Какво Wikipedia не може да ви каже за уеб хостинг

Сигурен съм, че вашият блог е страхотен.


Правиш всичко правилно: Имаш страхотни заглавия, създаваш страхотни визуализации, може дори да участваш активно във всяка област на създаване на съдържание, разработвайки свои собствени изображения, инфографика и видео.

Но има едно нещо, което по-голямата част от блогърите пренебрегват (поне в началото), което потенциално може да задържи дори най-доброто от блоговете, които някога са получавали пред цялата си потенциална аудитория.

Това е добро уеб хостинг.

Помислете за това по този начин: Случвало ли ви се е да сте кликнали някога на линк от Facebook или друг сайт и да сте чакали това, което изглежда като вечност да се зареди? Това не е 1997 г. Днес уеб страниците се отварят така, както превръщате страница в книга – или поне трябва. Ако не го направят, вие губите един тон показвания на страници. Коефициентите ви за отпадане растат. Досега вероятно нямахте представа какво се случва.

Казвам ти – погледнете вашата хостинг компания.

Разбира се, има начини, по които можете да помогнете на собствения си сайт заедно със скоростта. Можете да разрешите мултимедийното съдържание, да намалите качеството и разделителната способност на графиките и да прескочите всички видове обръчи, опитвайки се да накарате вашия сайт да се зареди по-бързо. Всъщност това ще ви каже повечето от хостинг компаниите с големи кутии. Но дали всичко това е наистина необходимо?

Какво е уеб хостинг?

Ако току-що започвате или някога сте се чудили какво става зад кулисите с вашия уебсайт, Wikipedia обяснява добре концепцията за уеб хостинг:

Уеб хостинг услугата е вид интернет хостинг услуга, която позволява на хората и организациите да направят своя уебсайт достъпен чрез World Wide Web. Уеб хостовете са компании, които предоставят пространство на сървър, който е собственост или са отдадени под наем за използване от клиенти, както и осигуряват интернет свързаност, обикновено в център за данни.

Това е много кратко, основно описание на концепцията. Това са основните услуги, които всички уеб хостинг компании предоставят. Какво обаче отличава един от друг? Ако всички те предоставят едни и същи услуги, защо не просто изберете един и да забравите за него?

Това са въпроси, които Уикипедия не адресира.

За това е този блогпост.

Какво прави добър уеб-домакин?

Както при всеки друг вид услуга, има и добри уеб хостинг компании и такива, които не са толкова добри.

Дефинираме не толкова добри, колкото тези, които осигуряват бавен достъп до сървъра, който възпрепятства прехвърлянето на данни. Това е много повече от вашето съдържание, което забавя нещата, но никоя компания няма да признае, че сървърите им са бавни или претоварени или че възможностите им за кеширане на DNS са по-ниски.

Най-добрите уеб хостинг компании са тези, които обръщат внимание на важните подробности и смятаме, че те са на високо място в този списък:

1. Лесен за използване потребителски интерфейс (потребителски интерфейс)

Потребителският интерфейс и контролния панел трябва да бъдат достатъчно интуитивни, за да може потребителят да може да прави промени и актуализации, както и да добавя нови домейни, да планира архивиране на сайтове и да настройва приложения като WordPress бързо и лесно.

Табло за управление на WebHostFaceПример – Контролен панел на потребителя на WebHostFace – прост и лесен за мишка.

2. Гарантирана скорост на сайта

Много по-вероятно е уеб хостовете, които поставят своите гаранции за скорост на сайта, да ви осигурят постоянно добро изживяване на крайния потребител и далеч по-малко вероятно да ви помогнат, когато съществува измерим проблем. Без това бъдете готови за някои много неприятни разговори за това как обърквате собствения си сайт и обръчите, през които ще трябва да преминете, за да го поправите.

3. Надеждност

Това съвпада с концепцията за последователност. Искате да изберете хостинг компания, която да ви гарантира 99,9% време на сървър. Спадът в продължение на само половин процент (това е 0,05%) може да се превърне в два цели престой на година. Колко прави вашият блог за един ден? Можете да удвоите това и да го добавите към цената на хостинга на под-номинална цена.

4. Цена и опции за плащане

Има много сайтове, които таксуват премия за услуги, които потребителят вероятно никога няма да използва. Добрите хостинг компании излагат своята ценова структура и обясняват за какво плащате. Те също така предлагат планове с разумни цени, които отговарят на нуждите на вашия конкретен уебсайт.

5. Сервиз след продажбата

Колко надежден е вашият настоящ уеб хост, когато трябва да се обадите за помощ? Какви са времето за чакане? Кои часове спазват? Още повече, какво ще стане, ако предпочитате да можете да изследвате проблеми, преди да се наложи да изчакате да задържате представител? Има ли вашата хостинг компания пълна база знания на разположение на всички свои клиенти?

Какво ще кажете кога трябва да се обадите? Познаващите ли са във всички линии, независимо дали става въпрос за продажби, таксуване или техническа поддръжка? Получавате ли рутинно пет различни отговора на един и същ въпрос от пет различни повторения?

Добрите уеб хостинг компании имат достатъчно персонал, разполагат 24 часа в денонощието и разполагат с функционален, еднакво обучен екип, който може да се справи с всички видове проблеми и да осигури последователни решения.

Отзиви за хостинг на потребителиПример – Истинска обратна информация за потребителите на следпродажбената поддръжка на SiteGround.

Има ли значение цената наистина?

Всички сме чували старата поговорка „Вие получавате това, за което плащате“, и макар това да е вярно в много случаи, не винаги е вярно, когато става дума за уеб хостинг.

По-скъпото не означава непременно по-добро. Както казах по-рано, някои от най-лошите хостинг компании там имат едни от най-високите цени, защото плячкат на клиенти, които не знаят от какво имат нужда. Една малка цена не означава непременно продукти или услуги за изгодни изби.

Някои бюджетни хостинг компании имат своите недостатъци. Те намаляват разходите, като съкращават часове за поддръжка на живо или се справят с поддръжката стриктно чрез онлайн чат (така че могат да водят пет разговора наведнъж – понякога и повече). Те не актуализират своите сървъри в крак с подобрения в технологията. Най-добрият начин да разберете дали вашият изгоден доставчик на уеб хостинг е наистина сделка е да направите домашната си работа и задайте правилните въпроси.

Разберете колко е лесен достъпът до поддръжка. Изследвайте най-новите технологии за уеб хостинг и вижте как всяка компания, която считате за тарифи, със своята способност да бъде в крак.

Червени знамена с компании за хостинг на бюджет

Ето няколко неща, за които трябва да внимавате кога става за евтин уеб хостинг. Някои от тях не правят непременно лошия избор, но могат да повлияят на работата на вашия сайт.

Излишни надстройки на софтуера

Компаниите с бюджетен хостинг често препоръчват премиум софтуер от партньорски партньори, който вероятно не ви трябва.

Претоварени сървъри

Ако видите голям брой отрицателни отзиви, цитиращи прекомерно време на престой, бавни скорости или прекъсвания, това е сигурен знак, че компанията има твърде много клиенти в претоварена мрежа.

IP адреси в черен списък

Ако хостинг компанията извършва бизнес с много спамери, вашият сайт може да пострада, като се намира в обхват на IP, който е забранен в множество области.

Ограничен достъп до база данни MySQL

Всеки хост, който предлага по-малко от 100 таблици, ще ви създаде проблеми надолу по линията.

Скрити такси

Някои хостинг компании предлагат дълбоки отстъпки през първата година, след което ще ви ударят със смешни тарифи напред. След това, ако се опитате да отмените, те шамарят с огромна такса за анулиране. Направете домашната си работа и знайте какво ще плащате дългосрочно.

„И така, как да избера правилния домакин?“

За нови блогъри –

 • Винаги трябва да започнете с достъпен споделен хостинг.
 • Ако тепърва започвате, най-важните неща, които трябва да обмислите, са генерирането на добро съдържание, реклама, създаване на списъци с имейли и в крак с вашите канали в социалните медии. Тези области са мястото, където трябва да харчите парите си.
 • Вашият доставчик на уеб хостинг не трябва да е на преден план или нещо, което изисква твърде голяма част от вашата инвестиция (засега).

За сезонните блогъри –

Щом блогът ви натрупва достатъчно количество трафик (груба оценка – 1000 уникални посещения на ден), време е да помислите за хостинг ъпгрейд за по-добра сигурност и потребителско изживяване.

Лично аз не бих позволил използването на паметта в блога най-високо 80%. Ако това стане, е време да помислите за VPS хостинг (или посветен) за подобряване на производителността на сайта. Бъдете в крак с продължителността на вашия блог и времето за реакция, като използвате инструменти като Bitcatcha, Uptime Robot, Пресен пинг, Pingdom и четете сайтове, които публикуват реални данни за ефективността на сървъра като HostScore.

Долния ред

Правилната хостинг компания е съществен елемент за успеха на вашия блог. Изберете разумно и направете всички домашни. Не всички бюджетни уеб-домакини предоставят услуги за под-номинална стойност, но винаги трябва да проверите всяка услуга старателно, преди да се ангажирате.

Една последна забележка: Филтриране чрез отрицателни отзиви

Тъй като споменах отзиви, реших, че би било добра идея да изясня нещо: Отрицателните отзиви не винаги са честно представяне на уеб хостинг услуга.

Големите хостинг компании винаги ще имат недоволни клиенти. Както се казва, „не можеш да угодиш на всички“. Хората са склонни да блъскат в компании по незначителни емисии или когато имат неоснователни очаквания, които просто не могат да бъдат изпълнени, затова вземете отрицателни отзиви със зрънце сол. Потърсете модели в оплакванията. Това е най-добрият начин да откриете къде се крият истинските проблеми, ако има такива.

Забележка – Първоначално статия се появи на Блог WHSR; сега тя се управлява и актуализира от служителите на BuildThis.io.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map