Как да внедрите Omnichannel на дребно към вашия онлайн магазин

В продажбите няма да успеете, ако разчитате на един канал за вашия магазин за търговия на дребно.


Трябва да разнообразите, като намерите различни начини да доставите вашия продукт или услуга пред вашата целева аудитория. Следователно, с повишена видимост и присъствие идва по-голям потенциал за продажби.

Разбира се, не визирам само онлайн средствата. Ако трябва да направите продажба, като свалите дупето си от стола и продавате врата до врата, тогава вие трябва да направи го! Печеленето означава да излизате извън зоните си на комфорт, за да улесните хората да купуват от вас.

Следователно, трябва да се вгледате в omnichannel на дребно, ако искате да го ударите богато с вашия магазин.

В тази публикация ще научите какво представлява търговията на омниканали и какво означава да предоставите на клиентите си опит за пазаруване с омниканал с цел увеличаване на продажбите и приходите ви.

Какво е Omnichannel Retail?

Omnichannel търговията на дребно е подходът за предоставяне на обединено преживяване при пазаруване на потребителите множество канали за продажба. Освен от магазина за електронна търговия и магазина за тухли и замазки, можете да направите продажба от социални медии, поддръжка на клиенти, мобилни приложения и други. Също така работят всички канали заедно за да улесните хората да купуват от вашия магазин.

Тъй като omnichannel подходът за търговия на дребно изисква да предлагате бизнеса си на множество платформи, трябва да управлявате инвентара си много по-добре. Не можете просто да разчитате на списъци и таблични листове, ръчно записани от вашия служител.

Популярният производител на онлайн магазини като BigCommerce ви позволява да свързвате и продавате продуктите си на различни пазари.

Поради омниканални дребно, трябва да синхронизиране инвентара си, като ги управлявате от едно табло. Всяка продажба от различни канали автоматично преминава в платформата за инвентара. Това елиминира ръчния процес на управление на инвентара ви и ви позволява да се съсредоточите върху осигуряването на безпроблемно изживяване при пазаруване на многоканални нужди за вашите клиенти.

Пример за omnichannel подход на дребно, направен по правилния начин, е Nike. Всеки път, когато клиентите влязат в някой от техните магазини или посетят уебсайта им, те стигат до опит марката спортно облекло по иновативни начини.

Например, неговият онлайн магазин NikeID предлага на хората начин за достъп до ексклузивни продукти, които не могат да купят от местните магазини.

Чрез подхода на Nike към търговията с всеобхватни продажби, те трансформират навиците за купуване на клиентите. Като изискват от тях да се регистрират за NikeID акаунт за закупуване на определени продукти, те създават онлайн екосистема, за да могат техните клиенти да процъфтяват и да се наслаждават. много по-удобно.

Как да развием опит на дребно в Omnichannel

Не е необходимо да имате сложна настройка като Nike за вашата универсална търговия на дребно. Важното е, че създавате различни пътища за хората, които да купуват от вашия бизнес и синхронизирате всичките си канали за последователност.

По-долу са идеите как можете да започнете:

1- Използвайте платформа за управление на инвентара

Както споменахме по-рано, трябва да съберете всички продажби от различни канали за търговия на дребно. По този начин получавате точни данни не само за вашите запаси и запаси от продукти, но и за това колко добре се продава всеки канал. Платформата за инвентаризация улеснява изброяването на вашите продажби и управлението на вашите артикули.

shopify поз

Пример за такава платформа е Shopify POS. Платформата също така ви позволява да приемате различни форми на плащане, да прилагате отстъпки и данъци и да изпращате имейл или текстови клиенти с касова бележка за тяхната покупка. Shopify POS работи най-добре, ако използвате Shopify за вашия сайт за електронна търговия (научете повече за Shopify тук). Можете обаче да използвате платформата, ако се чувствате удобно да я използвате.

2- Създайте кампании с помощта на маркетинговата автоматизация

Трудно е да бъдеш в крак с бизнеса си, ако планираш ръчно да продаваш услугите си на хората чрез имейл или обаждане. Дори и да планирате да наемете някой, който да свърши работата вместо вас, на този човек му трябва повече от време и усилия, за да го свърши.

Инструментът за автоматизация на маркетинга прави достигането до хората много по-удобно за вас. Няма да се налага да въвеждате имейлите си всеки ден, за да изпратите и да определите коя част от вашата фуния за продажби са вашите клиенти. С инструмента за автоматизация на маркетинга можете предварително да планирате своите имейл кампании до вашия имейл списък. Освен това можете да профилирате точно всички ваши клиенти и клиенти, така че да имате по-ясна представа как да ги накарате да ви закупят отново от вас.

автоматизация на маркетинга на mailchimp

Hubspot и Marketo са два от най-известния софтуер за автоматизация на маркетинга на пазара. Ако обаче започвате, MailChimp ви позволява да събирате до 2000 абонати безплатно. Оттам можете да настроите имейл кампании, които можете да проследявате и измервате, за да определите как да подобрите ефективността им.

След като сте готови да преминете към функции за автоматизация на маркетинга, MailChimp се синхронизира с платформи за електронна търговия като Shopify и Magento, за да можете да извлечете базата от клиенти и да използвате инструмента за управление на вашата фуния за продажби.

3- Превърнете запитванията в продажби с поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиенти не е само за да отговаря на въпроси или притеснения, които хората имат относно вашия бизнес. Можете да използвате тази възможност, за да улесните хората да купуват продукти от вашия магазин, ако не и да подобрите отношенията с вашите защитници. Вземете този голям фен на Virgin Atlantic, който пое опасенията си за обществеността на марката в Twitter. Вместо да се отклоняваме от проблема, Клиентската поддръжка на Virgin достигна назад не само да облекчи проблема, но го накара да се почувства ценен и важен.

Изграждането на добри отношения с клиенти и потенциални клиенти може да доведе само до добри неща за вашата марка. Тъй като хората най-вече изпитват разочарованията си в социалните медии, трябва да наблюдавате техните съобщения и да установявате връзка с всеки от тях. Споменавам е инструмент, който помага да се разкрият тези споменавания, за да можете да докоснете базата и да подобрите отношенията с тях.

Zendesk

Също така трябва да помислите как да улесните хората да се свързват с вас онлайн или по телефона. Страницата за контакти на улов вече не е достатъчна, тъй като не всички проблеми, които срещат с вашата марка, са едни и същи. Следователно, инструмент като Zendesk направете линиите на комуникация отворени и достъпни за хората и вашата марка. Освен онлайн чат и обаждане, можете да създадете база знания. Тя ви позволява да документирате отговори на всички въпроси, които хората са задали, за да можете вместо това вашият екип за поддръжка да насочи към тях.

заключение

Много части съставляват ефективна омниканална търговия на дребно. Също така се нуждаете от вашия бизнес, за да извършите прехода от офлайн към онлайн и обратно. Подходът на omnichannel на дребно сам по себе си е предизвикателство за вашия магазин за търговия на дребно.

Въпреки това, предлагайки повече начини клиентите да купуват от вас, усилието си заслужава. В свят, в който потребителите диктуват как трябва да ги обслужвате, предоставянето им на универсално преживяване при пазаруване помага на бизнеса ви да спечели, обикновен и прост.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map