Работа от дома: Къде да намерите онлайн работа и как да започнете

Работата вкъщи беше лукс в миналото, но днес по някакъв начин се е превърнала в задължителна норма. И все пак сред населението съществуват различна категория хора, които са избрали да продължат кариерата си изцяло в домашни условия.


Разбира се, има както плюсове, така и минуси на работата от дома, но всъщност да се постигне успех, е необходима подготовка и знания. Ако това ви звучи като чаша чай или по някакъв начин сте се оказали нуждаещи се от домашна работа – прочетете нататък.

Contents

Ето списък на потенциалните възможности за работа от дома

Целта е да правите това, което обичате и печелите едновременно от дома си. Не забравяйте, че извършването на тази промяна може да бъде изключително предизвикателно не само защото обикновено работите сами, но ще бъдете отговорни за много повече.

След като каза това, нека разгледаме някои от по-популярните и често срещани работни места, където можете да работите от вкъщи и вижте какво е необходимо за постигането на това.

Забележки:

 1. За да добавя известна тежест към тези роли, добавих в някои отзиви, събрани както от фрилансери, така и от собственици на фирми, които идват от различни среди и работят в различни градове по света.
 2. Работната заплата се изчислява въз основа на скорошни обяви за работа от служители, които имат най-малко 10 записа за наемане в UpWork.

1. Графичен дизайнер

Пример – Icon Finder е място за свободен пазар, където можете да изградите портфолиото си и да продавате своите икони изкуства онлайн.

Прогнозно заплащане: $ 10 – $ 50 / час

Графичните дизайнери или всеки друг вид художник, който работи за създаването на нещо, което визуално комуникира, вероятно най-добре пасва на работата от домашния профил. Независимо дали създавате лога, плакати или друг вид изкуство, работата обикновено започва с клиентска информация.

След като сте получили това, от което се нуждаете от клиенти, останалото е основно всичко. От вашето оборудване до суровини и таланти – това са всичко, което можете да имате под ръка у дома.

Всъщност има много случаи, когато работата от дома е всъщност полезна, тъй като това означава, че няма да се налага да премествате инструментите си за търговия от и от офис помещение всеки ден. Разбира се, колко точно изгодно е това, зависи от това какъв изпълнител сте.

Как да започнете, ако сте начинаещ

Ако се интересувате от графичен дизайн, тогава може да искате да започнете, като вземете някакъв курс като бакалавърска степен по графичен дизайн. Ако това не е практично за вас поради някакви причини или други, можете също да научите и да практикувате сами.

Бъдете готови да извадите значителна сума за мощен компютър, вероятно лаптоп или таблет, както и оригинални копия на софтуер за дизайн.

Чарлз Ярброу

Чарлз Ярброу, Президентът на Webhost.pro използва фрийлансъри за широк спектър от задачи, включително графичен дизайн. За него преди всичко графичните дизайнери на свободна практика трябва да осигурят висококачествена работа.

„Времето, необходимо за коригиране на грешки или намиране на някой нов, който да помогне, е много по-трудно, отколкото да плащате повече пари или да чакате по-дълго. Това е основната причина, поради която се фокусираме толкова много, за да гарантираме, че фрилансерите, с които работим, имат приличен опит в подобна работа “, казва Ярброу.

Виктор Томас

Виктор Томас, собственикът на фирмата за дизайн на уебсайтове Thomasdigital.com е съгласен. Базиран в Сан Франциско, Томас смята, че е важен доказаният успех в подобна работа. Той обаче добави, че също така е важно фрийлансърите да могат да управляват добре очакванията.

„Бих искал ясна картина какво може и какво ще бъде направено, както и какво не е възможно. Това, плюс ясната и постоянна комуникация за това как вървят нещата през целия живот на проекта са важни “, коментира Томас.

2. Видео редактор

Пример – работни места за филмови и видео продукции, достъпни в Production HUB.

Прогнозно заплащане: $ 20 – $ 120 / час

Подобно на графичния дизайнер, видео редакторите също могат да се насладят на привилегията да работят от дома. Видео редакторите са тези, които работят върху сурови видео кадри, като ги настройват в краен, излъскан продукт, който е готов да бъде гледан от обществеността.

Въпреки че това може да звучи страхотно, той също не е най-лесният в света, тъй като изисква интегрирането на много елементи като диалог, звук, специални ефекти и необработено видео с понякога неопределено качество.

Как да започнете, ако сте нов

За тези, които искат да влязат в редактиране на видео, можете да започнете, като следвате образование, свързано с филми, като излъчване или мултимедийни комуникации. Има и някои специализирани курсове, които можете да изберете кинематография или дори тези, които са специфични за софтуера.

Имайте предвид обаче, че ако не гледате долния край на пазара като редактиране на лични видеоклипове или по-основни корпоративни видеоклипове, изискванията за редактиране на видео може бързо да станат прекомерни.

За да управлявате редактирането на филми или по-сложни прожекции, може да се наложи да инвестирате значително в студио за редактиране.

3. счетоводител / счетоводител

Пример - работни места по счетоводство, достъпни на Freelancer.com.Пример – работни места по счетоводство, достъпни на Freelancer.com.

Прогнозно заплащане: $ 20 – $ 50 / час

Докато счетоводство и счетоводство са и двете основни бизнес функции, има няколко основни разлики. Букмейкърът отговаря за регистрирането на финансови транзакции, докато счетоводителят е отговорен за тълкуването, класифицирането, анализирането, отчитането и обобщаването на финансовите данни.

Независимо от това, което бихте предпочели, и двете работни места са много необходими в почти всяка индустрия днес. Друг плюс е, че тези работни места могат лесно да се правят и от комфорта на вашия дом – или на други места, ако предпочитате.

Приготвяме се да започнем

Докато счетоводителите се нуждаят само от основно разбиране на сметките, за да започнат в тази роля, счетоводителите трябва да бъдат сертифицирани. Точните сертификати ще зависят от това къде живеете, но най-малкото е необходима бакалавърска степен по счетоводство. Оттам можете да изберете да се специализирате по-късно.

Благодарение на красотата на Интернет, клиентите могат лесно да споделят документи и файлове с вас и има много облачни бази счетоводни услуги, които съществуват днес. Всъщност вероятно ще трябва да посещавате помещения на клиент само ограничено време всяка година – предимно през данъчния сезон.

Счетоводният софтуер също обикновено се заплаща от клиентите в зависимост от нуждите на тяхната компания, така че всичко, от което се нуждаете, е компютър, интернет връзка, плюс това, което е в главата ви.

4. Виртуален асистент

Пример - Списък на виртуални асистенти в UpWork.Пример – Списък на виртуални асистенти в UpWork.

Прогнозно заплащане: $ 5 – $ 15 / час

Както може да разберете от заглавието на работата, роля на виртуален асистент е нещо, което лесно можете да предприемете от вкъщи. Толкова много индустрии се нуждаят от виртуални асистенти, фирми за недвижими имоти, ИТ фирми или дори счетоводни и финансови фирми.

Като виртуален асистент, трябва да сте подготвени за максимална гъвкавост в своята работна роля. Това, което правите, може да включва приемане на телефонни обаждания, управление на разписания или дори резервиране на пътувания. Разбира се, много от това зависи точно от какъв вид помощник сте.

Как да започнем работа като виртуален асистент от вкъщи

Въпреки че може да не е необходимо да имате степен, за да кандидатствате като виртуален асистент, някои от по-премиум разположенията могат да определят това като изискване. Можете също така да решите да започнете други курсове, за да увеличите своя набор от умения и да направите профила си по-желан.

Ключът към успешния виртуален асистент се крие в това да свършите работата възможно най-бързо и ефективно. Вие също трябва да сте високо организирани, да имате добри комуникационни умения, да бъдете умели в технологиите и да можете да се справяте с множество задачи едновременно.

В края на оборудването виртуалният асистент е чисто „компютърна работа“. Това означава, че ще ви трябва компютър, комуникационна екипировка като слушалки с микрофон, надеждна интернет връзка и софтуер, който да ви помогне да се организирате – и това е всичко.

Майкъл Военноморски е със седалище във Филипините, но той поддържа различни клиенти по целия свят като виртуален асистент, специализиран на свободна практика ИТ специалист. Той съветва тези, които смятат за работа на виртуален асистент, винаги да надграждат уменията си и най-важното – да имат положително отношение „мога да направя”.

Първият ще ви служи добре при изпълнение на различни задачи, докато втория ви помага да се справите с клиенти, които може да са взискателни. Считайте го за фактор на „приличане“, който може да помогне за удължаване на срока на договора за неопределено време.

„Трудно е да се посъветва колко да се таксува за работа в VA, тъй като обхватът на работата може да бъде доста голям в зависимост от клиента. Основните неща, които трябва да изработите, са инвестицията ви във времето, всякакви допълнителни инструменти, които може да се наложи да играете определена роля, плюс какви допълнителни умения може да се наложи да подобрите, ако е необходимо “, казва Naval.

5. Писател / редактор / преводач

Пример - задания за писане, достъпни в Problogger Jobs.Пример – задания за писане, достъпни в Problogger Jobs.

Прогнозно заплащане: $ 15 – $ 60 / час

Бидей писател и редактор в продължение на много години, лесно мога да ви кажа, че това е може би една от най-гъвкавите работи от домашните работни места в съществуването. В различни моменти съм работил в офиси, на полето и вкъщи в един или друг момент.

Наоколо има много видове писатели – блогъри, игрални писатели, копирайтъри, романисти и много други. Не забравяйте, че практически всичко, което виждате в Интернет или на хартия, е създадено от писател!

Ако мисълта, че вашите думи се появяват навсякъде, ви харесва, това е една от ролите, за които може да сте подходящи. В зависимост от това какъв писател искате да станете, изискванията могат да варират доста.

Например, технически писател задължително трябва да има познания по технически подробности, докато изследовател може да има опит в областта, в която е изследването. И все пак общата съставка във всички тези специализации е способността за комуникация.

Как да получите платено писане онлайн

Да можеш да привлечеш вниманието на публиката и ясно да предадеш послание е едно от най-жизненоважните умения, които можеш да имаш като писател. Въпреки че можете да научите спецификата на това в курс като бакалавър по журналистика, в идеалния случай ще изберете ментор, който може да сподели своите тайни, придобити чрез опит.

Независимо от това, писател, редактор или преводач, ключовите елементи на вашия инвентар ще бъдат компютър, софтуер за редактиране, плюс интернет връзка.

Мохамед Руби Ернава

Мохамед Руби Ернава е индонезийско-английски преводач, който е изградил целия си бизнес от фрийланс.

С повече от 5 години опит във фрийланс, той вече е собственик на Diamondo Translation. За новодошлите в този бизнес той ги съветва да не се притесняват твърде много от това колко опит имате при кандидатстване за работа – стига да имате солидна платформа в уменията и комуникацията.

„Способността да общуват добре с клиентите е изключително важно, играе роля в осигуряването на работата, както и прецизното договаряне и разбиране на изискванията. Ако не успеете в това, най-добрите умения в света може да не ви спестят да се объркате. “ казва Мохамед

Мохамед също така предупреждава, че може да има разходи, свързани с влизането на тази арена, като например инвестиции в уеб хостинг за вашия бизнес сайт, абонаменти за компютърни преводи за абонаменти или дори хостинг на бизнес имейл.

Шарон Хърли Хол, професионален писател и блогър на свободна практика, както работят за клиенти, така и с други фрийлансъри.

С 30 години професионално писане за печатни и онлайн медии, тя смята, че основната черта да бъдеш успешен писател на свободна практика е качеството на работа и опит в конкретни ниши.

„Моите клиенти очакват качество от мен и същото качество от всички фрийлансъри, с които работя. Вярвам, че е грешка да се даде приоритет на скоростта пред качеството “, подчертава тя. Както можете да видите, независимо от вашата работа или статут на работа, качеството е важно.

6. Научен сътрудник / Бизнес анализатор

Пример - работни места за аналитични изследвания, налични в действителноПример – работни места за аналитични изследвания, налични в действително.

Прогнозно заплащане: $ 25 – $ 150 / час

Представете си, че получавате заплата, за да знаете всичко това – и бихте сбъркали какво прави научен сътрудник.

Както подсказва заглавието, научните сътрудници помагат за неща като основна работа като установяване на факти, събиране на данни и много други неща, свързани с подкрепата на основния производител на работа.

Както някои биха могли да кажат, Google е ваш приятел, но не забравяйте, че има много неща, които може да не успеете да намерите в Интернет. Като такъв, ако искате да бъдете научен сътрудник, трябва да сте готови да излизате от време на време в полето и да се ровите в недигитални архиви, ако е необходимо.

Въпреки че изследванията обикновено са високо специализирани, асистентът може да не се нуждае от всички образователни познания като изследовател. Въпреки това вероятно ще е необходима квалификация в област, свързана с провежданите изследвания.

Например, ако кандидатствате като научен сътрудник по проект, включващ изследване на нововъзникващите отговори на генетично модифицираните култури, ще ви е добре да имате официален опит в генното инженерство или биохимия.

Приготвяме се да започнем

За съжаление, тези образователни среди изискват време и пари, за да се работи, така че вашата роля на научен сътрудник вероятно ще бъде ограничена до конкретни области. Все пак това е нещо, върху което може да се работи отдалечено, в зависимост от това какви съоръжения може да са необходими като част от работата.

Очаквайте да работите на лесно преносимо устройство като лаптоп и да комуникирате цифрово чрез софтуер за управление на проекти или на моменти, просто изпратете имейл.

7. Онлайн обучител / учител

Пример – Можете лесно да създадете и продадете онлайн курса си в Teachable.

Прогнозно заплащане: –

Въпреки че може да има старата шега, че „онези, които не могат да учат”, ролята на учителя всъщност е много уважавана. Въпреки това, благодарение на Интернет, можете да бъдете и учител онлайн, стига да имате ценно умение да предавате.

Някои примери за тези специализирани умения включват WordPress, подреждане на цветя, градинарство, плетене – всъщност почти всичко. Това означава, че ролята на онлайн обучител или учител може да бъде изключително ценна за широк кръг хора. Докато имате воля да го направите, можете да създавате и продавате курсовете си онлайн.

Голям плюс от създаването на дигитални курсове е, че не е необходимо това да е работа на пълен работен ден. Можете да работите и да ги създавате в свободното си време и да разбърквате графика си в зависимост от това, кой е вашият приоритет във всеки даден момент.

За да подобрите курсовете, които изграждате, опитайте се да научите някои меки умения като публично говорене, комуникации или нещо друго, което може да помогне за подобряване на опита, придобит чрез курсовете, които създавате. След като ги имате, можете да започнете да изграждате цифрови курсове.

В зависимост от това, което решите, може да ви е необходима някаква уеб камера или екранен рекордер, заедно с интерактивни цифрови инструменти, с които да преподавате.

Специална характеристика: Kyle Roof

Кайл покрив

За бъдещите създатели на онлайн курсове имаме специална почерпка – кратък фрагмент, обсъждащ основите на нещата с Кайл Покрив. Съоснователят на Интернет маркетинг злато, PageOptimizer Pro, и няколко други сайта, Roof си направи доста име с успеха си в създаването на онлайн курсове, така че приемете коментарите му присърце!

Според него начинаещите при създаването на онлайн курсове трябва да се съсредоточат върху изграждането на репутацията си в бизнеса – колкото по-разпознато е името, толкова по-добре ще се продават курсовете. Това може да се постигне, ако се създадат някои „безплатни курсове“, които като цяло добавят стойност за общностите.

„След като се установите (а това може да отнеме години), след това ще имате цял куп хора, които искат да купят вашия курс. Ако сте се справили добре в нечий друг канал или подкаст в YouTube, те ще се радват да ви върнат, за да говорите за новия си курс “, казва Roof.

„Когато представяте, можете да започнете да усъвършенствате концепциите на курса си. Можете да тествате полето какво работи и кое не, преди да отделите време за запис на видеоклипове. “

Покривът обаче предупреждава, че може да отнеме много време дори да се създават видеоклипове, без да се включва времето за редактиране (което той възлага). Всеки видеоклип му отнема около един до два часа, за да продуцира – независимо колко дълго са те.

„Качването на видеоклипове и съдържание на преподаваема или друга платформа ще отнеме много повече време, отколкото смятате, че ще стане“, добавя той.

8. Програмисти / уеб разработчици

Пример - обяви за задачи на уеб разработчици в SimplyHired.Пример – обяви за задачи на уеб разработчици в SimplyHired.

Прогнозно заплащане: $ 15 – $ 100 / час

Може би обикновено не са известни най-общителните роли за работа, програмистите и уеб разработчиците, които имат най-общителните работни места. Това плюс естеството на самата работа дава почти идеален сценарий за работа от дома.

Независимо дали работите по персонализирани проекти за дадена компания или дори продавате собствени общи приложения, всичко това е възможно от самия комфорт на вашия дом. По същество ще бъдете разработчик на свободна практика.

Най-предизвикателната част от работата ще бъде да извадите името си там, може би чрез онлайн портфолио, и да се маркетирате, както можете. Естествено, това ще помогне, ако сте в състояние да предоставите на потенциалните клиенти силен портфейл от проектите, които успешно сте завършили или участвали преди.

Как да стартирате като уеб програмист за работа от дома

Макар че програмирането може да се самоучи, винаги е най-добре да има някакъв официален опит. Виждал съм много страхотни програмисти, които знаят много за спецификата на кодирането, но остават посредствени поради слабите основни концепции.

Независимо от това, каквото и да решите, ще ви е необходима специална работна машина, за да изградите и тествате кода си, който за предпочитане няма да бъде намесен от лични приложения, които може да искате да инсталирате.

Джулиан Песен

Джулиан Песен, малайзийски разработчик на свободна практика, е независим вече повече от десетилетие. Той кредитира способността да прави това благодарение на опита, натрупан по време на предишния му трудов живот и подкрепата на съпругата му.

„Винаги бъдете сигурни, че полагате 101% усилия във всеки проект, който предприемате. Не забравяйте да не надценявате, но доставете най-добрия продукт, който можете. Ако имате възможност, предложете идеи, които също да ви помогнат “, казва Сонг.

9. Dropshipper / Партньорски маркетинг

Пример – магазин за дропшипинг, построен с помощта на Shopify.

Прогнозно заплащане: –

Досега много от вас вероятно ще бъдат големи вярващи в силата на електронната търговия. Основните платформи се появиха по големи начини и дори малкият бизнес скочи на борда благодарение на промените в технологиите.

Знаете ли, че дори можете да се ангажирате с електронната търговия? Един от начините да направите това е чрез дропшипинг. Този начин на електронна търговия ви позволява да продавате продукти онлайн, без действително да имате продукта.

Създайте уебсайт, който действа като фронт на продажбите, след което изпратете продуктите си от доставчици на дропшипинг като AliExpress, SaleHoo, Doba или много други. Можете да създадете сайт бързо и без технически познания, ако използвате конструктор на уебсайтове като Shopify.

Въпреки че ще трябва да платите за първоначалната инвестиция в хостинг и изграждане на уебсайта си, не е нужно да поръчате стоки в насипно състояние или дори да боравите с доставката. Всичко това може да се направи за вас чрез вашите източници на дропшипинг.

Партньорските маркетолози работят по подобни начини, но те основно създават съдържание, което помага да се продават продукти. За всеки клиент, към който се отнася филиалният маркетинг, той ще спечели комисионна от тази продажба.

Как да започнете, ако сте нов

Когато решите да работите от дома си като дропшипър или партньорски маркетинг, вие по същество влизате в ролята на собственик на бизнес – такъв, който трябва да носи много шапки. Поради това понякога може да се наложи да възложите определени области на вашия бизнес, било то уеб разработка или производство на съдържание.

Джери Лоу, основател на WHSR, BuildThis.io и HostScore е маркетинг за ветерани. С 15 солидни години в бизнеса той сподели мисли за ролята на потенциалните новодошли, които трябва да възлагат аутсорсинг.

„Когато поемам таланти, предпочитам да плащам задържане, отколкото да ангажирам фрийлансъри, тъй като това е по-икономично. Важно е обаче те да имат необходимите умения и опит, за да завършат работата, за която са били наети. По важност ми трябват качество, разумни цени и бързина.

Тъй като всички работим отдалечено, един критичен аспект на всеки, когото наема е, че те трябва да бъдат изключително внимателни към детайлите. Този ключов аспект може да означава голяма разлика в това, което мислите, че получавате и какво в крайна сметка получавате “, каза Лоу.

10. Мениджър на социалните медии

Пример - Fiverr е популярен пазар, където фрийлансърът предлага услугата си на потенциални наематели.Пример – Fiverr е популярен пазар, където фрийлансърът предлага услугата си на потенциални наематели.

Прогнозно заплащане: $ 10 – $ 50 / час

Както всички знаем, социалните медии са всички, за които всеки говори сега. Много марки, както големи, така и малки се нуждаят от някой, който да се справя с техните дейности в областта на дигиталната информация, голяма част от които са социалните медии.

От управлението на ежедневните дейности до създаването на съдържание за целевите клиенти на компанията, вашата ключова роля в управлението на социалните медии е да помогнете за повишаване на информираността за марката, надяваме се да доведе до бум в продажбите.

Първи стъпки като мениджър на социалните медии

За да постигнете отлична роля в управлението на социалните медии, в идеалния случай ще имате опит в комуникациите, връзките с обществеността или може би дори маркетинга. Най-важното е, че трябва да имате весело разположение и да можете да поддържате хладнокръвието си под натиск. Не забравяйте, че сте публичното лице на компанията по определени ключови канали.

За щастие, всичко това може да се направи и от комфорта на собствения ви дом, стига да имате устройство за работа, подходящи инструменти за планиране на вашето съдържание в социалните медии и може би някакъв интегриращ софтуер, който ще ви позволи лесно да управлявате множество социални медийни канали по-лесно.

Къде да намерите законни работни места онлайн?

Fiverr

Най-хубавото на Fiverr е, че той е от значение не само за широк спектър работа от роли за домашна работа, но също така може да помогне на тези, които са на много нива на кариерата си. Например, независимо дали сте гладен писател, който току-що започва самостоятелно, или професионалист с 30-годишен опит – има възможности за вас тук.

Клиентите на Fiverr наддават за вашите услуги въз основа на предварително зададени дефиниции на проекта, които установите. Поддържат се и индивидуални заявки и можете да цитирате потенциален клиент въз основа на техните точни спецификации на проекта.

Fiverr е подходящ за много работни роли и е добро място да започнете работата си от домашни начинания.

Посетете: https://www.fiverr.com/

Upwork

Upwork всъщност е много подобен на Fiverr по това, че се грижи и за широк кръг от търсещи работа. Ключовата разлика се състои в начина, по който се плаща за Upwork. Там, където Fiverr ви позволява да задавате прогнозни разходи по проекта, Upwork ви позволява да цитирате клиенти на час.

Това позволява много по-голяма точност в таксуването, тъй като можете да таксувате за времето си. Ако има допълнителни заявки или такива, вашата такса просто ще бъде увеличена поради увеличаване на времето, прекарано в работата.

Обновяването е добро за почти всякакви роли, но помага, ако имате опит преди да започнете тук.

Посетете: https://www.upwork.com/

Toptal

Toptal е насочен към привеждане на крема от реколтата на свободна практика към топ компаниите, които искат проекти да бъдат възложени на външни изпълнители. Верен на ролята си за свързване на хората чрез своята платформа, самият Toptal няма седалище и е наистина дигитален.

За да се възползвате от Toptal, трябва да можете да преминете редица тестове, така че той поддържа само най-доброто в ръка. Първоначално обслужващ инженери, днес Toptal разшири резултата си, като включва дизайнери, счетоводители, статистици, консултанти и др..

Toptal е подходящ за инженери и някои други специализирани професионални услуги и приема само първите 3% от кандидатите.

Посетете: https://www.toptal.com/

SimplyHired

SimplyHired може да бъде портал за работа, но също така включва доста голям брой отвори за свободна практика, които могат да работят от дома. По уникален начин той предлага повече работни места, отколкото са само регистрирани на неговата платформа, но обединява работни места и от десетки други източници.

SimplyHired е подходящ за повечето търсещи работа, но не е непременно специализиран за отдалечени работници. Има обаче възможности.

Посетете: https://www.simplyhired.com/

Достъп на писател

Ако сте писател или специалист по съдържание, може да се интересувате от Достъп на писател. Тази платформа помага за свързване на писателите с подходящите работни места за тях и също така включва съвпадение на задачи, базирани на AI. Разбира се, тези предимства не идват без редица предупреждения.

Първо, търсещите работа по отношение на достъпа на писател се намират само от няколко държави, включително САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, Ирландия или Нова Зеландия. Ако отговаряте на тези критерии, ще трябва да преминете оценка от Достъп на писател отбор, който най-накрая да се класира.

Посетете: https://www.writeraccess.com/

Търсачка на икони

Този сайт е специално за дизайнери, които искат лесен начин да продадат работата си. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате с тях и да качите артикулите, които искате да пуснете на пазара. Тъй като Icon Finder е един от най-големите онлайн пазари за икони онлайн, ще имате достъп до готов пазар за вашите дизайни.

Има обаче уловка. Иконата Finder ще раздели каквото печелите на сайта им 50-50. Това означава, че получавате само половината от всичко, за което продавате продукт. Все пак, това е лесен и бърз начин да спечелите малко пари, без да се налага да намирате свои клиенти.

Посетете: https://www.iconfinder.com/

ProBlogger Jobs

ProBlogger е по-скоро общност за блогъри, а не специален сайт за платформа за работа. Въпреки това, благодарение на ресурсите на неговите членове, вие получавате достъп до специализирана секция за работа там.

По-голямата част от работата тук е свързана с производство на съдържание, било то приготвяне на текст или редактиране. Бъдещите писатели определено трябва да го проверят за неговия лесен достъп, както и огромното количество поддържащи ресурси.

Посетете: https://problogger.com/jobs/

ProductionHub

Намирането на работа като видео редактор може да бъде трудно, тъй като въпреки популярността, тя може да бъде невероятно нишово поле в много аспекти. За щастие разполагаме с ProductionHub, който е специално за видео редактори и продуценти.

Тази платформа ви позволява не само да кандидатствате за работни места, но и да качвате и показвате работата си, така че клиентите да ви намерят.

Посетете: https://www.productionhub.com/

усвоим

За тези, които искат да създават курсове и да преподават неща, Преподаваемостта е един от най-добрите начини. Той работи като създател на уебсайт, което ви позволява да създавате курсове на неговата платформа и след това да хоства курса и ви позволява да го продавате на студенти, които искат да учат.

Въпреки че предлага на потребителите възможност да започнат бързо и лесно, той има някои недостатъци. Трябва да платите за абонамент, за да използвате услугата, плюс Teachable отнема от всяка продажба, която правите.

Посетете: https://teachable.com/

Местни Facebook групи

Друг ресурс, който не трябва да се пренебрегва или подценява, е Facebook, тъй като има много страници или групи, посветени на работа. Ако сте дизайнер или друг специалист, потърсете общности във Facebook, където се събират онези от вашата работа.

В много случаи доставчиците на работа ще намерят тези групи и да предложат възможности. Често е и за самите членове на групата да споделят възможности за работа на общността като цяло.

Посетете: https://www.facebook.com/

Инструменти, с които ще трябва да работите от вкъщи

Тъй като основната тема тук е отдалечената работа, трябва да разберете, че има основно оборудване, което трябва да имате на своя страна, за да накарате нещата да работят. Всичко това ще трябва да излезе от джоба ви, тъй като по същество предоставяте услуга.

Някои примери за инструментите, от които може да се нуждаете, могат да включват;

Компютърни системи

За много роли това може да бъде просто обща система, която можете да използвате за създаване на документи, изпращане и получаване на комуникации или използване на уеб-базирани инструменти. Въпреки това, в някои случаи може да се наложи малко повече.

Например, видео редакторите или графичните дизайнери може да се нуждаят от по-мощни машини, тъй като редактирането на видео е много гладно за ресурси.

Друг хардуер

Уеб камери, слушалки с микрофони, по-големи монитори – всеки или всички от тях може да са необходими в зависимост от вашата роля. Например, като виртуален асистент, mgy трябва често да се обаждате или общувате по друг начин, така че инвестирането в солидна слушалка ще бъде безценно.

Софтуер за фактуриране

За тези, които работят чрез платформи като Fiverr или Toptal, плащанията и фактурирането се обработват за вас. Ако решите да работите със собствените си клиенти, ще трябва да можете да ги фактурирате за свършена работа.

За това можете да се възползвате от всичко, от листовете на Excel или шаблони за фактури, до по-професионални решения като решения, базирани в облак, за счетоводство и фактуриране. Zoho и Freshbooks са добри примери за това и могат да се плащат на месечна база.

Вижте също: Автобус за фактури, Айнакс, Генератор на фактури.

Инструменти за сътрудничество

Въпреки че работата вкъщи е най-вече солова задача, може да имате възможности да работите заедно с другите по поддържащ начин. Ако възникне тази ситуация, изберете да използвате някои инструменти, които ви позволяват да работите заедно безпроблемно.

Добрите примери за това включват Google Документи и Таблици (достъпни поотделно или като част от G Suite набор от инструменти), Екипи на Microsoft, и Flowdock.

Вижте също: Calendly, понятие, Google Календар

Графични инструменти

Графичните дизайнери ще се нуждаят от софтуер, който преди е бил доста скъп, но сега са щастливо достъпни като облачни базирани абонаменти и „fremium“ браузър-базирани инструменти. домашните идеи за това, което може да е необходимо, могат да включват Adobe Cloud CC и може би хранилище на ресурси като Bigstock.

Вижте също: Canva, раждам, Скица, Дизайнер на афинитет

Инструменти за маркетинг на социални медии / имейл

В зависимост от това какъв тип работа от домашната работа решите да потърсите, понякога може да ви трябват специални инструменти, които са посветени на конкретни задачи. Например, HootSuite позволява на мениджърите на социални медии да работят по няколко канала едновременно и дори позволяват да се планират публикации.

Вижте също: TweetDeck, IFTTT, Everypost, Запознайте се с Едгар, Hubspot

Инструменти за писане

За писателите, Grammarly (моят преглед тук) може да ви помогне да коригирате или подчертаете области, които се нуждаят от корекция, докато създавате текст в движение. Съществуват десетки специализирани инструменти за почти всяка нужда и много дори имат безплатни планове.

Вижте също: Приложение за Хемингуей, Пишете или умрете

Управление на работния процес

Способността да координирате работата си и множеството проекти, които продължавате, може да бъде трудно. За да се погрижите за това, предлагам да погледнете към някакъв работен процес или софтуер за управление на проекти..

Днес те могат да се намерят и като базирани в облака услуги като Асана или Zapier. Те не само ви помагат да управлявате работата, но и позволяват комуникация с клиенти и дори сътрудници, ако е необходимо.

Вижте също: Trello, понеделник, Wrike

Сигурност

Както при собствения ви компютър, запазването на работните ви устройства е едно от най-важните неща, които трябва да направите. Представете си, дали вирус ще изтрие работата ви или хакер може да открадне информацията на клиента от вашата система.

Винаги изпълнявайте актуализиран софтуер за интернет сигурност като Norton 360. Също така би било най-добре, ако винаги можете да използвате a Услуга за виртуална частна мрежа за да криптирате всички данни, които влизат или излизат от вашето устройство, особено след като работите отдалечено.

Вижте също: ExpressVPN, AVG антивирус, Malwarebytes

Софтуер за конференции

Освен слушалки, ще ви трябва надежден комуникационен софтуер, за да работите отдалечено. Те могат да варират според вашите нужди, от прости решения за видео разговори като Google Duo за презентационни приложения, които се предлагат в комплект с функции като TeamViewer или Webex.

Вижте също: Zoom, Jitsi, Екипи на Microsoft

Забележка: Не забравяйте, че този списък с елементи и приложения служи само като ориентир. Точните Ви нужди могат да варират значително, в зависимост от точната роля и обстоятелствата, в които се окажете.

Кариерата у дома е подходяща за вас?

Какви са ползите от работата от дома?

Предимства от работата от дома - без задръстване!

Преди всичко, независимост. Самомотивация, самодисциплина, фокус и концентрация. Четири неща, които ще спечелите, след като работите от собствения си дом (а не само да се захващате за работа в пижамата си в 8 часа сутринта). Може да бъде разтягане, за да намерите своя източник на мотивация. Един важен съвет би бил да се опитвате да създадете свое собствено специално работно пространство (не вашето легло!).

Споменах „вашия дом“, но вашия работно пространство може да бъде абсолютно навсякъде. Искате да работите в любимото си кафене на улицата? Възможен. Искате да работите от комфорта на колата си? Възможен. Навсякъде, където се чувствате комфортно и ви позволява да свършите работата, може да бъде вашето работно пространство.

Пътуване до работното място разходи може също така да се намали драстично. Представете си колко можете да спестите както време, така и пари, като не се налага да пътувате с часове всеки път до офис всеки ден. Вместо това вземете тези спестявания във време и пари и ги инвестирайте еднакво във вашата работа и семейство.

За прокрастинаторите там – повечето отдалечени работни места имат гъвкав графици (ще влезем в това скоро – продължете да четете!).

Надолу страни на работа от дома

Procrastors или тези, които са реактивен а не проактивни могат да намерят предизвикателство за работа от дома. Липсата на ясно разграничение между работа и свободно време е по-подходяща за хората, които са „мотивирани“, които са силно мотивирани.

Като няма лице в лице връзката с колегите може да бъде трудна. Ако обичате да се заобикаляте с хора по време на работно време, работата вкъщи понякога може да стане самотна. Ако сте някой, който процъфтява във физическа връзка, работата вкъщи може да доведе до липса на физическо взаимодействие – което потенциално би могло да застраши психическото ви здраве.

Самодисциплината е ключът към работата от дома (и съвсем откровено навсякъде). Да имаш граници и да се държиш отговорен е трудно, особено в среда като дома, където има много разсейвате.

Управление на вашия собствен време и график позволявайки ти да бъдеш продуктивен е трудно. Няма човек, който да ви държи отговорен ежедневно. Можете да спите, да отлагате, да работите, когато се почувствате така. Звучи страхотно, но не е.

Често се оплакваме от редовната структура, която 9-5 работни места ни поставя, но това ни помага да спазваме график. Сигурни сме обаче, че ако решите да съставите свой собствен график, със сигурност ще се стремите да го спазвате.

Избягване на измами, работещи у дома

Тъй като по-голямата част от работата в домашни условия се доставя онлайн, трябва да сте наясно с възможностите, при които може да получите измама или по друг начин да изпаднете в проблеми. Работата с работни платформи може да осигури някаква форма на сигурност, тъй като самата платформа действа като посредник и може да осигури плащане за завършена работа.

Бъдете особено предпазливи, ако сами искате обществени задачи чрез обществени канали като Facebook или форуми, тъй като те на практика не предлагат защита. Както при всичко онлайн, изпълнете някои подходящи предпазни мерки като;

 • Извършване на проверка на потенциалните работодатели.
 • Да не раздавам твърде много лични данни.
 • Искане на депозити за работа.
 • Винаги трябва ясно да се посочат работните спецификации.

Винаги бъдете наясно с измамите – реномирани работодатели никога няма да ви трябват да им плащате нищо, за да получите работа!

Wrap-нагоре

В хода на тази статия обсъдих списък на потенциалната работа от домашни възможности и къде да намерите потенциална работа. Винаги помнете обаче, че работата вкъщи може да бъде много различна от работата на фиксирана работа в офис среда.

Бъдете наясно, че за да оцелеете, ще ви трябват много повече от основните ви работни умения – по същество ще управлявате собствен бизнес с всичко, което предполага. Някои месеци може да направите убийство финансово, докато при други вземанията може да са слаби.

Научете се да планирате дългосрочно и с натрупването на опит може да откриете, че с течение на времето сте изградили свой много успешен онлайн бизнес.

* Превод: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map