10 най-добри уеб безопасни шрифтове за вашия блог (работете с HTML и CSS)

Шрифтове. Виждаме се всеки ден. От печатни реклами до списания в света има всякакъв вид шрифтове. Освен ако не можете да четете, вероятно разбирате колко е важно да изберете правилните шрифтове за подходящия носител


Когато става въпрос за блогове и уебсайтове, изборът на шрифтове, които най-добре отговарят на вашия стил, е важно, но най-важното е те да са шрифтове, които са безопасни в мрежата..

Какво представляват шрифтовете, безопасни за уеб?

Всички операционни системи (Windows, mac, android, ios и т.н.) се доставят с определено количество вградени шрифтове. Проблемът е, че различните ОС могат да имат инсталирани различни шрифтове на техните системи.

Тук влизат шрифтове Web Safe.

Шрифтовете на Web Safe са основно стилове на шрифтове, които се споделят и виждат на всички платформи и различни системи.

Услуги за вграждане на уеб шрифтове

Уеб шрифтове на Google или Typekit са системи, които позволяват използването на шрифтове, хоствани на техните сървъри. Typekit определя цената въз основа на броя шрифтове, трафика на сайта и броя на домейните, за разлика от Google Web Fonts.

Благодарение на Google, Google Web Fonts е напълно безплатен и лесен за използване. Например, можете да изберете типове шрифтове като Lato, Open Sans или Тинос. Поставете генерирания код в документа на вашия документ. И вие сте готови да го препратите в CSS.

Ето основния HTML за начинаещия, ако искате да научите повече.

Защо важните уеб шрифтове са важни?

„Това, което виждате, е това, което получавате“, когато става дума за печат, но в мрежата, това, което виждате на екрана си, може да не е точно същото за екрана на някой друг.

Ето пример, да кажем, че дизайнерът, когото сте наели, решава да използва наистина фантазия и неясна фамилия за шрифт за текстовия дизайн на вашия сайт. Ако посетителят няма инсталиран специфичен шрифт на компютъра или не се дърпа от удобно за уеб място, тогава всичко ще види промяна на шрифта по подразбиране като Times New Roman.

Може да имате красиво проектиран сайт със страхотно изглеждащи шрифтове, той все още ще изглежда обикновен и грозен, ако не може да се зареди за вашите посетители.

Наличието на този шрифт Web Safe означава, че няма да се налага да се притеснявате, че текстовете ви изглеждат странни, само защото сте избрали шрифт, до който никой няма достъп.

Ако искате да разберете как да направите уебсайт (стъпка по стъпка ръководство), можете да следвате линка, за да разгледате една от последните публикувани статии.

10 най-добрите уеб безопасни шрифтове, които препоръчваме

Сега, когато знаете значението на шрифта, защитен от уеб, е време да започнете да ги използвате за вашия сайт.

Въпреки че има много шрифтове, които можете да изберете, препоръчваме тези 10 уеб безопасни шрифта да се използват с HTML и CSS. Те са широко използвани и изглеждат доста добре.

1. Ариал

ArialПример за семейство шрифтове Arial

Заредете всеки уебсайт и има вероятност те да използват шрифт Arial.

Този шрифт sans-serif е най-много широко използван шрифта и се счита за стандарт за всички безопасни уеб шрифтове. Често се използва като заменен със специализирани шрифтове, не са налични на Windows устройства.

2. Helvetica

HelveticaПример за семейство шрифтове Helvetica

Ако шрифтовете от Arial са идеалното решение за чисти и професионални уебсайтове, тогава Helvetica ще избере дизайнера.

Helvetica предлага по-стилизиран шрифт sans serif, който позволява по-смели дизайни.

3. Times New Roman

Times New RomanПример за семейство шрифтове Times New Roman

Нова версия на стария шрифт Times.

Times New Roman е вероятно това, с което повечето потребители на Windows са запознати, тъй като те са стандартният шрифт за сериф в Microsoft Words. В сравнение с Arial, Times New Roman е малко по-традиционен в дизайна си.

4 пъти

пътиПример за семейство шрифтове на Times

Ако Times ви е изглеждал познат, това е защото това е стандартният шрифт, използван за стари отпечатъци във вестници.

Times се счита за най-традиционния шрифт, който има и рядко се използва извън печатни издания и вестници.

5. Trebuchet MS

Trebuchet-MSПример за семейство шрифтове на Trebuchet MS

Първоначално проектиран от Microsoft през деветдесетте години, Trebuchet MS е вдъхновен по стари средновековни шрифтове.

Известно е използван като основен шрифт за Windows XP и като шрифтове за копиране на тялото в интернет за известно време.

6. Вердана

VerdanaПример за семейство шрифтове Verdana

Един от най-сигурните възможности за уеб шрифт, Verdana използва прости серифни линии и супер големи букви за своя дизайн.

Удълженият вид на шрифтовете го прави един от най-лесните шрифтове за четене в мрежата и често е шрифта по избор за много блогъри.

7. Arial Black

Arial-черноПример за семейство шрифтове Arial Black

Ако сте обичали шрифта Arial, но сте искали нещо по-смело и по-голямо, тогава не можете да сбъркате с Arial Black. Шрифтът се появи, когато хората искаха да използват шрифт в стила на Helvetica, но не искаха да плащат за лиценза му.

8. Куриер

куриерПример за семейство шрифтове Courier

Courier трябва да е познат на всички, тъй като старият моноразмерен шрифт е достъпен на почти всички устройства и операционни системи като резервна подмяна на всички „уникални“ шрифтове.

Това не е най-стилния шрифт, но е много четим и изчистен.

9. Куриер нов

куриер-новПример за семейство шрифтове Courier New

Точно като Times, Courier също имаше редизайн, който модернизира класическия си стил.

Courier New се счита за моноразмерен шрифт и се предлага и на повечето устройства и операционни системи.

10. Грузия

ГрузияПример за семейство шрифтове на Джорджия

Докато Verdana обикновено е безопасен избор за повечето уебсайтове, ако искате шрифт с малко по-големи букви със същия размер на шрифта, Georgia отговаря на сметката..

Въпреки че трябва да се отбележи, шрифтът работи в определени случаи и не работи добре с други серифни шрифтове (те изглеждат незначителни до Times New Roman).

Абсолютно не използвайте: Comic Sans MS

Разбира се, изглежда забавно и донякъде причудливо, но абсолютно не използвайте Comic Sans MS, ако искате уебсайтът ви да бъде взет на сериозно.

комиченПример за шрифт на Comic Sans MS

Шрифтът sans-serif е небрежно отношение към надписите на комиксите и обикновено се използва за неформални документи и детски материали. Освен ако не пишете за детска книга или комикс, не използвайте Comic Sans MS!

Увиване

Целта на шрифтовете, които са безопасни за уеб, е да се уверите, че това, което сте проектирали на вашия уебсайт, изглежда точно както е предвидено на други устройства и платформи. Въпреки че някои шрифтове може да не работят, има редица страхотни дизайни, които ще направят шрифтовете на вашия сайт да изглеждат страхотно.

Просто ми обещайте, че няма да използвате Comic Sans MS при никакви обстоятелства.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map