Надстройка / кръстосани продажби: 5 съвета за подобряване на приходите от онлайн бизнес

Независимо дали някога сте правили директни продажби или не, вероятно вече сте запознати с две основни стратегии за продажба: продажба и кръстосана продажба. Може да не знаете, че сте запознати с тези понятия – но като потребител днес, определено сте били изложени на тях.


Може и да сте запознати донякъде с двата термина, но може би не знаете точно какво означават – или може би сте объркани относно разлики между двете.

Ето кратко описание на всеки термин, плюс няколко примера за двете:

Upselling е техника, използвана за убеждаване на клиента да купи по-добра версия на продуктите или услугите, които предстои да бъдат закупени.

Кръстосаната продажба е стратегия, използвана за добавяне на повече продукти или услуги към първоначалната покупка.

Примери

 • Upselling: “Днес имаме специален двоен чийзбургер за .60 цента повече – искате ли да го купите вместо единичния бургер?”
 • Кръстосани продажби: „Бихте ли искали да добавите пържени картофи и кока в тази поръчка на чийзбургер?“
 • Upselling: „Средният седан е популярно превозно средство, но нашият луксозен седан се предлага с допълнителни функции за безопасност и по-добра гаранция.“
 • Кръстосани продажби: „За още двеста долара мога да хвърля нагревател на блока на двигателя и конзолата на предните регистрационни табели с новия седан.“
 • Upselling: „Този ​​телевизор е страхотен, но виждали ли сте най-новия модел? Той добави функции, които мисля, че ще оцените. “
 • Кръстосани продажби: „Този ​​телевизор е страхотен – но въз основа на това, което ми разказвате за семейството си, вероятно ще искате да разгледате нашата цялостна система за домашно кино. Това ще промени преживяването ви за гледане на домашен филм завинаги. “

Виждате ли разликата?

И двете техники са еднакво важни за всеки онлайн магазин или дропшипинг бизнес.

Когато се прави правилно, продажбата / кръстосаната продажба е от полза не само за продавача, но и за клиента също. Ако представите опции, за които знаете, че ще са от полза за вашия клиент, всички печелят. Как правиш това? Е, трябва да предприемете интуитивен подход. Чуйте какво вашите клиенти трябва да кажат за своите желания и нужди. Поставете се на тяхно място; ако пазарувахте за икономична кола, бихте ли искали да чуете за луксозните SUV-та на лота? Вероятно не. Но може би искате да знаете за най-новия хибрид, който би могъл да ви спести от изпращането на тон пари за гориво… нали?

Ако слушате какво ви казват вашите клиенти и след това приложите съответно стратегията на продажбата / кръстосаната продажба, можете да им предоставите решения, които да ги правят щастливи. Често хората дори не осъзнават, че се нуждаят от определени продукти или услуги – докато не им го посочите. Това е печеливша ситуация за вас и вашите клиенти.

Друго предимство на продажбата / кръстосаната продажба е, че е по-лесно да се направи, отколкото да се продаде на изцяло нов клиент. Когато си маркетинг към нова преднина, вероятността за сключване на тази сделка е от пет до 20%. Когато продавате на съществуващ клиент, този процент достига до 60 до 70%. Така че продажбата / кръстосаната продажба наистина е по-ефективен начин за продажба.

НБА-препоръка

Ето нашите най-добри съвети за надстройка и кръстосани продажби като професионалист.

Съвет №1: Използвайте техниката в умереност

Ще искате да запазите доверието на клиентите си и няма да можете да го направите, ако ги накарате да се почувстват затрупани от продажбите / кръстосаните продажби. Твърде многоят избор ще обърка клиентите ви и това може да предизвика обратна реакция върху вас. Може да предизвикате вашите клиенти да станат подозрителни и негодуващи, ако хвърлите твърде много опции към тях – и те може просто да се откажат от идеята да купуват нещо от вас. Поддържайте опциите прости и ясни.

Искате ли да знаете как изглежда истински, изключително успешен пример за тази маркетингова техника? Някога пазарували ли сте в Амазонка? Ако имате, тогава вероятно сте виждали израза “често купувани заедно.”

Амазонка-честото купен-заедно

Според статия във Fortune, процентът на конверсия за тези препоръки на сайта може да достигне до 60%. Това е пример за кръстосани продажби в реалния свят, от които всеки маркетолог би могъл да се научи.

Съвет №2: Пакет, свързани с елементи

Това е стратегия, която извежда концепцията „често купувани заедно“ на следващото ниво. Вие правите удобството за пазаруване удобно за вашите клиенти, като пакетирате заедно необходимите / подходящи артикули.

Това е още един случай, когато трябва да внимавате за своя подход. Не искате да предлагате неподходящи артикули или услуги, които клиентите ви вероятно няма да намерят примамливи (така че не се опитвайте да зарежете нежелания си инвентар върху тях). Ако го направите, това е обидно и много контрапродуктивно. Вместо това предлагайте ценни добавки, които вашите клиенти ще намерят полезни. Добър пример е да продавате заедно WordPress шаблони + плъгини + лога. Това са всички неща, които клиентите на пазара за приставка или шаблон биха оценили в пакет.

Съвет №3: Познайте своите клиенти

Помислете за любимия си ресторант. Собственикът или главният сервитьор в този ресторант вероятно отнема време, за да опознае вашите харесвания и харесвания. Въз основа на тези знания собственикът / сервитьорът прави предложения въз основа на вашите лични предпочитания.

Трябва да направите същото на вашия уебсайт. Ако целта ви е да накарате хората да се регистрират за вашите бюлетини – но никой не отговаря на изскачащото ви поле – опитайте да предложите безплатна електронна книга на целевите ви страници, когато хората се регистрират за списъка с имейли.

Освен това помислете как Amazon, eBay и други големи сайтове за електронна търговия проследяват вашите поръчки за книги и други видове покупки. Те препоръчват подходящи продукти въз основа на предишния ви избор, нали? Трябва да правите същото. Използвайте Google Analytics за проследяване на потребителските модели на вашия уебсайт. Една техника е да използвайте страниците за потвърждение на поръчката чрез анализи. Ако много хора са се регистрирали за онлайн курс, който продавате, можете да изпратите имейл до тези хора и да ги продадете със свързан, но по-обширен курс. Вижте как става това?

Съвет №4: Не прекалявайте

Увеличаването / кръстосаната продажба работи добре само когато решавате нуждите на клиентите си (а тя работи още по-добре, когато ги карате да се чувстват привилегировани да получат оферта). Ако предлагате безплатен комплект за бръснене на всички клиенти, които купуват дизайнерския си мъжки одеколон, много от тях ще оценят, че получават сделка, която другите клиенти не са.

От друга страна, прекаляването с това ще раздразни клиентите ви и ще ги прогони от вас и вашия уебсайт. Ако вашите клиенти се чувстват като те са само маркетингов експеримент за вас – или че ви интересува само продажбата, а не за това, което искат – продажбата / кръстосаната продажба ще има обратен ефект от този, който искате.

Ето още една подробност, която трябва да имате предвид: Има „Правило от 25“ в бизнеса; трябва да избягвате кръстосани продажби, които са повече от 25% от първоначалната поръчка. Когато се опитвате да продавате / продавате кръстосано над този процент, като цяло ще се възприемате като извън контакт с нуждите на клиентите си (в най-добрия случай) и настойчиви или алчни (в най-лошия случай) – и по-вероятно е да отблъснете дори клиенти, които бяха близо до извършване на покупка. Също така добавките над 25% могат просто да се почувстват преодолими и като втора първична покупка – вместо добавки.

Съвет №5: График

Времето винаги е решаващ аспект на продажбите. Трябва да продавате / крос-продавате само когато разполагате с цялата необходима информация, за да подсигурите първата поръчка. Това означава, че купувачът вече се е ангажирал с покупката и е по-малко вероятно да изостави поръчката изцяло. Ако се опитате да продадете допълнителни артикули твърде рано в процеса на пазаруване, лесно можете да изключите клиент и по този начин да загубите цялата продажба. Така че не забравяйте да изчакате, докато клиентът вече се е ангажирал с продажбата, като дадете контактна и финансова информация – тогава опишете предимствата на допълнителните продукти / услуги, които се опитвате да продадете.

Има няколко начина да се опитате да продавате. Например можете да създадете онлайн магазин с Shopify (научете повече за рецензията на Shopify) и да опитате да подобрите приходите си с тази стратегия.

Това е маркетингова стратегия, която работи за безброй бизнеси и предприемачи и може да служи добре на вашия блог или бизнес. Просто не забравяйте да използвате съветите, които илюстрирах тук, за да можете да извлечете максимума от усилията си за надстройка / кръстосани продажби..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map