Как аутсорсингът може да помогне за развитието на вашия партньорски маркетинг бизнес

Интернет предлага много възможности да печелите пари онлайн, а една от тях е чрез партньорски маркетинг. Най-просто казано, партньорският маркетинг включва продажба на продукти или услуги на други хора чрез вашия уебсайт или платформи за социални медии. След това получавате такси за сезиране като комисионна.


Филиалният бизнес не е „задайте и забравете“ бизнес модел, както някои биха искали да повярвате. Въпреки че може да бъде доходоносен, за отглеждането му е необходимо време и усилия, за да се превърне в успешен бизнес. За щастие можете да спестите един тон време и да увеличите печалбите на вашия партньорски маркетинг, като възложите много от необходимата работа.

Какъв е потенциалът с партньорски маркетингов бизнес?

Партньорският маркетинг сектор продължава непрекъснато да се разраства с нови възможности всяка година. Собствениците на сайтове могат да се откажат от част от собствените си рекламни разходи, като филиалите правят това тежко вдигане в замяна на такса за препращане.

Най- Партньорска мрежа на Ракутен пусна проучване, което ще бъде отрасъл на стойност 6,8 милиарда долара до 2020 г.. VigLink също така публикува проучване, което разкрива, че 9% от асоциираните маркетинг печелят над 50 000 долара годишно доход. С постоянен поток от трафик вашият уебсайт може да направи това много или повече.

Някои области на вашия бизнес, които можете да възложите

Ако работите по 12 или повече часа на ден във вашия партньорски маркетинг бизнес, това е труден темп за поддържане. Дори ако бизнесът дава резултати, никога няма да можете да го мащабите, защото има само един от вас. Време е да разбера кои задачи можете да накарате другите да вършат, докато се фокусирате върху основния си бизнес.

Макар че това е отличен списък със задачи, които да ви получат започна с аутсорсинг в партньорския маркетинг е по-добре да имате еталон за тези работни места, преди да ги раздадете на някой друг. С други думи, ако не знаете нищо за програмиране, създаване на съдържание или извличане на данни, има голям шанс някой да се възползва от вас през дълги времена на работа, лоша изработка или завишени цени..

Когато започнете своя партньорски маркетинг бизнес, научете как да вършите първо някои от тези задачи, поне в най-основната им форма. Тогава ще бъдете в по-добра позиция да наемете най-квалифицираните и честни изпълнители, които да свършат тази работа вместо вас. За щастие можете да използвате и сайтове за фрийланс като Fiverr, за да изберете най-добрите таланти.

С развитието на вашия онлайн партньорски маркетинг бизнес, ето някои от основните задачи, които можете да възложите:

1. Програмиране

Притежаването на някои основни умения за кодиране ще ви бъде от полза като партньорски маркетинг, но няма да си струва да отделите време и усилия да програмирате свои собствени уебсайтове и целеви страници. Докато много онлайн маркетинг използват WordPress, вероятно ще искате да надхвърлите решение за изрязване на бисквитки.

В Fiverr можете да намерите списък на фрийлансъри, които да ви помогнат при задачите за програмиране.

Аутсорсингът на вашата работа по уеб разработка е един от най-добрите начини да спестите време като партньорски маркетинг. Наемете професионален програмист или дизайнер за изграждане на вашите уебсайтове и персонализирайте целевите страници и ги качвайте в мрежата на вашия хостинг акаунт.

2. Графични дизайнери

Отново вероятно ще искате да научите някои основи на дизайна, като например как да използвате Photoshop, но това не е нещо, на което искате да посветите дните си, когато можете да се съсредоточите върху нещо по-изгодно..

Например, създавайки инфографика, можете да научите повече за работата на свободна практика, преди да вземете решение.

Можете да предоставите на свободна практика графичен дизайн с примери за банерни реклами и целеви страници, които харесвате, и след това да им дадете конкретни инструкции за вашите резултати. Други графики, които могат да създават включва инфографика за сайтове за маркетинг на съдържание и социални медии. Създаването им сами би било невероятно отнемащо време и скъпо.

3. Писатели

Говорейки за отнемане на време и скъпо, ако някога сте се опитвали да напишете собствено качествено съдържание или копие, знаете, че това не е проста задача. Всъщност по-голямата част от вашия аутсорсинг вероятно ще бъде за писане на проекти.

Ще искате да намерите някои онлайн източници, за да получавате редовно уникално, ангажирано, качествено съдържание, написано за вашия уебсайт и други онлайн платформи. Това включва копие на целевата ви страница, публикации в блогове, електронни книги, съобщения за пресата и публикации в социалните медии.

Можете да намерите писатели в сайтове като Fiverr, но има и сайтове, специфични за съдържанието като ClearVoice.

4. Миньори на данни

Събирането на данни и други изследвания онлайн не е трудно, но може да отнеме много време. Това е нещо, което можете и трябва да предавате на свободна практика. Това може да варира от ключови думи, проучвания на пазара и конкуренти до нещо по-конкретно.

Ние наехме VA от Fiverr, за да ни помогне да съберем данни за индустрията.

Като пример, ние възложихме проучването, свързано с определянето на „Колко струва хостинг на уебсайтове през 2019 г.?„Вместо да търсим всичко сами, наехме VA, за да събира и компилира тези данни.

5. Превод на съдържание

Много от филиалите водят чуждестранни маркетингови кампании. Сега всички знаят множество чужди езици и използването на Google Translate няма да е достатъчно за това. Можете да използвате сайтове за фрийлансиране като Fiverr, за да намерите съдържание преводачи или сайт като OneHourTranslation.com.

6. Видео продукция

Видеото се превръща във все по-популярен начин да предавате съобщението си в интернет, но създаването на ефективно съдържание не е просто. Може да направите видео, но има много повече участие и трябва да наемете експерт.

Наемане на видео фрилансер ще ви помогне да сглобите видеоклипа си с продуцентски софтуер, ще добавите всички гласови разговори, които искате, и ще включва преходи, ефекти, интро и изходни резултати. Можете да намерите тези хора на основните уебсайтове за фрийланс.

7. Администратори на социалните медии

Управлението на вашите собствени акаунти в социалните медии може да стане досадно, но някой трябва да го направи. Ако все пак искате да свършите някои от работата сами, можете да използвате инструмент като HootSuite или SocialOomph, но те не ви осигуряват човешка помощ.

Можете да разгледате профила на фрийлансъра, за да разберете повече за обхвата, който предлагат.

В противен случай потърсете a мениджър на социални медии на свободна практика за подпомагане на управлението на социалните медии.

8. Виртуални асистенти

Виртуален асистент е точно това, което звучи. Това е онлайн фрийлансър, който ще изпълнява разнообразни задачи за вашия партньорски маркетинг бизнес, обикновено платен от часа. В зависимост от необходимия набор от умения, разходите за наемане на VA обикновено са между 10 до 15 долара на час.

Повечето VA ще изброят своите квалификации, които могат да включват проучване, качване на FTP, фактуриране на клиенти, имейл маркетинг, основен графичен дизайн и др. Можете също да обучите много за изпълнение на допълнителни задачи.

Ползите от аутсорсинга за вашия онлайн бизнес

За някои собственици на бизнес „аутсорсингът“ е мръсна дума, но не трябва да бъде. Съществува погрешно схващане, че да се възложи аутсорсинг на нещо означава, че ще се примирите с лошо качество, което не е така.

Въпреки неотдавнашната нестабилност за аутсорсинг индустрията, глобалното търсене на услуги, възложени на външни изпълнители, все още е силно със 85,6 милиона долара през 2018 г. (източник).

Наскоро направихме проучване, за да разберем дали блогърите възлагат задачите си, като наемат на свободна практика. Ето няколко интересни открития:

 • 66,7% от блогърите, с които интервюирахме, наемат на свободна практика.
 • 50% от тях харчат по-малко от 500 долара месечно.
 • Fiverr, Upwork, Peopleperhour и Freelancer.com са най-популярни сред блогърите.

Въпреки че със сигурност можете да постигнете сделка, като възложите някои работи в чужбина, вашите избори са практически безгранични. Ето няколко причини за това аутсорсингът е интелигентен ход за вашия партньорски маркетинг бизнес:

1. Спестете време и пари

Независимо дали управлявате вашия софийски маркетинг бизнес соло или като екип, предаването на някои от задачите ви на трета страна ще освободи един тон време за други важни въпроси. Всички тези часове, прекарани в писане на съдържание, управление на акаунти в социалните медии и справяне с други светски задачи, ще бъдат отново за вас. И помнете – времето е пари.

Освен това, аутсорсингът може да струва пари, но също така ще ви спести малко пари. Ако плащате на служител да направи някои от тези неща преди или да наемете офис пространство, бихте могли да елиминирате тези разходи. Освен това аутсорсингът ви осигурява предвидими разходи, които можете да вложите в бюджета си.

2. Увеличете производителността за разрастване на бизнеса си

Дори онлайн маркетолозите получават стрес и установяват, че не са в състояние да направят допълнителен напредък в бизнеса си. Когато започнете да възлагате аутсорсинг, ще установите, че част от този стрес се облекчава и ще станете по-продуктивни в областите на вашия бизнес, които имат най-голямо значение.

Може би едно от най-съществените предимства на аутсорсинга е, че позволява на вашия партньорски маркетинг бизнес да мащабира. Не само, че сте по-продуктивни, но можете да възложите толкова, колкото пожелаете, като бързо разраствате бизнеса си и резултатите от него..

3. Възползвайте се от услугата на професионално ниво

Интернет прави по-лесно от всякога да се свързвате с експерти и други професионалисти по целия свят, които могат да ви помогнат да стартирате и развиете вашия партньорски маркетинг бизнес. Това ви осигурява не само достъп до хора, но и по-голямо разнообразие от платформи и ресурси, които могат да бъдат използвани за маркетинг, автоматизация, анализи и др..

Отвъд това, вие имате уникална перспектива за бизнеса си като негов собственик, но той може да бъде предубеден. Когато работите с изпълнители, които са били в бизнеса от известно време, те могат да внесат уникална перспектива за вашата ситуация. Може да придобиете допълнителна информация за това как да се обърнете към определена болка или нови начини за привличане и конвертиране на купувачи на вашия уебсайт.

Изкарайте вашия партньорски маркетинг бизнес на следващото ниво

Един от най-големите грешки в партньорския маркетинг губи фокуса си. Когато управлявате партньорски маркетингов бизнес, времето е ценна стока. Трябва да съсредоточите усилията си за разрастване на бизнеса си. Неща като стратегическо планиране и проследяване на вашия напредък не са неща, които можете или трябва да възложите, а това може да отнеме време.

Въпреки че партньорският маркетинг може да бъде печеливш, той също изисква внимателно планиране, за да гарантира, че няма да изгорите или дори да ограничите капацитета си. Чрез аутсорсинг на много от задачите за партньорски маркетинг, които очертахме, можете да увеличите мащаба на бизнеса си.

Въпреки че Fiverr е идеалната платформа за повечето хора, Upwork е също толкова популярен, когато търси таланти, възложени на външни изпълнители. Ето нашата статия за Upwork vs Fiverr, ако искате да знаете сравнението.

Тази статия първоначално се появи на Блог Fiverr.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map