19 страхотни платформи за изграждане на собствен уебсайт и мобилно приложение

2019 година е и ако все още нямате уебсайт за вашия бизнес или марка, тогава е време да поправите това. Независимо дали сте гуру за дигитален маркетинг или собственик на малък бизнес, имате нужда от уебсайт, за да направите вашето цифрово присъствие известно.


Може би си казвате: „Не знам нито едно нещо за програмирането, как трябва да създам уебсайт!“

Не се притеснявайте! Много платформи за изграждане на уебсайтове днес са супер прости за използване, не е нужно да сте ИТ експерт, за да създадете невероятно изглеждащ уебсайт.

За тези, които не се страхуват от кодиране, имаме няколко CMS, в които можете да потопите зъбите си.

Искате собствен уебсайт или мобилно приложение? Ето 19 добри платформи, за да свършите работата Click To Tweet

Супер лесни платформи

платформа
Какво предлага?
Примери
За менПроста и бърза целева страница. Перфектен избор за цифрова визитка.изследвам
WeeblyНай-лесната платформа. Чудесно за създаване на първи уебсайт онлайн. (Прочетете рецензията)изследвам
JimdoПроста платформа, фокусирана върху електронната търговия. Ограничени шаблони.изследвам
WordPress.comРъцете надолу най-добрата платформа за блогове и публикуване.изследвам
WebnodeПодходящ за създаване на многоезичен уебсайт и не се притеснявайте да показвате реклами.изследвам
WixЕдна от най-добрите платформи, които обичахме. Най-отгоре на класа. (Прочетете рецензията)изследвам
SquarespaceИзобилие от красиви добре проектирани шаблони. (Прочетете рецензията)изследвам
ShopifyСтроител на онлайн магазин, който обичахме. Започнете да продавате на социални с лекота. (Прочетете рецензията)изследвам
VolusionНавежда се към управление на онлайн магазина.изследвам
BigcommerceИзчерпателен и лесен за използване строител на онлайн магазини. (Прочетете рецензията)изследвам

Платформи на експертно ниво

платформа
Какво предлага?
Примери
JoomlaРазширена CMS платформа с мощни инструменти, изградени от основата.изследвам
WordPress.orgВисоко адаптивен CMS с много плъгини и теми.изследвам
DrupalСкрипт с отворен код и популярен сред програмистите.изследвам
PrestaShopCMS, насочена към електронната търговия, за цялостна дигитална витрина.изследвам
WooCommerceУникален плъгин, който превръща WordPress в мощен онлайн магазин лесно.изследвам
Magentoплатформа за електронна търговия с разширени функции, но стръмна крива на обучение.изследвам

Платформи за създаване на мобилни приложения

платформа
Какво предлага?
Примери
AppInstituteНаправи си сам платформа за програмисти за iPhone и Android.изследвам
SwifticПроизводител на мобилни приложения с функции на карта за лоялност за стимулиране на онлайн магазина.изследвам
ShoutemСъздайте приложение по-бързо с платформата. Или можете да наемете техния екип, който да го направи.изследвам
AppYourselfЛесна за потребителя платформа за начинаещи за създаване на приложения.изследвам

И така, готови ли сте да започнете да изграждате свой собствен уебсайт? Ето 16 страхотни платформи и 4 производителя на приложения за изграждане на уебсайт!

10 супер лесни платформи за изграждане на уебсайт

Изграждането на уебсайт не трябва да е болезнено преживяване. С тези системи за управление на съдържанието (или платформи за изграждане на уебсайтове) няма да се налага да гледате един ред код, когато създавате свой собствен уебсайт.

Независимо дали става въпрос за обикновена страница с портфолио, дигитален магазин за вашия бизнес или дори просто блог за храна за хоби, стига да знаете как да използвате текстови процесори (т.е. MS Words) или имейл, ще имате страхотен сайт и -събиране за нула време.

Най-добрата част? Много от тези платформи са супер евтини! Можете да имате персонализирано име на домейн и надежден доставчик на уеб сайт за по-малко от 5 долара на месец.

1- Weebly

WeeblyПосетете Weebly

Един от най-лесните създатели на уебсайтове наоколо, Weebly е чудесен за хората, които създават първия си уебсайт. Използвайки проста система „плъзгане и пускане“, можете да създадете красиви уебсайтове на Weebly, които са сравнително бързи и безболезнени.

Weebly предлага различни нива по отношение на цените, но безплатната им сметка все още може да предложи много, включително неограничено количество онлайн хранилище.

Забележка – Може да искате да проверите и традиционната хостинг компания SiteGround. SiteGround е един от най-добрите ни бизнес хостинг модели. Основният му споделен хостинг план идва на малко по-ниска цена, поддържа Weebly Basics и предлага други удобни за потребителя функции (като SSL инсталация с едно щракване, безплатна миграция на сайтове и евтин мониторинг на зловреден софтуер).

2- Шофирайте

ShopifyПосетете Shopify

Shopify е еквивалентът на създателя на електронна търговия на Wix и Squarespace. По отношение на дизайна и лекотата на използване, Shopify е един от най-добрите за настройка на вашата онлайн магазин.

Като разполага с всички инструменти и услуги, готови на сайта им, Shopify е готов да направи платформата им еднократна за онлайн магазини и търговци.

Ето как можете да стартирате магазин за дропшипинг с помощта на Shopify.

3- WordPress.com

WordPressПосетете WordPress

WordPress (захранва 31,9% от Интернет) винаги е бил любим на блогърите заради своите удобни за използване инструменти и интерфейс, насочен към блогърите, който позволява висока персонализация.

В сравнение с други създатели на уебсайтове, WordPress има малко крива на обучение, но ако отделите време да научите входовете на системата си, ще откриете, че WordPress предлага много контрол при създаването на уебсайт за блогове.

4- Wix

WixПосетете Wix

Широко смятан за един от най-добрите създатели на безплатни уебсайтове, Wix може да предложи много за бизнеса и марките, които тепърва започват и са с малък бюджет.

С впечатляващия каталог на дизайни и теми, изключително гъвкавите инструменти на Wix ви позволяват да създавате уебсайтове, които са “перфектни за пиксели” и професионални.

Научете как да създадете уебсайт на Wix, като използвате това ръководство стъпка по стъпка.

5- About.me

за менПосетете About.me

Нуждаете се от бърза и проста целева страница за себе си? About.me е перфектният избор за създаване на цифрова визитна картичка или страница на хъб, която свързва към всички ваши сайтове на онлайн профили (като Facebook, Linkedin, Twitter, Google+ и т.н.).

Конфигурирането на страница about.me е достатъчно просто. Просто заявете името и URL адреса си, поставете фонова снимка заедно с описание и сте готови!

6- Джимдо

jimdoПосетете Джимдо

За по-ориентиран към създателя на уебсайтове, насочен към електронната търговия, не можете да сбъркате с Jimdo. Подобно на Weebly, Jimdo предлага лесни за използване инструменти, които лесно могат да ви позволят да създадете гладък онлайн магазин за минути.

Можете да изберете да останете на безплатната платформа на Jimdo (която няма ограничение във времето), но надстройката до техните Jimdo Pro и JimdoBusiness предлага страхотни пакети „всичко в едно“.

7- Webnode

webnodeПосетете Webnode

Webnode може да не се подрежда до други създатели на уебсайтове по отношение на функции и инструменти, но по отношение на поддържането на няколко езика, Webnode ги има в пики.

С възможността да създава многоезични уебсайтове за над 20 езика, платформата на Webnode се обслужва повече към международна аудитория.

8- квадрат

SquarespaceПосетете Squarespace

Директен конкурент на Wix за красивите дизайни, Squarespace е всичко за изграждането на красив уебсайт за вашата марка.

С надпис “Build It Beautiful” можете да очаквате много дизайнерски шаблони за вашия сайт, които са, добре, красиви.

Следвайте ръководството за начинаещи как да използвате Squarespace за изграждане на уебсайт.

9- Volusion

volusionПосетете Volusion

Volusion се навежда повече към оперативната страна (т.е. управление на запасите, управление на клиенти и т.н.) на страната на уеб сградата на спектъра.

Подобно на Shopify, Volusion предлага цялостно решение за бизнеса да създават онлайн магазин.

10- Bigcommerce

bigcommerceПосетете Bigcommerce

Най-пълният строител на онлайн магазини, Bigcommerce ви дава всички инструменти, които ще ви трябват, за да стартирате дигитален магазин за вашия бизнес.

Плащането за техния стандартен план ви дава достъп до тяхната богата на функции платформа, която включва неограничени продукти, неограничена честотна лента, неограничено съхранение и напълно функционален магазин.

Забележка: Ако имате ограничение на бюджета, ето списък на безплатни планове за създаване на уебсайтове, които можете да вземете предвид при създаването на вашия уебсайт.

6 Платформи на експертно ниво за създаване на уебсайт

Платформите на ниво експерт са мястото, където наистина можете да направите техническа помощ при изграждането на вашия уебсайт. Мислете за лесните платформи като за саниране на апартамент или етажна собственост, докато използвате експертната платформа, е сходно с изграждането на собствена къща.

Има повече контрол върху това, което можете да изградите с помощта на тази система за управление на съдържанието (CMS), но ще е необходимо да сте запознати с неща като HTML, CSS, PHP и други езици за уеб програмиране.

Използването на тези платформи може да струва скъпо, но ще можете да създадете и поддържате сайта си по-директно и да имате по-голяма гъвкавост по отношение на добавяне на функции.

1- Joomla

JoomlaПосетете Joomla

Награждаваният CMS, Joomla е един от най-използваните уеб програмисти с отворен код със своите мощни онлайн приложения, лесен за използване софтуер и гъвкава разширяемост.

С родната поддръжка за функции за социални мрежи и електронна търговия, високо усъвършенстваните CMS инструменти на Joomla означават, че можете да имате невероятно изглеждащ сайт, създаден от самото начало.

2- WordPress.org

wordpressorgПосетете WordPress.org

Ако сте харесали функциите и инструментите на WordPress, но искате да хоствате вашия сайт от собственото му име на домейн, можете да преминете към WordPress.org, тяхната CMS насочена платформа за изграждане на уеб.

Много от функциите се запазват в WordPress.org, но тъй като хоствате собствения си домейн, има повече гъвкавост по отношение на добавяне на разширения и функции, тъй като ще имате директен достъп до кодиране.

Ето как можете стартирайте блог или създайте уебсайт за новини с помощта на WordPress.

3- Друпал

DrupalПосетете Drupal

Drupal използва усъвършенстван подход за своята CMS, като предлага платформа, създадена специално за програмисти и кодери.

Скриптът с отворен код е широко популярен сред програмистите, тъй като позволява пълен контрол и персонализиране на вашия сайт, което означава, че можете да създавате всичко от прости блогове до изчерпателни дискусионни табла.

4- PrestaShop

PrestaShopПосетете PrestaShop

PrestaShop е решението, което повечето онлайн търговци на дребно предлагат, ако искат да създадат цялостна цифрова витрина.

CMS, насочен към електронната търговия, е чудесен стартов избор за малкия бизнес и предприемачите, тъй като техните стабилни функции и широки интеграции са чудесни за стартиране с просто и превръщането му в нещо по-надолу по линията.

5- WordPress + WooCommerce

woocommerceПосетете WooCommerce

WooCommerce е уникален в сравнение с останалите CMS-и по това, че по същество е плъгин, който превръща уебсайта ви в WordPress в мощен онлайн магазин.

Те често са в пакет с WordPress като пакет от уеб хостинг сайтове като Bluehost, така че можете да имате както мощен уеб строител, така и платформа за електронна търговия за вашия бизнес.

Научете как да създадете онлайн магазин WooCommerce с WordPress.

6- Magento

MagentoПосетете Magento

Magento може да се похвали с широк набор от функции и позволява персонализиране на своите сайтове, което ги прави най-добрият избор за търговци, които имат ресурси и искат да внедрят най-модерната технология в своя уеб магазин.

Здравата му платформа и мощните възможности са подходящи за напреднали програмисти и разработчици, които знаят как да използват изцяло функциите си.

4 Платформи за създаване на мобилни приложения

Повечето хора днес по-вероятно ще използват смартфоните и таблетите си, за да посетят вашия сайт, така че си струва да имат уебсайт, оптимизиран за мобилни устройства.

Създаването на оптимизиран за мобилен уебсайт HTML5 уебсайт може лесно да се направи с помощта на приложения, които могат да оптимизират вашия сайт както за Android, така и за iOS. Не е необходимо опит с кодиране!

1- AppInstitute

Посетете AppInstitute

За стартиращи фирми и малки фирми опитът да се възползвате от популярността на мобилния маркетинг може да бъде огромно предизвикателство.

AppInstitute предоставя прост начин за малкия бизнес да създават, публикуват и управляват собственото си приложение за iPhone и Android, използвайки платформа за създаване на приложения „Направи си сам“, което прави навлизането в пазара на приложения лесно за дори най-малко притежателя на малък бизнес.

С лесния за използване интерфейс просто избирате шаблон и смесвате и сравнявате функции на създателите на приложения, за да направите свое собствено приложение бързо, без да пишете нито един ред код, използвайки интуитивния, мощен производител на приложения.

2- Swifitc

swifticПосетете Swiftic

По-рано известен като Como, Swiftic ви позволява да създавате свой собствен мобилен сайт с професионална оценка, използвайки тяхното приложение.

Страхотно за малкия бизнес, приложението ви позволява да създадете мобилен сайт, който да бъде снабден с много функции за електронна търговия, като програми за лоялност и резервации на маса за ресторанти.

3- Shoutem

shoutemПосетете Shoutem

Shoutem прави създаването на мобилен сайт забавно изживяване със своя излъскан и лесен за използване производител на приложения.

Основният план ви позволява само да създадете собствено приложение за HTML5, докато достъпът до най-добрите им функции и възможността за създаване на съвместими с iOS и Android приложения са в техния разширен план.

4- AppYourself

appyourselfПосетете AppYourself

AppYourself е пригоден за малкия бизнес и предприемачите, които искат безпроблемно приложение, което е лесно за използване и създаване.

Техният онлайн магазин разполага с редица модули и шаблони, които могат да се използват и за различни индустрии.

Често задавани въпроси за платформи за изграждане на уебсайтове

Кой конструктор на уебсайтове трябва да избера?

Зависи от целта на вашия уебсайт и какво търсите.

За целите на уебсайта: Weebly и Wix са силно препоръчителни. Те са най-иновативната компания, притежаваща най-новата тенденция и специфични за индустрията инструменти.

За онлайн магазина: Shopify е всестранният строител на електронна търговия днес. В него има всичко готово за вас. Можете да разширите канала си за продажби до други платформи.

Ако сте самостоятелен човек, можете да изберете CMS като хост като WordPress.

Кой строител на онлайн магазини ми препоръчате?

Въпреки че в повечето от създателите на уебсайтове има опция за създаване на магазин, ние все още смятаме, че Shopify е правилният. Лесно е да управлявате своите продукти, информация за клиентите, да се интегрирате с други канали за продажба и т.н..

Ето как можете да създадете онлайн магазин с помощта на Shopify.

Колко струва да направите уебсайт?

Трудно е да се намери действителната цена за изработка на уебсайт. Често надхвърля парите. Имайте предвид, че се нуждаете от време и усилия, когато правите уебсайт. Ако сте собственик на бизнес, трябва ли да включите месечните си разходи като част от разходите?

Но ако питате първоначалната цена, грубата цифра включва
1- Име на домейн (около $ 10 до $ 15)
2- Създател на уебсайтове (около $ 8 до $ 12) или уеб хост (т.е. SiteGround – по-малко от $ 5)

Кой е най-добрият строител на уебсайтове за SEO?

Създателите на уебсайтове като Wix и Weebly предлагат удобството да оптимизират уебсайт за търсачката. Трудно е обаче да се определи кой строител на уебсайтове предлага най-добрата SEO услуга.

Вашият уебсайт няма да се показва на 1-вата страница с резултати от търсенето с помощта на конкретния конструктор на уебсайтове.

Няма смисъл. Има твърде много променливи, които влизат в SEO, които ще повлияят на класирането. Това може да варира в зависимост от типа уебсайтове и нишата, в която участвате.

Ето основното как работи SEO.

Трябва ли да закупя име на домейн чрез компания за регистрация на домейни или създател на уебсайт?

Улеснява нещата, ако купувате име на домейн чрез създателите на уебсайтове. Лесно е да свържете домейна към вашия уебсайт.

Някои строители на уебсайтове дори предлагат 1 година безплатно, ако се регистрирате с тях. Изглежда, че това е правилният избор за закупуване на име на домейн заедно със създател на уебсайт.

Но нещата могат да изглеждат различно през годините. Цената за поддържане на домейн ще бъде по-висока (около 20 долара при създаване на уебсайт). Цената е по-евтина, ако вашият домейн в момента е с компания за регистрация на имена на домейни. (GoDaddy или NameCheap – около 10 до 15 долара).

Трябва да свършите малко работа, за да свържете името на домейна (от компания за регистрация на имена на домейни) към вашия уебсайт. Това е просто еднократно усилие.

Освен това е по-лесно да управлявате името на домейна, ако преминавате към друг конструктор на уебсайтове.

Мога ли да създам уебсайт без никакви умения за дизайн и кодиране?

Да. Всички създатели на уебсайтове имат лесни за използване влакове & функции за спад. Тази функция ви дава възможност да направите уебсайт, дори ако не сте професионалист.

Първата стъпка е да изберете подходящ шаблон за вашата индустрия. След това можете да започнете да редактирате и да го попълвате със съдържанието си.

Необходимо е да се наеме дизайнер или разработчик на уебсайт?

От вас зависи да решите. Определено можете да възложите на работа по уеб разработка или да наемете професионалист, който да ви помогне в случай, че сте изгубени по средата.

Със сигурност трябва да преминете през кривата на обучение на всеки създател на уебсайт, преди да свикнете с него. Не се притеснявайте, повечето от създателите на уебсайтове предлагат изчерпателен урок.

Всички строители на уебсайтове ви предлагат без код код за изграждане на вашия уебсайт. Просто трябва да решите темата и да започнете да вмъквате съдържанието си. Сменете с вашето лого и favicon и уебсайтът ви е готов за стартиране.

Мога ли да преместя уебсайта си от строител на уебсайтове към моя собствен хост?

Не. За съжаление, не можете да го направите.

Ако сте създали уебсайт с създател на уебсайт, той също така обединява няколко аспекта с него. Например. уеб дизайн, база данни, език за хостинг и кодиране са нещата, които включват.

Може да изглежда лесна задача просто да експортирате и внасяте, но това е нереалистично. Има много патентовани аспекти. Освен ако не използвате CMS като WordPress, можете да преместите уебсайта си на всеки хост, който харесвате.

Какви са нещата, които трябва да обърна внимание при избора на платформа за изграждане на уебсайт?

Всеки създател на уебсайт има своя уникална точка за продажба. Това може да бъде или добро, или лошо. Всяка компания иска да бъде различна и да предложи нещо уникално, което да завладее пазара. Това води до много вариации, от които потребителите могат да избират. Откроихме няколко основни разлики, които смятаме за важни.

ползваемост: Тя включва потребителския интерфейс, бекенд мениджмънта и редактора на уебсайтове. Някои от тях са добре проектирани да бъдат удобни за потребителя, някои са малко технически, а някои са между тях. Повечето строители на уебсайтове използват интерфейс за плъзгане и пускане, където можете да добавите обектите в желаната позиция. Други ще трябва да използват няколко реда кодиране, за да го направят перфектен.

Характеристика: Може да се наложи да се регистрирате за безплатната пробна версия, за да разгледате характеристиките на всеки създател на уебсайт. Върнете се към началния етап на целта на вашия уебсайт. Помислете внимателно какво искате да направите с вашия уебсайт. Потърсете създателя на уебсайта, който ви предлага най-важната функция, която търсите.

Остойностяване: Таксата е най-малко важният фактор. Ако създателят на уебсайта е оборудван с нещата, за да накара уебсайта ви да скочи, струва си цената.

заключение

Намирането на перфектната платформа за вашата марка може да бъде плашещо, особено ако сте малък бизнес или самостоятелен предприемач.

За щастие, много строители на уебсайтове са лесни за научаване, така че можете да започнете веднага. След като сте готови да го преминете на следващото ниво, можете да проверите нашето безплатно ръководство, което ви позволява да започнете да създавате страхотни неща за вашата марка!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map