7 бързи начина да популяризирате себе си (и своя блог)

Да, да – знам, не бива да се хвалим. Но има разлика между самохвалство и малко безсрамен шилинг или самореклама. Като за начало самохвалството кара хората да се чувстват зле. Саморекламата – ако е направена правилно – просто ги кара да искат това, което продаваме. Да не говорим, че саморекламата е просто необходимост в нашия бизнес – и едва ли е грях.


Мислете за това по този начин: компаниите изваждат реклами, ресторантите разпространяват менюта и талони. Блогърите биха могли (на теория) да използват тези промоционални пътища … но не мисля, че възвръщаемостта на инвестициите би била голяма. Това каза, че е важно блогърите да използват това, което правим, на разположение за нас (с прилична възвръщаемост) – силата на саморекламата …

В крайна сметка, ако не се рекламирате, кой ще?

Като блогъри, нашият бизнес съществува в мрежата – така че има смисъл само ние да се популяризираме и в мрежата. Ето няколко страхотни места за самореклама.

1. Социални медии

Социалните медии са чудесен начин да се свържете с съмишленици и да намерите своите фенове. Twitter, Facebook и LinkedIn са всички добре известни места – което означава, че има много потенциални връзки, които чакат да бъдат направени.

Ако току-що започвате, може да искате да помислите за включване в мрежите на други влияещи, за да научите как успешно се популяризират. Гледайте какво правят – как си взаимодействат със своите последователи, как пускат връзките и бизнеса си в коментари и как използват собствените си емисии? Гледайте, за да видите какво работи – тогава насочете наученото към собствените си усилия в социалните медии.

Вземете мерки: Намерете влияещи във вашата индустрия

Разбира се, за да гледате тези влиятели, трябва да знаете кои са те … Buzzsumo е чудесен инструмент да научите точно това. С Buzzsumo можете филтрирайте влиянието във вашата индустрия въз основа на техния брой последователи и ретуити в Twitter.

buzzsumo търсенеТърсене на BuzzSumo Influencer (уеб хостинг)

2. Форуми

С изключение на интернет маркетинговия форум, членовете на форума в други ниши обикновено са много дружелюбни и възприемчиви към другите, които публикуват качествено, полезно, подходящо съдържание. Освен това модераторите са склонни към това, че старшите членове дават своя принос – и прекъсване на връзки (при условие, че връзките и участията са подходящи, разбира се).

Уместността е от ключово значение за използването на форуми във ваша полза.

Например, ако използвате уебсайт, който говори за мама, може да помислите за проверка на форуми за готвене или грижи за деца – те вероятно имат теми, свързани с вашия блог и читатели, които се интересуват от споменатите теми. Може да намерите тема, в която да обсъждате какво да правите и какво не правите за кърмене или бърза, лесна, здравословна размяна на рецепти за вечеря – шансовете са, ще имате нещо подходящо и интересно да допринесете … в този случай можете да добавите своя принос заедно с връзка обратно към вашия блог, където могат да намерят повече информация.

Ключово е и избягването на спам – не публикувайте във всяка тема връзка към вашия блог.

Вашата цел е да бъдете полезни за общността и пуснете тази връзка само когато законно добавя стойност към дискусията, която се провежда, или когато член я поиска.

Вземете мерки: Намерете активни форуми във вашата ниша

Отново, за да публикувате в съответните теми на форума, първо трябва да ги намерите. Опитайте да търсите:

„Inurl: / форум + ключови термини“, „inurl: / vbulletin / + ключови термини“ и т.н..

Например, ако предлагате рецепта за бургер, ще потърсите „inurl: / vbulletin / + рецепта за бургер“ – или, ако искате да споделите съвети за блогове, ще потърсите „inurl: / forum / + съвети за блогове “и т.н..

3. Бюлетин

Бюлетините са чудесен начин да се свържете с читатели извън вашия действителен блог, като допълнително увеличите своята стойност за тях.

Първо, ще ви трябва начин за събиране на тези имейл адреси – вашият блог е чудесен за това. Един прост формуляр с едно поле за въвеждане на имейл адреса им с бърз еднолинейник ще свърши работа. Що се отнася до самия бюлетин, трябва да намерите начин да го направите интересен, така че хората всъщност да го четат … и да искат да продължат да четат.

Нищо не е по-интересно за читателите от шанс да опознаят писателя – така че не се страхувайте да споделяте лична информация. Ето защо никога не пропускам информационния бюлетин на уеб хостинг разговора – той е постоянно интересен и имам чувството, че опознавам писателите.

Пример от реалния живот: Денис Джонсън от уеб хостинг разговор

Ето как наскоро Денис Джонсън написа за бенките в двора си на своите абонати –

WHT-бюлетин

Цитиран от бюлетина за уеб хостинг разговори (октомври 2014 г., The Whole Mole)

… Просто ми се иска да включва съвети как да се отървете от бенките от моя двор. Мислех, че ги имам под контрол – и го направих. След това – внезапно – след няколко години без мол, те се върнаха преди около месец. Те просто не се върнаха, доведоха цялото си семейство! Всички деца, лели и чичовци, баби и дядовци, всички! Трудно мога да ходя в двора си, заради всички молци, през които минавам. Имам достатъчно тежко време да се разхождам без допълнителното препятствие на внезапно стабилната земя е много по-надолу, отколкото изглежда…

Можеш регистрирайте се за уеб хостинг Говорете тук.

4. Посетете конференция

Конференциите са чудесен начин да се срещнете с потенциални читатели – и тъй като без съмнение ще присъствате на конференция, свързана с темата на вашия блог, всички тези потенциални читатели са подходящи потенциални читатели. Разширете обсега на тази възможност за самореклама, като извадите тези визитки от съвет № 5 и хеширането на тези публикации в социалните медии от съвет №1.

Това е моята именна карта. Можете да го направите и вие - дори нямате име на фирма, което да отпечатва върху него.

5. Визитки

Да, вашият бизнес съществува онлайн – но живеете във физическия свят.

Вие сте длъжни да се срещнете с хора от вашата индустрия – особено ако посещавате мрежови събития или индустриални миксери. Поддържането на визитни картички не е само удобен начин за споделяне на информация за контакт – осигурява ниво на легитимност и професионализъм на вашия блог.

Това е моята именна карта. Трябва да го направите и вие – дори нямате име на фирма, което да отпечатва върху него.

6. Мрежа на търговски изложения

Търговски изложения съществуват в почти всяка конференция, а понякога дори и като самостоятелни изложения.

Знаеш ли какво е страхотно в търговските изложения? Всички там или искат да продадат, или искат да купят. Вие като участник имате възможност да започнете дискусия с всички доставчици – да не говорим за други участници, които са там в режим на пазаруване. Подгответе тези визитни картички.

7. Издайте съобщение за пресата

Прессъобщенията са чудесен сравнително евтин (и понякога безплатен) начин за популяризиране на вашия блог. Всеки може да намери издания онлайн и ако вашето е новост, той може дори да бъде взет и обхванат от новинарски изход. За да разширите обхвата на вашия търговски обект и да увеличите вероятността да го вземете, лично го изпратете с кратка стъпка до съответните медии – браншови публикации или сайтове, както и местните медии – всичко това са добри възможности.

Ключът е да предложите нещо новост – било то нова услуга или предлагане на стартиране, събитие, съобщение, че ще говорите на събитие, раздаване или лотария – ще получите идеята.

При вас

Има безброй начини да промотирате себе си и задвижвайте нов трафик към вашия блог – и още по-добре, че много от тях идват без цена.

И така, какво чакате? Излезте от там и започнете да шилите от свое име.

Статия, написана от Джери Лоу; първоначално се появи на Блог WHSR; сега тя се управлява и актуализира от служителите на BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map