7 най-успешни трика за електронна търговия, които да внедрите във вашия бизнес

Тази статия е написана от Лори Х Морис


Всеки предприемач има дълбоко желание да започне бизнес и да го пусне на автопилот. Електронната търговия е най-добрият начин да управлявате бизнес, който работи за себе си. Превърнете малкия си бизнес в електронната търговия в успешен с тези успешни съвети.

Igor-miske-207639Съвети за електронна търговия, които да внедрите във вашия бизнес.

Други полезни статии за тези, които започват бизнес в електронната търговия:

 1. Отворете магазин за електронна търговия с WordPress
 2. Започнете онлайн дропшипинг бизнес с Shopify
 3. Създайте онлайн изява с Wix
 4. Стартирайте блог за пътуване и печелете пари
 5. Най-добрият уеб хостинг за малък и среден бизнес

1. Отнасяйте се към страстта си като към бизнес

Ако вашият бизнес за електронна търговия е роден от хоби или нещо, което правите в свободното си време, изведете страстта си на следващото ниво. Започнете да мислите за това като за хоби и мислете за него като за функциониращ бизнес. Първата грешка, която стопаните на бизнеса правят в предприемачеството е, че смятат, че бизнесът им е твърде малък, за да се нарече бизнес. Това изобщо не е така Стратегически помислете как можете да развиете бизнеса си

Това започва със следното:

 • Разработване на бизнес план за растеж. Когато имате план, можете да работите по неговото изпълнение.
 • Получаване на финансиране за вашето ново бизнес начинание. Говорете с инвеститорите или посетете банката за заем. За да стартирате хобито си в бизнес, ще ви трябва капитал.
 • Създайте маркетингов план. Всеки бизнес, голям или малък, има маркетингов план. Започнете да пускате на пазара вашия продукт или услуги още днес. Това е първата стъпка към растежа на бизнеса.

2. Изберете добра платформа за електронна търговия

Тъй като сте собственик на бизнес, се нуждаете от задълбочена визия, за да идентифицирате всички потенциални проблеми, преди те да възникнат. Оценка на различни видове Платформи за електронна търговия за онлайн бизнес защото това ще бъде основата за цялата ви операция. Трябва да отделите време, за да потърсите най-добрия уебсайт хостинг за малък бизнес, който да отговаря на вашите нужди.

Когато избирате софтуер, трябва да имате предвид мащабируемостта, проблемите със сигурността, маркетинговите инструменти и използваемостта. Ето обаче някои други неща, които трябва да вземете предвид:

 • Ценообразуване и плащане
 • интеграции
 • SEO и мобилност
 • Обслужване на клиенти

3. Определете кои са вашите клиенти

Първото правило на всеки бизнес е да знае и разбира своите целеви клиенти. Трябва да знаете техните навици, техните интереси и как прекарват свободното си време. Много предприемачи правят грешката, като игнорират тази жизненоважна стъпка в бизнеса. В резултат на това губи много време и ресурси при създаването на маркетингови стратегии.

Помислете за работа с уеб сайтове за талони, за да достигнете до вашата целева аудитория. Тази стратегия работи, ако идентифицирате вашите бизнес мотиви, целевата аудитория и имате ясна продуктова оферта.

Това е етапът, в който ще идентифицирате какви маркетингови ресурси ще доведат до най-добрата възвръщаемост на инвестициите.

Можете също така да вземете предвид следното, когато ровите в нуждите на вашите клиенти:

 • Започвайки от съществуващите данни
 • Картографиране на пътуването на клиента
 • Интервю на клиенти
 • Провеждане на анкети на клиенти
 • Анализ на вашата конкуренция

4. Направете процеса на касата по-лесен

Искате ли да продавате повече от продуктите си онлайн?

Уверете се, че клиентите ви няма да се разочароват и да изоставят количките си. Ако процесът на плащане е труден, вместо това те могат да купуват от друг уебсайт за електронна търговия.

Опростете процеса на касата, за да улесните всеки да купува от вашия уебсайт. Можете да направите това, като премахнете изискването потребител да си създаде акаунт и да намалите броя на страниците, на които някой трябва да кликне, преди да закупи.

Създайте опция по подразбиране и евтина доставка, която автоматично се показва на страницата за покупка. Автоматичното попълване трябва да се използва за по-бързо попълване на формуляри.

Също така е добра идея да запазите информацията за доставка, фактуриране и плащане за клиентите.

Уверете се, че има няколко начина клиентите да извършват плащания за своите поръчки и включете общи опции за плащане като Amazon и PayPal.

Можете дори да обмислите следните начини за подобряване на процеса на плащане:

 • Направете касата, удобна за мобилни устройства
 • Помислете да използвате индикатор за напредък
 • Избягвайте използването на членство или влизане
 • Поставете функции за сигурност навсякъде
 • Поискайте по-малко, но съществена информация

Carlos-Muza-84523-1Увеличете продажбите в електронната търговия, като подобрите процеса на плащане.

5. Направете своите клиенти посланици на марката

Търсите ли начин да добавите известна достоверност към вашия бизнес?

Е, можете да постигнете това с положително светещи препоръки от предишен клиент. Трябва редовно да споделяте и събирате отзиви и препоръки, като по този начин насърчавате продажбите от посетителите на вашия сайт.

След като получите препоръка, намерете начин да го споделите с клиентите си. Колкото повече знаят за вашия бизнес, толкова по-голяма е вероятността да ви купят от вас. Клиентите са най-добрият актив за вашия бизнес; да ги използваме съответно.

В допълнение, ето някои допълнителни неща, които можете да направите:

 • Изминете допълнителната миля, за да направите звездно впечатление на клиентите – дори и малките лични жестове ще предизвикат пулсационен ефект.
 • Слушайте оплакванията на клиентите – покажете им, че се грижите за чувствата и желанията на клиентите си.
 • Награди за оферта – Наградете вашите клиенти. Това ще ги накара да мислят повече за вас

6. Възползвайте се от безплатните опити

Възползвайте се от всякакви безплатни тестове на приложения, за да намерите най-добрите за вашите нужди.

Като нов собственик на бизнес, експериментирането трябва да бъде част от вашия процес. Продължете да използвате приложения, които са най-полезни за вашия бизнес, особено след като бизнесът стане по-оживен.

7. Прилагайте строг маркетингов процес

Помислете за различни маркетингови методи за вашия бизнес.

Освен използването на социални медии, насочете продуктите си към популярни списания и други блогове. Използвайте бюлетини за електронна поща, за да информирате абонатите си за своите бизнес предложения.

Ще получите най-добрата експозиция от оптимизацията за търсачки. Уверете се, че уеб страниците ви са оптимизирани за ключови думи, за да увеличите органичния си трафик. Колкото по-високо се класира уебсайтът ви в търсачките, толкова по-лесно ще ви намерят клиентите.

Ето няколко съвета за подобряване на маркетинговите ви усилия в електронната търговия:

 • Стратегия за маркетинг на съдържание – Създайте стратегия за съдържание, за да изградите аудиторията си и да получите целеви трафик в търсенето
 • Изграждане на авторитет – Използвайте магазините си за електронна търговия като авторитетна платформа за дискусии с клиенти
 • Съсредоточете се върху местното брандиране – Ако имате магазин за тухли и хоросани, можете да се съсредоточите върху местното брандиране и маркетинг
 • Бъдете в течение с новините в индустрията – Използвайте най-новите новини от индустрията като съдържание, което да споделяте с клиентите си.
 • Повдигане / кръстосани продажби на продукти – При правилната им употреба техники на продажбата и кръстосаната продажба са ефективни. Ударете посетителите си със съответните продуктови връзки.

заключение

Стартирането на доходоносен бизнес за електронна търговия е възможно, когато използвате правилните инструменти и тактики за разрастване на вашия бизнес. Нужно е само усилена работа и стратегия, за да го нараснеш.

Лори Х. Морис е специалист по дигитален маркетинг и писател на съдържание за Торонто компания за уеб разработки и специализирана в маркетинг, SEO и социална ангажираност.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map