5 съвета за избор на подходящ доставчик на услуги за електронна поща за вашия бизнес

През последните няколко години по-голямата част от предприятията разчитат на имейл маркетинг, за да развият бизнеса си и да реализират приходите си.


Маркетингът по имейл има ROI от 4400%. За всеки доларен бизнес, който харчи за маркетинг по имейл, те виждат 44 долара в замяна. Данните също така показват, че имейл е най-големият източник на реализации с коефициент на реализация от 4.38%.

За сравнение, предприятията правят средно 2 долара приходи за всеки 1 долар те харчат за платена реклама. Междувременно ROI в социалните медии може да бъде изключително трудно да се измери. Всъщност, 52% от маркетолозите признават, че изпитват предизвикателства, когато преглеждат приходите си в социалните медии.

Числата не лъжат Маркетингът по имейл е надежден и доказан двигател на приходи за марки от всякакъв размер, от малки семейни фирми или глобални магазини за електронна търговия.

Въпреки че е вярно, че ефективността на маркетинговия имейл зависи от различни фактори, един от най-важните е изборът на правилния доставчик на имейл услуги (ESP), което често е много по-лесно, отколкото да се направи.

Потърсете в Google термина „имейл маркетинг“ и ще видите безброй инструменти за маркетинг на имейли, които можете да използвате – всеки със свои функции, насочени потребители и ценови точки. Това може да направи избора на най-добрия ESP за вашия бизнес много трудно решение.

В тази публикация ще ви преведем през всички стъпки, които трябва да предприемете, за да изберете правилния доставчик на имейл услуги за вашия бизнес, независимо дали опитвате маркетинг по имейл за първи път или търсите по-добри алтернативи на текущия ви доставчик на имейл услуги.

Прочетете – 5 важни съвета, за да изберете подходящия доставчик на имейл за бизнес чрез @campaignmonitor, кажете на приятел

Съвети за избор на правилния доставчик на услуги за електронна поща

1. Очертайте стратегията си

Първата стъпка при избора на правилния ESP е да разберете как той ще се впише във вашата цялостна стратегия за имейл маркетинг. Можете да очертаете стратегията си, като си задавате въпроси, които включват (но не се ограничават до):

 • Какви цели искам да постигна с маркетинг по имейл?
 • Как ще използвам избрания от мен ESP за постигане на тези цели?
 • Ще изпращам ли бюлетини? Промоционални имейли? Покани за събития?
 • Искам ли да създавам имейли, като използвате оптимизирани за мобилни шаблони шаблони? Или искам създавайте имейли от нулата и сам ги кодирам?
 • Кои метрични показатели са от решаващо значение за мен?
 • Какви видове функционалности ще ми улеснят постигането на целта ми? Автоматизация ли е? Сегментиране? Или някаква друга функционалност?

На разположение са ви много инструменти за маркетинг по имейл. Всеки от тези инструменти има свои уникални функции, ценови планове, интеграции и целеви потребители. Задаването на въпроси като изброените по-горе ще ви позволи да стесните списъка с опции и ще ви улесни много по-лесно.

2. Помислете кои функции се нуждаете

Това е съществен аспект при избора на ESP. Предприятията ще дават приоритет на различни функции в зависимост от целите си, но това са функциите, които маркетинговите съобщения използват най-често.

Templates

Това е ключова характеристика за много търговци на електронна поща. Шаблоните помагат на търговците на имейли да създават имейли с професионално качество за минути. Ако бързото създаване на имейли е приоритет, трябва да потърсите ESP, който има широка гама от дизайни, които могат да бъдат персонализирани, за да отговарят на вашите изисквания за електронна поща, независимо дали става въпрос за бюлетин, добре дошъл имейл или транзакционен имейл.

Източник: Наистина добри имейли

Мобилна оптимизация

Днес около 53% от всички отворени имейли се случват на мобилни устройства. Поради това е важно маркетолозите да изпращат имейли, които се показват перфектно както на настолни, така и на мобилни устройства. Използването на ESP с шаблони, които отговарят на мобилните устройства веднага след прилеп, ще ви попречи да отчудите значителна част от вашата аудитория и да пропуснете ценни реализации.

анализ

Единственият начин за точно измерване на ефективността на вашия имейл маркетинг е чрез анализи. Потърсете ESP, който има табло за аналитично анализиране, което показва всички показатели за маркетинг на имейли, които трябва да наблюдавате, като отваряне на имейли, кликвания, отписване, ангажираност и разбира се ROI. По този начин можете да проследите цялостната си ефективност, както и ефективността на конкретни кампании.

Източник: Монитор на кампанията

Автоматизация

Както всеки дигитален маркетолог, вероятно имате много в чинията си. Вие сте зает човек, който не може да си позволи да отделя огромно количество време всеки ден, изпращайки имейли. Ето защо изборът на ESP с надеждни възможности за автоматизация е от решаващо значение. Можете да настроите работни потоци веднъж и вашият ESP ще се погрижи за останалото. Например, можете да настроите всички ваши празнични имейли в началото на годината и след това просто да изчакате реализациите да влязат.

За ефективната стратегия за имейл маркетинг е от първостепенно значение правилната комбинация от функции във вашия ESP.

3. Определете бюджета си

Страхотното нещо за ESP е, че има ESP за почти всеки бюджет и бизнес размер. Има безплатни инструменти, които предлагат функции без кости и има по-скъпи ESP на корпоративно ниво с по-сложни функции.

Имате ESP, които обслужват малкия бизнес с ограничени бюджети, среден бизнес, който има малко по-големи бюджети, и Fortune 500 компании, които нямат проблем да харчат десетки хиляди долари всеки месец за ESP.

Ако сте търговец на имейли за малък магазин за тухли и хоросан, не би било практично да използвате ESP, който струва страховита сума пари.

Трябва да запомните, че имейл маркетингът не е за големи разходи. По-скоро става въпрос за получаване на необходимите функционалности и поддържане на разходите ни сравнително ниски. Най-скъпият ESP може да не е непременно най-добрият за вашия бизнес и вашия конкретен набор от цели.

Въпреки че може да се изкушите да използвате и платите за ESP на ниво предприятие, в крайна сметка ще губите ценни ресурси, ако не се възползвате от допълнителните функции.

Марка
Начална цена
За 2000 контакта
Най-доброто за
Уебсайт на компанията
Монитор на кампанията$ 9 / месец$ 29 / месецБлогове, малки и големи фирми и агенции.Посетете онлайн
GetResponse$ 15 / месец$ 25 / месецМалък и голям бизнесПосетете онлайн
Постоянен контакт$ 20 / месец$ 45 / месецМалък до голям бизнес и компании с нишови изисквания като управление на събитияПосетете онлайн
MailChimp$ 9.99 / месец$ 29.99 / месецБлогове, предприемачи и малък бизнесПосетете онлайн
Aweber$ 19 / месец$ 29 / месецБлогове, малък бизнес и предприемачиПосетете онлайн
Sendinblue$ 81 / месецНе се таксува за контактБлогове, предприемачи, малък бизнесПосетете онлайн

Когато решавате за ESP, ключът е внимателно да се преразгледат техните схеми за ценообразуване. Повечето ESP днес имат многопланови месечни планове, при които увеличението на цените е пряко пропорционално на характеристиките и включенията, които получавате. Ако не изпращате редовно имейли, можете да изберете ESP, който предлага планове за плащане или плащане за кампания.

Някои ESP предлагат дори потребителски цени в зависимост от вашите уникални изисквания. Така че, ако установите, че нуждите ви не се вписват в нито един предварително зададен план, тогава е по-добре да потърсите тези видове доставчици.

4. Вижте поддръжката на клиентите

Обслужването на клиенти никога не трябва да бъде замислено. Ще има случаи, когато ще се нуждаете от малко напътствие – и в такива случаи е от критично значение да можете лесно да се свържете с знаещи и полезни представители за поддръжка на клиенти, които могат да ви помогнат по всякакви проблеми, които може да имате.

Ето няколко начина за тестване на качеството на поддръжката на клиенти на ESP.

 • Посетете уебсайта на ESP и проверете дали доставчикът предлага 24/7 поддръжка по целия свят.
 • Обадете се на номера за поддръжка на клиенти или им изпратете имейл и вижте колко време отнема да получите отговор.
 • Разгледайте уебсайта на ESP и вижте дали имат ръководства или други ресурси, които подробно описват как функционират функциите на ESP. Много ESP качват видео уроци, така че потърсете и такива.
 • Проверете дали уебсайтът на ESP има специален раздел за често задавани въпроси.

По-често разликата между безплатен инструмент и платен ESP се крие в поддръжката на клиентите. Да, спестявате пари с помощта на безплатен ESP. Предпочитанието тук е, че няма да получите подкрепа в случай, че нещо се обърка. От друга страна, ако плащате за използване на ESP, едно нещо, което винаги е включено в плана ви, е поддръжка на клиенти.

Увийте

Надяваме се, че след като прочетете това ръководство, ще имате много по-ясна картина за това какво точно трябва от вашия ESP. Само имайте предвид, че няма такова нещо като „най-добрият ESP“. Всеки ESP има своите предимства и недостатъци. Можете да изберете само ESP, който е най-подходящ за вас, вашите цели и бюджет.

Ash Salleh е директор на SEO в Campaign Monitor, където работи в тясно сътрудничество с екипите за съдържание, копиране и анализи, за да подобри оптимизацията в целия сайт. Преди времето си в Campaign Monitor, той предоставя и експертизи за SEO и дигитален маркетинг в Zappos и Axiata Digital. Свържете се с монитора на кампанията Facebook и LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map