Как да получа безплатни имена на домейни за уебсайтове?

Изграждането на уебсайт за първи път може да изглежда обезсърчаваща задача. Ако не сте свикнали с процеса, дори избирането на име на домейн може да ви подреди малко. Колко трябва да платите, откъде да вземете такъв – тези и много въпроси може да ви дойдат в съзнанието.


Там са свършили 348 милиона имена на домейни са регистрирани досега (към края на 2018 г.) и броят нараства бързо. В днешната ера на дигиталите всеки купува собствени имена на домейни, от големи фирми до физически лица, които просто искат собствената си онлайн идентичност.

За да получите по-добра картина отгоре надолу на подробностите, свързани с уеб хостинга и имената на домейни, препоръчвам ви да прочетете тази статия на Уеб хостинг и домейн 101 на първо място. Това, което ще обсъдя в обхвата на тази статия, е как можете да получите БЕЗПЛАТНО име на домейн.

Да, така е. Сигурен съм, че може би сте чували за имена на домейни, които се продават и така нататък, но знаете ли, че има сайтове, където можете да заявите безплатно име на домейн? Да, някои идват с предупреждения, но има различни обстоятелства и днес ще ви споделя няколко от тях.

Има няколко начина да получите безплатни имена на домейни, а някои от тях не са свързани с харченето на сто. Всеки обаче има свой собствен улов и това, което ще изберете, ще зависи от това, което сте готови да пожертвате в замяна. Не се притеснявайте, това не е нещо зловещо, но не забравяйте да обърнете внимание на подробностите за всеки метод.

Метод №1: Безплатни домейни от хостинг компании

Вземете безплатен .com / .org / .net / .store / .xyz домейн с този метод

Въпреки любовта си към безплатните, аз лично смятам, че има много повече риск, свързан с тези имена на домейни, в сравнение с закупуването на такова. Ако и вие се чувствате по същия начин, може да искате да помислите за доставчик на уеб хостинг услуги, който пакетира безплатно име на домейн с уеб хостинг заедно. В крайна сметка, все още се нуждаете от хостинг за вашия уебсайт, нали?

Уловът – Това трябва да е малко очевидно. Уловката е, че безплатното не е безплатно; трябва да платите за пакетна сделка. Това обаче е добър избор, тъй като за да стартирате вашия уеб сайт, се нуждаете както от хостинг, така и от име на домейн.

1. Хостингер

Хостингер - безплатно име на домейн с хостинг

Уеб сайт: https://www.hostinger.com/

Хостингър е чудесен пример за това, тъй като те имат много прилични цени пакети, някои от които включват безплатно име на домейн. Техните планове за уеб хостинг за Premium и Business (които струват съответно само 2,15 долара и 3,45 долара на месец) идват с безплатна регистрация на име на домейн.

Също така помага, че те са изключително уважаван хост и имената на домейни, които получавате безплатно, са първокласни TLD, като .com или .net.

2. GreenGeeks

Greengeeks

Уеб сайт: https://www.greengeeks.com/

GreenGeeks е в бизнеса с уеб хостинг повече от 11 години и предлага на потребителите уникалната промяна, за да станат цифрови, като същевременно са екологични. Те купуват енергийни кредити за колкото и много енергия да се нуждае от вашия уеб хостинг и така допринасят положително по отношение на енергийния отпечатък.

Всеки един от плановете им идва с безплатно име на домейн, като се започне от най-основния им план Ecosite Starter със само 2,95 долара на месец. Това означава, че какъвто и план да изберете с тях, вие сте обхванати, доколкото върви име на домейн!

3. хостинг на TMD

TMD хостинг

Уеб сайт: https://www.tmdhosting.com/

TMDHosting е друг ветеран от индустрията, който има много за него. Те се продават високо на скорост, надеждност и най-вече на сигурност. Техните хостинг пакети идват и с безплатни имена на домейни, започвайки от най-основните планове.

Те разполагат с широк набор от възможности за уеб хостинг, така че независимо дали решите да изберете техните споделени хостинг планове или дори Cloud или VPS хостинг, добре е да продължите. Споделеният хостинг с TMDHosting започва от едва $ 2,95 на месец.

Метод № 2: Безплатен домейн от доставчици на безплатни имена на домейни

Вземете безплатно .tk / .ga / .gq / .cf / .ml имена на домейни с този метод

Безплатни доставчици на имена на домейни са тези, които сериозно раздават име на домейн за нищо. Всеки обикновено има свои собствени ограничения за това какво разширение на домейна можете да регистрирате, но като цяло, не ви таксува нито сто.

Уловът – Тези безплатни домейни често се предлагат с много фин печат, който трябва да прочетете. Например с разширение .tk, ако сайтът ви не отговори на пренасочващи цели, вашият домейн ще бъде върнат от регистратора. След това трафикът към този домейн се продава на рекламни мрежи.

4. Freenom

Freenom - Безплатни доставчици на имена на домейни

Уеб сайт: https://www.freenom.com

Freenom е регистраторът за имена на домейни на малкият остров Токелау, отдалечена и много рядко населена страна с около 1500 души. Той дава имена на домейни далеч безплатно и заради това избухна в популярност.

.tk домейните са петото най-регистрирано разширение на домейни в света и можете да получите своето чрез Freenom. Освен това, когато търсите името на домейна си тук, системата често предлага други разширения на домейни, за които бихте могли да се регистрирате.

5. Biz.NF

.Biz.nf - безплатен доставчик на имена на домейни

Уеб сайт: https://www.biz.nf

Принадлежащи към друго отдалечено и местоположение, .nf разширенията на домейни представляват Норфолкските острови. Имайте предвид обаче, че въпреки че TLD на .nf е безплатен, разширения на второ и трето ниво като .com.nf или .net.nf трябва да бъдат платени за.

Biz.nf вече предлага само безплатни домейни в .c1.biz – което всъщност е под домейн. Ако се интересувате, те предлагат и други безплатни услуги като уеб хостинг и издаване на SSL сертификати.

6. Точка TK

Dot TK - вземете безплатно име на домейн

Уеб сайт: http://www.dot.tk

Dot TK е филиал на Freenom в лицето, освен малко по-различната цветова схема има същото оформление и функции. Тук няма много да разширяваме за Dot TK, освен за споменаването, че можете да използвате или този сайт на Freenom със същите резултати.

Извършвайки същото търсене, се върнах с абсолютно същите резултати, които получих с Freenom – комбинация от недостъпни имена и алтернативни предложения. Списъкът се променя, когато извършите търсенето отново, така че понякога може да помогне да го стартирате няколко пъти, ако не ви харесва това, което виждате.

7. Subdomain.com

Поддомейн - безплатно име на домейн за вашия уебсайт

Уеб сайт: http://www.subdomain.com/

Последно в нашия списък с места, където можете да получите безплатни имена на домейни, е subdomain.com. Тук можете да се регистрирате за безплатно име на домейн с разширението .nu (Niue). Предимството на този сайт пред това на предлагащите .nu е, че можете също така да получите безплатни домейни от второ и трето ниво.

Има някои .nu домейни, които са изискуеми, а те обикновено са в категорията за премиум, като имена на имена на едно символи, които могат да стигнат за 500 евро.

Метод № 3: Безплатни поддомейни с Builder на уебсайтове

Вземете безплатни поддомейни с този метод

Създателите на уебсайтове ви позволяват бързо и лесно да създавате сайтове с малко или никакви технически познания. Те предоставят много полезни инструменти, които да ви помогнат в това и за малко повече от цената на това, което стандартният уеб хостинг може да ви струва. В допълнение към това, някои имат безплатни планове, с които можете да започнете, които включват безплатни поддомейни за вашия сайт.

Уловът – Поддомейните са склонни да имат известна „евтиност“ на уебсайтовете и това ще изглежда на потребителите, сякаш не сте достатъчно сериозни, за да получите дори собственото си име на домейн. От друга страна, създаването и хостингът на поддомейни плюс уебсайт ви дават отлична отправна точка за кариерата на вашия уебсайт.

8. Wix

Wix - безплатно име на поддомейн за вашия уебсайт

Уеб сайт: https://www.wix.com

Wix е крал на уебсайтовете в момента и се оценява по много причини. Един от основните акценти на Wix е, че той има безплатен план за ниво на влизане, който се предлага заедно с безплатен поддомейн за достъпност до вашия сайт.

Макар че може да е вярно, че планът е по-ограничителен от всичко, което може да предложи споделен хост – той е безплатен! Ако откриете, че ви харесва, може дори да завършите надграждане до един от техните платени планове. Горещо препоръчвам Wix като един от най-добрите в бизнеса за създаване на уебсайтове.

За тези в безплатния план името на вашия домейн ще изглежда нещо като:

username.wixsite.com/sitename

9. Weebly

Weebly - безплатно име на поддомейн с акаунт

Уеб сайт: https://www.weebly.com/

Weebly е друг силен конкурент в бизнеса за изграждане на уебсайтове, който също ви предлага безплатен поддомейн с акаунта. Разбира се, тъй като този поддомейн не е свързан с вашето потребителско име, както прави Wix, може да бъде малко предизвикателно да намерите правилното име, което да пасне.

Ако се присъедините към Weebly, вашето име на домейн ще изглежда нещо като;

sitename.weebly.com

10. WordPress.com

WordPress.com - безплатен поддомейн за вашия уебсайт

Уеб сайт: https://wordpress.com

Бастионът на всички системи за управление на съдържанието (CMS), WordPress.com е мястото, където всичко започна и остава популярен избор за първи път дори и за днес. Изграден на собствена CMS платформа, акаунт в WordPress.com ще ви осигури хостинг плюс безплатен поддомейн.

Много хора използват WordPress като отправна точка в начинаещите си кариери в мрежата, тъй като тя е безплатна и дава добър опит с популярната платформа WordPress.

11. Удивително

Поразително - безплатно име на домейн с хостинг пакет

Уеб сайт: https://www.strikingly.com

Поразително е нещо като смесица между пакетирания уебсайт, хостинг с име на домейн, само че основната му роля е като създател на уебсайт. Докато изберете пакет с опция за годишно плащане, ще получите безплатно име на домейн по ваш избор (стига да е на разположение).

Таксите започват от едва 8 долара на месец, което е добре като се има предвид, че получавате име на домейн, създател на уебсайтове, уеб хостинг и възможност за електронна търговия всичко еднократно!

Често задавани въпроси за безплатни домейни

Какво е име на домейн?

Име на домейн е адресът на вашия уебсайт. Всички домейни са уникални – не можете да регистрирате име на домейн, след като то е регистрирано от други. Организацията, която управлява глобалната регистрация на домейни, е известна като ICANN.

Научете повече за името на домейна в това ръководство.

Има ли 100% безплатни имена на домейни?

Да. Както бе споменато в тази статия – има три начина да получите безплатно име на домейн за вашия уебсайт.

Кой безплатен домейн е най-добрият?

Всеки тип безплатни домейни, споменати в тази статия, има своя собствена уловка. Какво ще изберете ще зависи от това, което сте готови да пожертвате в замяна. Лично аз чувствам, че или получаването на безплатно име на домейн с хостинг пакет като това, което прави Хостингер, или дори получаването на безплатен поддомейн е много по-добра опция. 

Как мога да получа безплатен домейн за цял живот?

Домените, завършващи с разширение .tk, .nf и .nu, са безплатни за цял живот. За да получите един от тези безплатни домейни, регистрирайте го в един от безплатните доставчици на имена на домейни, както е споменато в метод №2.

Как мога да получа безплатен домейн .com?

За да получите безплатен домейн .com – регистрирайте се в хостинг план, който се предлага с безплатен .com. Хостингер, GreenGeeks и TMD хостинг, например, предлагат безплатно .com в своите споделени хостинг планове.

Заключение: Бъдете предпазливи от безплатните

На този свят няма никаква истинска безплатна храна и както при всичко с етикет „безплатно“, много от тези опции се предлагат с „улов“ в края на деня. Например безплатните домейни като .tk и .nu са станали малко презрително през годините. Също така има много да се обърне внимание на фин печат, като регистраторът може да затвори вашия сайт и да пренасочи трафика към реклами или други източници, ако нарушите някое от техните условия.

Лично чувствам, че или получаването на безплатно име на домейн с хостинг пакет като това, което прави Хостингер, или дори получаването на безплатен поддомейн е много по-добра опция. Това, което ви дава Hostinger, е истински домейн, който е добре приет по целия свят, като .com.

Получаването на поддомейн с създателя на уебсайт може да е безплатно, но това ерозира брандирането на вашия сайт и в края на деня, това е част от стойността на уебсайта ви, нали? Изберете разумно между тези опции или може в крайна сметка да навредите на собствената си цифрова репутация повече, отколкото си мислите.

* Превод: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map