Разширете бизнеса си: трябва да разширите бизнеса си онлайн

Често има прекъсване в начина, по който хората разглеждат уебсайтове и предприятия. Една от тенденциите, които забелязах, е да се отнасяме към уебсайта като само към отделящ се компонент на бизнеса, когато всъщност това е много повече.


Най-малкото уебсайтът трябва да действа като разширение на вашия бизнес, като ви помага да достигнете до клиентска база, която не е лесно достъпна за повечето физически магазини. Ако управлявате добре уебсайта, той има потенциал не само да поеме физическия ви магазин като източник на доход, но и да намали общите ви разходи, докато правите това.

Подходът към целия уебсайт като бизнес субект е добър начин да се движите в правилната посока. Днес ще ви дам кратко описание как работи подходът и какво ще трябва да направите, за да го направите.

Contents

1. Вземете собствен домейн

Поставянето на уебсайта ви на безплатен домейн е най-лошото бизнес решение, което някога можете да вземете. Кликнете върху Туит

Поставянето на уебсайта ви на безплатен домейн – като mysaloon.wix.com е най-лошото бизнес решение, което някога можете да вземете. Хората, които управляват бизнес уебсайтове в безплатен домейн, попадат в следните категории в моята книга:

 • новобранец, или
 • биупскайт или
 • измамник, изпълняващ полет през нощта, или
 • комбинация от трите по-горе.

… което бих си помислил три пъти, преди да купя нещо от тях.

Имената на домейни са евтини. Домейнът .com или .net струва $ 10 – $ 20 годишно. Безплатните домейни са за училищни проекти, организации с нестопанска цел и любители. Ако разширявате бизнеса си онлайн, уверете се, че правите всичко, което би направил легалният бизнес – отидете на регистратор на домейни (т.е. NameCheap) и купете домейн, който отговаря на вашата марка..

Цени на домейни в NameCheap (екранна снимка, направена на април 2019 г.).

2. Хоствайте уебсайта си на надежден уеб хост

Да имаш собствено име на домейн е половината от уравнението. Другата половина е да го хоствате на надежден уеб хост.

Вашият уебсайт трябва да е достъпен 24 × 7, за да могат посетителите ви да достигнат до вас, когато пожелаят. За тези, които започват да стартират, изберете уеб хост, който предлага поне 99,9% гаранция за продължаване и добро изпълнение. За тези, които вече работят на съществуващ уебсайт, следете редовно актуализацията на уебсайта си. Не се толерирайте с хостинг доставчици, които се спускат често. Направете много шум на поддръжката, така че да ви преместят на стабилен сървър или да превключите на друга хостинг компания, ако е необходимо.

Ако търсите надежден уеб хост, ето списъкът с бизнес хостинг, който препоръчвам.

За този сайт, който четете (BuildThis.io) – хоствам го в SiteGround. Продължителността им е стабилна като скала. Този уебсайт, който четете в момента, се хоства на SiteGround и следя внимателно неговото актуализиране през последните години. Ето една екранна снимка на записи за ъптайм на BuildThis.io в миналото.

Снимка на екрана 15 юли 2019 г. – 100% продължителност за последните 7 дни. Научете повече за SiteGround в моя преглед.

3. Внедрете HTTPS

Как работи SSL.

HTTPS връзката криптира всички данни, които се прехвърлят между компютъра на потребителя и уебсайта ви. Той защитава чувствителните данни на потребителите (като номера на кредитни карти и идентификационни данни за вход) и предлага на потребителите усещане за сигурност (Google Chrome вече маркира уебсайтове без HTTPS като „не защитени“).

За да внедрите HTTPS, се нуждаете от SSL сертификат.

Споделеният SSL сертификат е безплатен и обикновено се предоставя от повечето хостинг компании. Освен това можете да получите безплатен SSL от Let’s Encrypt и да го инсталирате ръчно на вашия уебсайт. За повечето малки фирми е достатъчен безплатен споделен SSL

Специален SSL сертификат обикновено се препоръчва, когато обработвате потребителски плащания на вашия уебсайт. Има три вида специализиран SSL сертификат – валидиран домейн (DV), организационно валидиран (OV) и разширен валидиран (EV). DV, най-основният SSL сертификат, струва около $ 20 – $ 30 / година; докато минималните разходи за OV и EV са около $ 60 / година и 150 $ / година съответно.

Въпреки видовете валидиране, всички сертификати имат еднакви нива на криптиране на данни. Единствената разлика е увереността за идентичността на бизнеса зад уебсайта.

 • За да научите повече за SSL и неговото внедряване, прочетете нашето SSL ръководство тук.
 • За да закупите специален SSL сертификат, посетете SSL.com.

4. Оптимизирайте скоростта на уебсайта си

Една секунда закъснение при зареждане на страници може да доведе до 7% загуба при преобразуване на клиенти.

Скоростта на уебсайта ви играе неразделна част за уебсайта, освен да се зарежда бързо. Google например класира уебсайтове, които се зареждат бързо по-високо от тези, които не. И като бъдете класирани високо в Google, определено ще помогне на уебсайта Ви да привлече повече трафик и повече продажби.

Добавете към това, изследванията показват, че 40% от хората ще изоставят уебсайта ви, ако са необходими повече от 3 секунди. Представете си, че губите 40% от бизнеса си само защото не сте оптимизирали скоростта на сайта си. Това е много потенциални продажби, които намаляват!

Без да навлизате твърде дълбоко в техническите подробности, по-долу са нещата, които можете да направите, за да ускорите вашия уебсайт.

Повече съвети за оптимизация на уебсайтове тук.

На ниво сървър

На ниво уебсайт

 • Кеширайте уебсайта си
 • Добавете заглавки с изтекъл срок, за да използвате кеширането на браузъра
 • Избягвайте използването на изображения с големи размери
 • Сгъстете вашите изображения
 • Изградете уебсайта си на PHP7
 • Използвай PHP ускорител
 • Предотвратете другите да ви връщат горещи изображения
 • Поправете всички прекъснати връзки на вашия уебсайт
 • Минимизирайте Javascript и CSS файловете

Съвет – Използвайте Google PageSpeed ​​Insights, за да анализирате скоростта на уеб страницата си и да получите полезни предложения за оптимизация.

5. Добавете проследяване на уебсайта и задайте цели на уебсайта

Вашият бизнес си поставя цели да продължава да се подобрява и да върви напред.

Същото се отнася и за целите на вашия уебсайт.

Данните са ключови, когато се опитвате да следите напредъка и да подобрите работата на уебсайта си. С правилните данни можете да прецизирате уебсайта си според поведението и нуждите на потребителя.
Именно тук идват инструменти за уеб анализи като Google Analytics (GA). GA е безплатен, изключително мощен и използван от над 40% от всички известни уебсайтове по света. За да инсталирате GA и започнете да проследявате данните на уебсайта си, прочетете този документ в Google.

Пример – екранна снимка на Google Analytics.

За да дешифрирам огромния обем данни, който предоставя Google Analytics, препоръчвам да започнете просто и да се съсредоточите върху тези четири ключови показателя:

 1. Сесии / Придобити потребители: Проследяването на броя на сесиите / потребителите, които вашият сайт получава е един от начините за измерване на растежа. В идеалния случай искате да получите повече сесии, докато сайтът ви расте.
 2. Канали / референции за трафик: Разберете откъде идва трафикът ви и съсредоточете усилията си върху важните платформи.
 3. Коефициент на отпадане: Това помага за измерване на вашето съдържание или качество на трафика и ви казва дали обслужвате правилното съдържание или насочвате към грешна аудитория.
 4. Средно време на страница: Знаейки колко време посетителят прекарва на вашия сайт, може да ви помогне да разберете начини за подобряване на лепкавостта на вашия сайт.

Имайки предвид тези данни, можете да започнете да проучвате и да задавате конкретни цели, които ще помогнат за разрастването на вашия бизнес. Някои примери за целите на уебсайта, които можете да зададете са:

 • Увеличете сесиите / потребителите, придобити с 25%
 • Увеличете средното време на страница с 5%
 • Увеличете посещенията от определени канали за трафик с 20%
 • Намалете степента на отпадане на уебсайта с 10%

6. Поддържайте посетителите си щастливи

Когато посетителите ви получат добър опит на вашия уебсайт, те са доволни.

Когато те са щастливи, е по-вероятно да останат по-дълго на вашия уебсайт, да споделят съдържанието ви с приятелите си и да харчат пари за продукт / услуга, която продавате.

Как да направим нашите посетители щастливи?

Има безброй неща, които можем да направим, за да направим нашия уебсайт по-щастливо място за нашите посетители.

За едно – уверете се, че уебсайтът ви се зарежда бързо (вижте точка № 4).

Второ, проектирайте своя уебсайт за по-добър UX. Ако продавате продукт онлайн, уверете се, че процесът ви на плащане е лесен за проследяване и обезопасяване. Премахнете всички разсейвания и използвайте индикатор за напредък по време на касата. Освен това помислете за запазване на вашите клиенти за доставка и информация за фактуриране за следващите им покупки.

Доклад, проведен от Арън Маркъс от AM + A, показва това подобряването на потребителското изживяване на уебсайта (UX) впоследствие ще подобри общите ви приходи. Маркъс направи казуси на редица компании и показа ясна връзка между добрите UX и здравословните приходи от бизнеса.

Елементът на потребителското изживяване (източник).

Казус №1 

Интернет присъствието на IBM традиционно е съставено от трудно подвижен лабиринт от различни под-сайтове, но препроектирането го направи по-сплотено и удобно за потребителите. Според IBM огромните усилия за редизайн бързо изплащат дивиденти. През месеците след повторното пускане през февруари 1999 г. компанията заяви, че трафикът към онлайн магазина Shop IBM се е увеличил със 120%, а продажбите са се увеличили с 400% (източник).

Пример # 2

Staples.com определи, че ключът към успеха онлайн и увеличения пазарен дял е да направят сайта си за електронна търговия възможно най-използваем. Staples.com прекара стотици часове в оценка на работната среда на потребителите, нуждите за подкрепа на решения и тенденциите при сърфиране и закупуване на офис продукти и малки бизнес услуги чрез мрежата. Методите включваха събиране на данни, евристични оценки и тестване на използваемостта (източник).

7. Добавете социално доказателство към вашия уебсайт

Пример – Силно социално доказателство, показано на страницата за успех на клиента на Drift (източник).

Истинските отзиви добавят достоверност за продуктите или услугите, които продавате. И хората са склонни да разчитат на онлайн рецензии, когато правят покупки.

Три неща, които можете да направите:

 1. Изпратете анкета на вашите клиенти. Помислете да им изпратите купон или безплатен подарък, за да насърчите отговорите.
 2. Насърчете клиентите си да споделят мненията си за социалните медийни платформи. Използвайте hashtags, за да проследявате реакциите на клиентите на вашите продукти.
 3. Изпратете продуктите си или предлагайте безплатна пробна версия на блогъри или социални медии и ги накарайте да прегледат вашите продукти / услуги.

Добавете тези отзиви и отзиви към вашия уебсайт.

Възползвайте се от вашата страница

Страницата „За нас“ е вероятно втората по важност страница на вашия уебсайт, която често се пренебрегва. Виждате ли, ефективната страница „За нас“ може да служи като „страница за продажби“, ако е направена правилно.

Когато имате страница „За нас“, която говори на потребителите и установява вашата марка като надеждна и достъпна, тогава е по-вероятно този потребител да прави бизнес с вас.

Но какво прави добра страница „За нас“? Няма твърди правила, които трябва да спазвате, но за начало те трябва да отговорят на следните въпроси:

 • Кой си ти?
 • Защо трябва да те избират над някой друг
 • Какво правиш?
 • Кога започнахте?
 • Как го направи?

Това трябва да даде добра основа за начало. След това става въпрос за проектиране на страницата, за да отговаря на вашия пазар. Отново няма твърди правила, които да спазвате и можете да опитате да експериментирате с вашия дизайн, за да отговаря на вашата марка.

Ето пример за добра страница „За нас“ от Canva:

Снимка на страницата на Canva About Us.

8. Оптимизиране за по-високи класирания за търсене (SEO)

Органичните търсения съставляват около една трета от трафика на бизнес уебсайт според Проучване Hubspot.

Над 90% от онлайн изживяванията започват с търсачка.

Оптимизирането на уебсайта Ви за по-високо класиране при търсене – особено класирането в Google, вече не е опция.

За да покриете всичко за SEO в тази статия, би било твърде много информация, така че ще се съсредоточа върху три най-важни неща, които трябва да направите.

Съдържание / Намерение

Създайте полезно съдържание, което съответства на намеренията на вашата целева аудитория. Посетителите ви са на вашия уебсайт по причина – независимо дали е да получите информация, да сравните продукт или да направите покупка. Вашият уебсайт трябва да обслужва ефективно и ефикасно намеренията на вашата целева аудитория, това включва използването на:

 • Изчистете призив за действия (CTA) за търговска страница,
 • Номериран списък, за да демонстрират стъпка по стъпка процедури,
 • Ясни заглавия за лесно четене в мрежата,
 • Лесни за разбиране диаграми и графики за ясно демонстриране на информация.

Изходящи / входящи връзки

Връзките, както входящите, така и изходящите връзки, бяха един от основните фактори, които търсачките използват за класиране на уебсайтове. По естествен начин получавайте връзки от съответните надеждни уебсайтове; свържете се с други надеждни източници от вашия уебсайт, когато е подходящо.

На страница SEO

Включете свързани ключови думи в заглавието на вашата страница и подзаглавия (

,

), използвайте описателни alt текстове за всички изображения, използвайте маркиране на схемата, за да помогнете на търсачките да разберат съдържанието ви, да свързват често до важните ви страници и да премахват или консолидират страници с дублирано съдържание.

9. Присъствайте в социалните мрежи

2020 г. е, не е нужно да ви казвам, че социалните медии играят основна роля в бизнес маркетинговата стратегия.

С почти 3,5 активни милиарда потребители, използващи социални медии, важно е да имате активно социално медийно присъствие в платформи, подходящи за вашата целева аудитория.

Ползите от използването на социални медии за изграждане на вашата марка са неоспорими. Имайки предвид това 60% от потребителите на Instagram откриват нови продукти в платформата, социалните медии са естествено място за достигане до нови и силно насочени потенциални клиенти.

Въпреки че можете да изберете да имате акаунт на всяка налична платформа за социални медии, много по-разумно е да се съсредоточите върху местата, където вашите ключови демографски данни са склонни да бъдат активни.

Например, ако насочвате към по-млада аудитория, трябва да имате акаунти в популярни платформи като SnapChat и Instagram. FaceBook е чудесен за насочване към по-старите демографски данни, докато Linkedin ще се фокусира основно върху работещи професионалисти.

Ето пример за правилните социални медии:

Сайтът на Лорън, SincerelyLauren.com, ефективно се интегрира със страницата си в социалните медии.

Мамовата блогърка, Лорън, е фокусирана в изграждането на своите последствия в Instagram от началната си страница – Instagram е подходящото място да бъде така, както Лорън да е фокусирана в „родителството със стил“, а доминиращият пол в Instagram са жените.

10. Създайте списък с имейли

Съвет за маркетинг по имейл – Сегментирайте абонатите си в различни групи, за да можете да изпращате отделно съдържание, което е най-подходящо за тях. Кликнете върху Туит

Маркетингът по имейл може да бъде ефективен начин за увеличаване на приходите и печалбата на бизнеса ви.

Маркетингът по имейл има приблизителна възвръщаемост на инвестицията (ROI) от 3 800%, което означава, че средно всеки долар, инвестиран в имейл маркетинг, носи възвръщаемост от $ 38. Освен само финансовата перспектива, има много други полезни аспекти на имейл маркетинга като:

 • Разширен обхват: Посетителите на уебсайтове идват и си отиват, но след като ги няма, никога не се връщат. Събирайки имейл информация от посетителите си, ще можете да се свържете с тях отново в бъдеще. С имейл списък изпращате на целия списък ценно съдържание, което в противен случай може да пропусне. Можете също така да получите допълнителен трафик, когато някои решат да следват връзки към вашия сайт въз основа на информация, изпратена до тях.
 • Увеличете продажбите: Забелязано е, че преобразуванията по имейл превъзхождат както социалното, така и органичното търсене. Всъщност статистическите данни показват, че социалните медии имат общ процент на ангажираност от едва 0,58% в сравнение с 3,71% честота на кликване (CTR) за имейл.
 • Фина настройка на вашите операции: Тъй като имейл маркетингът се основава на статистически данни, е възможно тези данни да се събират и анализират. След това тази информация може да се използва за по-нататъшно подобряване на вашите имейл кампании за повишаване на ефективността. Например, научете за харесванията, харесванията и интересите на вашата потребителска база и им изпратете подходящи материали.

„Списъкът с имейли на Unbounce е най-голямото предимство, което имаме за стимулиране на нови придобивания.“ – Corey Dilley, маркетинг мениджър в Unbounce (източник).

За събиране на имейли на посетители

 • Регистрирайте се за услуга за имейл маркетинг, за да помогнете да създадете и управлявате вашата маркетингова кампания по имейл. Ето списък на имейл маркетинговите услуги, които препоръчваме.
 • Уверете се, че има нещо в това за вашите потребители – раздайте продукти на знанието, безплатни купони и най-новите новини за продуктите (които са им полезни) в замяна на техните имейли.
 • Пуснете реклами за ремаркетинг във Facebook, за да се свържете със съществуващите посетители на уебсайта.
 • Използвайте „хало бар“ или изскачащи прозорци на уебсайта, за да насърчите абонаментите за електронна поща.

За поддържане на активен списък с имейли

 • Сегментирайте абонатите си в различни групи, за да можете да изпращате отделно съдържание, което е най-подходящо за тях.
 • Предлагайте голяма стойност в имейлите си (т.е. полезно съдържание, отстъпка от продукти и т.н.).
 • Прости докосвания като адресирането им с име и фамилия могат да помогнат да направите вашите имейли по-лични.
 • Увеличете максимално ангажираността си, като отметнете своите имейли с трите основни слота: сутрин, ранен следобед или вечер.
 • Занаятчийски теми, които ще привлекат читателите да отворят вашето съобщение. Не се страхувайте да проявите творчество и опитайте нещо ново.

11. Спазвайте правилата и разпоредбите

Точно като ръководене на тухлен и хоросан бизнес, има правила и разпоредби за управление на уебсайт като бизнес. И точно както да управлявате бизнес, трябва да имате под ръка някаква форма на счетоводство.

Някои от тези теми може да изглеждат малко сложни, но определено е важно за вас, като бизнес и собственик на уебсайт, да ги познавате и разбирате.

Поддържайте счетоводството си под контрол

Един важен аспект, който повечето предприемачи са склонни да пренебрегнат в онлайн бизнеса, са финансите. Когато уебсайтът и бизнесът ви започнат да се увеличават, добре е да имате добър счетоводител под ръка, за да сте сигурни, че финансите на вашия сайт са здрави.

Когато имате онлайн бизнес, който е в крак с най-добрите практики в счетоводството, това ще помогне на бизнеса ви да расте финансово и евентуално да ви предостави повече възможности за разширяване.
Но откъде да започнете?

Е, ако все пак сте малък бизнес, най-добре е просто да наемете счетоводител на свободна практика на договор, който да се справя от време на време с всичките ви финанси. Всичко, което е по-голямо и ще трябва да използвате пълна счетоводна агенция, за да следите финансите си.

 • Можете да изберете софтуерен пакет за счетоводство, като например QuickBooks, за да се справите с вашите финанси. Някои от функциите, които QuickBooks предлага, включват локални счетоводни приложения, функции за заплати и дори управление на сметки.
 • Ако просто искате да подготвите обикновена фактура, можете да потърсите безплатни шаблони за фактури като Invoiceto.me или Generator Invoice.

Разбиране на GDPR

GDPR означава Общ регламент за защита на данните. Това е основно закон, който уточнява как личните данни трябва да се събират, използват, защитават или взаимодействат с тях. Въпреки че обикновено се фокусира върху ЕС, това може да засегне всяка организация, която също не е базирана в ЕС.

Онези, за които се установи, че не отговарят на изискването на GDPR, вероятно ще бъдат глобени до 4% от годишния глобален приход на компанията или 20 милиона евро (в зависимост от това, кой е по-голям).

Ако сте със седалище в ЕС или възнамерявате да извършвате бизнес в рамките на ЕС, препоръчително е да направите уебсайта си GDPR съвместим, за да не бъдете глобени.

Значението на отказа от отговорност & политика за поверителност

Тъй като ЕС поставя GDPR изискване, отказът от отговорност или политиката за поверителност се превръща в необходимост за всеки предприемач или бизнес, които стартират уебсайт. Като цяло, политиката за поверителност трябва да разкрива каква лична информация събирате от потребител и как възнамерявате да я използвате и да я поддържате поверителна.

Някои страни ще изискват да имате политика за поверителност по закон и други пъти, може да се изисква от услуги на трети страни като Google Adsense или Amazon филиали. Така или иначе е добра идея да има такъв.

В идеалния случай бихте работили със своя програмист, за да разработите система за уеб бисквитки и да отидете при адвокат, който да изготви политика за поверителност, която е в съответствие с всички приложими закони. Ако обаче нямате време и бюджет, iubenda е достъпна алтернатива.

12. Наемайте хора, за да увеличите мащаба си

След като уебсайтът ви се разшири, може да е време да помислите за наемането на хора, които да изпълняват определени задачи или функции.

Да речем, че водите блог на вашия бизнес уебсайт. Когато блогът стане по-голям, може да стане по-трудно да се създава съдържание по-последователно, тъй като може да се наложи да жонглирате други задачи, като например създаване на нови блогпости и работа в мрежа с други блогъри.

Тук ще дойдат на свободна практика или на непълно работно време. Делегирането на вашите задачи пред другите ще ви позволи да се съсредоточите върху по-големи и по-важни задачи.

Платформи като Upwork, Freelancer.com и дори Fiverr правят по-лесно от всякога да наемете хора временно или по проект по проект. Разбира се, разходите за наемане на свободна практика са различни а понякога може да е по-добре просто да разширите облеклото си и вместо това да наемете постоянен персонал. Ако искате да наемете постоянен персонал, сайтове като Monster.com или CareerBuilder.com са популярна опция за по-малки фирми. Всичко, което трябва да направите, е просто да публикувате обява за работа или да търсите автобиографии в платформата.

Разбира се, някои от проблемите при наемането на хора са, че има повече режийни разходи за вас. Ако сте малък бизнес, може да се наложи да управлявате персонала си и да имате по-малко време да се съсредоточите върху бизнеса си.

Пример – фрийлансъри, които можете да намерите в Fiverr

Fiverr е ресурс, който ви позволява да преглеждате през пулове от фрийлансъри за всичко – от създаване на съдържание до поддръжка на социални медии.

Те позволяват на фрийлансъри да създават оферти, които след това да бъдат избрани от вас. Като алтернатива можете да създадете работа (публикуване на „заявка“), от която се нуждаете конкретно, и да позволите на Fiverr фрийлансъри да наддават за нея. За всяка транзакция Fiverr ще намали под формата на такса, която е приложена към крайната цена. Таксата варира в зависимост от стойността на транзакцията. Поради системата за репутация, фрилансерите от Fiverr могат да бъдат агресивни в опитите си да отговорят на изискванията за работа.

Уеб разработчици

Таланти на Fiverr в програмирането и технологиите – наемете уеб разработчици на свободна практика, за да оптимизирате, управлявате или дори добавите нова функционалност към вашия сайт (вижте на живо тук).

писатели

писмени писателиFiverr таланти в съдържанието на уебсайтове – наемете автори на свободна практика да създават ново съдържание за вашия уебсайт (вижте го на живо тук).

13. Продайте своя уебсайт (изход!)

В даден момент може да помислите за разпродажба на уебсайта си, след като сте го изградили.

След като уебсайтът ви започне да става голям и се превръща в ценен актив, можете да го продадете на други хора, точно както бихте направили с физически магазин.

Продажбата на уебсайта Ви може по един от двата начина:

 1. Ще се свържете с друг бизнес или компания, които се интересуват от закупуването на вашия уебсайт.
 2. Вие го продавате на аукционни сайтове на хора, които искат да купят вашия уебсайт.

Вариант A може да не е жизнеспособен за повечето собственици на уебсайтове, но определено можете да разгледате вариант Б. Онлайн пазар като например Flippa и BuySellWebsite конкретно се занимава с покупка и продажба на уебсайтове.

Ако уебсайтът ви започне да дърпа приличен трафик, да речем за около 20 000 уникални посетители на месец, можете лесно да го продадете на Flippa за цели 7 000 долара! Ако желаете да пуснете уебсайта си, продажбата им на аукционални сайтове определено е подходяща възможност.

Пример от реалния живот: Уебсайт със средно 18 790 уникални посещения на месец, продадени за 7 000 долара във Flippa (източник).

заключение

Благодарение на възрастта на цифровите, присъствието в интернет вече не е допълнителна екстра, а съвсем реална необходимост. Стъпките, които описах тук, трябва да ви дадат добра представа за мощния потенциал, който представя уебсайтът ви.

Единственият въпрос, който трябва да остане, след като преминете през това ръководство, е ролята, която желаете вашият уеб сайт да играе за успеха на вашия бизнес. Търсите ли подкрепа от него за основния си бизнес или желаете да изминете разстоянието и да го използвате до най-пълния си потенциал?

Харесва ли ви тази статия? Подкрепете ни чрез споделяне

13 Трябва задължително да разширите бизнеса си онлайн Кликнете за щракване

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map