10 най-добри генератори на домейни за вашия уебсайт

Независимо дали мислите да започнете блог за пътуване или искате да създадете онлайн магазин за вашия бизнес, ще ви трябва уебсайт. По-важното е, че трябва да регистрирате име (или име на домейн) за вашата марка и то трябва да бъде привлекателно!


Вероятно си мислите: „Защо трябва да мисля толкова силно за име на домейн? Не мога ли просто да отида с това, което имам? “

Бихте могли, но тогава вероятно не би било добро име на домейн. И ако искате блогът или уебсайтът ви да успеят, ще трябва да измислите добро име на домейн, за да вървите заедно с него.

Какво е име на домейн?

Името на домейн е лесно запомнящо се дума (и), които се използват за комуникация с a DNS сървър уебсайта, който искаме да посетим. Сървърът на имената на домейни е това, което превежда приятелското име на IP адрес или обратно. (източник)

Ако имате нужда от малко помощ при намирането на домейн, ще ви покрием! Вижте нашия списък с генератори на имена на домейни, които можете да използвате, за да си спестите главоболието от необходимостта да измислите ново име на домейн.

Забележка: Ако не сте избрали име на домейн, можете да получите безплатен домейн с тези уеб хостове:

 • InMotion хостинг 
 • Hostinger
 • GreenGeeks

1. Lean Търсене на домейни

leandomainsearchLean Търсене на домейни

Създадено от Automattic, хората зад платформата WordPress.com и основният екип, работещ върху самия WordPress, Lean Search Domain е възможно най-използваният генератор на имена на домейни в момента.

Използването му е достатъчно просто. Просто започнете с една ключова дума, след това изберете вашите опции за домейн и те ще ви дадат стотици идеи за имена на домейни, които са налични в момента. Хубавото е, че те дори ще проверят дали името е достъпно и в Twitter!

2. NameMesh

namemeshNameMesh

NameMesh ви позволява да разбиете търсенето на вашето домейн в осем различни категории: общи, подобни, нови, SEO, кратки, забавни, допълнителни и микс. Това дава възможност за още експериментални имена, които вероятно не сте обмисляли.

Можете също така да филтрирате имената въз основа на разширението на домейна, наличността на домейна, а също и максималното. Ако търсите ново име за стартирането си, NameMesh може направете това и за вас.

3. NameStall

namestallNameStall

В NameStall няма един-единствен инструмент, вместо това те ви предоставят набор от генератори на домейни, които можете да използвате. Три от по-полезните, които можете да използвате, са главният генератор на имена на домейни, генераторът на три думи на домейни и генераторът на имена на домейни.

Макар че в началото може да ви се струва зашеметяващо, но след като го затворите, ще можете да създадете имена на домейни, които са наистина уникални. Експериментирайте с „групи думи“ като „500 популярни първи думи“, „основни английски думи“ или дори „1500 популярни последни думи“, за да ви предоставим безкрайни възможности с персонализирани имена за вашия блог.

4. Бюст Име

bustaname-1Бюст име

С Bust A Name можете да използвате техните многобройни инструменти за филтриране, за да намерите име на домейн, което да отговаря на вашите изисквания и специфични нужди. Започвате, като филтрирате ключовите си думи и след това избирате или „стартира“, или „край“ с вашата ключова дума. След това ще ви даде списък, през който можете да филтрирате, в зависимост от това колко естествено искате името да звучи и неговото ограничение на знака.

Те също имат възможност да разгледат имената на домейни, които са взети, както и възможността за филтриране чрез разширения, като .com, .net и .org.

Нямате предвид конкретна ключова дума? Можете да използвате тяхната опция „Направете произволен домейн“, за да ви предложат имена, които са налични. Ако намерите такъв, който харесвате, можете да го запишете или да го закупите чрез връзки към най-добрия регистратор на домейни като GoDaddy и NameCheap.

5. Именник

nameboyNameboy

Nameboy ви позволява да намерите имена на домейни, които са налични въз основа на избраните от вас ключови думи. Подлагате на ключови думи, които Nameboy ще съставят списък с предложени имена на домейни, които можете да използвате.

Резултатите от тяхното търсене също ви показват кои разширения са взети и кои все още са налични. Например, въпреки че webhostingsecretrevealed.com може да се вземе, все пак можете да закупите webhostingsecretrevealed.net вместо това.

Можете също да проверите за имена на домейни, които са достъпни за препродажба, както и тирета с предложения или ключови думи за римуване.

6. Wordroid

wordoidWordroid

Ако искате повече усет и креативност за вашето име на домейн, определено трябва да изпробвате Wordroid, генераторът на имена на домейни, който в основата си съставя думи, които изглеждат хубави и са чудесни за именуване на блогове, продукти, компании и дори имена на домейни..

Безплатният и интелигентен инструмент за именуване е един от по-креативните генератори на имена там, тъй като по същество създават нови думи на различни езици. Те правят това със своя специален инструмент за генериране на име, който следва фонетичните правила, докато създава имена, които се търкалят на езика.

Можете дори да коригирате определени параметри в сайта, като шаблон, дължина на wordroid, език, ниво на качество и дори дали да включвате разширения на домейна или не.

7. Пъзел на домейн

domainpuzzlerДомейн пъзел

Domain Puzzler се различава от повечето генератори на домейни по това, че можете да използвате множество ключови думи като градивни елементи за генериране на вашето перфектно име на домейн. Въз основа на избраните от вас ключови думи, Domain Puzzler ще премине през всички различни комбинации, които можете да направите и в същото време да провери кои са на разположение за регистрация.

За да го използвате, трябва само да предоставите набор от ключови думи, които искате във вашия домейн, да изберете разширенията, които искате, и тогава инструментът ще свърши цялата работа.

8. DomainHole

domainholeDomainHole

Въпреки че не е толкова разширителен, колкото другите генератори на имена на домейни, DomainHole все още предлага различни инструменти (няколко за да бъдат точни), които можете да използвате за създаване и име на домейн.

Освен обичайните инструменти за мозъчна атака, можете също да потърсите наскоро изтекли имена на домейни и да създадете произволни домейни с техните генератори на имена. Ако искате, можете дори да посочите и проверите всички разширения на домейна, за да търсите перфектното име на домейн.

9. Домейни Bot

domainsbotДомейни Bot

Domains Bot не само върши отлична работа за генериране на интересни имена на домейни, но също така ви позволява да изберете синоними, които искате да използвате с оригиналните си ключови думи. Комбинирането на тези фактори може да доведе до някои страхотни имена, които вероятно не бихте помислили.

За да го използвате, първо трябва да въведете една или повече ключови думи. След това можете чрез първоначалните резултати да персонализирате TLD, които искате, да добавите или промените синонимите и дори да добавите предпочитаните от вас префикси и наставки..

В началото много от резултатите на Domains Bot са доста ясни, но продължете надолу и ще намерите някои доста интересни комбинации.

10. Panabee

panabeePanabee

За генератора на имена на домейни, генератора на имена на фирми и инструмента за търсене на име на домейн, който е лесен за използване, не можете да сбъркате с Panabee. Интересното е, че те искаха да се наричат ​​Pandabee – за съжаление, това име на домейн вече беше взето.

С Panabee можете да започнете да търсите име на домейн, като въведете две ключови думи, след което те ще изброят предложения за имена въз основа на тях. Ако името на домейна е взето, можете да се насочите към сайт за регистрация на домейни и да проверите за други налични разширения.

В допълнение към имената на домейни за предложения Panabee може да провери дали името на домейна, което искате, се използва като потребителско име за социални медии.

заключение

Името на бизнес, който е едновременно готин и запомнящ се, не е лесно. Особено, ако трябва да го поддържате на пазара с вашия бизнес. Надяваме се, че с най-добрите генератори на домейни, които сме изброени по-горе, можете да намерите име на домейн, което е на разположение и добре описва вашия бизнес и марка.

Създали ли сте име за блога си още? Ако вече имате страхотно име, вероятно имате нужда от страхотен уеб строител, за да създадете своя уебсайт. Разкрихме ви това удобно ръководство за уебсайтове!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map