Цветни схеми на уебсайтове, които можете да използвате за вашия сайт WordPress

Току-що сте се регистрирали WordPress, и вие сте готови да създадете първия си уебсайт. Проблемът е, че нямате идея как искате да изглежда. Не можете просто да изберете тема и да се придържате към него – също е важно да изберете идеалната цветова схема.


Звучи страшно? Не се безпокойте Събрах няколко зашеметяващи примера на цветови схеми на уебсайтове, от които можете да черпите вдъхновение. Ще обсъдим и какво да направите, за да изберете идеалната палитра за вашия уебсайт.

Защо цветовите схеми са важни

Преди да влезете в списъка, нека обсъдим защо е жизненоважно да изберете правилните цветове за вашия уебсайт.

Първо, различна цветова схема прави вашата марка по-запомняща се.

Големите фирмени имена обикновено използват цветовете на логото си за своите уебсайтове, реклами и други усилия за брандиране. Например, FedEx използва лилаво и оранжево, докато PayPal избира няколко нюанса на синьото. Използвайки тези цветове последователно, обществеността свързва тази определена цветова схема с марката.

Една добра цветова схема може да се хареса и на вашата целева аудитория.

Според проучване на Scott Design, синият и зеленият изглежда са двата любими цвята.

всеки демографска група има собствени предпочитания за цвят. Техният вкус би могъл да бъде повлиян от възпитанието им, културата, обществото и много други фактори.

Например, цвят може да има различни значения в различни култури. Черното обикновено означава елегантност, но в някои култури представлява страдание.

Компаниите използват ефектите на цветовете за свои ползи. Например децата обикновено реагират по-положително на ярки цветове. По този начин, уебсайт като PBS Kids използва ярка цветова схема за привличане на деца.

И накрая, цветовете могат да доведат до по-голяма ангажираност на потребителите.

Скорошно проучване разкрива, че CTA бутоните с висококонтрастни цветове имат висока степен на конверсия. Това означава, че бутонът трябва да е в цвят, който да се откроява спрямо цветовата схема на уебсайта.

Както виждате, важно е да вземете под внимание цветовете на всеки елемент от уебсайта си, дори ако това е само бутон.

Как да изберете правилната цветова схема за вашия уеб сайт

Най-лесният начин да изберете добра цветова схема е като използвате цветни генератори. Ето някои инструменти, които можете да използвате:

 • Colorspire– визуализация на цветовете на шаблон на уебсайт.
 • Paletton– вижте как ще изглежда вашата цветова схема в различни оформления.
 • Coolors– генериране на цветни схеми от изображения по ваш избор.

Ако обаче искате да направите цветна схема от нулата, ето какво можете да направите:

 1. Изберете доминиращ цвят. Това е цветът, който искате да изпъкнете най-много. Препоръчва се да използвате цвета на марката си в целия си уебсайт.
 2. Изберете вторичните цветове. Тези цветове допълват или подсилват вашия доминиращ цвят.
 3. Определете къде да поставите цветовете. Някои хора обичат да използват доминиращия цвят за подчертани функции като бутони и връзки. Други може да го използват за големи визуални елементи, докато второстепенните цветове са за текстове. Разгледайте опциите и намерете най-подходящия за вас.
 4. Изберете цвят на фона. Хората обикновено избират неутрален тон, за да поддържат уебсайта четим.

8 зашеметяващи цветови схеми на уебсайтове

С 34% от уебсайтовете използват WordPress, внимателно подбрах 8 вида цветови схеми, които можете да използвате като вдъхновение за вашия WordPress сайт:

1. Ярък

Посетете климатичния оптимист

Ярките, ярки цветове могат да бъдат перфектен избор за уебсайтове, които искат да зададат жив и енергичен тон.

Уебсайтът на Climate Optimist е пример за добро използване на такива цветове. Като организация за борба с изменението на климата те искат да вдъхнат позитивност и увереност, за да накарат хората да участват в кампанията им. Това е въплътено в тяхната жълта, розова и зелена цветова схема.

2. Заглушени

Посетете Mosole

Ако искате вашият уебсайт да изглежда елегантен, помислете за използването на заглушени тонове. Те може да не са толкова привлекателни, но подходящата цветова комбинация може да изглежда стилна.

Този уебсайт на Mosole, италианска винарна, се стреми към такъв тон. Те десатурират земни цветове като кафяво и зелено и създават елегантен ефект, който все още представлява марката им като винарна.

3. Светлина

Посетете Bosumhus

Ако искате вашият уебсайт да изглежда привлекателно, препоръчвам да използвате по-светли нюанси. Подобно на уютен дом, приятен уебсайт кара посетителите да искат да прекарат повече време на вашата страница.

Bosumhus, уебсайт за домашен строител, представя отличен пример за тази цветова схема. Докато текстовете са тъмни, други елементи са предимно в светло кафяво и бежово с нотки земно зелено тук и там. Уебсайтът също е добра илюстрация за това как вашите снимки могат да представят вашата цветова палитра.

4. Тъмно

Посетете критичните TechWorks

За разлика от светлите цветове, тъмните нюанси обикновено символизират мистерия. Освен това се използва за представяне на модерността и футуризма.

В този пример Critical TechWorks използва тъмни цветове, за да допълни своята идентичност като технологична компания от ново поколение.

Уебсайтът също така илюстрира как можете да използвате тъмни цветове, като същевременно сте очарователни. Въпреки че повечето цветове са наситени, уебсайтът също използва неоново синьо за акценти.

5. Пастел

Посетете Mont-Rourous

Пастелите са тенденция в дизайна през последните няколко години. Тези цветове са меки и измити и целят да изглеждат успокояващо.

Обикновено се свързва с бебета, тъй като тези цветове често се срещат в детските градини. Въпреки това много уебсайтове използват тези цветове, за да се харесат и на младите демографски.

Уебсайтът на Mont-Rourous е отличен пример за използване на пастелни цветове. Тъй като техните продукти са предназначени за бебета, те използват нежно розово и синьо за марката си.

6. Монохроматични

Посетете Brightscout

Ако не знаете как да комбинирате цветове, опитайте да изберете един цвят и направете целия си уебсайт едноцветен. Това означава, че ще използвате само различни нюанси от един и същи цвят на цялата си страница.

Brightscout демонстрира как можете да използвате различни нюанси на зелено на една и съща страница. Въпреки че всичко е предимно зелено, използването както на светли, така и на тъмни нюанси не позволява на страницата да изглежда плоска.

7. Акцент

Посетете Frakton

Акцентните цветове се отнасят до тези, които се използват за подчертаване на важни елементи. Тези цветове се използват пестеливо, а някои уебсайтове използват цвета на марката като цвят на акцента.

Например, Frakton използва предимно черно-бяла цветова палитра с пръчки жълто тук-там. Черно-бялата схема помага да се привлече цялото внимание към жълтите акценти, така че цветът на акцента се използва за бутони, подчертани текстове и заглавки.

8. Контрастни цветове

Посетете млечните ферми Turner

Някои уебсайтове обичат да използват два контрастни цвята, за да създадат поразително визуално въздействие. Тези цветове обикновено седят на противоположните краища на цветното колело.

Turner Dairy използва червено и синьо, за да подложи на млечните си продукти млечните си стоки. Те поддържат този контраст в целия си уебсайт. Бутоните и заглавията са предимно в червено, докато визуалните елементи са в синьо. Те също използват бял фон за четене.

Обобщавайки

Изборът на подходяща цветова схема не е само комбиниране на красиви цветове. Става дума за избора на подходящ за вашата марка, аудитория и ангажираност на потребителите.

Ако искате процес без шум в намирането на добра палитра, използвайте цветни генератори. Решете тези, които биха били вашите доминиращи, вторични и фонови цветове. Ще трябва да помислите и как всеки цвят трябва да бъде поставен на вашия уебсайт.

Въпреки че изброих само 8 цветови схеми, има безкрайни цветови комбинации, които можете да опитате за вашия уебсайт WordPress. Така че, не се страхувайте да експериментирате и късмет.

Саймън Дуайт Келер е предприемач по дигитален маркетинг, нетърпелив да привлече тонове трафик към вашия уебсайт с креативно и завладяващо съдържание. След три години упорита работа като фрийлансър, той решава да издигне услугите си на следващото ниво, той е съосновател на компания за дигитален маркетинг PRable. В крайна сметка Саймън усети, че за да постигне повече, трябва да започне собствена компания – SDK Marketing. С малкия си, макар и професионален екип, той е готов да поеме нови предизвикателства, да увеличи трафика си и да спечели повече приходи. Освен изгарящата си страст към SEO, той се интересува от хокей на лед и пътувания. Свържете се със Саймън LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map