Стратегии за маркетингова електронна търговия: 6 съвета за постигане на повече продажби

В световен мащаб анализаторите проектират, че през 2019 г. ще има 1,92 милиона глобални цифрови купувачи и продажбите в електронната търговия ще достигнат 4,9 трилиона долара до 2021 година. Развитите собственици на бизнес са заети с подготовката, за да спечелят своя дял от този вятър.


Продажбите на електронна търговия на дребно растат по целия свят (източник: Работа в маркетинга)

Ако управлявате магазин за електронна търговия, искате да знаете най-добрите стратегии за стимулиране на продажбите. Както новите, така и разрастващите се бизнес се нуждаят от стратегии за продажба, които работят.

Тази статия ви показва 6 тактики за увеличаване на онлайн продажбите.

6 идеи за електронна търговия за увеличаване на онлайн продажбите

1. Инфлуенсър маркетинг

48% от маркетолозите казват, че възвръщаемостта на инвестициите на маркетинга на влиянието е по-висока в сравнение с други канали. Междувременно 41% от тези маркетолози са съгласни, че маркетингът на влиянието е толкова ефективен, колкото и другите най-добри канали.

освен това, 49% от потребителите се доверяват на влиятелни лица, докато 40% купуват неща, след като ги видят в социалните медии.

Маркетингова стратегия за електронна търговия89% от маркетолозите смятат, че маркетингът на влиянието получава резултати за тях (Mediakix).

За стратегията искате да се възползвате от ефекта, който влияещите влияят върху своите последователи.

Инфлуенсър маркетингът е вид реферален маркетинг. Макар и резултатът, който получавате от един човек тук, е далеч по-голям. Следователно, когато влияещ говори за вашата марка, феновете слушат.

Ако сте нови за маркетинга на влиянието, ето кратък преглед на това как работи.

Първо, намерете подходящите влиятели. Кацането на правилния влиятел може да бъде много работа. Искате да сте сигурни в жизненоважни показатели като

 • Те са насочени към вашите потенциални купувачи,
 • Влиянието има човешки последователи, а не ботове, и
 • Влиянието ще разпространява вашите съобщения ефективно с аудиторията си.

След това ще преговаряте с целевите си влияещи и ще се споразумеете за стимули за промоция и други условия.

След като имате своите влиятелни лица и се съгласите как да работите с тях, ще генерирате код на талон за последователите на влиянието.

След това вашите целеви влиятели използват тези кодове, за да промотират вашия продукт. Само не забравяйте да се ангажирате навреме с аудиторията на влиятелните хора за адреси и въпроси.

Един доклад казва, че влияят на красотата генерирайте $ 11,38 за всеки 1,29 долара харчиш. Това е близо 800% ROI! Сега, не е ли „красиво“?

Инфлуенсър маркетинг по време на работа

@nknaturalz е фризьорски Instagram влияещ от Канада. Промоционалното й копие се чувства като естествен разговор между нея и нейните читатели. Тя ангажира своите последователи и ги кара да купуват от нейните спонсори, в случая, @curlkeeper

За да започнете с маркетинга си на Influencer, просто намерете влияещи във вашето пространство и след това се свържете с тях, за да знаете какво включва техните услуги. Можете също да търсите в „популярни влияещи в [YOUR NICHE]“ в търсене в Google, за да намерите инфлуенсъри, към които насочвате.

2. Платена реклама

Платеният маркетинг води до значителна част от продажбите в електронната търговия. Според доклад на Меркле, 60% от кликванията върху реклама в Google и 31% в Bing са за реклами за пазаруване.

Merkle Q1 2018 Digital Marketing Report

Тези числа показват, че хората са по-склонни да кликват върху реклами в електронната търговия, отколкото други видове реклами. По-интересното е, че тенденцията се увеличава, така че интелигентните бизнесмени харчат повече за реклами и изпитват повече кликвания.

Нека да видим как става това по някои канали в социалните медии.

Facebook Ads

Над 2,7 милиарда потребители са активни във Facebook всеки месец. Нещо повече, мрежата има повече данни за ежедневните дейности на хората в сравнение с другите платформи.

Рекламите във Facebook могат да командват колкото 152% ROI. Не искате да пропускате потенциала му да стимулира трафика и продажбите за вашия бизнес.

Видовете реклами във Facebook включват:

 • Страница харесва
 • Ангажиращи реклами
 • Публикуване на промоция
 • Популярността на марката
 • Локализирани реклами
 • Конверсии на уебсайтове
 • Кликвания върху уебсайтове
 • Промоции за събития
 • Водещи реклами от поколение

Преминете към Facebook Business за да стартирате рекламите си. Отворете акаунт, прикачете начина си на плащане, свържете акаунта си в Instagram и след това проектирайте и стартирайте вашата реклама.

В зависимост от целите си можете да настроите реклами, които просто създават информираност за вашия продукт, да накарате купувачите да посещават вашия магазин за електронна търговия или да купуват от вас.

За да започнете, кликнете върху Рекламен диспечер.

Кликнете върху „Създаване“. Изберете типа реклама, която искате да покажете, и след това следвайте подканите, за да я настроите.

Реклами в YouTube

Потребителите на YouTube харчат един милиард часа на видеоклипове в YouTube на ден. Тази цифра не само наваксва телевизията, но и е надминала Netflix и Facebook видео заедно. Netflix имаше 116 милиона по това време, а Facebook – 100 милиона.

Тези цифри не означават нищо за вашия бизнес, ако хората не проявяват интерес. Но ако искате да успеете с този метод, видеоклипът ви трябва да е уникален. Винаги започвайте с елементи, които предизвикват интерес и любопитство.

Instagram Ads

През април 2017 г. Instagram обяви, че е достигнал 700 милиона активни потребители.

Със зашеметяващи изображения и видеоклипове всяка компания може да рекламира в Instagram. Броят на рекламните акаунти в Instagram нарасна от 200 000 през 2016 г. до един милион през 2017 г. Това може да се случи само защото Instagram рекламите работят.

За щастие бизнесът за електронна търговия може да се възползва от реклами в Instagram. Рекламите изглеждат като типична публикация, така че никой няма чувството, че им рекламирате. Можете да взаимодействате с потребители и можете да използвате данни от Facebook за насочване.

Рекламите тук включват:

 • Фотореклами
 • Слайдшоу реклами
 • Видеореклами
 • Реклами на въртележка

пренасочване

По-вероятно е клиентите да купуват от вас по-късно, ако в миналото са взаимодействали със страниците ви със съдържание или социални медии.

Следователно пренасочването проследява вашите посетители и им показва вашите реклами, когато те са онлайн. Целта е да ги накараме да посетят отново, и този път, да направят покупка. Можете също да пренасочите аудиторията на конкурентите си.

Първи стъпки с Retargeting

За да стартирате пренасочването си, трябва да вградите JavaScript код в главата или долния колонтитул на вашия сайт. Ако например пренасочвате към Facebook, ще ви трябват Facebook Pixels.

Ако искате да използвате пиксели във Facebook, изберете „Конверсии“ ​​като цел на вашата реклама и след това следвайте подканите.

Facebook си партнира с повечето платформи за електронна търговия и управление на съдържанието като WordPress, BigCommerce, Wix, Shopify и други. Така че интегрирането на вашите пиксели вече е лесно. Например, с WordPress, всичко, което трябва да направите, е да добавите пикселите към плъгин на Facebook. Facebook предоставя насоки и тук.

3. Маркетинг на съдържанието

В проучване 72% от маркетолозите се съгласиха, че е предизвикателство да управляват съдържанието стратегически. Освен това 59% от тези търговци заявиха, че стратегическото им подобряване на ROI.

Източник: Институт за маркетинг на съдържание

Искате да използвате маркетинг за съдържание, за да образовате аудиторията си за вашия продукт. Освен това ще изграждате трафик и ще създавате информираност за вашите предложения, тъй като повече хора имат достъп и използват вашите образователни материали.

По-конкретно, можете да създадете тези видове съдържание

 • Видео,
 • Блог публикации,
 • Infographics,
 • Публикации в социалните медии (включително изображения и GIF)

Чутото за маркетинг на съдържание е да използвате съдържанието си за привличане на потенциални клиенти и след това да ги преобразувате в купувачи.

Теми и ключови думи

Създаване на страхотно съдържание Ви позволява да класирате в търсачките, а това означава, че търсите трафик за вашия сайт. Следователно, когато избирате теми и ключови думи, бъдете сигурни, че търсенето им е високо.

Трябва да се насочите към думи или фрази, които описват вашия продукт или услуга.

Ако продавате продукти за отслабване, тогава можете да потърсите фразата „отслабнете“ в инструмент за ключови думи. На изображението по-долу обемът на търсене за „отслабване“ показва средно месечно търсене от 36 000.

Инструментът за ключови думи като Ahrefs ви предоставя допълнителна информация за вашата ключова дума като обем на търсене, трудност, кликвания и т.н..

Повторете този процес с други фрази, за да определите дали имат значителен обем на търсене. След това ще дадете приоритет на ключовите думи с най-малка трудност и най-голям обем на търсене.

Създаване на съдържание

Инструментът за ключови думи също ви дава идеи за съдържанието, което можете да създадете.

След като установите нужните ключови думи, продължете да създавате своето съдържание. Добре е да проверите какво казват другите за вашата тема, но не спирайте дотук. Намерете ъгъл, който ви дава предимство.

4. Реферални програми

Препращането или маркетингът от уста на уста е мощен в електронната търговия. Логиката е проста. Когато се наслаждавате на изживяване, искате да го споделите с хора, които обичате.

81% от клиентите се доверяват на препоръката на приятеля си за продукт над претенциите на компанията, според HubSpot.

Имай предвид; хората също са склонни да предупреждават своите близки за лоши преживявания. Вашата работа е да им дадете нещо добро за обсъждане.

Можете да наемете програмист, който да персонализира вашата програма за препоръки, ако искате нещо уникално. Или вземете приложение за реферална програма за скорост. След това решете какъв стимул да дадете и популяризирате програмата.

Стимули

Стимулите привличат клиенти към реферални програми. Затова искате да планирате тази стъпка, преди да действате.

Евтината оферта няма да привлече аудиторията ви, докато скъпото предлагане може да осакати вашия бизнес или да направи програмата неефективна.

Следователно получаването на правилен баланс може да ви изтреби първоначално, но в крайна сметка ще разберете сладкото място на рентабилност и растеж.

Промоции

Ако искате хората да чуят за вашата реферална програма, тогава трябва да популяризирате програмата. Информирайте настоящите си клиенти за това и уведомете новите клиенти за това веднага щом посетят вашия сайт.

5. Програми за лоялност

Да имаш доволен клиент и лоялен клиент са две различни неща. Не всички ваши щастливи клиенти биха се придържали само към вашата марка.

Ако обаче използвате уебсайт за електронна търговия, имате нужда от лоялни клиенти.

Програмите за лоялност бяха трудни за управление, но цифровизацията го улесни. Освен лекотата, той има много сочни възли. Например, 73% на потребителите на програмата за лоялност насочват приятелите си към програмата за лоялност.

Сега, какви други начини можете да се възползвате от програмите за лоялност?

Вашите клиенти се придържат към вас

Клиентите, които базират своите покупки на наградите, са склонни да продължават да купуват от вас, за да спечелят тази награда. Честотата на покупките им е с 90% повече от участниците в програмата за лоялност.

Клиентите са склонни да купуват повече

В едно проучване, 61% от SMBs анкетираните казват, че над 50% от продажбите им са от многократни клиенти. Освен това тези клиенти харчат 67% по-високо от новите.

Клиентите насочват бизнеса си към другите

Клиентите често насочват приятелите си към програми за лоялност, които обичат. Участниците в програмата за лоялност са 50 пъти по-склонни да направят покупка и те бързо разказват на другите за програмата.

6. Маркетинг по имейл

Adobe записва, че американските хилядолетни проверяват имейлите си, докато извършват други дейности. Това пристрастяване към използването на електронна поща е толкова силно, че 18% от потребителите проверявайте имейлите си по време на шофиране!

Източник: Adobe

Накратко, хората се ангажират с имейла си и вие можете използвайте това поведение за вашия бизнес в електронната търговия. Очевидната първа стъпка тук е да започнете да събирате имейл адресите на посетителите на вашия магазин.

Тъй като 68% от Gen Z ще четат имейли от компании, трябва да дадете нещо ценно в замяна на имейлите на вашите клиенти. Можете да им предложите,

 • Отстъпки
 • Безплатна електронна книга
 • Пищов
 • Предложения за подаръци за сваляне и
 • Безплатни ръководства за потребители

Маркетинг по имейл инструменти изобилстват. По принцип се нуждаете

 • Форми за отказ
 • Autoresponders
 • Система за управление на списъци
 • Инструменти за проследяване и отчитане на кампаниите

Тези инструменти могат да се снабдяват независимо или като пакетни пакети, както ще намерите при платформи като постоянен контакт и MailChimp. Повечето от тези имейл маркетингови платформи предлагат функции за разделно тестване, възможности за филтриране на спам и API за интегриране и разширяване на тяхната ефективност.

За да приключите

Имайте предвид, че това, което работи за други, не винаги може да работи за вас. Най-добре е да тествате нещата, докато не намерите какви клечки.

Въпреки това, вечнозелени идеи като маркетинг по имейл трябва да бъдат част от всяка комбинация, която в крайна сметка решите да изпълните. Ако продавате дрехи или други предмети, които командват повторни покупки, тогава програмата за лоялност е чудесен начин за увеличаване на печалбата.

Изберете тактика и започнете веднага!

Лалето е експерт по маркетинг на съдържание и входящ маркетинг в Snewscms. През годините тя е помогнала на десетки бизнеси при определянето на стратегията им за съдържание. Тя вярва, че креативността вече не вдъхновява клиентите. Истинската история, когато е разказана добре, е достатъчна за изграждането на връзка. Свържете се с Snewscms на Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map