Sondazh: A Blogger Punësoni Freelancer?

Shumica e njerëzve tani njohin dikë që ose e bën jetesën e tij si një profesionist i pavarur ose përdor platforma të ndryshme për të fituar para shtesë. Ekonomia Gig është rritur gjatë disa viteve të kaluara, dhe nuk ka shenja që ajo të ngadalësohet.


Sipas Zyra e Statistikave të Punës në Sh.B.A, 16.5 milion njerëz konsiderohen të pavarur vetëm në Sh.B.A. Dhe një Raporti i ardhshëm i fuqisë punëtore 2018 nga Upwork tregon se gati gjysma (48%) e kompanive amerikane aktualisht përdorin freelancer, 43% më i lartë se 2017.

Në nivel global, norma mesatare për orë për një freelancer është 19 dollarë. Kjo duhet të jetë mjaft tërheqëse sepse më shumë se gjysma (51%) e pavarurve thonë se asnjë sasi parash nuk do t’i tërheqë ata që të marrin përsëri një punë tradicionale.

Kjo na çon në pyetjen tonë të fundit: A punësojnë njerëz që “blog” punësojnë freelancer? Për t’iu përgjigjur kësaj, BuildThis.io krijoi një studim dhe erdhi me disa rezultate interesante.

Sondazhi i përdoruesit: Sa para harxhojnë blogerët për të punësuar freelancer? tregoni një shoku

5 pengesat nga sondazhi ynë

Ne arritëm në një grup prej 22 blogerësh për të mësuar nëse ata përdorin freelancer, si i përdorin ato, dhe qëndrimet e tyre për punën e jashtme ose mbajtjen e saj brenda. 5 pengesat kryesore nga sondazhi ynë ishin hapja e syve.

1- 66.7% e blogerëve me të cilët intervistuam freelancer të punësimit

Anketa e blogerëveA blogerët punësoni freelancer?

Kur u pyetën nëse punësojnë freelancer, një shumicë (66.7%) thanë se veprojnë kështu. Pjesa tjetër (33.3%) e mbajnë të gjithë punën që bëjnë brenda.

Pse nuk blogerët punësojnë freelancer?

Nga të anketuarit që nuk punësojnë freelancer, disa nga arsyet më të zakonshme që ata dhanë për vendimin e tyre ishin:

 • Më pëlqen ta bëj vetë
 • Kufizimet e buxhetit
 • Shqetësime për cilësinë e punës
 • Transferimi nuk ka origjinalitet

2- 50% e blogerëve harxhojnë më pak se 500 dollarë në muaj

Sa shpenzojnë blogerët çdo muaj duke punësuar freelancer?

Gjysma (50%) e të anketuarve nga sondazhi thonë se ata shpenzojnë nën 500 dollarë në muaj për pavarur të pavarur. 25% harxhojnë ndërmjet 1,001 – 3,000 $, 18.8% harxhojnë midis 501 – $ 1,000, dhe 6.2% e mbetur shpenzojnë mbi 5,000 $ në muaj.

3- Upwork, Fiverr, Peopleperhour dhe Freelancer.com janë më të njohurit në mesin e blogerëve

Ku blogerët punësojnë profesionistët e lirë?

Shumica e blogerëve me të cilët kemi intervistuar përdorin Upwork (31.3%) për të zbuluar dhe punësuar freelancer të përshtatshëm. Platforma e dytë më e njohur është Fiverr (18.8%), e ndjekur nga Freelancer.com dhe Peopleperhour (të dy me respektivisht 12.5%).

Të dy Upwork dhe Fiverr të kombinuara kanë marrë më shumë se 50% të aksioneve.

4- Grupet në Facebook, LinkedIn dhe komuniteti janë vendet e tjera ku njerëzit kërkojnë burime të jashtme

Ndërsa ekzistojnë platforma në internet të krijuara për të lidhur freelancer me klientët, këto nuk janë vendet e vetme që këto dy grupe gjejnë njëri-tjetrin. Sipas sondazhit, mënyrat e tjera me të cilat blogerët vendosën një profesionist të pavarur janë:

 • Grupet në Facebook
 • Komunitetet lokale
 • Një referencë personale ose profesionale
 • LinkedIn

5- Detyra më e popullarizuar e jashtme është puna e lidhur me hartimin në internet, e ndjekur nga shkrimi i përmbajtjes

Cilat janë detyrat që blogerët transferuan?

Vetëm për shkak se ne po anketojmë blogerët, nuk do të thotë se ata po ndihmojnë krijimin e përmbajtjes (disa bëjnë). Blogjet janë veti në internet që kërkojnë grafikë, SEO dhe aftësi të tjera të specializuara për të tejkaluar bashkëmoshatarët e tyre.

Disa nga detyrat më të zakonshme që blogerët transferojnë nga jashtë përfshijnë:

 • Dizajni (uebsajti, logoja, grafika të tjera) – 81.3%
 • Shkrimi i përmbajtjes – 62.5%
 • Zhvillimi i faqes në internet – 50%
 • Media sociale – 50%

Ju duhet ndihmë për gjetjen dhe punësimin e pavarur?

Ndonjëherë, mund të jetë më e dobishme të punësoni një freelancer se sa të keni personel në shtëpi ose të bëni vetë një detyrë. Freelancer mund të punojnë atje ku janë (përgjithësisht në shtëpi), gjë që zvogëlohet mbi pjesën tuaj të sipërme, dhe shumë kanë disa aftësi të specializuara që i sjellin në tryezë.

Por dikush që e quan veten “freelancer” nuk do të thotë se ata do t’ju japin atë që dëshironi dhe keni nevojë. Mos harroni – ka miliona freelancer që punojnë në ekonominë e koncerteve, kështu që ka një shans të mirë që disa nga ata punëtorë janë shumë më të mirë se të tjerët.

Pra, si e shihni atë talent të lartë? Këtu janë disa këshilla që kemi mbledhur nga të anketuarit e anketës.

1. Përcaktoni fushën tuaj dhe dinë atë që ju nevojitet

Do të jetë e vështirë për të marrë punë cilësore nëse nuk mund të komunikoni atë që ju nevojitet një freelancer. Para punësimit, është thelbësore të keni një skicë të qartë të detyrës që dëshironi të transferoni. Shkruajeni qartë qëllimin tuaj dhe vendosni afatet e përfundimit. Arsyeja prapa është të shmangni çdo konfuzion midis jush dhe freelancer.

Një arsye tjetër për të patur një fushëveprim të përcaktuar qartë është të shmangni veten nga të qenit zvarritës i fushës. Ju mund të mos jeni të vetëdijshëm se shumica e projekteve janë braktisur për shkak të kërkesës së pakontrollueshme dhe ndryshimeve në fushëveprim. Si e tillë, këtu janë këshillat e të paditurit tonë:

Jini aq të detajuar sa mundeni në kërkesat tuaja pasi kjo do të ndihmojë që projekti të shkojë më mirë dhe të mbetet në rrugën e duhur. Ndihmon gjithashtu për të përcaktuar pritjet se çfarë duhet të jetë dorëzimi përfundimtar. – Chris Makara

Jini shumë të qartë në lidhje me atë që po kërkoni, si është të punoni për ju dhe çfarë prisni përsa i përket një marrëdhënieje të vazhdueshme. Sa më specifike të merrni, aq më mirë. Unë gjithashtu e bëj atë një pikë për të shprehur shkallën e pagës në komunikimet e mia fillestare për t’u siguruar që jemi në të njëjtën ballpark për të mos humbur kohën e njëri-tjetrit. – Maddy Osman

Siguroni një përshtatje të mirë duke vendosur pritjet dhe duke siguruar që ata reagojnë shpejt në komunikim. – Vinay Koshy

2. Kërkoni Rreth Platformave ose Rrjetit Tuaj për Talente

Siç mund ta shihni nga rezultatet e sondazhit, ka shumë vende të ndryshme për të gjetur një freelancer. Kur punësoni në faqet e pavarura, një nga këshillat më të vlefshme është të lexoni mostra dhe komente. Shqyrtimet janë treguesi më i mirë i performancës sepse vijnë nga klientët që paguajnë paraprakisht si veten tuaj.

Këtu janë disa nga platformat e njohura të punësimit, ku mund të filloni të kërkoni talentet:

Upwork

upwork - platforma për të punësuar freelancerUpwork është platforma premierë më e pavarur, ku ju mund të kërkoni për freelancer të aftë dhe agjenci profesionale për të gjitha llojet e detyrave dhe projekteve (vizitoni në internet).

Fiverr

fiverr - platformë e pavarurFiverr është një komunitet i pavarur me shumë profesionistë dhe profesionistë të talentuar. Shpesh Fiverr ofron shërbime të shpejta, afatshkurtra dhe buxhetore që preferuan shumë punëdhënës (vizitoni në internet).

Nëse doni të gërmoni më thellë ndryshimin midis të dy platformave, lexoni artikullin tonë Upwork vs Fiverr. Megjithëse, ju mund të keni nevojë për freelancer që të punojnë me platformën specifike si një nga të anketuarit tanë këtu:

Nuk jam i veçantë, thjesht kujdesem që ata marrin Simbiricky

Përveç platformave, ato që duhet të thonë të anketuarit tanë kur kërkojnë kandidatë të pavarur?

1) Kërkimet së pari për VA. Si funksionojnë? Si duan të paguhen? Sa kohë do të investojnë? Sa përfshirje kërkojnë nga ju? 2) Nëse kërkoni VA, atëherë unë do të them mos shkoni për një të lirë. Mos harroni gjithmonë se cilësia nuk vjen me më pak. Ju merrni atë që paguani. Learningshtë mësimi im më i madh deri më tani. 3) Kontrolloni rishikimet nëse punësoni një exp VA. Por mos hezitoni të punoni me një të re. VA e re funksionon kaq shumë për t’ju bërë të lumtur. 4. Asnjë pazar me VA të re. – Bhawana

Gjëja e parë për çdo zhvillim në internet të jashtëm është të zgjidhni partnerin e duhur të jashtëm. Pastaj kërkojuni atyre për referenca të së kaluarës, për shembull, klientët dhe produktet e mëparshme. Mos harroni të vlerësoni rrjedhën e komunikimit pasi procesi i ankimit është i dhimbshëm dhe kërkon shumë kohë. – Jerry Low

Cilësia e punës së bërë dhe afati – Enstine Muki

Përvojë dhe çmim – Azlinas Miswan

3. Përputhni kërkesat tuaja me përvojën e tyre

Nëse keni nevojë për dikë që të ri-kodojë faqen tuaj, ju mund të dëshironi të punësoni një kodues në vend të një projektuesi grafik. Ju mund të dëshironi dikë që mund të trajtojë kontabilitetin tuaj financiar me BigCommerce në vend të mbajtjes tradicionale të librave.

Me fjalë të tjera, përputheni punën me aftësitë dhe përvojën e pavarësit. Nëse keni një kërkesë të qartë të shkruar, si ajo që kam përmendur në pikën e parë, mund të kërkoni nëpër profilet e pavarur për të gjetur kandidatët e përshtatshëm.

Një shembull i një profili të pavarur dhe përvojave që ka kandidati. Lexoni me kujdes për të zbuluar nëse ky është kandidati i duhur për detyrën tuaj (burim).

Nëse jeni duke kërkuar për përkthyes të pavarur me aftësi të veçanta, këtu është një shembull i platformës së pavarur të pavarur:

Codeable

Platformë e kodueshme - e pavarurCodeable është platforma e pavarur për ata që kanë nevojë për aftësi të WordPress. Në Codeable, mund të gjeni ekspertë të WordPress, të cilët mund t’ju ndihmojnë me çështjet që lidhen me WordPress (vizitoni në internet).

Përveç kësaj, këtu është ajo që disa prej blogerëve duhet të thonë për këtë:

Së pari, bëni kërkimin tuaj. Kontrolloni portofolin e tyre dhe bëni një bisedë për t’u siguruar që freelancer mund të bëjnë atë që po i punësoni. Së dyti, keni një afate të qartë të shkurtër dhe të qartë. Vendosni gjithmonë afatin disa ditë para se të keni nevojë për përmbajtje për të dhënë një dhomë me kamxhik. – Salloni Sharon Hurley

Shikoni për një profesionist të pavarur me përvojë që ka aftësitë e duhura për Punën tuaj. – Bill Akolla

Mos harroni t’i intervistoni ata. – Joe Kok

4. Rendituni përmes Freelancerve dhe Përvoja e Intervistave

That’sshtë e drejtë, mos harroni të intervistoni kandidatin në listë të ngushtë!

Meqenëse do të keni shumë interes për pozicionet ose projektet tuaja, do të dëshironi të intervistoni kandidatët tuaj përfundimtarë përpara se të punësoni ndonjë. Këtu janë disa pyetje që mund të bëni përpara se të vendosni:

 • Si do ta vlerësonte klienti juaj i fundit?
 • Cila është koha juaj tipike e kthesës?
 • Si do më mbani të azhurnuar?
 • Në cilën zonë kohore po punoni?
 • Si e shihni këtë pozicion afatgjatë?

Kushtojini vëmendje përgjigjeve të tyre dhe mos supozoni se kandidatët kanë të njëjtën kulturë pune me ju. Me këto pyetje themelore, ju mund të mësoni më shumë rreth kandidatëve dhe të vendosni bazat për marrëdhënie më të mira të jashtme.

Këshilla shtesë nga i padituri ynë për këtë çështje përfshijnë:

Merrni kohën për t’i verifikuar plotësisht njerëzit. Kur punësoni në faqet e pavarura – dhe veçanërisht kur punësoni shkrimtarë – shpesh do të futeni në situata kur mostrat e ndara nuk janë në të vërtetë gjëra që aplikuesi ka shkruar. Do të ekzekutoni skenarë ku aplikantët ndajnë shembuj të gjërave që ato kanë shkruar në të vërtetë, por që ato janë redaktuar aq shumë nga dikush tjetër saqë hartimet përfundimtare janë natën dhe ditën ndryshe nga artikujt origjinal. – Tabitha Naylor

Unë preferoj të punësoj disa dhe pastaj t’u jap të gjithëve të njëjtën detyrë për të gjetur më të mirën midis atyre të listave të ngushtë. Gjithashtu, sigurohuni që të keni diçka të çuditshme në përshkrimin e punës suaj për të filtruar ata që nuk lexojnë gjithçka (p.sh.: filloni letrën tuaj me kryeqytetin e Irlandës) – Khalid Farhan

5. Vendosni një marrëdhënie afatgjatë

Të punësosh një përkthyes të pavarur është pak punë, kështu që nuk është diçka që dëshiron ta përsërisësh sa herë që të duhet ndonjë detyrë e bërë. Ka vlerë në krijimin e marrëdhënieve afatgjata me këta punëtorë.

Nëse dëshironi të ndërtoni një marrëdhënie afatgjatë me përkthyes të pavarur, këtu janë disa statistika për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm. Sipas Partnerë MBO, profesionistët e pavarur presin më shumë nga klienti i tyre, përveç monetare, për shembull:

 • Të vlerësohet puna e tyre – 96%
 • Kontrolli mbi orarin e tyre – 89%
 • Kontrolli mbi punën e tyre – 88%
 • Për tu trajtuar si anëtar i ekipit – 83%

Me pak fjalë, ju duhet t’i besoni ekspertizës së tyre.

Këtu janë disa mendime shtesë nga një prej të anketuarve:

Kur punësoni dikë, mendoni për një kohë të gjatë. Mos e merrni askënd vetëm për 1 ose 2 muaj (ose për 1 ose 2 projekte). Trajnoni ata, mësoni prej tyre dhe përpiquni t’i mbani sa më gjatë. Jo vetëm që ndërton një marrëdhënie më të shëndetshme, por ato do ta marrin punën tuaj vërtet seriozisht. – Anil Agarwal

6. Mos merrni një vendim bazuar vetëm në çmim

Përdorimi i një freelancer mund të jetë një mënyrë e përballueshme për të realizuar punën në blogun tuaj, por kjo nuk do të thotë që ju të zgjidhni opsionin më të lirë. Në vend të kësaj, ju dëshironi freelancer të përvojë që janë në gjendje t’ju përshtaten nevojave tuaja.

Ju mund të gjeni një freelancer të rastit që mund të zgjidhë problemin tuaj për gjysmën e çmimit të një personi me përvojë. Por, shanset janë rezultati i zgjidhjes do të jetë gjithashtu më pak profesional.

Kjo është ajo që thotë një nga të anketuarit e sondazhit për këtë çështje:

Njësoj si ‘blini bukur, në mënyrë që të mos blini dy herë’ – punësoni freelancer të mirë, kështu që ju nuk shpenzoni më shumë për të rregulluar punën e keqe. – Suraya

Keni nevojë për ndihmë për punësimin e pavarur? Mos e merrni vendimin tuaj bazuar vetëm në çmim. Mësoni pse. tregoni një shoku

Mendimet përfundimtare

Jo të gjitha bizneset (Blogging është një biznes) janë të prirur të punësojnë freelancer, por ju nuk mund të bëni gjithçka vetë dhe të prisni që të keni një minutë të lirë gjatë ditës tuaj. Për fat të mirë, teknologjia ka krijuar një ndryshim thelbësor në mënyrën se si ne i qasemi punës, do të thotë që ju mund të merrni ndihmë cilësore për blogun tuaj me një çmim të përballueshëm.

Sidoqoftë, le të shohim cilat janë disa nga arsyet që blogerët nuk punësojnë freelancer?

Të shkruarit është aq e lehtë dhe argëtuese për mua sa e bëj vetë. Kam shkruar mbi 10,000 artikuj gjatë karrierës sime në internet, kështu që shkruaj falas dhe lehtësisht – Ryan Biddulp

Unë besoj se origjinaliteti është çelësi i suksesit, veçanërisht kur flasim për marketing të përmbajtjes. Unë gjithmonë rekomandoj që blogerët të publikojnë postime që flasin për përvojat, mendimet dhe njohuritë e tyre. Kjo është arsyeja pse unë nuk favorizoj të punësoj freelancer të rastit për nevojat e mia të përmbajtjes. – Shane Barker

Audienca është inteligjente. Ata do të vërejnë edhe ndryshimin më të vogël të tonit dhe mungesën e dukshme të origjinalitetit. Meshtë e rëndësishme për mua të komunikoj të vërtetën time dhe është diçka e arritshme duke punësuar freelancer. – Rhode InStyle

Nuk kam nevojë për një për momentin. Do të bëj në të ardhmen dhe jam i brengosur që do të duhet shumë kohë për t’i trajnuar ata për ato që duhen. – Ileane B. Smith

Kufizim buxhetor dhe cilësia e shkrimit – Yan Jian

Sepse mund ta bëja vetë. – Wong Zhi Xin

Edhe nëse keni qenë një nga ato që janë më rezistentë për të punësuar një freelancer, këto rezultate duhet të jenë ushqim për mendim. Bashkëmoshatarët tuaj po përdorin gjithnjë e më shumë platforma në internet dhe burime të tjera për t’u lidhur me profesionistë për të rritur cilësinë e faqeve të tyre në internet dhe për të përmirësuar përvojën e përgjithshme për vizitorët e faqes së tyre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map