Колко от интернет е WordPress

Ако сте прекарали разумно време в интернет (което ако четете, значи сте. Просто признайте), тогава съм 99,99% сигурен, че знаете или сте чували за WordPress. Всъщност бих бил по-шокиран, ако не сте попаднали на уебсайт, който не е задвижван от WordPress.


Като се има предвид колко популярна е WordPress като CMS (система за управление на съдържанието), не е изненада, че те биха натрупали цял куп статистика и данни, които са доста невероятни.

И така, решихме да потърсим в интернет и да съставим някои статистически данни за сайта на WordPress и всяка друга интересна статистика за използване на WordPress в този голям списък. Освен това, ако сте създател на съдържание, можете дори да използвате някои от тези данни, за да създадете инфографика, статии или друго готино съдържание

Без допълнително обожание, нека да влезем в статистиката на WordPress!

Contents

Колко от интернет е WordPress?

1. WordPress захранва 34% от Интернет

Интернет е огромно пространство. Има милиони до милиони уебсайтове – било то бизнес блог или личен уебсайт за възобновяване, който в момента е на разположение за посещение и около една четвърт (или 34,5%, за да бъдем точни) от тях са създадени и захранвани от WordPress. Това всъщност означава, че 1 на всеки 4 уебсайта е длъжен да бъде WordPress уебсайт, което показва колко голяма част от интернет е WordPress!

Статистика на употребата на WordPress и популярност

2. Уебсайтове на WordPress Увеличени с 3,2%

Удивително е, че WordPress захранва 31,9% от интернет, но още по-учудващото е, че се дължи на увеличаване на използването с около 3,2%. Имайки предвид колко трудна е конкуренцията за CMS в момента, е удивително, че WordPress все още е в състояние и ви показва колко хора използват WordPress до днес.

3. WordPress заема 59.3% от дела на системата за управление на съдържанието

За да продължи да подчертава доминирането на WordPress в CMS индустрията, тази статистика на WordPress показва, че в момента WordPress поддържа 59,3% на дяла в системата за управление на съдържанието. Това е голяма разлика между всички други CMS платформи!

4. WordPress се използва от уебсайтове с голямо име

WordPress като CMS платформа е много мощен и е в състояние да създава и борави с всякакъв вид уебсайт. Все още ме учудва колко уебсайтове използват WordPress като техен CMS по избор и някои от тези големи сайтове включват кварц, Techcrunch(!), Facebook Newsroom, BBC America, Venturebeat и др.

VentureBeat е един от много уебсайтове, който се захранва от WordPress. Кредит: VentureBeat.com.

5.WordPress.com разполага с глобална класация на Alexa от 60

Alexa, инструментът за анализи от Amazon, следи глобалния трафик на уебсайтове навсякъде. WordPress.com е единствената CMS компания, която успява да се класира в 60 под тяхното глобално класиране на уебсайтове Alexa.

6. WordPress е изтеглян много пъти

Знаем, че WordPress е задвижвал много уебсайтове от създаването им, но е невероятно да видим колко хора имат хора, които използват WordPress като платформа и ги изтеглят. Понастоящем броят им е зашеметяващ 157 563 262 изтегляния и е все още се брои!

7. WordPress произвежда над 70 милиона публикации и 50 милиона коментара всеки месец

Луд номер за мислене е количеството съдържание / коментари, което се произвежда в WordPress всеки месец. Тази WordPress статистика на сайта показва, че има 70,5 милиона нови публикации и 52,1 милиона нови коментари всеки месец. Това буквално възлиза на 27 нови публикации и 198 нови коментара всяка секунда!

Най-високото количество публикации в WordPress беше над 70 000 000. Кредит: WordPress.com

8. WordPress достигна най-висок 100 за Google Тенденции

За да ви дам представа колко масово популярен WordPress се сравнява с неговите конкуренти, те бяха единствената CMS платформа, която успя да достигне 100 (най-голямата популярност) при Google Тенденции. Други платформи като Drupal, Blogger и Sharepoint почти дори не успяха да достигнат 50.

9. WordPress е издирван над 2 милиарда пъти (!)

За да продължите в статистиката за търсене и WordPress, ключовата дума „WordPress“ продължава да е популярен термин, който хората използват за търсене. KWFinder показва, че всеки месец ключовата дума „WordPress“ се търси 2 739 999 пъти всеки месец.

Ключовата дума „WordPress“ е търсена над 2 милиарда пъти. Кредит: KWFinder.

История на компанията в WordPress

10. Само в WordPress има около 700 служители

Въпреки че е огромна корпорация, която захранва около една четвърт от интернет, броят на служителите, които WordPress напълни около 798 души само. Това е значително по-малко от много други технологични компании.

11. Те ​​са 721 пъти по-малки от Амазонка

Знаем, че сравняването на Amazon с WordPress е като сравняване на ябълки с портокали, но факт е, че и двете са технологични компании. И въпреки че е 721 пъти по-малък от Amazon, WordPress все пак успява да изтегли 149 милиона месечни уникални посетители (САЩ) в сравнение с 199 милиона на Amazon.

Статистика за използване на WordPress: Приставки и теми

12. Налични са над 50 000 приставки за WordPress

Плъгините са чудесен инструмент, който помага на собствениците на уебсайтове за добавяне на функции и функции, без да е необходимо кодиране. Що се отнася до плъгините, WordPress все още е кралят, както предлагат 56,201 плъгини в библиотеката им, която лесно джудже всички останали конкуренти.

13. Три от WordPress теми се използват в над 30 000 от най-популярните уебсайтове

Genesis Framework, Divi и Avada са най-популярните теми на WordPress и всяка от тях е използвана от над 15 839 уебсайта, 10 397 уебсайта и 7 308 уебсайта. Това е общо 3,35% от топ 1 милиона сайтове, използващи същите теми!

Avada, Genesis Framework и Divi са три от най-използваните теми в WordPress. Кредит: BuiltWith.

14. Akismet хвана 400 милиарда спам коментари за WordPress

Като се има предвид колко популярен е WordPress и колко уебсайтове използват WordPress, само въпрос на време е блогът или уебсайтът да получат спам коментари. И не бихте ли го знаете, Акисмет показа това 400 милиарда спам коментарите са уловени за WordPress. Това е като милион спам коментара на всеки няколко минути! Самата статистика на WordPress получи доста отзиви за кикотене също.

15. Yoast SEO е изтеглен 130 милиона пъти

С огромната библиотека с приставки, които WordPress предлага, сигурно има няколко, които се открояват сред останалите. Този плъгин е Yoast SEO, който е инструмент, който можете да използвате, за да помогнете за оптимизацията на търсачките. В момента Yoast SEO може да се похвали с Изтегли номер от 130 801 289.

16. Akismet е вторият най-популярен плъгин със 117 милиона изтегляния

Преди малко говорихме за Akismet и как успяха да уловят над 400 милиарда спам коментари. Е, можете да добавите, че сте вторият най-популярен плъгин към този списък, тъй като в момента те имат 118,069,141 изтегляния в WordPress.

17. Популярни приставки за WordPress всяка от тях има над 5 милиона активни инсталации

WordPress предлага някои от най-добрите плъгини, достъпни на пазара. Приставки като Contact Form 7, Yoast SEO, Akismet, Jetpack и други са от тях топ WordPress плъгини които се гордеят с едни от най-големите бази за активна инсталация от около +5 милиона, базирани на статистиката за използване на WordPress.

18. WordPress Най-популярната тема е продадена над 450 000 копия

Avada, темата на WordPress от Themeforest, е една от най-популярните платени теми в платформата. При $ 60 темата успя да се продаде 450 000 копия което генерира над 27 000 000 долара от продажби и брои.

Avada е най-продаваната тема на WordPress с над 450 000 копия. Кредит: ThemeForest.

Статистика за електронната търговия на WordPress

19. WooCommerce притежава 28% от онлайн магазините с над 50 милиона изтегляния

Когато мислите за WordPress, шансовете са, че ще мислите за блогове. Въпреки това, WordPress е такава гъвкава платформа, можете дори да създадете онлайн магазин с помощта на плъгини. WooCommerce е един такъв плъгин и в момента те захранват 28% от онлайн магазините в WordPress с 51 563 803 изтегляния.

20. WooCommerce в момента е най-популярната технология за електронна търговия на WordPress

Говорейки за WooCommerce, знаете ли, че WooCommerce е и една от най-популярните технологии за електронна търговия днес? От 1 милиона сайтове за електронна търговия, WooCommerce стои на върха по захранване над 20 000 от топ 1 милиона уебсайтове днес.

В момента WooCommerce е най-популярната платформа за електронна търговия в WordPress. Кредит: WooCommerce.com

Колко уебсайта използват WordPress?

21. Над 300 000 от най-добрите 1 милион уебсайтове използват WordPress

WordPress несъмнено е популярна платформа за много уебсайтове. Въз основа на тези числа от BuiltWith, 310 569 от топ 1 милиона уебсайтове в момента използват WordPress като основна CMS платформа. Ако разбиете статистиката на WordPress на топ 100 000 уебсайтове, WordPress все още правомощия 33,283 от тях. Отидете още повече до 10 000 уебсайта и поне 3 388 от тях използват WordPress. Това показва колко уебсайтове използват WordPress.

22. Извън целия Интернет, над 20 милиарда използва WordPress

Когато разгледате целия интернет, WordPress очевидно притежава по-голямата част от дяла, тъй като те се използват в момента 26 938 805 уебсайтове. Това всъщност представлява над 50% от интернет!

WordPress има най-голямо разпространение в 55% от интернет. Кредит: BuiltWith.

23. Над 50 000 са получили известия за сваляне на DMCA

Като се има предвид колко уебсайтове използват WordPress, има няколко, които нарушават дружественото споразумение за интелектуална собственост. От януари 2014 г. поне 53 718 свалени известия са издадени от WordPress, като част или цялото съдържание в крайна сметка се премахва на 39% от уебсайтовете.

Защита и уязвимости на WordPress

24. 83% от 34 371 заразени уебсайтове през 2017 г. използва WordPress

Тъй като WordPress е най-използваната CMS платформа в интернет, това ги прави по-склонни да бъдат атакувани и заразени от хакери и вируси. Докладът на Сукури показва, че от 34 271 заразени уебсайтове, 83% от тях използват WordPress.

Уязвимостта в ядрото на WordPress се появи на бял свят през 2019 г., когато бе открито това бе инжектиран зловреден софтуер от скимери. Същият зловреден софтуер засегна и потребителите на Magento и позволи на хакерите да откраднат информация за кредитната карта от засегнатите системи. Съветваме всички да сканирайте редовно сайтовете си за злонамерен софтуер като този.

38% от заразените уебсайтове идват от потребители на WordPress. Кредит: Sucuri.

25. 39,3% от хакнатите WordPress сайтове се дължи на остарели инсталации

WordPress предлага тона сигурност и те непрекъснато обновяват своята платформа, за да гарантират, че потребителите са защитени от потенциални заплахи. въпреки това, 39,3% на сайтовете на WordPress, които бяха хакнати, се дължат на остарели инсталации на платформата. Затова винаги не забравяйте да актуализирате вашите инсталации, ако искате да сте в безопасност!

Остарялата платформа беше съществена причина WordPress да бъде хакнат. Кредит: Sucuri.

26. В момента има 11 632 уязвимости в WordPress

WPScan направи доклад за уязвимостите, от които WordPress претърпява като CMS платформа. Извън 11 632 уязвимости, 2944 от тях са уникални, а разбивката за типовете уязвимости е 74,27% поради остарели версии, 22,69% поради приставки и 3,04% поради теми.

Трите основни уязвимости, от които страда WordPress, са от платформата, плъгините и темите. Кредит: wpvuldb.com.

27. 40,9% от WordPress уязвимостите са кръстосани скриптове (XSS)

Скрипт на различни сайтове (XSS) е вид уязвимост на компютърната сигурност, която обикновено се намира в уеб приложенията. Изследване от KeyCDN показва, че 40,9% от тяхната уязвимост идва от XSS като SQLI, Качване, CSRF, RCE, FPD и т.н..

28. 36,28% от WordPress сайтовете използват HTTPS

Наскоро Google започна да взема предвид сигурността на уебсайтовете за тяхното класиране. Поради това 36,28% от уебсайтовете на WordPress са започнали да използват HTTPS, което е a 14% увеличение в сравнение с предходната година.

WordPress Статистика за работа

29. Разработчиците на WordPress могат да правят навсякъде между 10 и 300 долара на час

WordPress създаде редица нови работни места за уеб разработчици и кодери, които са запознати със системата. Тези разработчици на WordPress обикновено правят някъде между тях От 10 до 300 долара на час въз основа на статистиката от UpWork.

30. Общата тарифа за разработчика на WordPress е $ 10 – $ 30 на час

Наемането на WordPress разработчик е относително достъпно в по-голямата си част. Базиран на UpWork, на уебсайта на свободна практика, общата тарифа за наемане на WordPress разработчик да работи на вашия уебсайт е приблизително около $ 10 до $ 30 на час.

31. Средната заплата за работа в WordPress е 66 775 долара

Ако мислите да работите за WordPress, тогава можете да очаквате да получите доста прилична заплата. Simply Hired проучи средната заплата за работни места в WordPress и я намали до около 66 775 долара.

Работодател в WordPress ще печели приблизително 60 000 долара годишно. Кредит: SimplyHired.

32. Има общо 344 750 работни места, свързани с WordPress

Freelancer.com е уебсайт, на който можете да наемете фрийлансъри, които да работят по проекти / еднократни задачи. Когато търсите работа, свързана с WordPress, ще видите, че е имало около 344 750 работни места публикувани (отворени и затворени) на уебсайта.

33. WordPress би струвал около 151 човека-години

Според Отворете калкулатора на разходите на проекта на Hub, WordPress положи приблизителни усилия от над 151 човека години. Това се основава на 560 648 реда код, с прогнозна цена от над 8,2 милиона долара за финансиране на проект с такъв размер.

Инсталиране на WordPress

34. WordPress отнема само 5 минути за инсталиране

WordPress е известен с това, че е платформа, която е лесна и лесна за използване. Очевидно използването на WordPress е толкова интуитивно, че дори можете да инсталирате цялата платформа в само 5 минути! Това определено го прави един от по-бързите за инсталиране.

35. WordPress препоръчва само 3 уеб хоста

Можете да използвате всеки доставчик на уеб хост, ако искате да използвате WordPress. Въпреки това, има само 3 уеб хостове че WordPress препоръчва на своя официален уебсайт. Тези 3 са Bluehost, Dreamhost и SiteGround.

Този сайт, който четете, се захранва от WordPress.org и се хоства в SiteGround. BlueHost, от друга страна, е едно от най-евтините WordPress хостинг решения на пазара.

36. Приставката за WordPress JetPack има над 93 милиона изтегляния

Плъгинът JetPack от WordPress е популярен инструмент за изпълнение на различни задачи като инспектиране на трафика, интеграция на социални медии, архивиране и сигурност. Това е един от най-популярните безплатни плъгини на WordPress с над 93 милиона изтегляния до тук.

37. WordPress JetPack Plugin записани над 20 милиарда показвания на страници

WordPress записа броя на показванията на страници, които бяха натрупани в блогове, хоствани на техния сайт и използваха плъгин Jetpack. Най-високите числа за преглед на страници, които са получили? 24,567,344,460 обратно Май 2017г.

JetPack и WordPress успяха да запишат над 20 милиарда гледания на своята платформа. Кредит: WordPress.

WordPress Езици и преводи

38. WordPress има над 180 официални превода

Тъй като WordPress има международна аудитория, тя трябваше да бъде преведена на няколко различни езика. Досега имаше над 180 официални превода на WordPress с 48 локала са 100% преведени и 25 локални с повече от 95% преведени.

39. Над WordPress се използват над 120 езика

WordPress е глобална платформа, което означава, че трябва да се погрижат за международна аудитория, която чете и говори на различни езици. От днес WordPress се поддържа в над 120 езика като английският е най-използваният при 71%, следван от испански и индонезийски съответно с 4,7% и 2,4%.

WordPress общност

40. В 71 градове по целия свят има 898 Wordcamps

WordCamp е семинар / конференция за WordPress, която се фокусира върху теми и проблеми, свързани с WordPress. В момента има 898 WordCamps случва се в над 71 града по света, като се провеждат сесии като усъвършенствани техники на WordPress, плъгини за начинаещи и други.

WordCamp проведе над 800 WordPress лагера в целия свят. Кредит: WordCamp.

41. Първият WordCamp започна още през 2006 г.

Мат Мълленвег организира първи WordCamp още през 2006 г. в Сан Франциско. Тогава събитието беше много по-малко и се проведе само за 1 ден. Въпреки че са малко събитие за потребители и разработчици, те са имали около 500 сто души, които присъстват на конференцията.

42. WordPress е отговорен за 21 популярни продукта

Въпреки че WordPress е известен най-вече с това, че е CMS платформа, те също са отговорни за 21 популярни продукта / услуги които са достъпни онлайн. Някои от тях включват Gravatar, PollDaddy, WooCommerce, Akismet и други.

43. WordPress направи около 4,3 милиона долара приходи през 2017 г.

WordPress е доста прозрачен с финансите си и в a Отчет за 2017 г., тя показа, че компанията реализира приходи от $ 4,3 милиона. Докладът показва приходи от WordPress от два различни потока, Фондация WordPress и Поддръжка на общността WordPress, PBC.

44. WordPress стартира нова програма през 2018 г.

Наскоро WordPress обяви, че ще стартира нова програма, наречена сезон, някъде през 2018 г. Програмата се използва за провеждане на серия от автоматизирани тестове, които се изпълняват спрямо тема и плъгини.

Обобщавайки

WordPress е невероятна CMS и през годините те постигнаха много важни етапи и успехи, които продължават да ни вълнуват. Надяваме се, че всички статистически данни, които представихме, показват WordPress в различна светлина за вас и те помогнаха на милиони и милиони потребители да започнат пътуването си в уебсайта.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map