Блогове за стартиране – защо блоговете трябва да са част от вашия план за растеж

Ако само започвате с бизнес, има много причини да се нуждаете от онлайн присъствие. Най-доброто място за начало е с блог. Според KISSmetrics, стартиращият маркетинг изисква различни цели и планове от типичния маркетинг. Част от този план трябва да включва „поставяне на подходяща основа“.


Как можете да поставите правилна основа? Има много елементи, които преминават във фазата преди старта на вашия бизнес. Едно обаче е сигурно, наличието на блог ви позволява платформа да започнете да споделяте информация с потенциални читатели / клиенти. Също така ви дава място да се свържете с влиятелни фактори във вашата индустрия.

Съвет: Не сте сигурни откъде да започнете? Прочетете ръководството на Джери от A до Z при започване на блог.

1. Изграждане на вашата аудитория

Както бе споменато по-горе, здравата основа е ключ към силната сграда. Преди да започнете да популяризирате онлайн, се нуждаете от аудитория, в която да популяризирате. Не можете обаче просто да загърнете страница в блога и да очаквате хората да дойдат да прочетат написаното от вас.

Първо, трябва да разберете причините, които хората посещават уебсайт.

За изследвания

Според Интуитивни уебсайтове, основната причина хората да посещават даден сайт е, защото използват интернет като инструмент за изследване. Трябва обаче да сте сигурни, че сте авторитетен източник номер едно по темата.

 • Аргументирали ли сте своите идеи, като цитирате мисловни лидери?
 • Изследвахте ли статистически данни?
 • Постът ви завършен ли е? Може ли посетителят на сайта да получи всичко, което трябва да знае по темата от вашата страница?

За да обхване конкуренцията

Тази причина не трябва да ви шокира, тъй като вероятно сте направили същото преди да започнете бизнеса си. Умно е да разширите конкуренцията и да видите какво могат да ви предложат, но не и след това, но по-добре.

Когато конкурент посети вашия сайт, той трябва да помисли:

 • Как изобщо ще се състезавам с този човек?
 • Този бизнес е солидна конкуренция?
 • Той има много уникални идеи и не краде материал от конкурентите.

Като допълнителен бонус, ако постигнете тези точки, вашите клиенти също ще забележат.

Потенциални клиенти, които търсят информация

Друга причина хората да посещават уебсайтове е, защото търсят информация за даден продукт или услуга. Вашият сайт изскача в заявката им за търсене. Ако практикувате солидни SEO тактики, вашият сайт трябва да се класира близо до търсенето на определени ключови думи. След като стигнете клиенти до вашия сайт, трябва да ги ангажирате.

 • Вижте статията на Луана Спинети, която обхваща 37 елемента на ангажираност на потребителите.
 • Накарайте ги да се регистрират за пощенски списък. Предложете безплатна книга, безплатна консултация или нещо друго, което да накара посетителите да се регистрират.
 • Уверете се, че информацията за вашата услуга или бизнес е лесна за намиране и предлага пълни подробности.

Защото един приятел им каза

Според Forbes, 1 от 3 посетители на уебсайтове отиват на сайт, защото един от приятелите им го препоръча. Какво означава това за вас?

2. Станете лидер

Пример - Peep Laja създаде блог Conversion XL през 2011 г. и сега е един от водещитеПример – Peep Laja създаде блог Conversion XL през 2011 г. и сега е една от водещите „марки“ в UX дизайни и уеб оптимизация.

Ако щяхте да изберете ремонтник на HVAC, някой, който да детайлира колата ви или дори да намери инструктор за уроци по голф, бихте ли искали някой с много опит и знания или някой, който просто започва без никакви пълномощни данни?

Едно от страхотните неща за стартирането на блог е, че можете да започнете да се утвърждавате като лидер в бранша.

Блогът е идеалното място за:

 • Подчертайте знанията, които другите не знаят. И, покажете своята личност.
 • Споделете вътрешни съвети от себе си, служителите си и дори от други лидери във вашата индустрия. Показвайки други известни имена, показвате, че не се страхувате да търсите информация от други хора, ако има нещо, с което не сте запознати..
 • Напишете задълбочени ръководства, които са полезни на потенциалните клиенти и им покажете, че най-добре ги интересувате и знаете проблемите, които ги тревожат.
 • Отговорете на въпроси чрез коментари или форуми.

Да речем, че започвате бизнес, помагайки за организирането на килери. Винаги, когато някой от вашия триъгълник зона „Googles“ е организатор на гардероби в три състоянието, вашето име трябва да изскочи. Браузърът трябва да вижда статии от вас по темата, изображения на килери, които сте организирали, профили в социалните медии, видеоклипове в YouTube със съвети. Имете го и името ви трябва да се появи под тази дума за търсене. Отново добрите SEO практики ще ви помогнат да се класирате в горната част на резултатите от търсачката. Най-добрият начин да получите високи класирания е чрез създаване на редовно и ценно съдържание.

3. Достигнете до други влияния

Друга причина да започнете блог е да достигат до други влиятели с допълващи се бизнеси.

Например, аз водя блог на домашни и градински теми. Свързах се с колега писател, който пише за занаятчийски теми. Наскоро тя спомена статия, която написах за бюфетите на бонбони и трафикът на сайта ми се увеличава от няколко дни. Смятам да върна услугата и препоръчвам една от статиите й с малко надписване.

За да се свържете по този начин, първо трябва да започнете блог и да напишете някакво ценно съдържание, което други ще искат да споделят. Също така трябва да имате предвид, че общността на блоговете е много „надраска гърба ми, ще почеса твоя“ атмосфера по някакъв начин. Ако някой ви ретуитира, сподели публикацията ви, споменава ви, има ли гост в блога си, трябва да направите всичко възможно да върнете услугата. Разбира се, първо ще искате да се уверите, че тяхното съдържание / вход е ценно за вашите читатели. Най-малкото трябва да им благодарите публично за споменаването.

Копайте по-дълбоко: Ръководство за начинаещи за стартиране на блог за храна.

4. Тема за разговор

Когато не сте навън в общността, воденето на блог улеснява връзката с другите и ги интересува от вашия бизнес.

Ето един примерен сценарий:

Току-що стартирахте консултантски бизнес, който помага на медицинските кабинети да станат по-ефективни във времето. Решавате да присъствате на няколко местни вечери, на които ще присъстват много лекари и ръководители на медицински кабинети. Докато седите на масата с десет ключови фигури в медицинската общност, един от лекарите се обръща към вас и ви пита с какво се занимавате с прехраната.

Това е вашият шанс да споделите новия си бизнес. Разбира се, че ще му предадете вашата карта, но вие също трябва да имате своя блог адрес на тази карта. Вместо само да му кажете, че можете да накарате служителите му да работят по-добре, ще му кажете, че току-що публикувахте статия за това как лекарите могат да спестят 20 000 долара годишно с една проста промяна в документацията си.

По-добре повярвайте, че той ще посети блога ви, когато получи възможност. Той вероятно също ще говори с други хора за това. Този един контакт може да доведе до няколко обаждания за вашите консултантски услуги. В крайна сметка, ако можете да го спестите хиляди с статия с 800 думи, колко можете да го спестите като негов консултант?

5. Блоговете също оптимизират вашия сайт

Наред с това да се настроите като авторитет и да достигнете до нови клиенти, стартирането на блог може да поддържа уебсайта ви свеж, актуален и пълен с отлично съдържание.

Това ще ви помогне да се класирате по-високо в търсачките. Въпреки че Google променя алгоритъма си постоянно, едно нещо никога не се променя – Google иска редовно, солидно и ценно съдържание за читателите.

Какво казват експертите

Шарън Хърли Хол, професионален писател и маркетинг на съдържание, вярва: „Когато става въпрос за това, че присъствието ви се усеща онлайн, блоговете остават ценен инструмент за стартиращи фирми и за всички бизнеси. Има множество предимства. “

Тя допълнително разработва,

sharonhh

Например, когато създавате отлично съдържание, което е оптимизирано, за да помогне на хората да го намират лесно, вашият бизнес може да се появи в резултатите от търсенето, за да стимулира трафика и да увеличи аудиторията ви.

И когато хората ви намерят, наличието на повече страхотно съдържание в блога може да ви помогне да установите връзка с посетителите си, подчертавайки вашия опит и да ви даде платформа, за да разкажете историята на вашия стартъп по свой начин.

Шарон, който е и основател на Sharonhh.com, смята, че новият бизнес не трябва да полага всички усилия върху платформите за социални медии,

Много нови бизнеси се изкушават да се съсредоточат само върху определени сайтове за социални медии.

Но въпреки че имат огромен брой потребители, платформите за социални медии имат свои правила за това какво съдържание трябва да публикувате и колко видимо ще бъде.

И ако разчитате на една социална платформа и те издърпат щепсела на съдържанието ви, всяка спечелена полза ще се изпари в миг. Когато контролирате платформата, можете да изградите аудиторията си по свой начин и да имате спокойствие, както правите.

Ето, Шарън сподели с нас какво може да прави бизнес с блоговете,

Разбира се, блоговете в наши дни не се свеждат само до записването на думи.

Можете да получите още по-голям обхват, като използвате съдържанието на блога си като отправна точка за разговор с основните си клиенти в повече формати и на повече места.

След като разполагате със съдържание в блога, е лесно да го използвате за създаване на видеоклипове, презентации, подкасти, инфографика и други.

Долен ред: блоговете все още са подходящ и важен инструмент за всяко стартиране.

Можете да намерите Sharon Hurley Hall на Sharonhh.com

Оригиналната статия е публикувана за първи път на Блог WHSR; сега тя се управлява и актуализира от служителите на BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map