15 (безплатни) генератора Favicon, които абсолютно препоръчваме

Така че сте готови да започнете блог или сайт. Вие сте направили вашето проучване кой конструктор на уебсайтове да използвате. Решихте наистина страхотно име за вашия сайт. По дяволите, може дори да сте готови и просто искате да започнете да печелите блога си.


Но изчакайте, преди да направите това. Ето един малък тест. Заредете блога си в браузър и след това заредете всеки друг уебсайт.

Забележете нещо различно?

Освен че са два различни сайта (очевидно), ще забележите, че повечето сайтове имат тези малки икони в раздела си. Това са фаворити – кратки за иконата на любимите – и вярвате или не, наличието на такъв всъщност е много важно за вашата марка.

Какво е фавикон и къде да ги взема

Какво всъщност са фавиконите? Те са малки малки икони, които се появяват преди URL страница, списък с отметки, адресна лента на уебсайтове, браузъри на раздели и други елементи на интерфейса.

Обикновено фавиконите имат следните размери: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64, 128 × 128. Повечето от браузърите използват .ICO формат, но някои също използват * .GIF и * .PNG.

Не е толкова трудно да създадете фавикон и с тези 15 безплатни генератора на фавикон, които абсолютно препоръчваме, ще имате професионално изглеждащ фавикон за вашия сайт за нула време!

1. Favicon Generator

favicon_genФавикон генератор

Доста вероятно най-лесният за използване генератор, Favicon Generator ви позволява да създадете фавикон, който е готов за употреба, просто като качите изображението на техния сайт. Този безплатен генератор на favicon може да импортира GIF, JPEG и PNG формати на изображения директно от вашия компютър и да го конвертира във формат .ICO. След като свършите, просто качете файла с фавикон в основната папка на вашия уебсайт.

Посетете Favicon Generator

2. Favicon.cc

favicon_ccFavicon.cc

За по-креативно наклонените можете да създадете фавикон с помощта на Favicon.cc. Онлайн безплатен генератор и създател на фавикон, сайтът е чудесен за създаване на фавикон на място, което можете да анимирате. Можете да импортирате изображения, както и сайтът поддържа формати JPG, JPEG, GIF, PNG, BMP, ICO и CUR.

Посетете Favicon.cc

3. Динамично задвижване – генератор на Favicon

dynamicdriveДинамично задвижване – генератор на Favicon

Част от уеб инструментите на Dynamic Drive, генераторът Dynamic Drive – Favicon е друг лесен и лесен за използване безплатен генератор на favicon. Можете да качвате изображения, които са в GIF, JPG, PNG и BMP, за да генерирате икона на favicon. Те имат и допълнителната опция за създаване на 32 × 32 икона на работния плот и икона 48 × 48 XP.

Посетете Dynamic Drive – Favicon Generator

4. Генфавикон

genfaviconGenfavicon

Genfavicon ви позволява да създадете фавикон само с три прости стъпки. Това, което е страхотно за Genfavicon, е, че можете да избирате размера на иконата си, когато създавате. След като качите изображението си в JPEG, GIF или PNG, можете да изберете размер (16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128) на вашия фавикон. Можете също да визуализирате своя фавикон, като кликнете върху „Заснемане“ & Преглед “.

Посетете Генфавикон

5. Favicongenerator

favicongenratorFavicongenerator

Favicongenerator е безпроблемен генератор на икони, който използва много основен интерфейс, като го прави лесен за потребителите. Този безплатен генератор на фавикон е това, което трябва да конвертирате PNG, JPG или GIF изображения във формат .ico. Сайтът няма много опции и изисква идеално квадратно изображение (100 пиксела х 100 пиксела), но е много лесно да се използва, ако сте мързеливи да мислите за създаване на фавикон.

Посетете Favicongenerator

6. Продължете

prowdrawProdraw

Докато повечето генератори на favicon поддържат общи файлове с изображения, много малко ви позволява да използвате файлове със снимки. Prodraw не само поддържа обичайните JPG, GIF, PNG и BMP файлове, те също поддържат TIF файлови формати. Безплатният инструмент favicon може да генерира икона в множество размери (16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128) и също така може да ги произвежда на различни нива на изостряне, така че можете да сравните кое изглежда по-добре за вашия сайт.

Посетете Prodraw

7. Logaster.com

logasterLogaster.com

С над 5 000 000 различни лога, създадени под коланите, Logaster е безплатен генератор на фавикон за тези, които искат да добавят „личен щрих“ към създаването на фавикон. Започването на работа с Logaster е достатъчно лесно. Просто кликнете върху бутона „Създаване на лого“, напишете името на вашата компания и изберете типа дейност. След това ще получите избор от шаблони за лого, от които да избирате, които можете да персонализирате.

Посетете Logaster.com

8. Favicon.pro

Favicon.proFavicon.pro

Favicon.pro е друг страхотен безплатен генератор за фавикон, който можете да използвате, за да създадете бързо и лесно фавикон за вашия сайт. Те имат всички основни функции на генератор на икони, който ви позволява да качвате вашите изображения във формат PNG, JPG или GIF и да ги преобразувате в икони. Друго страхотно нещо за Favicon.pro е, че те включват и стъпка по стъпка ръководство за създаване на икона и за качването й на вашия уебсайт. Колко е страхотно това!

Посетете Favicon.pro

9. Антифавикон

antifaviconAntifavicon

Антифавикон е малко по-различен от другите генератори на икони по това, че изобщо не използва изображения за създаване на фавикон. Вместо това генерира фавикон изцяло чрез текст. Инструментът има две текстови полета, в които можете да пишете, за да създадете вашата икона. Освен това можете да персонализирате цветовете на текста и неговия фон. Въпреки че възможностите са ограничени, този безплатен генератор на фавикон е добър избор за хора, които нямат дизайнерски умения.

Посетете Антифавикон

10. RealFaviconGenerator.net

realfavicongenRealFaviconGenerator.net

RealFaviconGenerator е изненадващо мощен инструмент в сравнение с други генератори на фавикон. С този инструмент можете да създадете фавикон на всички налични платформи. Плюс това получавате и възможността да изпробвате самата икона. Просто напишете вашия уебсайт, кликнете върху бутона „Проверете Фавикон“ и той ще ви даде обратна връзка за вашия фавикон. Можете да проверите как изглежда вашия фавикон в различни браузъри или операционна система и да поправите всичко, което липсва.

Посетете RealFaviconGenerator.net

11. Favic-o-Matic

favicomaticFavic-о-Matic

Favic-o-Matic твърди, че е “крайният генератор на фавикон” и го прави, като предоставя две прости опции. Качете вашето изображение и го конвертирайте в един .ICO файл или създайте фавикон за всички налични платформи, включително приложения за iOS и Android. Можете дори да персонализирате размера, цвета на фона и други за вашия фавикон в разширените настройки.

Посетете Favicomatic.com

12. Favikon

favikonFavikon

Нуждаете се от обикновен генератор на фавикон? Favikon е вашият отговор. Този прост генератор на икони ви позволява да изрязвате и изтегляте изображението като .ICO файл. Освен това, няма много какво да направите с Favikon. Ако трябва да избиете обикновен фавикон, тогава този безплатен инструмент определено е за вас.

Посетете Фавикон

13. Faviconit

faviconitFaviconit

Faviconit е друг лесен за използване инструмент за създаване на фавикон, ябълкови докосвания икони, както и HTML заглавки за множество платформи и устройства. Стъпките са достатъчно лесни, просто качете вашето изображение и ще свършите останалото. Този безплатен генератор на фавикон също улеснява преименуването на вашата икона. Можете да кликнете върху бутона „Advanced“, за да получите достъп до повече опции за персонализиране.

Посетете Faviconit

14. Xiconeditor

xiconeditorXiconeditor

Искате ли да създадете иконата си от нулата? Xiconeditor е отличен, ако искате да създадете фавикон, който е изцяло по поръчка. Този сайт има тип инструмент, инструмент за четка, инструмент за молив, ластик и други, за да ви позволи да създадете наистина уникален фавикон безплатно. Можете също да импортирате иконата си и да я изрежете направо с наличните инструменти и да я визуализирате преди да изтеглите фавикон.

Посетете Xiconeditor

15. Faviconr

faviconrFaviconr

Faviconr може да генерира икони, използвайки JPG, GIF и PNG файлове, подобно на другите инструменти в този списък. Другото, което може да направи, е да създаде фавикон с прозрачен фон, използвайки прозрачен GIF или PNG файл с изображения. Няма налични инструменти с Faviconr, което прави създаването на favicons пряка връзка с този инструмент.

Посетете Faviconr.com

The Wrap Up

За да създадете фавикон, не са необходими много усилия, но определено помага. Наличието на ваши собствени уникални и персонализирани фаворити показва, че сериозно се отнасяте към марката и сайта си. Плюс това, тези безплатни генератори за фавикон са лесни за използване и не ви боли да ги изпробвате!

Ако мислите, че ни липсва нещо голямо, добре, просто ни уведомете. Ще добавим към списъка.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map