Какво е генерирано от потребители съдържание (и защо е важно за вашия маркетинг)

Представете си връзка, която ви дава едновременно вълнение и стабилност. Не бихте ли го искали?


Е, ако сте дигитален маркетинг, тогава Създаденото от потребители съдържание (UGC) е вашата перфектна половинка. Генерираното от потребителите съдържание предлага дългосрочна връзка, която никога не би изчерпала стил.

Какво е генерирано от потребители съдържание?

UGC, съкратено от генерирано от потребители съдържание, е всяко медийно съдържание, създадено от потребители, споменаващо или отнасящо се до вашата марка и публикувано в публична сфера, чрез споделяне в уебсайтове, платформи за социални медии, блогове, ревюта или рейтингови сайтове и т.н..

Това е просто всяко съдържание, създадено от хора, които не са служители на вашата марка, споделящи своя опит с марката със семейството, приятелите и последователите си. Съдържанието може да бъде всичко – от писмени материали, записи в блогове, публикации във форума, рецензии или визуализации, като изображения, GIF файлове, видеоклипове или аудио записи.

Защо съдържанието, генерирано от потребители, е важно за вашия маркетинг?

UGC управлява маркетинговия свят. Причината е, че той се вписва в неизказаното желание на клиента да бъде разпознат и да бъде признат. Външно признание или дума на благодарност за вашата марка и това също от вашите първоначални клиенти добавя стойност към доверието и афинитета, които потребителите имат във вашата марка.

Това допълнително ги насърчава да споделят съдържанието, свързано с вашата марка, със семейството и приятелите си чрез платформите за социални медии (и това облагодетелства вашата марка наклонено).

93% от потребителите намират UGC за изгодно, докато вземат решение за покупка, докато 86% хилядолетия намират UGC като ключов показател за отлично качество на марката (източник). UGC не е цялостна подмяна на която и да е маркетингова стратегия, а тайният сос, който повишава ефективността на целия ви маркетингов арсенал.

Имайки предвид това, има още много предимства, които отговарят на въпроса по-горе – Защо генерирано от потребители съдържание?

Нека да разгледаме някои от тези причини.

1. Автентичност

Съдържанието, генерирано от потребители, е посланик на обективността. Тази обективност идва от факта, че UGC е създаден от реални и истински потребители на вашата марка. Те не одобряват вашата марка, защото им се плаща, но просто защото всъщност са доволни от продуктите и услугите на вашата марка..

60% от потребителите казват, че UGC е най-автентичната форма на съдържание (източник).

Следователно, когато включите генерирани от потребители отзиви на своите уебсайтове или ги покажете като ваши цифрови табели, вие представяте автентичността на марката си и показвате нейната социална приемливост сред вашата потребителска база. Следователно, цялостното доверие на потребителите към вашата марка се ескалира.

2. Ангажиране

Съдържанието, генерирано от потребители, по своята същност е ангажиращо. Основният източник на генерирано от потребители съдържание е социалните медии. Всички знаем колко пристрастяващи са социалните медии. Това е един от най-използваните трикове за подобряване на ангажираността на потребителите.

Въз основа на изследването на Meltwater, UGC има 73% по-висок CTR (източник).

Така че, когато показвате генерирано от потребители съдържание на социални медии на вашата аудитория, или чрез уебсайта си, или през социалните стени в събития и цифрови табели, вашите потребители автоматично се заинтригуват от него и се насърчават да публикуват в социалните медии, използвайки вашите хештаг, така че да станат част от екрана на вашата социална стена.

Един чудесен пример за ефективна социална стена беше в кампанията за хаштаг на служителите на Cisco. Той използва чудесно обединяваща тема със световна карта и събра туитове от цял ​​свят, демонстрирайки добра ангажираност.

Напр.- Taggbox е невероятен доставчик на социални стени, който показва обобщено от потребителите съдържание от множество платформи за социални медии и ви помага да ангажирате аудиторията на вашите събития или на вашите уебсайтове. Това е чудесен начин да насърчите участието на потребителите и взаимодействието с вашата марка, като по този начин подобрите общата възвръщаемост на инвестициите на вашата маркетингова кампания. Вие получавате суперсилите да разпространяват маркетинг от уста на уста дори извън целевите си кръгове.

3. Преобразувания

Съдържанието, генерирано от потребители, е ключовият двигател на реализациите за вашия бизнес. UGC представя социално доказателство, като по този начин изгражда доверие на потребителите и ги убеждава да направят окончателната покупка. Това ви помага да увеличите процента на посетителите на уебсайта и аудиторията на събитията, която най-накрая се превръща в клиенти.

Сравняване на реализациите между UGC и UGC.
UGC спомага за увеличаване на реализациите с 161% в отраслите. Това е толкова огромно въздействие! кажи на приятел

Провеждането на UGC конкурси е един от най-изпитаните и изпитани начини за реализиране на реализации за вашата марка. Той отваря наводненията на ангажираността на потребителите за вашата марка.

Кампанията #MyCalvins свързва знаменитости с типични потребители като нас. При преглед на галериите с изображения на уебсайта посетителите могат да видят потребителите, подали снимките. Тогава посетителите могат да направят покупката, като кликнат върху снимката.

Друг чудесен начин за подобряване на процента на реализация е чрез вграждане на генерирано от потребители съдържание в социалните медии на мястото на продажба, което също действа като точка на вдъхновение. По този начин вашите проценти на конверсия се подобряват неимоверно.

4. Изграждане на общността

Съдържанието, генерирано от потребители, е чудесен начин за изграждане на силна и лоялна общност около вашата марка. Тази общност не само ви помага да растете, но и се застъпва за това, че вашата марка е вашите лоялни клиенти.

UGC кампаниите действат като чудесна платформа за упражнения за изграждане на вашата общност. Помага ви да изградите дълбока връзка с клиентите си.

UGC кампании = чудесен начин за изграждане на силна общност около марка (източник).

UGC е като непоисканото съдържание, което идва директно от вашите клиенти. Вашите потребители оценяват положителния UGC, който показвате на уебсайта си или в събитията си или като вашата цифрова табела. Той помага да се изгради доверието на потребителя към вашата марка. Това доверие от своя страна обвързва вашите клиенти с вашата марка като общност, като по този начин ги прави дългосрочен клиент на вашата марка.

5. SEO Перкс

88% от клиентите се доверяват на генерираните от потребители отзиви, колкото се доверяват на препоръки от семейството и приятелите си. Сега просто си представете влиянието, което вграждането на социални медии в уебсайт (създаден от вашите потребители) би имало върху вашите проценти на реализация, време на пребиваване, приложимостта на уебсайта и цялостното класиране на уебсайта ви за електронна търговия..

Проучването показва, че посещенията на страницата с органичен трафик се увеличават за период от 9 месеца, като добавят отзиви от клиенти към страниците на уебсайтове.

Съдържанието, генерирано от потребители, има възможността да обслужва клиентите си със социални доказателства на всяка стъпка от покупката. В същото време, това дава на маркетолозите невероятна възможност да насочат потенциален трафик към вашия уебсайт. Това ви помага да подобрите класирането си в списъка за търсене в Google. Всъщност, Докладът показва, че онези уебсайтове, които са включили потребителски отзиви като част от съдържанието на уебсайта им, са нараснали в класацията на своите търсачки. Не е ли чудесно?

6. Информираност за марката

Създаденото от потребители съдържание инициира верижна реакция, когато когато един потребител публикува нещо в социалните медии за вашата марка и следва, че други потребители също започват да публикуват подобно съдържание за вашата марка. Това генерирано от потребители съдържание е достъпно за множеството социални кръгове на вашите лоялни клиенти, като по този начин разпространява информираността за марката.

Кампанията Share-a-Coke остава чудесен пример за изключително успешна генерирана от потребителите кампания за повишаване на информираността за марката. Кампанията позволява на хората да персонализират консервите с кокс.

Генерираното от потребителите съдържание на социални медии е един от най-популярните и любими стъпки на маркетолозите да използват огромния обхват на социалните медии, за да разпространят маркетинга от уста на уста за вашата марка и да разпространяват подходяща информация за нея. 84% хилядолетия и 70% бебешки бумери съгласни с факта, че генерираното от потребители съдържание има поне някакво влияние върху тяхното решение за покупка.

Създаденото от потребители съдържание може да повлияе на решенията за купуване – 84% хилядолетия и 70% бебешки бумери. Кажи на приятел

7. Спестява ресурси

Съдържанието, генерирано от потребители, е златна мина от информация и данни, която често се подценява. И ако разглеждаме социалните медии като източник за генерирано от потребители съдържание, това е като безкраен пул. Можете да продължите да се гмуркате в дълбочина и никога няма да пропусне да ви сервира с ново и неоткрито съдържание. Следователно, това ви спестява много време, пари и усилия като цяло, които могат да бъдат ефективно инвестирани някъде другаде, което прави вашата маркетингова кампания по-стабилна.

Вместо да оставяте съдържанието да лежи в спящи условия в социалните медии, можете да използвате съдържанието, генерирано от потребители, във вашата електронна маркетингова кампания. Например, Foot Locker изпраща редовни имейли с изображения на клиентски публикации за увеличаване на реализациите.

Също така, включването на генерирано от потребители съдържание във вашата маркетингова стратегия, като маркетинг по имейл, ви спасява от страшната задача да създавате постоянно ново съдържание. Това освобождава ресурсите ви, за да се използват за постигане на други маркетингови цели. Освен това, след като успешно стартирате кампания с хештег UGC през социалните медии, вие основно задавате постоянен източник на ново и свежо съдържание за вашата маркетингова цел, че също така, генерирано от потребители съдържание, най-добрата форма на рекламно съдържание. Всичко, което трябва да направите сега, е само да обобщавате и модерирате генерираното от потребителите съдържание.

8. Спечелете информация за аудиторията

Съдържанието, генерирано от потребители, е като директна обратна връзка от вашата аудитория и потребители. Нищо не може да бъде по-добра форма на прозрения от генерираното от потребители съдържание, за да подобрите маркетинговата си стратегия. Сега тази публика / потребителска представа може да се предлага под различни форми и видове.

Независимо дали са отзиви на клиенти, коментари, изображения, видеоклипове, туитове или друга форма на публикация в социалните медии.

Това прозрение на аудиторията може да бъде както положително, така и отрицателно. Положителната обратна връзка винаги се желае, но отрицателната обратна връзка е също толкова важна. Винаги можете да покажете положителните си отзиви и да се научите да подобрявате недостатъците си от отрицателната обратна връзка. По този начин съдържанието, генерирано от потребители, ви помага да придобиете представа за аудиторията, която може да ви помогне да подобрите маркетинговата си кампания, като по този начин я прави по-здрава.

На последно място …

Открийте какъв тип съдържание вашата вълнува публиката да създаде за вашата марка / събитие и ги ангажирайте, като им дадете възможност да създават генерирано от потребители съдържание за вашето събитие / марка. Резултатите наистина ще ви шокират. Невероятните ползи от генерираното от потребителите съдържание за вашата маркетингова кампания са наистина невероятни.

Съдържанието, генерирано от потребители, е чудесен избор за събития. Аудиторията по време на събития винаги е развълнувана от взаимодействието си с генерираното от потребителите съдържание, показано на социална стена или като цифрова табела. Те лесно публикуват в социалните медии, за да станат част от вашето показвано от потребителите съдържание. UGC за уебсайтове също е невероятен начин да подобрите цялостната работа на вашия уебсайт и да насочите потенциален трафик към него, като по този начин разширите вашия онлайн бизнес.

И така, какво още чакате? Започнете да включвате генерирано от потребители съдържание и започнете да изпитвате невероятните ползи за вашата маркетингова кампания.

Аз съм Ан Грифин и съм дигитален маркетинг и технически писател. Страстно се занимавам с проучване и писане за иновации, технологии и тенденции в дигиталния маркетинг.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map