Si të bëni një aplikacion lojrash falas online (dhe mjete për të filluar)

A keni menduar ndonjëherë pse aplikacionet e lojrave celularë janë kaq të njohura? Ka një arsye për këtë natyrisht. Industria e lojërave celular konsiderohet si mundësia më fitimprurëse dhe më e madhe e biznesit për të ardhurat e mundshme. Gjithnjë e më shumë biznese që përdorin nga aplikacionet e lojërave celularë pasi që tregu global i lojërave pritet të gjenerojë 152.1 miliard dollarë në 2019.


Shifrat gjithnjë në rritje që inkurajojnë bizneset të prodhojnë aplikacione lojrash shumë interesante për promovimin e markës. Meqenëse përfitimi është konsiderata kryesore për zhvillimin e aplikacionit celular të lojrave.

Prandaj, është e domosdoshme të bësh një lojë të lëvizshme me karakteristika shumë tërheqëse dhe Addictive dhe përvojat e habitshme të përdoruesit është shtuar përfundimisht në këtë listë të tipareve më të kërkuara.

Në këtë artikull, do të eksploroni se si të bëni me sukses një aplikacion lojrash celular. Le të fillojmë me këto histori suksesi për frymëzimin tuaj.

Aplikacionet më të suksesshme të lojrave celularë në botë

1. Crush Candy

shtrydhje karamele - si të bëni një aplikacion të lojrave celular falasburimi: shumëkëndësh

Candy Crush lançuar në qershor 2016, dhe deri më sot loja është akoma më e preferuara e njerëzve, duke mos treguar asnjë shenjë ndalimi akoma. Sekreti i suksesit të Candy Crush është koncepti i thjeshtë që i mban lojtarët të kthehen për më shumë.

Fillimisht, loja u lejon përdoruesve të përputhen thjesht me të tre ëmbëlsirat e së njëjtës ngjyrë. Përdoruesit gjetën kënaqësi pasi përfunduan çdo nivel. Më vonë, pasi përdoruesit kalojnë nivele të ndryshme, atëherë ata fillojnë të zhbllokojnë tipare të ndryshme që janë fuqia Addictive e lojës. Përdoruesit gjithashtu kërkuan të dërgojnë kërkesa nga Candy Crush te miqtë për zhbllokimin e jetës. Në përgjithësi, ngjyrat, dizajni, efektet e tingullit dhe veçoritë janë mjaft tërheqëse dhe bëhen arsyeja e suksesit të aplikacionit.

2. Përplasja e klaneve

Përplasja e klaneve - si të krijoni një aplikacion lojrash celular falasburimi: Reddit

Aplikacioni Clash of Clans i mundësuar nga Supercell u kthye si aplikacioni mega-shitës i vitit 2012. Sekreti i suksesit i aplikacionit është funksioni i tij me multiplayer, gameplay i mirë, koncepti, grafika dhe përdorshmëria. Për më tepër, si Clash Royale ashtu edhe Clash of Clans gjeneruan një fitim prej 635 milion dollarë mbi të ardhurat prej 1.6 miliardë dollarë në 2018.

Këto ishin disa shembuj të aplikacioneve më të suksesshme të lojrave celularë në botë që fituan të ardhura të mëdha. Tani duhet të mendoni të krijoni aplikacionin tuaj të lojërave apo jo? Nëse po, këtu është një përmbledhje e plotë që përshkruan mënyrat për të bërë me sukses një aplikacion të lojës falas.

Si të bëni një aplikacion lojë falas

Para se të të marrë në aplikacioni i lojrave celular rrugëtimi i zhvillimit, le të ju shpjegojmë diçka të rëndësishme. Kryesisht, shumë prej nesh krijojnë aplikacione të lojërave celularë për të gjeneruar të ardhura, dhe për këtë, ju nevojitet një strategji e drejtë fitimi parash.

Krijoni një strategji të fitimit të parave për aplikacionin tuaj të lojrave celular

Nëse po krijoni aplikacionin tuaj të lojrave celular për qëllimin e fitimit, atëherë së pari duhet të krijoni strategjinë tuaj të fitimit të parave. Strategjia e fitimit të parave do t’ju ndihmojë të kuptoni se si mund të arrini përfitimin maksimal nga aplikacioni.

Gjithashtu, kur zhvilloni një lojë celulare, investoni ca kosto, për ta rikuperuar atë, duhet të keni një strategji të fitimit të parave. Për të hartuar strategjinë e fitimit të drejtë, zgjidhni një nga mënyrat e mëposhtme më të zakonshme.

 • Blerje brenda aplikacionit – Blerja brenda aplikacionit është një mënyrë e mirë për të fituar fitime nga lojtarët. Blerja brenda aplikacionit është një qasje që lejon lojtarët të blejnë produkte virtuale për lojën e veçantë, përmes së cilës zhvilluesit mund të gjenerojnë para.
 • Përfshini përmbajtjen e reklamës – Një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për të gjeneruar të ardhura nga aplikacionet e lojrave është një reklamë. Ju mund të kombinoni reklama me blerjet brenda aplikacionit. Së bashku, të dy strategjitë do të funksionojnë tepër, por sigurohuni që të përfshini reklamat më të rëndësishme përndryshe nuk do të merrni rezultatet e dëshiruara.
 • Versione Premium – Versionet Premium u mundësojnë lojtarëve të marrin një demonstrim të produktit tuaj, atëherë të paguajnë nëse dëshirojnë të luajnë më tej.

Mjetet për të filluar me

Për të zhvilluar lojën tuaj të ardhshme celular, hidhini një sy këtij udhëzuesi të shpejtë që do t’ju tregojë disa mjete thelbësore për të krijuar aplikacionin tuaj të lojrave.

1. Një kompjuter

Së pari dhe më e rëndësishmja do t’ju duhet një sistem për të instaluar motorin e lojrave në të. Ju mund të keni një PC ose Mac për këtë. Mbani në mend se ka disa motorë lojrash që punojnë vetëm në një PC ose Mac, ata nuk i mbështesin të dy sistemet.

2. Një telefon inteligjent

Gjë tjetër që do t’ju duhet është padyshim një ose dy telefona inteligjentë për të provuar lojën në platformën tuaj të kërkuar. Nëse doni të ekzekutoni aplikacionin tuaj si në Android ashtu edhe në iPhone, atëherë ia vlen të siguroni që ajo funksionon mirë në të dyja platformat.

3. Një llogari e zhvilluesit

Kërkohet një llogari e zhvilluesit nëse doni të paraqisni aplikacionin tuaj të lojrave. Dorëzimi në Play Store kërkon 25 dollarë për jetë dhe 99 dollarë në vit për Dyqanin e Aplikimeve. Nuk është e ngjashme me prodhuesit e Aplikacioneve, duhet të jeni përgjegjës për azhurnimet për të siguruar që loja të funksionojë në të gjitha pajisjet. Kjo mund të kërkojë azhurnime të ndryshme të reja çdo vit.

4. Mjetet për të hartuar lojën

Pavarësisht se jeni të gatshëm të zhvilloni një lojë 2D ose 3D, ju duhet të keni asete të fuqishme të lojës për ta bërë atë të dalë në treg. Pasuritë e lojrave mund të përfshijnë karaktere të lojrave, muzikë, sfond dhe menu.

5. Web hosting

Varet nga natyra e aplikacionit të lojës, nëse loja juaj kërkon që të ruani të dhëna në internet, siç janë profilet e përdoruesve, historinë e aktivitetit, etj., Është i nevojshëm një host i besueshëm në internet. Pritja mund të vijë në shumë forma, nga ruajtja e bazës së të dhënave deri në performancën e serverit, ajo që ju nevojitet varet shumë nga funksioni që zhvilloni.

Përndryshe, nëse një aplikacion standard standard i lojës offline si Tetris, atëherë nuk ka nevojë për ndonjë.

6. Motori i lojës

Motori i lojës është mjeti më i rëndësishëm për zhvillimin e aplikacionit tuaj të lojës celulare. Ka motorë të ndryshëm lojrash të disponueshëm në treg në varësi të kërkesave të aplikacionit tuaj të lojës; ju mund të zgjidhni nga motorri më themelor deri te jashtëzakonisht i sofistikuar i lojrave.

Ju mund ta kategorizoni motorin tuaj të lojës bazuar në karakteristikat e mëposhtme:

Modeli i lojës

Modeli i lojës është mënyra për të filluar. Nuk ju lejon të bëni disa ndryshime, përveç personazheve, muzikës dhe prejardhjes. Për të zgjedhur modelet e lojës mund të kontrolloni shumë zgjidhje në internet si p.sh. AppyPie ose ChupaMobile.

Përveç kësaj, ekzistojnë disa modele të lojës së WordPress që do të jenë të dobishme për fillestarët, disa shembuj të mirë përmenden më poshtë:

Modeli i aplikacionit të lojrave mobil Arcanemisterioz shablloni i aplikacionit për lojë celular

Arcane modelin e fortë të lojës WordPress përfshin karakteristika dhe mundësi fantastike për të krijuar bashkësi masive të lojërave. Shtë një model i mirë për ata që duan të krijojnë turne dhe luftëra ekipore. Karakteristikat kryesore të shabllonit Arcane janë:

 • Krijime të lehta të ekipeve dhe krijimin e turneve
 • Profilet e përdoruesve të personalizuara
 • Faqet e ekipit të personalizuara
 • Format e përparme
 • Dizajn plotësisht i përgjegjshëm
 • Kompozitori vizual PB
 • Mundësitë e futbollit
 • Ngjyra të pakufizuara
 • Opsione SEO
 • Kryer-shfletues i pajtueshëm
 • Imazhe dhe ikona të animuara
 • Instaloni një klik

shablloni i lojës mobile eSporteSPORT shablloni i aplikacionit për lojë celular

eSport është një model tjetër i faqeve të lojrave që është i përshtatshëm për fillestarët. Ajo vjen me një material të gatshëm për përdorim të përsosur që ju lejon të bëni gjëra në mënyrën tuaj ndërsa azhurnoni pamjen e tij në mënyrën që dëshironi. eSport ofron veçori të forta, duke përfshirë: lojëra të pakufizuara, ndeshjet, lojtarët dhe rrëshqitësit, seksionin e sponsorizuesve, lista e veçorive mund të jetë e pafund.

Tërhiq dhe lësho

Për fillestarët, zvarritja dhe rënia është një qasje e përshtatshme. Kjo ju siguron një listë veprimesh dhe ju vetëm duhet ta zbatoni atë në objektet e lojës tuaj. Supozoni, nëse jeni duke zhvilluar një shesh 2D, atëherë qasja e tërheqjes dhe rënies do t’ju drejtojë me disa drejtime. Do t’ju tregojë se nëse shtypni ndonjë çelës specifik, sheshi juaj do të fillojë të bëjë kërcime.

Skriptimi vizual

Skriptimi vizual është një proces i lehtë që siguron lehtësimin e objektit pa kodim. Shtë një zgjidhje e përparuar që ju lejon të krijoni nyje që përfaqësojnë veprime për objektet e lojës tuaj. Ai tregon një diagram që përfaqëson çdo aktivitet që zhvillohet në dritaren tuaj të lojës.

kodim

Tani tipari më i rëndësishëm i motorit të lojës është kodimi. Nëse thjesht dëshironi të krijoni një aplikacion për qëllimin e fituar, atëherë mund të zgjidhni një motor lojë, i cili ofron një gjuhë të thjeshtë skriptimi, i cili është i lehtë për tu kuptuar për fillestarët. Sidoqoftë, nëse doni ta shihni veten si një zhvillues profesionist, atëherë duhet të filloni të mësoni se si të kodoni për një aplikacion të lojës.

Lexoni këshilla nga @CubixWorldwide – Mjetet dhe modelet e lojës për të bërë një aplikacion lojë falas. tregoni një shoku

Shembuj të makinave të lojërave

Siç u përmend më herët, motori i lojës është gjëja më e rëndësishme kur bëni aplikacionin tuaj të lojës. Nëse nuk keni ndonjë ide se cili motor i lojës është më i miri për ju, atëherë shikoni me shpejtësi disa rekomandime.

1. LojëSalad

sallata e lojës - Shembull i motorit të lojësburim VB

Ashtë mirë për fillestarët. GameSalad përmban menunë terhiq dhe lëshim me një ndërfaqe intuitive. Pjesa më e mirë është se ajo përmban një shikues celular që ju lejon të provoni lojën tuaj në pajisje të ndryshme.

2. BuildBox

BuildBox - Shembull i motorit të lojësburimi: BuildBox

BuildBox është një motor me lojëra të reja dhe rendit 100 lojëra duke përdorur platformën e tyre dhe disa nga lojërat morën shkarkime më të larta në App Store përfshirë The Line Zen dhe Color Switch. BuildBox përfshin disa karakteristika, duke përfshirë zvarritje dhe rënie, shabllone të lojërave, UI të shkëlqyeshme, redaktues dhe animator.

3. StudioBuilder Studio

Studio ndërtimi i lojërave - shembull i motorit të lojësburimi: Studio ndërtimi

GameBuilder Studio përdor skriptimin vizual, pra, për të filluar me të ju duhet të shikoni çdo mësim video vetëm për të marrë bazat. GameBuilder Studio përfshin karakteristikat e mëposhtme: redaktorin vizual, fizikën e lojës, tregun e prizave, mësimet e mira, animacionet 2D.

4. CryEngine

Motori Cry - shembull i motorit të lojësburimi: Motori i qarjes

CryEngine është një motor lojë-gjith-në-një që u siguron përdoruesve kodin e plotë të burimit të motorit, së bashku me karakteristika të plota pa honorare, pa detyrime dhe pa tarifa licence për kthimin e tij. Karakteristikat CryEngine përfshijnë sandbox dhe mjete, Visuals, karaktere dhe animacione, platforma dhe Audio / fizikë.

5. Motori Godot

Motor Godot - shembulli i motorit të lojësburimi: GitHub

Godot Engine është një motor i avancuar, i fuqishëm i lojës. Sshtë një motor me dy lojëra me shumë platformë, 2D dhe 3D me burim të hapur. Godot Engine siguron një grup të disa mjeteve të hollësishme, duke përfshirë nyjet për një sërë sjelljesh me porosi, sistemin fleksibël të skenës, redaktorin vizual, redaktimin e drejtpërdrejtë dhe mjetet e tjera me porosi. Ashtë mirë për krijimin e aplikacioneve të lojrave celularë shumë profesionalë.

Përdorni këta motorë lojë për të bërë aplikacione falas për lojë >> GameSalad, BuildBox, CryEngine, etj. Kërkoni më shumë. tregoni një shoku

Jini të gatshëm për të krijuar aplikacionin tuaj të ardhshëm të lojës

Lojërat celulare janë mjaft interesante jo vetëm për lojtarët, por edhe për zhvilluesit. Nëse nuk jeni shumë në procesin e zhvillimit, atëherë ekzistojnë platforma në dispozicion të cilat nuk kërkojnë kodim dhe mund të krijoni një produkt të mrekullueshëm me ndihmën e disa shablloneve të gatshme.

Në rast se, nëse zhvillimi i lojës është pasioni juaj, atëherë mund të mësoni të kodoni me miliona burime në internet të disponueshme. Merrni ca kohë për të krijuar aplikacionin e ardhshëm më të madh të lojrave celular dhe të shijoni krijimin tuaj. Mund të jetë një shans për ta kthyer aplikacionin tuaj të lojës celulare në një biznes fitimprurës.

Rameez Ramzan është një Asistent Menaxher – Marketingu Dixhital në Cubix, një kompani me përvojë të njohur në Uashington dhe kompani për zhvillimin e produkteve. Ai është specializuar në marketingun me pagesë, SEO dhe SMM dhe auditimet e faqeve për të ndihmuar faqet të performojnë më mirë. Lidhu me Rameez në LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map