5 съвета за оптимизация на съдържанието за вашия уебсайт партньорски маркетинг

Партньорският маркетинг процъфтява на доверие и репутация. Третирането на вашето съдържание повърхностно най-вероятно ще предизвика обратна реакция, което ще доведе до лоши реализации и нисък трафик. Основната причина за това е фактът, че хората търсят някой знаещ, който да им предостави смислена и действително полезна информация.


Но истината е, че ние растем с напредването си. С времето придобиваме повече знания и опит за това какво представлява доброто писане и надеждното съдържание. Има много начини как доброто писане и оптимизиране на съответното съдържание могат да подобрят ефективността на вашия партньорски сайт. Може да се прилага и за предстоящи статии, както и за купуване на ръководства и преправяне на по-старо съдържание.

Според 99 фирми, програмите за партньорски маркетинг генерират 15-30% от всички продажби за рекламодатели, като 81% от марките и 84% от издателите вече прилагат партньорски маркетинг в своите усилия за цифрово съдържание. В тази статия искаме да ви предоставим основните съвети, които ще ви помогнат да подобрите реализациите и да увеличите значително трафика си.

Съвети за оптимизация на съдържанието за уебсайт за партньорски маркетинг

1. Дълбочина над обхвата

Това е да повторя, че хората търсят ценно съдържание, което им е от полза пряко. Каквато и демографска цел да нямате, от първостепенно значение е първо да се обърнете към нуждите на вашата аудитория.

Хората не се интересуват от напоеното съдържание. Според Работа 2 Радост, 38% от маркетолозите твърдят, че партньорският маркетинг е техният най-добър метод за придобиване на клиенти, като 57% твърдят, че блоговете и създаването на съдържание е техният предпочитан метод за стимулиране на трафика.

За да бъде убедителен, уебсайтът за партньорски маркетинг трябва да бъде задълбочен и информативен. Бихте ли помислили да закупите продукт, рекламиран от сайт, който не звучи добре? Оптимизацията на съдържанието трябва да се стреми не само да направи статиите по-дълги и по-широки, но и по-задълбочени и щателни.

2. Подобряване на четимостта

Съществуват различни фактори, които определят лекотата на четене при копиране. Най-популярният начин за измерването му е Flesch-Kincaid Score.

„Поддържането на висок резултат за четене ще донесе голяма полза на вашия уебсайт от много перспективи. Първо – очевидното. Добре изложеното копие не изглежда непроницаемо. Чете гладко и не изисква прекалено много изчисления. Второ, четенето е от съществено значение за SEO. ”

– Кристофър К. Мърсър, дигитален предприемач и създател на Citatior.

Няма гаранция, че Google изчислява съдържанието на резултатите на уебсайта Flesch-Kincaid. Съдържанието, което е лесно за четене, обаче има тенденция да се класира по-високо в резултатите от търсенето. Причината за това се крие и в човешкия фактор. Хората просто не искат да четат много сложен текст, когато това не се изисква. Ако хората щракнат върху връзката ви в Google и напуснат страницата ви скоро след това, Google ще „накаже“ уебсайта, тъй като не предостави на потребителя търсената от него стойност. Следователно, тя не трябва да се класира високо в резултатите от търсенето.

Инструмент за анализ на четимост от YoastИнструмент за анализ на четимост от Yoast (източник)

И така, как да оптимизирате вашия текст за по-добра четимост? Ето няколко предложения:

 • Поддържайте изреченията си кратки. Колкото по-къси са те, толкова по-лесно е да следвате точката на текста. Задържането на изречения под 15 думи трябва да прави.
 • Поддържайте кратки параграфите си. Големите текстови блокове са плашещи и често ще разубедят читателите да четат. Поддържането на параграфите под 5-6 реда ще ги поддържа удобни за ползване.
 • Използвайте конектори като „обаче“, „освен това“, „освен това“ и така нататък. Те помагат да се установи логическа връзка между идеите, което прави текста по-лесен за четене.
 • Използвайте маркирани списъци, за да направите статията по-сканируема.
 • Избягвайте пасивния глас, когато е възможно.

Можете също така да ограничите броя на наречията, които използвате. Вместо да избирате наречия, по-добре е да отидете с по-описателни глаголи. Той поддържа текста по-ангажиращ. Ето кратък пример:

 • Дженифър тръгна бързо
 • Дженифър побърза

Втората версия е много по-описателна и сбита, което го прави по-лесно за четене и по-ангажиращо.

3. Използвайте мултимедия

Успехът на уебсайт за партньорски маркетинг отчасти се определя от това колко ангажиращо е неговото съдържание. Имайки предвид съвременната технологична екосистема, изглежда, че имаме по-кратки интервали от внимание и изглежда не харесваме да четем дълги абзаци или дълги текстове като цяло. Ето защо е необходимо понякога да допълваме статиите си с изображения и видеоклипове.

Ето няколко начина за значително увеличаване на ангажираността на читателя със съдържанието ви:

 • Използвайте изображения с лица. Еволюционно сме насочени към лица. Те грабнете вниманието ни и ни ангажирайте, което може да ви помогне да подчертаете важни части от вашия текст и призиви за действие.
 • Използвайте изображения и инфографика, които улесняват разбирането на вашия текст.
 • Общата препоръка е да използвате изображение в 200 думи текст. Въпреки това, Blog Pro са анализирали най-популярните 100 публикации в блога в интернет и са стигнали до заключението, че имат изображение в приблизително 350 думи.

4. UX над ключови думи

SEO стандартите се променят много с течение на времето и често това, което има тенденция да бъде основната част от висококачествената оптимизация, става остаряло след няколко месеца. Това се случи с ключовите думи, които остават интензивно дискутирана тема при оптимизация на страницата.

Джеймс Дейли, ръководител на отдела за съдържание в Flashessay.com сподели това

„Преди няколко години писателите трябваше да прескачат най-странните обръчи, за да умело да интегрират ключови думи в текста си. Те често приличаха на пресечени и неестествени фрагменти от текст, които никой здрав човек никога не би изрекъл.

SEO стандартите, обаче, са се изместили значително и сега напълняването с ключови думи се счита за фалшиво, а не за най-добра практика. “

Добре проектираното потребителско изживяване (UX) вече се превърна в съществен компонент за високо класиране в търсачките, което в действителност осигурява на уебсайтовете здравословен приток на трафик. Според Топ Тал, 88% от клиентите е малко вероятно да се върнат на уебсайт с лошо UX, като 62% твърдят, че са започнали активно да избягват тази конкретна марка поради негодни UX.

Това не означава, че ключовите думи сега не са важни, те остават един от критичните сигнали, които търсачките вземат предвид при класирането на уебсайтове в резултатите от търсенето. Въпреки това, UX вече е основен компонент на Стратегия за SEO оптимизация.

Но какво означава това за собствениците на сайтове?

Просто казано, преди всичко трябва да се съсредоточим върху задоволяването на нуждите на клиентите. Затова бомбардирането на потенциалните ви клиенти с повтарящи се и неестествени синтезати е лоша практика. Съсредоточете се върху надеждното отговаряне на въпросите на клиента, едва след това опитайте да приложите ключови думи към вашия текст.

5. Разкажете история

Една от основните цели на партньорския маркетинг уебсайт е да изгради доверчиви отношения със своята аудитория. Голям брой фирми използват разказването на истории, за да създадат смислена връзка със своите клиенти. Видът на разказа, който ще използвате, когато писане на писмо на лична сметка.

Да започнем с науката, която стои зад нея.

Изненадващо, според наскоро публикувани изследвания, разказването на сюжети повишава нивата на окситоцин в тялото – един от хормоните, които се чувстват добре. Хората са склонни да имат повишени нива на окситоцин по време на физически и социални взаимодействия като прегръдки, ръкостискане и т.н..

300% увеличениеРезултатите от резултатите показват, че въвеждането на разказа е оказало голямо влияние както върху читателите на цели страници, така и върху средното време на страница (буфер)

В резултат на това не е изненадващо, че статиите, които съдържат разказване на истории, в сравнение с простото отчитане, гарантират по-голяма ангажираност и много по-голяма аудитория. Всъщност, инжектирането на статия с някои елементи от разказването на истории увеличава броя на читателите троен, според собствения тест на Buffer.

За да подобрите качествата на приказките на вашия текст, помислете за консултация Шаелин пише, Даян Калахан, и услуги като Доставка на есе.

Грешки, които трябва да се избягват

Сега, когато имаме по-добро разбиране за това как да оптимизираме съдържанието на уебсайт за партньорски маркетинг, нека разгледаме някои грешки, които си струва да избягваме. Имайте предвид, че това може сериозно да навреди на усилията ви за генериране на олово и продажби, така че не забравяйте да ги избягвате по всяко време:

Липса на специализация

Трудно е да покриете всяка индустрия и ниша под слънцето на вашия партньорски уебсайт за маркетинг. Според Домакин трибунал, най-популярните ниши за партньорски маркетинг включват мода (18,7%), здраве (11,1%) и пътувания (8,6%), за да назовем само няколко. Независимо дали това е ИТ, здраве, мода или нещо различно изцяло, не забравяйте да специализирате бавно услугите си в една или друга посока. Това ще ви позволи да повишите цените си, да привлечете по-ексклузивни клиенти и да развиете задълбочени познания за определени партньорски маркетингови ниши.

Липса на SEO

Независимо дали да привличате клиенти или просто да се класирате по-високо в глобални търсачки като Google и Bing, трябва да сте сигурни, че вашата SEO игра отговаря на задачата. Инструменти като Планировчик на ключови думи в Google, SEMrush и Ahrefs може да ви помогне да идентифицирате тенденциозни ключови думи, фрази и системи за оптимизация, които работят добре във вашата партньорска маркетингова ниша.

Липса на постоянни иновации

И накрая, партньорският маркетинг се състои в това да даваш все повече и повече възможности на когото си партнираш. Уверете се, че създавате различни видове съдържание, разширявайте портфолиото си за услуги и ангажирайте аудиторията си постоянно. Не се намесвайте в рутина и се опитвайте да правите нещо ново и вълнуващо периодично, за да поддържате уебсайта си за партньорски маркетинг привлекателен.

заключение

Концепцията за оптимизация на съдържанието се промени драстично през последните пет години. Уверете се, че куратирате вашия уебсайт и съдържание за партньорски маркетинг, за да привлечете колкото се може повече клиенти и клиенти. След като намерите система за оптимизиране на съдържанието, която е подходяща за вашата марка, подходящата аудитория ще намери път към вас чрез търсачките и от уста на уста.

За Леона Хенрисън – писател на свободна практика и UX дизайнер. Също така, тя е писател за различни блогове. Когато не пише или проектира, тя плува, туризъм и, позволява времето, сноуборд.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map