12 солидни факти и статистика за имейл маркетинга, които трябва да знаете

Въпреки състоянието на работата ви, възраст или пол, има вероятност в делничните дни да прочетете имейл, преди да станете от леглото. Вероятно сте го направили тази сутрин.


Засега маркетолозите на съдържание трябва да знаят, че да има стратегия за имейл маркетинг е от съществено значение за всяка марка. Така че, ако по някакъв начин не сте склонни да правите това, ето някои актуални факти и цифри, които могат да ви помогнат да накарате вас и вашия екип да работите по имейл кампании и да го поддържате на правилния път.

Преди това, ето някои от фактите и статиите статии, които направихме преди:

  • Онлайн пазаруване, електронна търговия и вътрешни статистики
  • Колко от интернет е WordPress

Маркирайте ги, ако се интересувате. А сега да тръгнем по пътя!

Имейл маркетинг статистика и факти

1. Имейлът има най-голям достъп

Брой изпратени и получени имейли на ден по целия свят от 2017 г. до 2023 г. (в милиарди).

Знаете ли, че имейлът е най-широкият маркетинг канал досега? През 2018 г. има над 3.8 милиарда потребители на електронна поща по целия свят и се очаква броят им да нарасне до 4.4 милиарда потребители през 2023 година.

Ако това не е достатъчно удачно, за да започнете да планирате да достигате до клиентите си по имейл, HTF анализатори изчислете, че до 2022 г. маркетингът по имейл ще продължи да расте и размерът на пазара ще достигне 694 милиона долара.

Размерът на пазара за имейл маркетинг ще достигне 694 милиона долара до 2022 година чрез @placeitapp кажи на приятел

2. Маркетингът по имейл има най-високия процент на възвръщаемост на инвестициите

Изследванията сочат, че маркетинговата кампания по имейл има по-висока степен на възвръщаемост на инвестицията (ROI) от всеки друг дигитален маркетингов канал.

Доклад на Асоциация за данни и маркетинг заяви, че ROI за имейл маркетинг е над 42 британски лири за всеки паунд, който прекарате, число, което нараства в сравнение с предходния отчет през 2017 г. Имейл ROI е нараснал от £ 32 (2017) до £ 42 (2018).

В допълнение, ан Преброяване на консултирането от 2018 г. подчертава, че 74% от компаниите оценяват имейл маркетинговия канал и признават, че тази стратегия носи бизнеса им добър или отличен възвръщаемост на инвестициите.

3. Gen Z ще стимулира използването на електронна поща за бизнеса

Millennials и Generation X имат наситено използване на имейли, всеки знае това, но има поколение, което се очаква да увеличи тази маркетингова стратегия през следващите няколко години, докато остареят. Марките вече залагат на Generation Z.

Това не е само случаен намек. Според проучване на SendGrid и яйчена стратегия 85% от Gen Z използват имейл поне месечно, този брой нараства с възрастта като хилядолетия и Gen X използват имейл поне веднъж месечно в 89% и 92%, съответно.

Въпреки че Gen Z е по-малко вероятно да използва електронна поща за работа (повечето от тях все още не са част от работната сила), те ще имат навици за имейл почти като хилядолетите в момента. Очаква се това 68% от тях ще четат имейли от компании, изпращащи реклами, купони или касови бележки.

68% от Gen Z ще четат имейли от компании, изпращащи реклами, купони или касови бележки чрез @placeitapp кажи на приятел

4. Хората разчитат на имейл, за да комуникират директно

Една от причините стратегии за имейл маркетинг да са успешни от толкова години е, че потребителите все още искат и се доверяват на пряка връзка с марки и в най-добрия случай доброволно се абонират, за да получат ценно съдържание чрез този канал.

Пазарните тенденции предполагат, че банкови, финансови и застрахователни услуги, както и стоки на дребно и потребителски стоки, както и пътувания и гостоприемство са водещата основна индустрия, която приема решения за имейл маркетинг.

5. Има най-високи цени на задържане на клиенти

В продължение на много години маркетолозите класират имейла като най-ефективния канал за осведоменост, придобиване, преобразуване и задържане. Сега имейлът има най-висок процент на задържане на клиенти. Според Emarsys, 81% от МСП все още разчитат на имейла като основен канал за придобиване на клиенти. И, имейл има 80% задържане на клиенти.

За следващите няколко години, според тенденциите на Salesforce в доверието на клиентите, 75% от хилядолетията и ген Зерс се очаква да запазят ангажираността си с марката въз основа на предишни взаимодействия.

Помислете, че можете не само да задържите клиентите си, но и да ги върнете, ако напуснат маркетинговата Ви кампания по някаква причина.

Постарайте усилия да увеличите и добавите стойност на съдържанието по имейл по празници и особено през Черния петък. Беше заявено, че Черен петък сделки имат най-високите проценти на възвръщаемост, наричани още реактивиране на клиенти; числата показват това winback поръчките се увеличават с 106% през тази дата, в сравнение с останалата част от годината.

Имейлът продължава да е основният двигател за задържане на клиенти (80%) и придобиване (81%) за SMB, на Emarsys кажи на приятел

6. Имейл Увеличава онлайн продажбите

Емайли на OmnisendСъщо от Omnisend – Абсолютният най-добър ден (за отворени и кликвания) за изпращане на имейли е първият от месеца.

Изпращане на 3 автоматизирани имейла може водят до 90% повече онлайн поръчки в сравнение с единични имейли, както твърди Omnisend, платформа за автоматизация на електронната търговия.

Изчислено е това 81% от американските онлайн купувачи са по-склонни да пазаруват -или онлайн, или в магазините – в резултат на това, което четат в имейл. Потребителите харесват награди по имейл като получаване на специална оферта, талон, който могат да осребрят или онлайн-изключителна цена.

7. Имейл позволява незабавен контакт с американския пазар

Статистиката показва това 28% от възрастните в Америка признайте, че са онлайн постоянно.

Според това Прес съобщение на Market Watch, Америка има най-голям пазарен дял на световния пазар за имейл маркетинг. Това е ключът към успешните стратегии за имейл маркетинг.

В интерес на истината прогнозните данни на eMarketer 2019 предполагат това 37,2% от пазара на цифрови реклами на Съединените щати ще принадлежи на Google, 22,1% към Facebook и 8% към Amazon до края на 2019 година.

Предполага се, че Северна Америка има най-голям пазарен дял на световния пазар за имейл маркетинг, казват на MarketWatch на приятел

8. Маркетингът по имейл е универсален и мобилен

Когато е направена добре и е оптимизирана за отзивчивост, маркетинговата кампания по имейл е привлекателна и привличаща вниманието и има положителни реакции, които в крайна сметка се превръщат в продажби.

В зависимост от съдържанието, което управлявате, и нуждите на вашата марка, 53% от имейлите се отварят на мобилни устройства. Можете да включвате снимки, подбрани видеоклипове или видеоклипове, създадени в маркетинговия си имейл, като използвате инструменти като слайдшоу производител.

Обърнете специално внимание на отзивчивостта и това, че видеоклиповете са оптимизирани да се показват правилно на мобилни устройства, защото. Ако не, посетителите ще търсят другаде. Според Scientia Mobile и Google Study, 53% от потребителите изоставят съдържание, което не се показва достатъчно бързо, и всичките ви предишни усилия ще бъдат обречени.

Имайки предвид това, графичната гъвкавост трябва да е в синхрон с добре написани копия и теми. Пейдж Арноф-Фен, собственик на маркетинговата фирма Масачузетс Mavens & Могнали, посочва темите за имейлите трябва да са кратки защото много хора четат на своите телефони или таблети.

9. Имейлът е най-предпочитаната платформа за дигитален маркетинг

Според eTargetMedia, маркетингът по имейл се насочва към персонализация и създаване на интерактивно съдържание.

Това означава, че информацията няма да върви само по един път, но ще пристигне в точното време и потребителите ще имат шанса да резервират нещо, да проведат анкети, да гледат видеоклипове или да следят марки в социалните медии. Изследване на Accenture показва, че 91% от потребителите предпочитат марки, които помнят кои са, признават техните интереси и предлагат препоръки, които са подходящи за тях лично.

От друга страна, трябва да сте наясно, както е заявено от скоро Проучване на съдържанието на марката Adobe 2019, че 25% от потребителите се дразнят от твърде персонализирано съдържание, така че трябва да бъде нещо средно и наистина добре обмислено за конкретна цел.

10. Имейлът има най-ниската CPA

имейл има най-ниската цена на придобиванеИмейлите имат най-ниската средна CPA; директната поща, от друга страна, има най-висок CPA със средни $ 26,40.

Имейлите имат най-ниската средна цена на придобиване (CPA) от около 10 долара, в сравнение със социалните медии – $ 20, директната поща – $ 31, платеното търсене – $ 16 и онлайн дисплейните реклами – $ 25.

Защо това е важно за вашата стратегия? Е, това е лесно, повечето марки искат да достигнат най-голям брой, използвайки възможно най-малко ресурси.

Имейлите имат най-ниската средна цена на придобиване (CPA) от около $ 10 чрез @placeitapp, кажете на приятел

11. Хората всъщност четат имейлите си

Според Internetlivestats, около 936 740 законни имейла се изпращат всяка секунда по целия свят.

За да успеете, трябва да се съсредоточите върху добре изпълнения дизайн на имейл маркетинг. Ако все още работите по него и се нуждаете от безплатни лога или бързи дизайн на лого, заедно с други визуални марки, разгледайте шаблоните и инструментите за дизайн, които предлагат маркетинговите услуги по имейл, или използвайте онлайн създатели като тези на Placeit. По този начин можете да спестите много време, което може да се използва за изследвания.

Казано е, че хората четат имейлите си, но това не означава, че четат всичко или че имат време да четат бюлетин с размер на роман.

Що се отнася до самото написано съдържание, трябва да го поддържате разговорно и между 300 и 500 думи, за да накарате хората да четат действително вашето съобщение, а не просто да превъртате надолу, за да стигнете до важното.

Ако пишете дълги имейли, те вероятно ще попаднат в кошчето.

12. Бюлетини увеличават ангажираността на клиентите

Ако се научите да усвоявате маркетингови инструменти за електронна поща, ще увеличите продажбите и процента на реализация, а цифрите показват, че трябва да се съсредоточите върху създаването на страхотен бюлетин, особено ако стартирате нова марка.

Както авторът Дейв Пел заявява, въпреки че са умрели и се връщат няколко пъти през последните десетилетия, бюлетините са безсмъртни. Защо? Той посочва няколко причини и най-важната е, че имейлът е личен, влизате в добре ограниченото пространство на някой друг: личната им пощенска кутия.

Наистина е важно всеки имейл да отразява домашната ви работа, това означава, че отделяте време да напишете обмислено съдържание и да обясните накратко предимствата от закупуването на продуктите си и, ако е възможно, да дадете допълнителни ползи за абонатите на имейл.

Маркетингът по имейл далеч не е мъртъв! Ето 12 факти и статистики за имейл маркетинг чрез @placeitapp кажи на приятел

Заключения

Имайте предвид, че имейл пощенската кутия е тази, която потребителите могат да контролират 100% и след като се отпишат или маркират имейлите ви като спам, вие сте навън.

Заглавията с „имейла е мъртъв“ идват и си отиват, когато потребителите се вълнуват от новите технологии или модерните платформи за социални медии, но не забравяйте, че имейлът е оцелял и много от тях. Помислете кога за първи път създадохте личния си имейл адрес. След всички тези години все още проверявате, абонирайте се за нови услуги и ще продължите да го правите за следващите години.

Като маркетингови специалисти, предизвикателството сега зависи от адаптирането на маркетинговата кампания по имейл към текущите тенденции и новите потребители.

Карина Рамос е представителката от Placeit. Платформа, на която всеки може да направи свои собствени визуални активи за своята марка, независимо от техническите или артистичните умения. Свържете се с Placeit Facebook и LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map