделих. Когато споделям елемент с хештеги и собствени коментари от някой важен, да речем Робин О’Брайън от “Нездравословна истина”, аз се справям по-добре. Публикувам около 70% подходящи данни от експерти в моята област и 25% от моите собствени публикации само с няколко от приятели.
 • Коментиране на публикации и акции:
  Опитвам се да се ангажирам тук, като публикувам нещо противоречиво и питам читателите какво мислят или как реагират, или как това се е отразило на мен.
 • Използвайте визуално правилно:
  Публикацията с най-органичен ангажимент за мен имаше видео, прикрепено към нея, затова препоръчвам да споделяте видеоклипове във вашата тема. Също така създайте изображения с подходящ размер. Всъщност можете да качите изображение с различен размер, ако вашата блог снимка не е правилна Вижте Основните размери на снимките на Луиза Майер във Facebook за 2014 г. за точни размери.
 • Увеличете публикация:
  Има толкова много спорове за това, но ако искате да инвестирате $ 5, за да увеличите публикацията и да видите какво ще се случи, казвам, отидете поне веднъж. Уверете се, че това е наистина ценен пост! Последното, което стимулирах, беше раздаване и получих 1000 посещения от тази еднодневна инвестиция. Това не е нещо, което можете да правите редовно, освен ако нямате голям бюджет, но ако любопитството ви има най-доброто от вас, увеличете съдържанието, което наистина искате да излезете там, като експертни съвети или безплатна електронна книга, която сте написали. Определено си заслужава да се снимате. Внимавайте да следвате техните указания за изображения и се уверете, че вашият тласък си заслужава. 5 долара за 1000 гледания е страхотна сделка, но за 130 гледания – не толкова голяма.
 • 10-31-facebooktargetingМаркиране на други:
  Честно казано не го правя толкова, колкото би трябвало, но се получи добре, когато познавах човека и тя беше експерт или имах голям опит. Ако не познавате човека, можете да рискувате да бъдете блокирани от този потребител.
 • Използвайте насочване във Facebook:
  Сега Facebook също така ви дава възможност да насочите аудиторията си, а не да изпращате своите публикации на всички. Можете да изберете цел въз основа на пол, връзка или образователен статус, интересувате се (мъже или жени), възраст, местоположение и език. Например, ако имам публикация за алтернативно здравословно събитие или раздаване, можете да насочите местоположението си към определена държава, регион, държава или град. Това е изключително полезно за популяризиране на събития и подаръци с местно внимание.

Отидете по-дълбоко: Ето още съвети как да подобрите представянето си във Facebook.

Google+ отново

Блогърите все още имат смесени чувства относно това дали да използват или не Google+. и колко време да му посветя. G + е един от онези инструменти, с които наистина се нуждаете лично. В Google+ има повече хора и групи, които споделят информация, отколкото компании, които я използват като маркетингово средство. Тъй като G + е ценна за позиционирането на търсачките, струва си да инвестирате време.

Ето някои стъпки за начинаещи:

 • Влезте в G + и се ангажирайте с блогъри в нишата, която искате, и създайте кръг от тях. Направете това, като ги намерите в други форми на социалните медии.
 • Използвайте G + като страницата си с откъси в блога. Публикувайте правилно собственото си съдържание, като напишете откъс за това, че съдържанието ви завършва с въпрос, подреждайте съответните хештеги по-долу, маркирайте ключови играчи и добавяйте приказна снимка.
 • Започнете, като давате +1 и коментари на членовете в този кръг. Отговорете със смислена дискусия, а не просто “готино!”
 • Маркирайте ги поотделно с полезни публикации. Моля, не го ограничавайте до вашите собствени публикации, но предмети, които наистина ще им бъдат полезни или любопитни.
 • Насочете акциите си. Предимството е, че можете да се насочите по-фино, за разлика от Facebook. Вашата първа стъпка е създаване и присъединяване на кръгове и маркиране на хората в правилните кръгове, като знаете кои са ключовите играчи и социализиране с тях. \ Ако имах местно събитие, просто бих могъл да споделя с моя кръг на Philly Social Moms Circle. Когато имам безглутенова рецепта, споделям, че моите блогери без глутен и алергия. Това е отличен начин за сортиране и насочване на публикации за хора, които имат множество ниши.

Отидете по-дълбоко: Ето подробен поглед върху общностите в Google+ и как да ги ангажирате.

Pinterest

Лесно е да оставите този борд на мира, но той може да бъде най-високият ви източник на трафик, дори когато правите много малко, за да го поддържате, но можете да надградите върху това.

 • Уверете се, че приковавате съдържанието на други хора, а не само вашето. Вероятно трябва да е около 50/50.
 • Пишете смислени коментари, както и харесвания. Можете да отворите дискусия, което е рядкост за Pinterest – но това ме забеляза!
 • Правете поне 15-20 пина на ден. Този PDF файл в White Gloves Social Media има списък с инструменти за планиране на Pinterest, ако имате нужда от тях, много от които са платени или ограничени.
 • Вижте анализите си в щифтове. Това ще помогне много! Ще ви покаже какви дъски работят и кои не, така че можете да насочите енергията си към по-популярните табла.
 • Вземете покани за групови дъски – или създайте свой собствен. Закачването с екип по обща тема е чудесна идея. Обърнете внимание, че в момента ваканционните и сезонните дъски са горещи. Най-добрият начин да постигнете това е да бъдете част от блогърска група и да намерите хора с общи интереси.
 • Поискайте покана за Ahalogy. Това е чудесен инструмент за планиране на Pinterest, но също така дава възможност за ангажиране и ви позволява да знаете кога е време да поставите отново щифт. Той също така предоставя допълнителни статистики и по-модерни инструменти, докато го използвате.
 • Проверете Google Analytics – трябва да получавате трафик и от Pinterest. Ако не, уверете се, че приемате тези съвети. (Предполагам, че сте настроили уебсайта си да бъде свързан със страницата ви в Pinterest.)
 • Вградете вашия съвет в съответната публикация в блога, за да поканите хората да следват.

Отидете по-надълбоко: Вижте 10 Pinterest платки, които всеки блогър трябва да следва.

Instagram

10-31-iconosquare

Толкова е лесно: направете страхотна снимка и я споделете – или направете тромава снимка, филтрирайте я и след това я споделете! Първо трябва да започнете да следите хората.

Ако можете да намерите група за споделяне на блогър, следвайте и хората да ги последват. Ключът е да видите какво споделят хората и ги имитирате. Най-добри съвети:

 • Хештег много. Наскоро снимка на костюма на Хелоуин на дъщеря ми, хешира го „#frozen“ и официалният акаунт на Frozen хареса моето изображение. Ако Frozen или Disney бяха в центъра на вниманието ми, щях да ги следя и да започна да маркирам замразени елементи, доколкото е възможно.
 • Подобно на други снимки, дори и тези, които намерите в проучване.
 • Коментирайки! Подобно на Pinterest, това не се използва толкова много, колкото на други медии, така че ще ви забележи. Отново започнете смислен разговор и бъдете ласкателни.
 • употреба Iconosquare. В допълнение към задълбочената статистика получавате добавки за инструменти и други. Всъщност те имат плъгин, така че можете да инсталирате емисията си на вашия уебсайт. Това отнема не повече от 5 минути!

Твой ред!

Погледнете тези препоръки и започнете да преминавате през собствените си канали в социалните медии, за да създадете свой собствен план и да започнете да генерирате повече последователи в социалните медии сега!

Статия, написана от Джина Бадалати; първоначално се появи на Блог WHSR; сега тя се управлява и актуализира от служителите на BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map