Маркетингът на съдържанието е опростен: 5 прости стъпки към успеха

Често ме задават множество въпроси, свързани с маркетинга на съдържанието. Това, което научих от моя опит е, че хората имат много объркване по отношение на маркетинга на съдържанието.


Днес в това ръководство ще ви разкрия триковете на маркетинга на съдържанието, който действително работи. Всичко, което е необходимо, е 5 прости стъпки за успешна стратегия за маркетинг на съдържание.

През цялата си кариера често съм чувал хора, скърбящи за факта, че не получават достатъчно клиенти. Много от тях дори се притесняват да не получат желаните резултати.

Основният проблем, който пропускате, е липсата на стратегия. Просто създаване на онлайн присъствие и разгласяването на съдържанието не са достатъчни, ако не сте подкрепени от стратегия за пълно доказателство. Не можете да очаквате да постигнете резултати с нецелево съдържание.

За да успеете в маркетинга на съдържанието, първо трябва да определите целите си, след което трябва да създадете стратегията.

Без по-нататъшно забавяне, сега нека да играем вашата маркетингова стратегия за съдържание с помощта на указанията, дадени по-долу.

Какво е маркетинг на съдържанието?

Преди да преминем към стъпките, нека първо да разгледаме определението на маркетинга за съдържание. За да планирате предварително, първо трябва да знаете какво е маркетинг на съдържание.

Съдържателен маркетинг е основно за създаване на висококачествено съдържание, насочено към определена група аудитория. Тя включва редовно и често публикуване на съдържание, което обучава, вдъхновява и забавлява читателите или клиентите.

Основната част от маркетинга на съдържанието е да превърнем непознати в клиенти. Това е мястото, където се нуждаете от цялостен доказателен маркетингов план за съдържание. Ако се притеснявате, че ще ви трябват огромни ресурси, не бъдете. Можете дори да постигнете целите си с малък екип или дори като солопренер.

Имам малък екип от 5 души и ние сме живото доказателство, че маркетингът със съдържание не се нуждае от много ресурси. С нашата упорита работа успяхме да подобрим нашата дигитален маркетинг.

Най-вече създаваме забавни публикации в блогове и реклами за Facebook. Основната ни цел е да предоставим на нашите клиенти висококачествено визуално съдържание.

По-долу е пример за визуално съдържание, което създадохме преди малко:

примери за маркетинг на съдържание

И понеже беше толкова добре, беше споделено от Лари Ким.

Не е зле.

Още нещо е да има ефективна SEO стратегия. Не можете да направите стратегия за маркетинг на съдържание, без да се съсредоточите върху вашия дигитална маркетингова стратегия и SEO.

Ако може би знаете, двамата работят заедно. След като каза това, сега да преминем към окончателното ръководство за маркетинговата стратегия за съдържание.

Какво е маркетинг на съдържание? Ето процеса на създаване на маркетингов план за съдържание. кажи на приятел

Процес за създаване на план за маркетинг на съдържанието

За ваше удобство подготвих стъпка по стъпка ръководство, което може да ви помогне да създадете ефективна стратегия за маркетинг на съдържание. Наличието на стратегия с пълно доказателство означава, че можете дори да подобрите класирането на уебсайта си.

По-долу съм изброил 5-те прости стъпки, на които трябва да обърнете внимание. Фокусирането върху вашата дигитална маркетингова стратегия в крайна сметка ще ви донесе добри печалби.

Ето стъпките, които трябва да следвате:

1. Изследване на ключови думи

Ако сте в полето за съдържание, вече трябва да знаете значението на ключовите думи. Съдържанието винаги се прави около определена група от думи или фрази.

Но основният въпрос тук е, че как да разберете върху коя ключова дума или фраза да работите?

Това е мястото, което трябва да направите изследване на ключови думи.

Изследването на ключови думи несъмнено е най-важната стъпка в създаването на качествено съдържание. Следователно няма как да пренебрегнете нуждата от това.

Първото нещо, което трябва да направите, е да разберете ключовите думи или фрази, които могат да заинтересуват целевата ви аудитория. Това е нещото, което ще задвижва целия ви процес на създаване на съдържание напред.

Това, което правя, е да започна да мисля за ключови думи, които са свързани с моята ниша и искам да направите същото.

Сега трябва да поставите ключовите думи в някой от инструментите за изследване на ключови думи и да получите списъка с ключови думи, върху които можете да работите. Е, това трябва да е лесно за вас.

Ето един пример:

Въведете широка ключова дума в лентата с инструменти за предложения и щракнете върху търсене. Нека използваме „как да печелим пари онлайн“ като пример:

Ubersuggest - Инструмент за изследване на ключови думи за маркетинга ви за съдържаниеОтидете в Ubersuggest > Търсене „Правете пари онлайн“.

Ето резултатите:

Получете идеи за ключови думи.

Общо имам около 6 ключови думи за избор.

фантастичен!

Освен това една от любимите ми стратегии за изследване на ключови думи е да шпионирам моите конкуренти. Искам да кажа, че можете също да проверите ключовите думи и фрази, които се използват от вашите конкуренти.

Можете да използвате най-ефективните статии на вашите конкуренти и да получите списъка с ключови думи, от които се нуждаете.

2. Създайте своето съдържание

Сега, когато знаете как да копаете ключови думи и вече имате списък с ключови думи, по които да насочвате, е време да създадете съдържанието.

Създаването на съдържание е свързано с поддържане на баланса между качеството и скоростта на производство. За съжаление няма да мога да ви помогна много с това. От вашето творчество и умения зависи произвеждат качествено съдържание.

Мога обаче да ви дам няколко съвета, следвайки които можете да създавате качествено съдържание.

Да речем, на път сте да напишете информационна електронна книга за вашия уебсайт. Можете да търсите темата в Интернет и да получите представа за подтемите, които можете да включите във вашата цифрова книга. Това са някои полезни съвети и трикове, които следвам.

Можете да следвате този трик за всеки тип съдържание, което пишете. Не винаги трябва да е цифрова книга или публикация в блог. Това може да бъде всяко писане, което излиза на вашия уебсайт.

От моя опит мога да кажа, че създаването на качествено съдържание не е лесна задача. Това изисква много време и отдаденост за куриране на съдържание за вашата целева аудитория.

Вие също трябва да следите за контролен списък за вашата SEO стратегия. В крайна сметка съдържанието не е нищо без ефективен SEO план.

3. Популяризирайте съдържанието си

След като създадете своето съдържание, промоцията е най-важната стъпка, която трябва да проучите.

Популяризирането на вашето съдържание може да бъде най-забързаната част от процеса ви на маркетинг на съдържание.

Каква е стойността на вашето съдържание, ако то не бъде прочетено или гледано от никой?

Според мен оптимизацията за търсачки е най-добрият начин за популяризиране на вашето съдържание.

Каква е основната ни цел тук? Разбира се, за да получите повече поглед върху съдържанието си. Когато вашето съдържание е оптимизирано за SEO, вече не е необходимо да го популяризирате. Хората естествено могат да го видят, когато го търсят.

Ето един добър пример:

Първо въведете целевата ключова дума на страницата си в Google Images.

След това разгледайте думите и изразите, които се появяват над резултатите от изображението.

изберете правилните ключови думи за вашия маркетинг със съдържание

След това разширете съдържанието си, като добавите резултатите по-горе като подтеми. Вмесете естествено съответните ключови думи или фрази във вашето съдържание. И когато Google види подтематични термини на страницата ви, много по-вероятно е да я смятат за изчерпателна и можете да очаквате по-високи класирания и повече трафик от Google.

Най-добрата част са тези, които интересуват хората. Ако сте включили тези в съдържанието си, това ще даде по-голяма стойност на вашия бизнес или стартиращи фирми.

Като се има предвид естеството на SEO, може да се каже, че това е дългосрочна тактика. С всяко съдържание можете да продължите да получавате пасивни клиенти.

Други начини за популяризиране на вашето съдържание са чрез интелигентно пренареждане, списък с имейли и платени реклами

Нека ви разкажа малко и за другите техники.

Интелигентното пренареждане е свързано с споделяне на вашето съдържание в платформи за социални медии. Това може да бъде ефективен метод за популяризиране на съдържанието ви онлайн. За да постигнете най-добри резултати, трябва да експериментирате малко с това.

Например:

Превърнете съдържанието в привлекателна инфографика с помощта на производител на инфографики.

Не е нужно да сте графичен дизайнер, за да създавате инфографика в днешно време. Има много онлайн инструменти, които предлагат вградени шаблони и лесен редактор за плъзгане и пускане – което прави процеса на създаване доста лесен. Изображението по-горе е екранна снимка от Библиотека с шаблони за венгене.

Хората обичат визуалното съдържание. Според Visualteachingalliance.com, 90% от информацията се предава на мозъка визуално.

Тази публикация от Dailyinfographic.com е отличен пример. В туитър Dailyinfographic запазва текста като стандартна публикация в блога, но е представен в много по-визуално привлекателен формат.

превърнете съдържанието си в инфографика

Следващият имейл списък е най-старият трик в книгата.

Всеки път, когато създавате съдържание, трябва да го изпращате на хора, които може да се интересуват от него. Може да генерира максимални клиенти за вас.

След това сте платили реклами, които се считат за най-бързият начин за генериране на клиенти.

Колкото и да го мразите, знаете значението на платените реклами. Когато вече знаете коя е вашата целева аудитория, платените реклами биха могли да ви направят чудо.

4. Следете резултатите си

Създаването и популяризирането на съдържание не е достатъчно. Също така трябва да наблюдавате резултатите. Това ще ви помогне да разберете състоянието на съдържанието си.

Това може да бъде забързана задача, но добрата новина е, че можете да се възползвате от много начини, за да направите задачата лесна.

Най-добрият начин да следите резултатите си е чрез Google Analytics. Аз лично разчитам напълно на Google, за да проверя напредъка на работата си.

По-долу са някои от важните показатели, които трябва да разгледаме:

 • Трафик
 • SERP класиране
 • Страници на посещение
 • Степен на отпадане
 • Право на домейн

Освен Google Analytics, има и инструменти, които можете да използвате. Ahrefs е един от популярните инструменти, които можете да използвате, за да наблюдавате напредъка си.

използвайте проследяващ рейтинг, за да проследявате маркетинговите си резултати от съдържание

Инструментът обикновено използва Rank Tracker за проследяване на класирането на ключовите думи във времето. Така че можете да следите движението на ключовите думи.

Въпреки че съществуват различни инструменти, някои може да не са толкова ефективни или да нямат много функции. Но ще оставя на вас да решите.

5. Изплакнете и повторете

Сега, след като стигнахме до края на процеса ви за маркетинг на съдържание, да се надяваме, че сте разбрали нещата.

В момента на създаване на съдържание е необходимо да дадете приоритет на своите бизнес цели. Трябва да сте сигурни, че вашето съдържание е в състояние да създаде много пасивни клиенти за вас в дългосрочен план.

След като приключите с всички горепосочени стъпки, е време да го направите отново. Да, чухте го правилно! Всеки път, когато създавате ново съдържание за вашия бизнес, трябва да следвате същите стъпки по-горе.

Това ще ви помогне да бъдете последователни в работата си.

Прочетете съвети от @billachola – 5 прости стъпки за създаване на маркетингов план за съдържание. кажи на приятел

Над теб

Не забравяйте, че маркетингът на съдържанието е свързан с създаването на качествено съдържание, подкрепено с ефективна SEO стратегия. Ако можете да изтеглите това, знаете, че маркетингът ви за съдържание е успешен.

Следвайте стъпките, които споменах по-горе, и вие ще бъдете добри. Следвам същото и се справя доста добре в своята област.

Ако намерите тази статия за полезна, не забравяйте да я споделите, за да помогнете за разпространението на знанията.

Тази статия е написана за първи път от Бил Ахолла и редактирана от редакционния екип на BuildThis.io. Бил Ахолла е дигитален маркетинг, който помага на собствениците на малки фирми да изградят марката си чрез създаване и популяризиране на визуално съдържание. Свържете се с Бил кикотене.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map