15 прости съвета за маркетинг в социални медии за абсолютно начинаещи (И, съвети от експерти)

Получавате ли вашите актуализации в социалните медии много споделяния, коментари и кликвания? И привличат ли много трафик обратно към вашия блог?


Може би не…

Може би получавате много малко взаимодействия и трафик на реферали от социалните медии. Още по-лошото е, че може би социалните ви публикации остават напълно незабелязани.

Ако току-що започвате със социалните медии или се борите с представянето на социалното си съдържание, то тази публикация е за вас.

Тук ще научите как да оптимизирате своите профили и съдържание във Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest и LinkedIn, за да получите видими резултати. Не само това, ще научите и как да използвате тези основни социални мрежи привличайте повече трафик обратно към вашия блог.

Готов? Нека да започнем!

Част I – Съвети за маркетинг във Facebook

 • Напишете добър пост във Facebook
 • Поправете страницата си
 • Изпълнете тестове

Част II – Съвети за маркетинг в Twitter

 • Напишете добър туитър
 • Използвайте правилните hashtags
 • Създайте страхотна биография (като професионалиста)

Част III – Съвети за маркетинг в Instagram

 • Използвайте hashtags (много!)
 • Създайте ръководство за брандиране
 • Укрепване на отношенията с клиентите

Част IV – Съвети за маркетинг на Pinterest

 • Напишете страхотни пин описания
 • Създайте ръководство за стил
 • Предлагайте безплатни

Част V – Съвети за маркетинг на Linkedin

 • Създайте професионален профил
 • Присъединете се към целеви групи
 • Публикуване (или повторно публикуване)

Съвети от експертите

 • Меган Монаган, Smart Bird Social
 • Мади Осман, The-blogsmith
 • Марина Бараева, MarinaBarayeva.com
 • Ивана Тейлър, DIYMarketer
 • Dev Sharma, DesignBombs
 • Андреа Сосюк, BrandMentions

Прочетете -15 съвета за маркетинг в социалните медии (и съвети от експерти) за абсолютни начинаещи! кажи на приятел

Contents

15 Съвети за маркетинг на социални медии за начинаещи

Част I: Съвети за маркетинг във Facebook

Facebook = крал на социалните медии?Facebook = крал на социалните медии?

Facebook има 1870 милиона активни потребители, което го прави най-популярната платформа за социални медии. Благодарение на огромния си обсег, Facebook ви позволява да докоснете огромна част от вашата целева аудитория.

И няма значение дали ръководите бизнес с инструменти за градинарство или обикновен блог за градинарството, можете да използвате Facebook за привличане на трафик и води до вашия уебсайт.

Ето 3 изпълними стратегии за турбо зареждане на вашия маркетинг във Facebook:

Съвет №1. Научете как да напишете добра публикация във Facebook

Това може да звучи като наистина основен съвет, но много хора не разбират как да напишат увлекателна публикация във Facebook. „Перфектен“ пост във Facebook – като Буфер го слага – е:

 • връзка
 • кратък – 40 знака или по-малко, ако можете да го разклатите
 • се публикува в не пикови моменти
 • следва други публикации по редовен график
 • навременна и информационна

Както можете да видите, писането на публикация във Facebook, която свързва, се нуждае от известна мисъл и работа в съдържанието, времето и дължината.

Но ако положите усилия, ще забележите, че публикациите ви получават повече кликвания, харесвания и споделяния.

Ако искате конкретно да генерирате повече коментари, използвайте следното Формати за публикация във Facebook от HubSpot (цитирайки HubSpot):

 • Задаване на въпрос. Той може да бъде подходящ за вашия продукт, професията на вашата аудитория или техния начин на живот (например „Синьо / черно или бяло / злато?)
 • Попълнете празните изявления. Публикуване на изявление с искане за конкретен отговор (например: „Единственото нещо, без което не мога да живея, е ________.“)
 • Надпис за снимка. Публикуването на снимка (или видео) и заявяването на смешна (или уместна) надпис е чудесен начин да се ангажирате с потребителите. (#captionthis #photocaption)
 • Опции A, B или C. Публикуване на изявление или снимка и питане на хората с коя опция са съгласни. („Ако вашият колега пропусне срок, който засяга доставката ви, по-добре: A) вземете слабата B) извикайте го на нея C) кажете на майка си).

Както можете да видите, тези публикации имат за цел да привлекат повече коментари.

Така че става въпрос за писане на страхотна публикация във Facebook Но това не е всичко. Когато публикувате във Facebook, уверете се, че не продължавате да публикувате и преразглеждате истории само от своя блог.

Ако направите това, скоро ще ви свършат истории и когато потребителят провери страницата ви, ще забележи много повторно съдържание, което може да ги изключи.

За да избегнете това, трябва да споделите нов поток от истории не само от собствения си блог, но и от различни други свързани блогове.

За да развиете такъв поток от свежи идеи:

 • Направете списък със сайтове във вашата ниша, които публикуват страхотно съдържание
 • Следвайте ги във Facebook
 • Споделете тяхното съдържание с последователите си (кой знае дори те може да започнат да споделят част от съдържанието ви)

По този начин вашите последователи във Facebook ще ви харесат още повече за куриране и споделяне на полезни, ангажиращи истории от най-добрите източници.

Сега разказите на истории може да звучат като много работа, но има помощ. Можете да използвате безплатен инструмент като DrumUp да лекуваме интересни истории за вас. DrumUp използва вашите ключови думи, за да намери подходящи истории, които можете да споделите.

Но:

Не забравяйте да модерирате историите, курирани от такива инструменти, защото разчитат на алгоритми за намиране на статии, които може да не са 100% точни. Докато много истории ще бъдат уместни, може да се предложи и някои пълни резултати.

Съвет №2. Поправете страницата си

whsr-фейсбук-проверка

Новобрачна грешка, която хората правят с маркетинг във Facebook, НЕ настройва правилно своята страница във Facebook.

Фирмената страница във Facebook е точно като началната страница на вашия уебсайт във Facebook. Така че, не го дръжте голи по съдържание. Използвайте го, за да вдъхновите хората да ви следват.

За начало ще трябва:

 • Страхотна снимка на профила и снимка на корицата
 • Призив за действие
 • Увлекателен за раздел
 • Фиксирана публикация

Ако нямате такива, добавете ги сега.

Освен това, за да диагностицирате някои от проблемите на високо ниво със страницата си във Facebook, анализирайте я с безплатен инструмент като Likealyzer. Likealyzer анализира страница във Facebook и дава полезна информация за подобрение.

Когато проведох анализа на страницата във Facebook един от другите ми проекти (Тайната уеб хостинг разкри) чрез Likealyzer получих предложения за оптимизация, както можете да видите на изображението отдясно.

Както виждате, това са и двете предложения, върху които мога да работя.

За да получите подобни препоръки за подобряване на вашата Facebook страница, изпълнете я през Likealyzer. И тогава действайте върху предложенията.

Съвет №3. Тест. Тест. Тест.

Най-добрият начин да оптимизирате маркетинговите си резултати във Facebook е да стартирате тестове.

И не – не ви моля да купувате скъпи инструменти, за да го направите.

Просто тествайте всички съставки на вашия пост.

Например, можете да експериментирате с копието на публикацията си и тона и времето.

Facebook Insights предоставя данни като „Преглед на страници“, „Харесвания на страници“, „Постигане на публикации“ и т.н. Тези показатели са полезни при измерване на резултатите от вашето тестване.

Можете дори да опитате съвсем различна честота на публикуване. Така че, ако в момента публикувате 3 пъти седмично, можете да опитате да го увеличите до 6 пъти и да видите дали получавате повече харесвания, коментари или кликвания.

Или опитайте различен стил на изображения.

Ако имате нужда от вдъхновение за тестови идеи, разгледайте различни тестове Buffer извърши със своя маркетинг във Facebook.

Част II: Съвети за маркетинг в Twitter

с 319 милиона активни потребители месечно, Twitter грабва третото място, що се отнася до социалните медии.

Twitter може да не е много разумен за генериране на трафик, но със сигурност е чудесна платформа за започване на разговори с вашите читатели и за свързване с влиятели.

Съвет №4. Научете как да напишете добър туитър

Успехът ви в Twitter зависи от това колко добре правите туит, т.е. как пишете туит, колко често туитвате и времената, в които публикувате туита си..

Основен туитър е лесен за писане.

[СЪДЪРЖАНИЕ НА СТАТИЯ]: http://url.com #hashtag от @TwitterHandle

В своя пост, който дава 12 туит шаблони, HubSpot описва следния туит като най-лесният шаблон за туитър:

Доста се обяснява. Но може да искате да се погрижите за следното:

 • Винаги не забравяйте да съкратите URL адрес преди споделянето – това ще ви спести няколко знака. Използвайте инструмент като Bitly.
 • Използвайте 2 хештета вместо 1; изберете внимателно хештегите

След като научите основите на писането на туит, трябва да помислите за получаване на повече ретуити.

За съжаление няма шаблон за писане на туитове, които се ретуират, но има някои прости ощипвания, които можете да направите.

Например, Adweek откри, че добавянето на удивителен знак към туит удвоете ретуитите от тези без удивителен знак!

И според Twitter, добавянето на снимки към туитове води до средно 35% увеличение на ретуитите.

Тъй като няма окончателен отговор, трябва да експериментирайте с туитовете си и вижте как реагират вашите последователи. Ако забележите определен стил на изображения или туитове, които се справят добре за тях, публикувайте повече от тях. Можете да разберете само като опитате.

Също така, за всяка публикация, която пишете, напишете поне 5 варианта на туитове и планирайте всеки за различно време. По този начин вашите туитове ще достигнат до повече хора и ще привлекат повече трафик към вашия блог. В крайна сметка ще научите и кои видове туитове се справят добре.

Съвет №5. Използвайте правилните hashtags

Помислете за хаштагове като ключови думи в социалните медии.

Средно туитовете с hashtags получават 2X повече ангажираност от туитовете без hashtags.

Затова използвайте hashtags във всичките си туитове. Но не прекалявайте, тъй като същото изследване гласи, че използването на повече от 2 хештека в туитър намалява процента на ангажираност със 17%. Така че, придържайте се към 2 хаштага / туит.

Но това все още ни оставя с въпроса да намерим подходящите хештегове, които да използваме в туитър (или във всяка друга мрежа от социални медии по този въпрос!). Но Бен Тео е написал отлично ръководство за идентифициране на правилните hashtags. По принцип той предлага:

 1. Идентифицирайте хештегите на инфлуенсърите
 2. Използвайте начинаещ списък на Hashtags, за да идентифицирате свързаните хештегове
 3. Преценете релевантността на вашите Hashtags

(Прочетете пълното ръководство за подробни стъпки за внедряване.)

Съвет №6. Изработете страхотна биография в Twitter

Както казах преди, Twitter е чудесна платформа за връзка с влиятелни фактори. Затова, когато започнат да забелязват, че ги пренареждате или общувате с тях, първото нещо, което ще видят, е вашият профил в Twitter. Вашите потенциални последователи също ще проверят профила ви, преди да решат да ви следват.

Затова работете върху своя Twitter профил и го направете невероятно.

Точно като Facebook, дори тук ще ви трябват две страхотни изображения: снимка на профила и снимка на корицата.

След изображенията следващото най-важно нещо в профила ви в Twitter е биографията на вашия автор.

Що се отнася до био, най-добрата тактика е да я поддържате проста и точна. Просто посочете какво прави вашият бизнес или блогът ви. И това ще направи. Чувствайте се свободни да използвате подходяща ключова дума като хештег, ако има смисъл.

Syed Balkhi в Twitter (@syedbalkhi)Syed Balkhi в Twitter (@syedbalkhi)

Майкъл Позднев в Twitter (@Mpozdnev)Михаил Позднев в Twitter (@Mpozdnev)

Съвет: Избягвайте използването на низ от хештеги. Може да се чете сладко, но не разказва историята ви на човека, който чете биографията ви.

Освен това, ако сте много важен ресурс, опитайте да го закрепите отгоре в своя профил в Twitter. Това е отличен начин да насочите посетителите към най-доброто си съдържание и да ги мотивирате да ви следват.

За да получите идеи за извличане на максимална полза от биографията със 160 символа в Twitter, използвайте ги Био примери и съвети в Twitter че Кристина Нюбъри от Hootsuite споделя.

Част III: Съвети за маркетинг в Instagram

Медийна платформа за споделяне на снимки, собственост на Facebook, Instagram има повече от 600 милиона активни потребители.

Маркетингът в Instagram е особено популярен при онлайн магазините и B2C компаниите, тъй като те го използват, за да накарат своите клиенти / потребители / последователи да щракат снимки или селфита с техните продукти и да споделят. Това е чудесен начин за генериране на някои генерираното от потребителите съдържание.

Но дори можете да споделяте снимки и графики в блога си, за да изградите следното в Instagram. Ето 3 начина за допълнително зареждане на вашия маркетинг в Instagram:

Съвет №7. Използвайте много hashtags

За разлика от Twitter, не е нужно да ограничавате използването на хештагове само на 2 на публикация.

Изследванията показват, че колкото повече хаштагове използвате, толкова повече харесвания получавате. Всъщност софтуерният QA инженер, Макс Вулф, намерено че:

„Instagram снимки, които имат максимум 30 # маркера, получават средно около три пъти повече харесвания от снимки само с няколко маркера.“

Източник: MaxtographyИзточник: Maxtography

TrackMaven също подкрепя тази констатация. Според TrackMaven, Публикациите в Instagram с 9 хештага получават най-доброто ангажиране.

Сега мога да разбера дали се държите на идеята да използвате толкова много хештагове. Можете обаче лесно да опитате за всичко между 5-10, нали.

За да намерите хештаговете, които да използвате, върнете се към метода за търсене на хештеги в Twitter. Повечето тактики и инструменти за откриване на хаштагове работят по подобен начин за всички социални медийни платформи.

Съвет №8. Създаване на ръководство за брандиране (или публикуване на последователни изображения)

Тъй като Instagram е визуален носител, той ви позволява да изразявате личността на марката си с публикациите си. Затова уверете се, че изпращате последователно съобщение.

Специалистът в Instagram Ариел Rule даде няколко блестящи съвета за създаване на практическо ръководство за имидж в Instagram в това действие пост. Проверете го и създайте подобна система за вашия блог.

Можете дори да използвате инструмент за намерете и се свържете с Instagram influencers във вашата ниша.

Съвет №9. Дори и да управлявате B2B бизнес, не правете старт в Instagram

B2B марки, които разтърсват Instagram.Boeing и UBS – двете B2B марки, които разтърсват Instagram.

Доста B2B компании изхвърлят Instagram. Те смятат, че е твърде B2C, за да им бъде от полза. Margot da Cunha на WordStream прави чудесен случай B2B компаниите да влязат в Instagram.

Тя разказва че да си в Instagram и да публикуваш снимки от работа помага в:

„[]… Укрепване на връзката с клиента им, демонстрирайки, че клиентът им наистина е щастлив клиент (слушайте нови клиенти!) И дава персонализиран човешки допир на бизнеса им (да, реално съществуват хора зад тяхната маркетингова софтуерна машина).“

Тя цитира примера на компания SaaS, HubSpot, и разказва как предлага годеж в Instagram, въпреки че е B2B фирма.

Част IV: Съвети за маркетинг на Pinterest

с 150 милиона активни потребители – с по-голямата част от жените последователи – Pinterest е платформа за социални медии за любителите на визуалната среда.

Много блогове сега използват инструменти като Canva, за да създават блог графика и плакати и да ги добавят към своите публикации. Освен това, те правят тези графики приспособими, така че техните читатели на блогове могат да я споделят на Pinterest. Красивата, изискана графика е чудесен начин за увеличаване на отпечатъка на Pinterest на блога. След като започнете да отглеждате следните, вашият Pinterest профил ще започне да се показва най-отгоре, когато хората търсят вашите целеви ключови думи в Pinterest.

За да получите повече видимост на Pinterest, опитайте тези 3 разумни маркетингови съвета на Pinterest.

Съвет №10. Научете как да пишете страхотни пин описания

Докато Pinterest е главно визуален носител, можете да добавите текст, за да опишете своите пинове, за да ги направите удобни за търсене.

Pinterest подсказва:

Най-добрите описания са положителни, помагат на хората да си представят какво биха могли да правят с щифта, като същевременно предоставят допълнителна информация.

Независимо дали пишете богато на ключови думи описание за отделните ви пинове или дъски за пинове, отделете време, за да намерите и използвате думите, които хората могат да използват, за да търсят вашето съдържание в Pinterest.

Също така, имайте предвид как категоризирате щифтовете, т.е. Специалист по брандинг Lindsay Goldner категоризира щифтовете си по много систематичен начин, така че нейните последователи могат да видят добра извадка от това, което споделя в Pinterest:

Линдзи

Съвет №11. Създайте ръководство за стил

Точно като Instagram, също Pinterest помага на вашата марка да свети чрез визуализации или изображения, които споделяте. Което е важно да се проектират последователни визуализации – или вашата марка може да загуби своята индивидуалност.

Pinterest маркетингов инструмент Tailwind дава следното 4 съвета, за да направите вашите визуализации Pinterest последователни:

 • Добавете вашето лого и / марка към изображения, така че хората да могат да разпознаят вашите пинове
 • Придържайте се към стегната цветова палитра с два или три основни цвята на марката
 • Използвайте едни и същи шрифтове всеки път
 • Намерете стил на снимки, който отговаря на вашата марка

Съвет №12. Предложете безплатен (да шофирате имейл регистрации)

Мелани Дънкан от предприемаческа академия използва Pinterest за получаване на абонати по имейл. Дънкан предлага прост метод за създаване на безплатен, закрепване на него и след това водене на хората от този щифт към страница за стискане.

Дънкан също продължава напред и предлага някои идеи за халати:

Кодове на купони

Електронните книги

Контролни списъци – Дънкан казва, че контролните списъци са особено ефективни за Pinterest.

Ръководства

Видео серия – Ако сте камера срамежлива, Дънкан казва да използвате ScreenFlow за Mac или Camtasia за компютър

Онлайн обучение

Google Hangouts – не е нужно да се регистрирате в терен в Google, но въпреки това създайте страница за регистрация за него!

уебинари

Така че, вижте дали можете да създадете някой от тези безплатни и да го покажете на всички хора, които ви откриват на Pinterest. Ако им хареса, вероятно ще кацнат в блога ви и има голям шанс да се абонират.

Свързано четене: Pinterest ръководство за маркетинг за да увеличите трафика на блога.

Част V: Съвети за маркетинг на LinkedIn

LinkedIn – има най-голямата B2B (бизнес към бизнес) платформа за социални медии 467 милиона активни потребители.

Като цяло няма да говорите за LinkedIn в контекста на разрастването на вашия блог. LinkedIn е по-скоро за разрастването на вашия бизнес (а не за блога). Това е така, защото LinkedIn ви дава платформата за директно свързване с вашите перспективи.

Така че, ако предлагате B2B решения, услуги или продукт, а вашите целеви читатели са специфични позиции във фирми, например маркетинг директор на компанията или вицепрезидент на продажбите, тогава можете да използвате LinkedIn, за да се свържете с тях.

Econsultancy съобщи, че LinkedIn въвежда „64% от всички посещения от канали за социални медии до корпоративни уебсайтове,”Неговото проучване се основава на рефералния трафик към 2m корпоративни уебсайтове.

Забележете, че не говорим за „блог“, а за „корпоративен“ уебсайт.

посещение-сп-блог

Ако сте B2B бизнес или блог, опитайте тези 3 тактики, за да усилите маркетинга си LinkedIn:

Съвет №13. Създайте страхотен профил в LinkedIn

Когато започнете с LinkedIn, обърнете специално внимание на вашия профил, защото това е най-важният ви актив в платформата.

За да привлечете повече хора да посещават вашия уебсайт, следвайте най-добрите практики за попълване на вашия профил в LinkedIn. Тази инфографика от True Conversion е страхотен мамят за писане на печеливш профил в LinkedIn (това е най-доброто, което съм виждал!).

LinkedIn профил-водачКредит: TruConversion

Затова го проверете и следвайте всяка инструкция, за да създадете пълен профил.

Съвет №14. Присъединете се към целеви групи

В момента свързаните с трафика групи LinkedIn не са толкова ефективни. Но въпреки че участието в тях не носи много трафик, те все още са чудесни средства за връзка с вашата целева аудитория.

Присъединете се към LinkedIn групатаЕто как да се присъедините към LinkedIn групи – Отидете в работното меню > Кликнете върху иконата „Групи“ или можете да въведете ключовата дума в лентата за търсене за групите от вашата ниша (източник).

Така че, ако сте инструмент за анализиране на скоростта / оптимизатора на уебсайт, можете да проверите различни групи LinkedIn, които се грижат за скоростта и оптимизацията на уебсайта. Всички членове на такива групи могат да бъдат вашите потенциални клиенти.

След като се присъедините към група, можете да изпращате директни съобщения до (около 15) хора в нея. Който знае, че един от тези лица би могъл да се обърне!

Освен това, ако сте свързани с някой чрез обща група, вие се виждате като втора връзка с този човек, което може да повиши видимостта ви.

Viveka von Rosen (автор на „LinkedIn Marketing: Hour A Day“) показва някои страхотни хакове за търсене за намиране на перспективи в групите на LinkedIn в това пост.

Съвет №15. Публикуване (или повторно публикуване) в LinkedIn

С платформата за публикуване на LinkedIn вече можете да публикувате съдържанието си директно в LinkedIn. Можете също така да публикувате повторно съдържанието, което публикувате в своя блог в LinkedIn. Ако погледнете влиятелите във вашата ниша, вероятно ще разберете, че те вече публикуват в LinkedIn. Това е така, защото LinkedIn помага на хората да се позиционират като мисловни лидери в своите ниши.

Но не всички публикации се справят еднакво добре. Всъщност маркетингът за търсене Пол Шапиро анализира първите 3000 публикации във връзка и деконструира характеристиките на успешна публикация в LinkedIn. Той намери, че имат:

 • Заглавия между 40 и 49 знака
 • Много изображения (най-споделяните публикации имаха 8 изображения!)
 • Класическият формат „Как да“
 • 1900 до 2000 думи (с около 5 секции)

Преди да започнете да пишете, прочетете пълното констатации от изследвания за да научите как можете да напишете публикация в LinkedIn, която ще се свърже с вашата целева аудитория.

Какво казват експертите

Меган Монаган, консултант по маркетинг на съдържание и маркетинг, изтъква ключа към маркетинга на социалните медии: „Маркетингът в социалните медии е ефективен за изграждане на връзки онлайн и подхранване на знанието, харесването и доверителния фактор с вашата аудитория.“

Monaghan, също изпълнителен директор и съосновател в Smart Bird Social, споделя с нас съветите, които би искала да е знаела при първото си стартиране,

Меган-Монахан

Това са съветите, които бих искал да знам при първото си стартиране:

 • Не се опитвайте да сте навсякъде. Започнете с една платформа, за да не се претоварите.
 • Социалните медии наистина са друг път за маркетинг на съдържание. Създайте подходящо и ценно съдържание, което привлича вашия идеален аватар.
 • Хората искат автентичност. Вземете малко лично сега и тогава! В крайна сметка, това е предназначено да бъде “социално.”
 • Настойчивите съобщения за директни продажби отблъскват хората. Вместо това насочете трафика от социалните медии към вашия уебсайт и във вашите търговски фунии.
 • Най-голямото въздействие на маркетинга в социалните медии идва от последователност, страхотно съдържание и ангажираност. Извършването на едно от тези три неща работи; правите и трите максимизира вашите резултати!

Ако очаквате социалните медии да са светият граал за вашия бизнес, Монаган споделя своите мисли за истината за маркетинга на социалните медии. Трябва да погледнете.

Мади Осман, маркетолог на съдържание в социални медии и блогър, споделя с нас своите съвети за маркетинг в социалните медии за начинаещи,

Мади-Осман

Ако току-що започвате с маркетинга на социалните медии, следното може да бъде полезно при слизането на десния крак:

 • Изберете 2-3 социални мрежи, които да публикувате, докато не оправите нещата. Дръжте го просто, за да можете да установите добри навици. Това каза, продължете и заявете профили в други мрежи, в които в крайна сметка искате да бъдете активни, преди някой друг!
 • Публикувай последователно. Един път на ден или няколко пъти седмично е достатъчно, за да покажете на хората, че всъщност използвате избраните от вас профили. Уверете се, че също така последователно отговаряте, ако хората използват вашите профили, за да общуват с вас. Инструмент за планиране на социални медии като Buffer, Hootsuite или Sprout Social може да ви помогне да създадете партида за създаване на съдържание и да ви помогне в последователност.
 • Ако нямате време или енергия да създадете оригинално съдържание, го подправете. Споделете подходящи статии с лидери на мисли във вашата индустрия. Уверете се, че ги маркирате и може да получите допълнителен обхват, ако решат да споделят вашите публикации!

Можете да намерите Maddy на www.the-blogsmith.com

Посегнах към Марина Бараева, основателка на MarinaBarayeva.com, тя спомена, че „Когато тепърва започвате и искате веднага да получите резултата от социалните медии, тогава създайте рекламите. Но тогава те ще приличат повече на студените призиви за хората. “

Марина, също експерт по маркетинг за предприемачи, добави „Ако мислите за дългосрочното използване на социалните медии, тогава се съсредоточете върху изграждането на общността. Вашето ядро ​​е да станете източник на полезна информация около вашия предмет. Освен това, потърсете начините да се свържете с хората. ” Тя предполага,

Марина-barayeva

 • Свържете се с тях с малко креативност:
  • Започнете разговорите, като зададете отворения въпрос.
  • Дайте две опции и помолете да изберете този, който харесват.
  • Попитайте тяхното мнение и т.н.
 • Друг добър начин да се свържете с хората е да ги маркирате, когато споделяте тяхното съдържание. Бъдете отворени за сътрудничество и дайте, преди да поискате нещо.
 • Пренасочете съдържание между мрежите на социалните медии и използвайте повече визуални изображения.

Направете това в акаунта си, както и в други акаунти, които имат същата аудитория. Не правете спам да се опитвате да продавате нещата си, потърсете начините да ви бъдат полезни.

Ключовият момент в социалните медии всъщност е да бъде социален и полезен за хората там. Развива вашия авторитет и доверие към вас и вашия бизнес.

Ивана Тейлър, основател на DIYMarketer, сподели с нас основните съвети, за да започнете маркетинга си в социалните медии: „Независимо дали сте начинаещ в социалните медии или просто начинаещ в платформа, която никога не сте използвали за вашия бизнес, вземете първите 30 дни, за да посетите платформата най-малко 15 минути на ден. “

Ивана също добави,

Ивана-Тейлър

 • Изработете описанието на потребителския си профил така, че да говори с целевия ви клиент по топъл, ангажиращ и приятелски начин.
 • Бъдете професионални, докато оставяте вашата личност да свети.
 • След това отделете време за „Слушайте“. Слушането означава да четете публикациите, да обръщате внимание какво публикуват другите и кои публикации са най-успешни.
 • Потърсете възможности да се включите в разговор и започнете да търсите хора, които да следвате във вашата ниша.
 • Съсредоточете се върху разговорите и превръщането на вашите цифрови взаимоотношения в имейл, телефонно обаждане или среща лице в лице.

Можете да намерите Ивана Тейлър на diymarketers.com

Дев Шарма, основател на DesignBombs, е успешен дигитален маркетинг, известен с създаването на процъфтяващ онлайн бизнес. Според него социалните медии са били много стратегически в своите онлайн успехи. Но много начинаещи пропадат и го объркат напълно погрешно.

Ето някои от неговите предложения, които могат да помогнат на начинаещите да успеят в своите маркетингови усилия в социалните медии:

Dev-Шарма

Има много различни платформи за социални медии. Новите веднъж идват ускорено и това представлява огромен източник на разсейване. Съсредоточете се върху няколко и създайте въздействие.

 • Не очаквайте моментални резултати. Необходимо е време, за да се изгради и да започне да постига резултат. Това, което искам да кажа тук, е, че трябва да сте последователни и стабилни. Не се отказвайте толкова рано.
 • Прочетете и внедрете какво работи. Това, което трябва да знаете, е, че собствениците на платформи за социални медии непрекъснато се променят. Някои стратегии, работещи във Фейсбук години назад, са голям срам днес. Следвайте положителните промени и надградете възможно най-бързо.
 • Съхранявайте ролите на платформата за социални медии. За да не спрете кампаниите и профилите си, прочетете ролите на платформата и се придържайте към тях.
 • Свържете се със своите последователи в социалните медии. Отговорете на коментари, харесвайте и дайте положителен принос. Не позволявайте на последователите ви да смятат, че сте бот или маркетолог, който не се интересува от техните дейности.
 • Не разчитайте само на социалните медии. Причината е, че платформите за социални медии принадлежат на бизнесмени, които могат да променят условията си и да причинят сериозно въздействие върху вашия бизнес. Привлечете ангажираност към вашия блог и вкарайте последователите си в списъка с имейли. По този начин, ако Facebook (например) направи някои промени, които се отразяват негативно на вашите маркетингови кампании, вашият блог и имейл списък ще ви продължат.

Можете да намерите Dev Sharma на Designbombs.com

Има някои неща, които всеки маркетинг на социални медии трябва да знае, независимо дали е начинаещ или експерт. Ето най-добрите маркетингови препоръки в социалните медии от Андреа Сосюк, мениджър за напреднал дигитален маркетинг на BrandMentions:

Андреа Сосюк

От съществено значение е всеки бизнес да има програма за планиране, включена в стратегията им за социални медии. Създайте своя седмичен или месечен план и добавете публикации по времето, когато имате по-голяма ангажираност.

 • Изберете правилните платформи за споделяне на социално съдържание. Не предполагайте къде можете да прекарате аудиторията си, а по-скоро проверете статистиката и анализа на уебсайта си. Едно от най-големите предизвикателства е създаването на подходящо съдържание към правилния канал.
 • Използвайте инструменти, за да стимулирате вашия малък бизнес. Той е тайният сос на всеки маркетолог. Използвайте инструменти за социално слушане като BrandMentions, за да разберете какво говорят хората за вас. Съберете всички споменавания и съобщения за вашата марка на едно място и извлечете информация за това какъв опит имат, както положителни, така и отрицателни.
 • Изградете общност. Ако успеете да осигурите високо ниво на доверие, хората ще ви оценят. Започнете със създаване на връзка в социалните медии и бъдете честни в социалните си кампании и в това, което обещавате.
 • Винаги проследявайте резултатите, за да разберете как да постигнете висока възвръщаемост на инвестициите в социалните си усилия. Важно е да наблюдавате ефективността и да оценявате бизнеса си във всяка стратегия за онлайн маркетинг, която прилагате.

Можете да намерите Андреа Сосюк на BrandMentions.com

Джейкъб Уитмор има уникална гледна точка в маркетинговите съвети на социалните медии, „Моят най-добър съвет би бил просто да опитам много различни техники за маркетинг в социалните медии!“

Яков, също собственик на BloggingTitan и WhitoMedia, вярва,

Ако експериментирате и опитате, повече от вероятно ще намерите техника, която ще работи много добре за вас. Също така, четете и гледайте много, вие сте това, което консумирате.

WhitoMedia – An маркетинг на влиянието и агенция за видео продукция.

Вижте тези полезни маркетингови съвети от експертите по социалните медии! кажи на приятел

Опаковане

Значи, имаш ги. Всички съвети, които трябва да стартирате или вземете маркетингова игра за социални медии към следващото ниво.

Но вероятно се чудите …

Каква е социалната платформа, с която трябва да започна? “ Или „Коя е единствената платформа за социални медии, върху която трябва да се съсредоточа?

Страхотни въпроси.

И отговорът (и на двамата) е:

Започнете с (или се съсредоточете върху) платформата за социални медии, където вашата аудитория е най-активна.

Така че … Ако управлявате бизнес за B2B, започнете с LinkedIn, защото там се мотаят вашите потенциални клиенти на ръководители на C-suite. По същия начин, ако управлявате ръчно изработен бижутериен бизнес, отидете за Pinterest, тъй като Pinterest има преобладаващи жени.

Разбирането на демографската аудитория може да бъде много полезно тук. Това средство изброява някои отлични данни за демографската публика на социалните медии и казва кой използва различни социални медийни мрежи. Просто съпоставете потребителския си профил с потребителските профили на социалните медии и изберете платформата с най-доброто припокриване.

Можете да получите забележителни резултати от социалните медии само ако се научите да пишете по-добри социални публикации, да споделяте увлекателни истории със своите последователи и да коригирате честотата / времето на публикуване.

Но:

Не забравяйте, че най-важното, що се отнася до социалните медии, е работата в мрежа. Така че помислете за работа в мрежа, а не за продажби. В крайна сметка продажбите ще последват.

За да публикувате добри неща последователно, разработете календар за споделяне на съдържание в социални медии. HubSpot раздава безплатно един тук. Плюс това, регистрирайте се за безплатен инструмент за планиране на социални медии като буфер и Hootsuite. Освен това добавете разширение на браузъра за тях, когато се регистрирате. Това ще ви помогне да споделите интересни истории с едно щракване.

Е, това е всичко.

Вече имате всички съвети, инструменти и ресурси, за да започнете със социалните медии. Така че продължете! Ако имате въпроси относно някоя платформа за социални медии, просто ме уведомете в коментарите и ще се радвам да ви помогна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map