21 Съвети за производителност за пътуващите блогъри: Как да направите повече, докато пътувате по света

Много блогъри мечтаят печелене на прилични пари чрез блогове докато едновременно обикалят света.


Няма отричане: забавно е да се направи.

Независимо дали обикаляте през Torres del Paine в Патагония или се размотавате на плаж на Бали, ще видите света, ще опитате нова храна и ще срещнете нови хора, докато блогвате по време на престоя си..

Имах щастието, че имах такъв опит. Пътувах доста обширно из Азия; и блогвам пътя ми през всичко това. Трябва да кажа, че гъвкавостта да играете по време на работно време и да работите ефективно по време на игра е може би най-голямото предимство да работите като блогър на пълен работен ден.

(Това каза, обаче, не пътувам много в наши дни. И когато го правя, имам деца със себе си – 5-годишна и 18-месечна.)

Макар че вече не гледам по света, реших, че в този пост мога да споделя с вас най-добрите съвети за производителност. Чудите се как можете да гарантирате, че работите ефективно, докато сте на път? Тези съвети може да са просто ключът към измислянето му.

Въоръжен с тези 21 съвета за производителност, уверен съм, че няма да имате никакви проблеми да постигнете перфектния баланс между работа и игра, като увеличите своята производителност, докато все още се наслаждавате на всички преживявания, които пътуването може да предложи.

Contents

Настройте правилното мислене

Неизвестен будистки храм В Пукет, 2013 г.В будистки храм в Пукет, Тайланд; 2013.

1. Отнасяйте се към своя блог като към истински бизнес

Вземете сериозно своя блог. Стартирайте и развивайте своя блог като бизнес.

Отнасяйте се към своите сътрудници, включително към вашите съ-блогъри, редактори, графични дизайнери и т.н., точно както бихте се отнасяли към всеки друг бизнес партньор и имате цел във всичко, което правите.

Не забравяйте, че имате нужда от истински партньори, които могат да ви подкрепят през трудни моменти.

Представете си, че сте пропуснали свързващия си полет до Лима и да попаднете в капан на летището в Богота за една нощ. Как ще посрещнете този срок от 9:00, ако нямате Wi-Fi и трябва да се качите на полет в 8:00? Когато неочаквано се озовете, вие се нуждаете от надеждни партньори, които могат да вдигнат слабата ви ръка. Това означава да вложите време и усилия за изграждане на професионални отношения със своите сътрудници.

Прекарвам пари за реклама във Facebook. Прекарвам пари за реклама в Twitter. Всъщност ще направя и двете за тази статия, която четете в момента. Плащам и за реклами в други блогове. Отнасяйте се към своя блог като към бизнес, ако искате да си изкарвате прехраната. – Матю, експерт Vagabond

Прочетете също: 6 неща, които трябва да направите, за да превърнете блога си в бизнес

2. Разделете ясно работното си време и времето си за игра

Когато сте на път, границите между работа и игра са склонни да се размиват.

Защо да не вземете лаптопа си на плажа и да работите върху най-новия си пост между сърфинг сесиите? Това не само е непрактично, но и ще убие вашата производителност.

Когато пътувате, трябва да зададете твърди граници между работното време и времето за игра.

Игра е игра. Работата е работа.

Разделете ясно двете, тъй като мозъкът ни не е проектиран за многозадачност. Не ми вярваш? Разгледайте това видео от д-р Санджай Гупта. Реалността е, че за 99% от нас, колкото повече сме многозадачни, толкова по-малко продуктивни сме.

Копайте по-дълбоко: Обучете мозъка си да остане фокусиран върху задачите за блогове

Остани съсредоточен

Сноуборд на остров Moreton, Бризбейн (дълъг път за изкачване след пързалката!), 2013 г.Сноуборд на остров Moreton, Бризбейн, Австралия; 2007.

Ключът да останете продуктивни е да останете фокусирани. Това означава да се сведе до минимум разсейването и шума. Разбира се, може да нямате офис, но това не означава, че не можете да намерите благоприятно работно пространство. Опитайте да работите в тихо кафене или да прегърмете в хотелската си стая, ако има бюро.

3. Изключете новите известия по имейл.

Това е абсолютно първото нещо, което правя всеки път, когато настройвам Outlook в нов лаптоп. За да бъдете продуктивни, трябва да се концентрирате и да премахнете колкото се може повече разсейвания.

Няма нищо по-лошо от това да получавате ново известие по имейл на всеки 5 минути, докато се опитвате да довършите писането на публикация за петте най-зрелищни плажа на Бали, неподвижни.

Не забравяйте, че когато блогвате по пътя, нямате готов офис, в който можете да търсите утеха от разсейването, така че трябва да направите много „защита от разсейване“ самостоятелно, ако искате да работите Свършен.

4. Проверявайте имейла си само няколко пъти седмично.

Това е вашата пощенска кутия и можете да зададете свои собствени правила.

Не е нужно да проверявате имейла си всеки ден.

Когато работя по важен проект, решавам да не проверявам имейлите си в работно време, тъй като намирам, че това драстично повишава производителността ми. Дори да отговорите на това, което може да изглежда като обикновен имейл, може да убие половин час от времето ви и да наруши работния ви ритъм. Не забравяйте, че повечето от имейлите могат да чакат. По-добре е първо да свършите важните неща.

5. Спрете да проверявате социалните медии на всеки 15 минути.

Не губете скъпоценни часове от деня си, превъртайки се в емисиите си в Instagram и Facebook. Социалните медии са отличен инструмент, който ви помага да останете във връзка с любимите си хора у дома, докато пътувате, но ключът е да го използвате умерено.

Когато проверявате социалните медии на всеки 15 минути, това се превръща в основно време и това ще попречи на вашата производителност. Ако не можете сами да намалите времето, което отделяте за социални медии, това са много приложения, които могат да ви помогнат.

Опитвам Timeout или Самоконтрол да блокираме сайтове за социални медии за късове време, за да не се превърне в разсейване.

Подобряване на ефективността

В Бриенц, Швейцария; 2012 година.В Бриенц, Швейцария; 2012.

6. Първо направете важни неща.

Преди да започнете работния си ден, направете списък с нещата, които трябва да свършите.

След това поставете звезда в най-критичните задачи и първо ги изпълнете. Вие сте по-продуктивни в началото на работния ден, така че ще постигнете повече, ако се заемете с най-големите, най-важни проекти, докато вашата концентрация и мотивация са на върха си..

Не можете да създавате с непрекъсната драма на главата. Невъзможно е да насочите мощната енергия на две различни места едновременно.

Трябва да работите по изчистване на ума си. Създайте някои стратегии, съкратете наемателите на главата, медитирайте ежедневно и практикувайте внимателност. Ще отворите огромно пространство за яснота и производителност. – Caz, Y Travel Blog

Прочетете също: Как да стартирате блог за пътуване и да печелите пари

7. Използвайте техниката Помодоро.

Техниката Pomodoro е отличен начин да поддържате високите нива на производителност през работното си време.

Каква е тайната зад тази техника? Останете лазерно фокусиран за 25 минути и почивайте 5 минути. Повторете четири пъти и след това направете по-дълга 15-минутна почивка и започнете процеса отново.

Идеята е, че честите и последователни почивки ви помагат да държите ума си съсредоточен, подобрявайки общата концентрация и от своя страна производителността. Можете да намерите повече информация за тази страхотна техника тук.

Помодоровата техникаНакратко техниката на Помодоро.

8. Планирайте напред.

Не чакайте, докато се покажете на автогарата в Сантяго, за да решите дали се насочвате на север към Сан Педро де Атакама или на юг към Пуерто Монт.

Имайте план за пътуване предварително и се опитайте да се придържате към него. Самото крило на пътя ще ви струва от гледна точка на време, енергия и парични ресурси. Ще бъдете много по-продуктивни, ако имате план с зададено работно време и срокове.

Вижте статията на KeriLynn за как да съкратите наполовина маркетинговото си време с правилните инструменти и планиране.

9. Водете си бележки винаги.

След няколко седмици може би не си спомняте името на този страхотен ресторант, в който сте яли в Корфу, докато пътувате през Гърция.

Най-лесното решение е винаги да имате тефтер и химикалка, за да можете да записвате съответните подробности за преживяванията.

Тези дни нося в моя iPhone преносим компютър (тип хартия, а не лаптоп) и Evernote, когато пътувам. За съвети и трикове как да си направите страхотни бележки за пътуване, не забравяйте да проверите този страхотен пост от Кевин Малдун.

10. Съхранявайте списък с хакове за заглавия.

Заглавията са може би най-важният аспект на всеки отделен пост в блога.

Изследванията показват, че 8 от 10 души ще прочетат заглавието ви. Но само 2 от 10 души всъщност ще отделят време, за да прочетат целия си пост.

Добрите заглавия ще привлекат повече внимание и ще помогнат за изграждането на стабилно следване на читателите.

Професионален съвет: Винаги имайте a списък на хакове за заглавия под ръка за моменти, когато трябва да развиете перфектното заглавие след време.

11. Проследявайте ефикасно новини и нови публикации в блога

Използвайте инструменти като Feedly и Flipboard, за да получавате свежо съдържание и новини на едно място. Избягвайте свръхподписка на бюлетини, тъй като това само ще прегради вашата входяща поща.

12. Аутсорсинг

Не е необходимо да правите всичко сами.

Лично аз възлагам част от работата си по писане и дизайн. Идеите винаги са мои, но аз обикновено решавам да имам някой, който пише много по-добре от мен, който всъщност да сложи думите.

Освен това, да имаш някой, на когото можеш да се довериш да провери работата ти, помага много! Щастлив съм, че имам своя редактор Лори Соард, която от години подкрепя моята блогова операция.

13. Планирайте публикациите си в социалните медии.

Публикуването на ръка в социалните медии е гадно време. Използвайте автоматизирано планиране, за да освободите това време.

използвам Туит палуба и буфер в днешно време.

Други инструменти, които повечето блогъри препоръчват са HootSuite и SocialOomph.

Копайте по-дълбоко: Съвети за маркетинг в социалните медии за начинаещи. 

14. Работете навсякъде по всяко време с мобилния си телефон

Отнасяйте се към вашия смарт телефон като към вашата работна станция.

Когато става въпрос за поддържане на вашата производителност на пътя, вашият смартфон е един от най-големите ви съюзници.

Настройте вашия смартфон така, че да увеличите максимално потенциала му като работен инструмент. Уверете се, че инсталирате всички необходими приложения, така че да можете да работите ефективно чрез телефона си и се уверете, че сте го конфигурирали така, че да можете да работите по всяко време и навсякъде с Wi-Fi връзка, когато е необходимо.

Изпробвайте тези приложения:

Вижте: Списъкът на задължителните инструменти за вашия онлайн бизнес.

15. Имайте големи визии, но си поставяйте краткосрочни цели

Поставете си големи цели в живота, но винаги се фокусирайте върху малки, количествени стъпки в списъка си със задачи.

Животът е маратон, а не спринт. Добре е да имате големи цели в живота, но трябва да се съсредоточите върху поставянето на единия крак пред другия и напредването на една миля в даден момент, ако искате да стигнете до никъде.

И така, докато голяма житейска цел може да бъде да печелите 10 000 долара на месец, това са малките стъпки във вашия списък със задачи (напишете три нови публикации преди дата X, посетете до петима блогъри за публикуване на гости преди датата Y и т.н.) всъщност ще ви позволи да постигнете тази голяма цел.

Предприемете действия: Лесно да стартирате онлайн бизнес идеи за начинаещи.

Насладете се и живейте живота докрай

В Санторини, Гърция; 2010.В Санторини, Гърция; 2010.

16. Празнувайте както малки, така и големи постижения.

Когато постигнете цел, отделете време за празнуване, дори ако постижението не е непременно голямо. Не е нужно да бъде нещо сложно. Може да е нещо толкова просто като прекарване на деня в проучване на нов плаж или излизане през нощта за някои бири с приятели.

17. Останете мотивирани.

Независимо дали сте били подредени с джобове, докато спите в нощния автобус от Мендоса до Буенос Айрес, или сте пропуснали полета си до Хонконг и се мъчите да намерите друг, когато сте на път, нещата ще се объркат..

Ще дойде време, когато трябва да пуснете някои планове за пътуване и просто да се охлаждате през целия ден в хостела или хотелската си стая. Ключът е да не позволявате това да ви задържи.

Винаги бъдете готови да се сблъскате с нови предизвикателства и не позволявайте на неуспехите да ви задържат!

Прочетете също: 7 навика на високоефективни блогъри

18. Правете упражнения или медитирайте редовно.

Последователният, редовен режим на упражнения или медитация може да направи чудеса за вашата производителност. Упражнявам редовно, дори когато пътувам, от дълги разходки по плажа до балове с местните жители.

Важно е да поддържам ясен ум и намирам, че упражненията ми помагат изключително много в това.

Много хора също намират медитацията за безценен инструмент за поддържане на ясен и фокусиран ум. Конгресменката Нанси Пелоси започва своя почивен ден с 45-минутна разходка с мощност, докато Starwood Hotels & Изпълнителният директор на курортите Frits van Paaschen работи на 10 мили. Кондолиза Райс става в 4:30 ч. Сутринта, за да работи без значение къде по света се намира и магнат Ричард Брансън настоява, че рутината му на упражнения му дава 4 допълнителни часа производителност на ден.

Долния ред? Високо успешните хора са склонни да имат рутинни упражнения, които работят за тях. Така трябва и вие.

19. Не се тревожете твърде много за това, което правят другите.

Работете здраво, когато е работно време; не се съмнявайте в себе си.

В крайна сметка идеята е да живеете безплатно и да се наслаждавате на живота си. Това, което другите правят с живота си, е техният бизнес – не е ваш. Постоянното сравняване на себе си с другите ще генерира ненужно безпокойство и ще ви отвлече от работата.

20. Избягвайте изгарянето

Ако се опитате да разграждате работа 12 часа последователно, няма да бъдете продуктивни.

Можете да се концентрирате само върху едно нещо толкова дълго. Планирайте работния си ден с почивки, за да дадете на ума си останалото, от което се нуждае. Ще подобрите концентрацията и производителността.

Вероятно ще искате да хвърлите кърпата, но не трябва. Това [Blogging] е бизнес, който печели упоритост. Отне ми една година, за да направя първия си долар в блога си (което се оказа напълно неочаквана и добре дошла изненада). Всички мои основни етапи са били твърдо бити и трудно спечелени. Това е бизнес от малки битки и безмилостно бавно изкачване нагоре и нагоре. Това не е лесен път, но хората, които ще го направят, са тези, които не се поддават. – Steph, Twenty Something Travel

21. Забавлявайте се.

Не на последно място, отделете време да се насладите на всички прекрасни изживявания, които пътуването може да предложи.

Искам да кажа – това е целият смисъл да се изкарва прехраната чрез пътуване блог, нали?

Никога не забравяйте да се забавлявате, докато сте на път.

Статия, написана от Джери Лоу; първоначално се появи на Блог WHSR; сега тя се управлява и актуализира от служителите на BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map