Зашто је веб страница ВордПресс спора? Једноставни начини за убрзавање ВП веб локација

ВордПресс је до сада најпопуларнији систем за управљање садржајем (ЦМС) и данас покреће више од 34% свих веб локација у свету. Цењена је због своје свестраности која омогућава власницима веб локација да брзо направе веб странице импресивног квалитета и функционалности.


Међутим, ВордПресс треба да буде схваћен како би се он најбоље снашао. Ако имате веб локацију ВордПресс и сматрате да је перформанса подпараграфска, можда ћете моћи да повећате перформансе направивши неколико малих подешавања.

брзина је важнаБрзина ваше веб странице јако утиче на стопу конверзије. Студије то доследно показују брза брзина странице резултираће бољом стопом конверзије. Пад конверзија од 20% долази током сваке секунде кашњења у времену учитавања мобилних страница. И, према Размислите са Гооглеом, референтне вредности за брзо учитавање сајта су 0-1 секунди.

Contents

1. Не правилно се придржавајте

Кеширање уопште је када апликације похрањују податке у меморију ради брже обраде или приступа. Слично томе, омогућавањем кеширања можете унапред учитати делове веб локације за бржи приступ. Постоје различити начини кеширања које можете искористити, али они углавном спадају у било коју од две категорије; предмеморија на страни клијента или кеш на страни сервера.

Кеширање на страни клијента (обично кеширање претраживача) помаже вам да дефинишете који су елементи ваше веб локације сачувани у веб прегледачу посетиоца. Такође вам омогућава да одредите трајање тих елемената који се чувају тако да ако је ваша веб локација ажурирана, прегледач ће моћи да освежи кеш меморију са ажурираним елементима. Кеширање претраживача ради са статичким елементима као што су ЦСС, ЈС и слике.

Кеширање на страни сервера је било који начин кеширања који се имплементира на ваш веб сервер. Они могу да укључују кеширање ОПцоде-а, кеширање странице, кеширање базе података и још много тога. Свака од ових метода бави се разним елементима ВордПресс-а и њихово коришћење може помоћи у побољшању перформанси наше веб странице.

На пример, ВордПресс је веома усмерен на базу података. Нажалост, било који процеси који раде са базом података обично захтевају много ресурса (процесорска снага и меморија) да би се покренуло. Помоћу кеширања базе података оно што радите је у основи да сачувате резултате претходних упита у меморији да бисте смањили време потребно за испоруку одређених резултата.

Решење 1: Инсталирајте добре додатке за кеширање

Кеширање је један од најважнијих начина на који можете значајно побољшати перформансе своје ВордПресс веб странице. Срећом, као и са свим стварима везаним за ВордПресс, постоје додаци које можете користити да бисте помогли у томе. Неки добри примери ВордПресс предмеморирања за кеширање укључују ВП Роцкет и Свифт Перформанце.

2. решење: Омогућите ОПЦацхе на свом веб хостингу

Кеширањем компајлираних оперативних кодова ПХП скрипти, ОПцацхе омогућава веб локацијама знатно брже послуживање садржаја страница. Добра вест је да већина хостинг провајдера омогућава својим корисницима да инсталирају ОПцацхе екстензију са своје контролне табле. Дакле – да бисте искористили ову опцију да бисте брже учитали веб локацију, једноставно се пријавите на контролни панел свог хостинга и омогућите ову функцију.

Пример: Да бисте омогућили ОПЦацхе на А2 хостингу, пријавите се на цПанел > Софтвер > Изаберите верзију ПХП-а > Инсталирајте ПХП екстензије.

2. Базе података похрањене на тврдом диску

Готово без грешке, већина веб хостинг провајдера данас ће оглашавати да нуде Солид Стате Дриве (ССД) решења. ССД дискови су високотехнолошка верзија традиционалног хард диска и много су бржи. Међутим, и поред пада цена ССД-а, они су и даље скупљи од механичких хард дискова.

Због тога ће неки провајдер хостинга можда покушати да се избори са хибридним подешавањем. Покренуће апликације са ССД-ова, али за складиштење ће користити традиционалне чврсте дискове. Ово је лоша вест за кориснике ВордПресс-а, јер је вероватно да ће база података бити на споријем, механичком погону уместо ССД-а. Обавезно водите рачуна о томе да ли ваш пружатељ хостинг услуга нуди потпуно ССД решење или не.

Решење: Држите се хостинга компанија које нуде потпуно ССД хостинг

ссд хостинг сите ситегроундПример: Све веб локације хостиране на СитеГроунд раде на ССД дисковима – што је идеално за ВордПресс веб локације.

Иако је један од најјефтинијих ВП хостинга на тржишту, Хостингер ради на пуној ССД меморији – што их чини идеалним за хостинг ВордПресс веб локација. Остали познати брендови који раде на пуном ССД-у укључују: А2 хостинг, БлуеХост и СитеГроунд.

3. Застарјели ПХП

ВордПресс је базиран на ПХП-у, а верзија ПХП-а коју користи ваш сервер такође може утицати на перформансе ваше веб локације. ПХП 7 је тестиран да надмашите ПХП 5.6 готово двоструко брже – то је 100% повећање перформанси!

Тим АероСпике-а је трчао неки тестови за упоређивање ПХП 5 са ​​ПХП 7.

Њихов тест покренуо је четири процеса у сваком од њих 100.000 трансакција. Сва извођења изведена су на једном чворном кластеру који покреће Аероспике Сервер Цоммунити Едитион верзија 3.9.1 на ЦентОС 7 са 32 Интел (Р) Ксеон (Р) ЦПУ Е5-2660 @ 2.20ГХз процесорима (са укљученим хипертезивањем) и 32 ГБ меморије.

Две коришћене ПХП верзије биле су пхп-7.0.10 и пхп-5.5.38.

Испод је резиме резултата.

Укупно време извршења

Укупно време извршења ПХП 7 је ~ 10 – 12% ниже од ПХП 5 (ниже је боље).

Операције по секунди

ПХП 7 пише / чита ~ 9 – 15% више у поређењу са ПХП 5 (већи је бољи).

Решење: Ажурирајте ПХП верзију веб локације

Ако имате старију верзију ПХП-а, вероватно ћете видети прилично добра побољшања брзине једноставним одабиром новије верзије ПХП-а. Већина провајдера веб хостинга понудит ће више верзија ПХП-а које можете одабрати путем управљачке плоче вашег веб хостинга.

Пример – Одабир верзије ПХП-а на Хостингер-у може се извршити преко вашег хостела на контролној табли.

4. ХТТП / 2

ХТТП / 2 је а „Нови“ Интернет протокол која је представљена 2015. За разлику од претходне верзије ХТТП 1.1, омогућава да се истовремено изврши више захтјева за податке. Ово помаже да се смањи време учитавања имовине ваше веб странице.

ХТТП / 1.1 вс ХТТП / 2 – ХТТП / 2 може послати више захтева за подацима преко једне везе. Ово смањује додатно време повратног путовања (РТТ), чинећи ваше веб сајт брже (Сазнајте више).

Решење: Имплементирајте ХТТП / 2

Упркос томе, неки веб домаћини и даље не нуде ХТТП / 2 или га нуде само на скупљим плановима. Постоје два начина на које можете искористити ХТТП / 2; потражите домаћина који га нуди или користите Цлоудфларе ЦДН.

Постоје провајдери веб хостинга који нуде различите нивое ХТТП-а. На пример, Ситегроунд и ГреенГеекс су учинили да ХТТП / 2 буде доступан за све њихове планове, али А2 хостинг нуди само ХТТП / 2 на својим Турбо веб хостинг плановима или старијим.

5. Русхед Сервер

Веб странице су аутоматизоване и на њихов рад може утицати количина расположивих ресурса. Свака веб локација мора имати моћ обраде и меморију за обраду веб промета – што је већа запремина, потребно је више ресурса.

Ако на вашој веб локацији постоји изненадан прилив посетилаца, ваш план хостинга можда неће имати расположиве ресурсе за обраду свих њих одједном. Ово ће резултирати успоравањем или успоравањем веб локације или захтевањем неких захтева.

Пратите перформансе свог хостинга

Пример: ВебСитеПулсе нуди разне алате за надгледање који стално прате ваше сервере и веб локације.

Ситуација је вјероватније да ће се десити у заједничким плановима хостинга јер сви рачуни на том серверу дијеле фиксну количину ресурса. Да бисте осигурали да ваша веб локација ради без проблема, покушајте да користите алат за надгледање веб локације попут Уптиме Робот, Веб локација Пулсе, и Фресхпинг.

Употреба ових алата ће вам помоћи да процените током одређеног времена колико је добар домаћин. Ако се ваша веб локација успорава или је сервер увек у паду, можда је време да размислите о преласку на бољи план или на други други веб домаћин..

Решење: Надоградите на ВПС или виши ниво хостинга ако је потребно

Пример: На основу нашег праћења на ХостСцоре, Време одговора СитеГроунд ВПС (тестни сајт хостован у Европи) је око 15% бржи од дељеног хостинга СитеГроунд.

ВПС планови за хостинг су скупљи од дељених хостинг планова, али могу лакше поднијети високи промет. То је зато што су ВПС планови генерално скалабилни, што значи да динамички можете повећати количину ресурса уколико сматрате да вашој веб локацији треба више.

Сазнајте када је право време за прелазак на ВПС хостинг.

6. гломазне медијске датотеке

Иако велике, оштре слике или узбудљиви видео снимци могу бити одлични слаткиши, имајте на уму да су ове мултимедијске датотеке често велике величине. По правилу, већа је датотека дуже што је потребно за учитавање. То не значи да морате да им се потпуно одрекнете, али барем запамтите да бисте оптимизирали своје датотеке.

Решење: Стисните слике

Слике се могу донекле смањити, а употребом исправног формата такође можете смањити величину. На пример, БМП датотека ће обично бити већа од ГИФ или ЈПГ датотеке. Да бисте оптимизирали слике, то можете одабрати ручно или помоћу додатка. Неки додаци за ВордПресс који могу да ураде трик укључују ЕВВВ и Схорт Пикел.

Ако одлучите да не користите додатак, постоје и интернетски алати који можете користити за ручну оптимизацију слика. Неке од ових су Оптимизилла и ЕзГИФ.

7. Лоше оптимизирана / оштећена база података

Раније сам споменуо како је ВордПресс веома фокусиран на базу података и како ССД складиштење може помоћи у убрзавању упита. Међутим, стање базе података такође игра улогу у перформансама ваше веб локације.

Решење: Редовно оптимизујте базу података

Може бити веома тешко контролирати сваки појединачни елемент који улази у вашу базу података, па с времена на вријеме морате обавити неко домаћинство. То ће вам помоћи да база података буде организована и способна да ради пуном брзином.

Постоје и додаци које можете користити за ово. Неколико добрих примера је ВП ДБМанагер и ВП Свееп.

8. Спор ДНС провајдер

Многи људи сматрају да је време до првог бајта (ТТФБ) најбрже мерило брзине, али многи заправо не разбијају ТТФБ и покушавају да се позабаве појединачним елементима у њему. Један од елемената који доприноси ТТФБ-у је ДНС резолуција.

Овај поступак који укључује превођење имена домена у ИП адресе захтева време. Различити ДНС провајдери раде другачије и коришћење доброг ДНС провајдера може такође убрзати брзину учитавања ваше веб локације.

Решење: Пређите на бољег ДНС провајдера

Да бисте проверили брзину свог ДНС-а, покрените тест на својој веб локацији помоћу Пингдом Тоолс а затим кликните на прву инстанцу вашег домена у табели резултата. Ово ће вам проширити оквир у којем су приказане компоненте вашег ТТФБ-а. У том оквиру потражите линију која каже “ДНС”.

ДНС брзине варирају у зависности од провајдера.ДНС брзине варирају у зависности од провајдера.

Упоредите га са агрегираним ДНС брзинама разних добављача на графикон на ДНС Перф и размислите је ли ваша брзина ДНС-а тамо гдје треба бити. У супротном, одабир другог добављача ДНС-а може бити од користи брзини учитавања ваше веб локације.

Цлоудфларе је један од најбржих ДНС добављача широм света и можете бесплатно да набавите рачун код њих.

9. Превише додатака

Једна од ствари које људи воле код ВордПресс-а је колико је једноставно повећати функционалност једноставним коришћењем додатка. Пошто је отвореног кода, ВордПресс има огромна заједница програмера што је одлично за избор, али резултира додацима који се по квалитети увелике разликују.

Додаци су такође проширења за основни ВордПресс код, што значи да што више користите, то ће бити већа и ваша ВордПресс инстанца. То заузврат додатно повећава трошкове ваше веб локације и може у различитом степену утицати на перформансе.

Решење: Смањите употребу додатака

Гдје је то могуће, осигурајте да покренете само додатке који су вам заиста потребни и покушајте да исечете непотребне махуне. Такође, не заборавите да уклоните све додатке који се не користе! Данас постоји много додатака који покушавају да постигну разне различите ствари, тако да где је то могуће покушајте да осигурате да функционалност не дуплира ваше додатке.

10. Хакирани сајт

У прошлости су хакери преузимали локацију и изазивали хаос само због удараца. Данашњи цибер-криминалац је софистициранији и покушаће да избегне да откријете њихово присуство. Њихов је циљ искористити ресурсе на вашем рачуну како би се обогатили – на примјер, користећи га за рудање крипто-валуте.

Ово одузима ресурсе са ваше веб локације и може имати велики утицај на перформансе. Због тога што лете испод радара, морате редовно скенирати веб локацију да бисте били сигурни да није ниједно отета.

Уложите у сигурносни алат познатог добављача сигурносних рјешења попут Суцури и осигурајте да инсталирате само додатке из поузданих извора. Да бисте проверили да ли су ваши додаци легални, користите алат попут Сигурносни проверник додатка за скенирање проблема.

Да бисте избегли компликације, покушајте провери репутацију додатка пре него што је чак и инсталирате.

Закључак: усредсредите се на детаље

Као што видите до сада, покретање ефикасне ВордПресс странице може бити практично посао са пуним радним временом. Међутим, ако листате доле и редовно следите најбоље праксе, моћи ћете да смањите шансе за лоше перформансе ВордПресс веб локације као да је то била друга природа. Не заборавите да се фокусирате на перформансе у свему што радите и пажљиво размислите о свему што желите да додате на своју веб локацију. Многи нови власници ВордПресс веб локација обично се преврћу и баце све осим кухињског судопера.

Избегавајте то искушење и полако надоградите на функционалности како ваша веб локација и посао расту.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map