Spocket jep Dropshipping në një nivel të ndryshëm

Si një kompani relativisht e re, Spocket mund të ishte gabuar lehtësisht si një tjetër startim i uritur i cili po mundohet ta bëjë atë të madh në tregun fitimprurës të shërbimit dropshipping.


Sidoqoftë, kur kemi biseduar CEO Saba Mohebpour, na aguan ata nuk janë thjesht një kompani tjetër teknologjike që kërkon të bëjë pushimin e tyre të madh. Në fakt, Spocket ka udhëhequr akuzën për të revolucionarizuar mënyrën e trajtimit të dropshipping dhe kanë pasur sukses të shkojnë së bashku me të.

Intervista jonë shkon thellë në origjinën e Spocket dhe se si ata po e vendosin veten për sukses duke qëndruar jashtë në një det të shërbimeve dropshipping ndërsa ende përshtaten në.

Faqe Hyrëse e Spocket

Origjina e Spocket

Ndërsa kompania u themelua zyrtarisht në vitin 2017, ideja për Spocket kishte qenë në punimet e CEO dhe Themeluesit Saba Mohebpour gjatë ditëve të kolegjit të tij përsëri në UBC.

Mohebpour kujton sinqerisht se si një video në YouTube ka qenë katalizatori që ai të futet në botën e programimit.

(Unë u frymëzova nga një video në YouTube i një 17 vjeçari që shiti një aplikacion në Yahoo, fillova të mësoj programim dhe fillova një aplikacion të quajtur Vendchat. Ndërsa duhej ta mbyllnim atë, mësova shumë përmes përvojës dhe voila! Spocket lindi.

Por përpara se Spocket të mund të merrte fluturimin, kishte çështjen të njihesh me tregun e e-commerce dhe të përpiqesh të futesh në industri.

Për Mohebpour dhe ekipin, hapi logjik ishte krijimi i një dyqani në internet, por ata shpejt e kuptuan se gjetja e furnitorëve të besuar, porositja manuale e çdo produkti, aksionet e mbajtjes: e gjithë kjo dukej tepër jopraktike për një kompani që ende po përpiqet të gjejë bazën e saj.

Saba Mohebpour, themeluese e Spocket, dhe ekipi.

Ishte gjatë hulumtimit të tij që Mohebpour kuptoi se mbajtja e aksioneve ishte një problem i madh për një numër shitësish me pakicë. Kjo ishte shkëndija e nevojshme për të vendosur themelet e Spocket: një zgjidhje pa rrezik për e-commerce.

Ashtu si me shumicën e fillimit, Spocket u desh të merrte disa gunga përgjatë rrugës para se të vendoseshin vetë, por një përplasje e veçantë rrugore ishte plotësisht jashtë duarve të tyre. Ishte gjatë Programi Techstars i Seattle, për të cilën kompania u pranua në dhjetor 2017, që Mohebpour kishte probleme të ndiqte për shkak të politikave më të rrepta të udhëtimit.

Fatmirësisht, të gjitha u përpunuan në fund.

“Të jesh një qytetar iranian në atë kohë dhe me politikat e reja të Trumpit në vend – nuk mund ta bëja. Por ekipi im mori pjesë në emër të kompanisë! Sapo kemi pushtuar lartësi të reja që nga atëherë – nga raundi ynë i mahnitshëm i financimit deri në rritjen e numrit të shitësve me pakicë në platformën tonë. Shtë një projekt jashtëzakonisht emocionues! “, Shtoi ai.

Duke qëndruar jashtë ndërsa Fitimi Në

Sigurisht, vendosja në këmbë në industrinë e dropshipping ishte më shumë sesa thjesht krijimi i një kompanie dhe ofrimi i një shërbimi për të. Ekipi në Spocket është dashur të kuptojë se çfarë çështje qëndron përtej “mbajtjes së rezervave” dhe “mbajtjes së rreziqeve” për një shitës me pakicë në internet.

Nëse ata donin të qëndronin në mes të detit të shërbimeve të lëshimit dhe të përshtaten në mënyrë të përkryer me një klient ose nevojat e klientit, ata duhet të kuptojnë se cilat janë çështjet më të mëdha në dropshipping dhe si Spocket synon t’i trajtojë ato ndryshe.

Dropshipping, në përgjithësi ka qenë i kufizuar në furnizuesit kinezë. Kohët e dorëzimit muajsh nuk funksionojnë saktësisht në këtë shekull të kënaqjes së menjëhershme. Për shitësit me pakicë të kenë një shans të drejtë për sukses përballë gjigandëve të tillë si Amazon, koha e transportit duhet të jetë e shkurtër dhe konkurruese.

Preferenca për produktet vendore, së bashku me produktet e testuara me cilësi, të prodhuara etike po rritet, dhe duke pasur parasysh këtë, ne furnizuesit e anijes kryesisht nga SH.B.A dhe BE për të zvogëluar kohën e transportit, dhe sigurimi i cilësisë nuk është shqetësim.

Pozicionimi i tyre si një shërbim që jo vetëm që ofron kohë më të mira të transportit, por edhe produkte vendore që me cilësi të lartë i bën ata një hap më lart se shërbimi mesatar i dropshipping.

Plani i çmimit dhe çmimi që nga Marsi 2019 (burim)

Por skuadra në Spocket nuk ishte e kënaqur me këtë. Mohebpour, në veçanti, kuptoi se shumë nga paketimet e furnitorëve kanë tendencë të mbajnë nën hije markën e shitësit me pakicë. Për ta luftuar atë, ata kanë krijuar partneritete me furnizuesit kryesorë në mënyrë që të përdoren vetëm pako neutrale, dhe fatura e shitësit do të shtohet në kuti nga furnizuesi.

Për të shtuar qershinë në krye, Spocket ua lehtëson tregtarëve të kontrollojnë vetë produktet përpara se t’i shtojnë ato në dyqanin e tyre duke përdorur porosi mostër të cilat janë në dispozicion menjëherë në faqen e tyre të kërkimit..

Duke trajtuar të gjitha këto çështje dhe duke ofruar një shërbim që ofron në të dy cilësinë dhe shpejtësinë, Spocket është duke vendosur që të jetë shërbimi përfundimtar i lëshimit të shitësve në internet.

Jo vetëm një shërbim, por një zgjidhje

Pavarësisht se Spocket funksiononte në të gjitha cilindrat, Mohebpour dhe ekipi i tij kurrë nuk e humbën shikimin për atë kompani që synonte të ishte. Dhe kjo do të thotë të jetë më shumë sesa një kompani tjetër shërbimi, por më tepër një zgjidhje për shitësit me pakicë.

Kjo do të thoshte plasaritje e kokës se si të zgjidhnin një çështje që po mashtron shitësit në internet për një kohë të gjatë.

Ne jemi duke zgjidhur çështjen e 1.1 trilionë dollarëve të shtrembërimit të inventarit, duke krijuar një shërbim që lejon sipërmarrësit të ndërtojnë markën e tyre ndërsa dropshipping, produkte me cilësi burimi nga shitësit lokalë dhe të bëjnë transportin e shpejtë.

Spocket është duke automatizuar të gjitha pjesët e “mërzitshme” të biznesit në mënyrë që shitësit të përqëndrohen në marketing, markë dhe konvertime.

Shtë një detyrë e madhe për një kompani që është vetëm mbi një vjeç (!) Por për Spocket, nuk ka të bëjë vetëm me një histori tjetër suksesi, por ka të bëjë edhe me tejkalimin e hendekut midis shitësve dhe tregut dixhital.

“Ne kemi qenë një pjesë e këtij revolucioni të madh të tregtisë elektronike që i lejon kujtdo që ka lidhje interneti të fillojë një dyqan dhe ta bëjë atë të madh. Ne sigurohemi që përvoja juaj si shitës me pakicë të jetë pa hiccups në sferën e furnizimit dhe dorëzimit të produktit! “

Platforma e produkteve ndihmon shitësit në produktet burimore

Sidoqoftë, në fund të ditës, ajo që motivon Spocket është përdoruesit e tyre dhe Mohebpour na tregon se sa e rëndësishme dhe e kënaqshme është të shohësh shitësit me pakicë që përdorin Spocket për bizneset e tyre në internet.

“Motivimi ynë më i madh është të fuqizojmë sipërmarrësit: të dëshmosh mijëra shitës me pakicë që fillojnë bizneset e tyre përmes Spocket është surreal. Ne jemi jashtëzakonisht mirënjohës dhe të zgjuar nga numri i dyqaneve të mrekullueshëm që mbledhin produkte Spocket dhe i bëjnë ato vetë, me stilin e tyre unik. “

Me një kosto zero të përparme, përpunim të automatizuar dhe produkte të verifikuar, Spocket ka qenë në gjendje të shkurtojë kohën e ndërtimit të dyqaneve përgjysmë, dhe të sigurojë burime të besueshme për shitësit me pakicë: ndikimi që ata në të vërtetë kanë në treg i bën ata të shtyjnë për të arritur më shumë!

Arritja e suksesit dhe thyerja e pikave historike

Spocket ka qenë vetëm rreth një vit, por ata tashmë kanë arritur të grumbullohen mjaft një numër pikat dhe suksesesh. CEO Mohebpour sinqerisht kujton se si ata arritën të fitojnë investitorë gjatë programit Techstars dhe duke u zgjeruar në WooCommerce.

Udhëtimi i gjithë Spocket ka qenë një truk i madh – me pamundësinë time për t’u drejtuar në programin Techstars, megjithë hyrjen në mbylljen e një raundi 1.5 milion me investitorë të tillë si Mistral Venture Partners, 7 Gate Ventures, Panache Ventures dhe Përshpejtuesi i Plug and Play.

… Ne u zgjeruam në WooCommerce muajin e kaluar (gusht 2018), duke siguruar më shumë shitës me shansin të drejtojnë biznesin e tyre, dhe ky është një moment i madh.

Aplikacioni Spocket Shopify (Shkarko)

Plugin Spocket WordPress (Shkarko)

Një tjetër moment historik i madh për Spocket ishte arritja e 25,000 shitësve me pakicë në më pak se një vit, me numrat që vazhdojnë të rriten. Mjafton të themi, puna e tyre e vështirë po shuhet.

Sot, Spocket mbështet shitësit me pakicë në të pesë kontinentet duke i ndihmuar ata të fillojnë dhe shkallëzojnë dyqanet e tyre në internet. Sa i përket vetë ekipit, ata kanë zgjeruar formimin e një ekipi dy anëtarësh me një vendndodhje qendrore në Vancouver për 11 anëtarë me stilistë në Indi, zhvillues në Brazil dhe operacione në Filipine. Të gjitha këto tregojnë edhe forcën e kompanisë në diversitet.

Ndërtimi për të Ardhmen (Dhe Për Përdoruesit)

Aq sa sukses që Spocket gëzon aktualisht, Mohebpour dhe ekipi kanë akoma sy për të ardhmen, të cilën po planifikojnë gjëra të mëdha për kompaninë.
Saba Mohebpour, themeluese e Spocket

“Ne planifikojmë ta sjellim Spocket në platforma të tjera, përveç WooCommerce dhe Shopify, në mënyrë që pavarësisht se ku është një sipërmarrës në internet, ata mund të rriten më shpejt me Spocket.

Ne jemi të prirur për ndërtimin e një baze njohurish për shitësit me pakicë për t’iu referuar atyre ndërsa fillojnë në këtë udhëtim epik, dhe më e rëndësishmja, ne mezi presim të ofrojmë zgjidhje të shpejtë për më shumë shitës në të gjithë globin. “

Një pjesë kryesore e ndërtimit të një platforme më të mirë me Spocket është të kuptoni përdoruesit e tyre. Për bizneset e vogla dhe të mesme, kjo nënkupton pozicionimin e tyre si një platformë e përsosur për të ndihmuar përdoruesit të rritin biznesin e tyre.

Spocket është ndërtuar për të ndihmuar në shkallën e bizneseve të vogla dhe të mesme.

Ndërsa bizneset rriten, bëhet mjaft e vështirë të gjurmosh inventarin, ose procesin individual të çdo porosie: ne menaxhojmë dhe automatizojmë të gjithë punën manuale, në mënyrë që tregtarët të derdhin gjithë vëmendjen e tyre në reklamim, marketing, optimizim të dyqaneve, mbajtje të klientëve: të gjitha të rëndësishme pjesë të drejtimit të një dyqani online të suksesshëm.

Mohebpour vazhdon, “Shitësit me pakicë mund të shtojnë produkte nga furnizuesit e shumfishtë pa telashe të lejeve dhe kontratave pasi ne kemi trajtuar këtë: kjo lejon që një gamë më e gjerë e produkteve të jetë në dispozicion për shitësit, për të mos përmendur, çmimet tona ekskluzive me zbritje. Bizneset më të shpejta, më të buta dhe më të mira kanë qenë rezultat i Spocket! ”

Dropshipping në një nivel të ndryshëm

Shtë e vështirë për çdo kompani apo startup të dallohet kur je përballur me një det të konkurrentëve por pavarësisht se është vetëm një vjeç, Spocket ka arritur që jo vetëm që ta bëjë këtë vetëm me shërbimin e tyre dropshipping, ata po e bëjnë atë në tërësi nivel të ndryshëm.

Por arritja e këtij niveli të suksesit nuk ishte e lehtë dhe gjithçka varej si një ekip me të vërtetë pasionant. CEO Saba Mohebpour thotë se është më mirë kur përshkruan folks në Spocket:

Ne jemi një ekip i përbërë nga njerëz pasionantë, kureshtarë nga e gjithë bota; ne i dëgjojmë klientët tanë dhe jemi vazhdimisht të angazhuar në evoluimin e Spocket në një version më të mirë të vetvetes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map