Упворк вс Фиверр: Која платформа има најбољи таленат?

Данас, 36% радне снаге у САД састоји се од фрееланцера.


Ови флексибилни запослени доприносе економији око 1,4 билиона долара сваке године, што представља одличну прилику за нови свет рада.

Иако многи послодавци истражују предности удаљених радника, многи не знају где да траже прави талент. Постављање огласа у локалним новинама неће радити у овом окружењу.

Слободне заједнице попут Упворк-а и Фиверр појавиле су се као подршка слободној радној снази. Ове веб локације су чворишта на којима можете пронаћи фрееланцере са одређеним вештинама које су вам потребне, додељивати пројекте и чак пратити посао вашег изабраног добављача..

Како функционира Фиверр?

Фиверр је заједница слободних дизајнирана за послодавце који имају брзе и јефтине пројекте за које им је потребна помоћ. Ова веб страница је фантастична за проналажење радника на цени по цени која вама одговара.

Како функционише надоградња?

Упворк је веб локација која се лако користи и нуди талент од фрееланцера свих позадина. На сајту је регистровано преко 10 милиона људи и спремно да преузму посао.

Обе веб странице дају компанијама начин да се повежу са радницима у различитим категоријама вештина. Међутим, начин рада ове две платформе врло је различит.

Дакле, који бисте требали одабрати?

Упворк вс Фиверр: Која платформа има најбољи таленат? #фрееланцинг #оутсоурцинг #упворк #фиверр реците пријатељу

Упворк вс. Фиверр: Шта треба да изаберете?

Иако и Упворк и Фиверр имају значајно присуство у свету фрееланцинг-а, они не пружају исто искуство.

Погледајмо даље шта можете очекивати од сваког.

1. Упворк вс. Фиверр: цене

Без обзира за шта се ангажујете, буџет ће увек бити од пресудне важности.

И Упворк и Фиверр зарађују новац одузимањем накнаде од уплата које обрађују на својим системима. Међутим, начин постављања цијена може варирати.

Демо - Потрага за СЕО на Упворк.цомПотрага за СЕО на Упворк.цом

На Упворк-у, фрееланцери постављају стопу и понуду према пројекту, или по сату, у зависности од својих жеља.

Упворк тим зарађује новац наплаћујући накнаду за сваки завршени пројекат. Укључују трошак у цену коју вам износи ваш фрееланцер, па би цена коју дају могла бити већа да би се прилагодила накнади.

На пример, ако фрееланцер изричи 500 УСД за пројекат, 20% од тога може отићи на Упворк, што значи да професионалац добија само 400 УСД. Надоплата такође наплаћује 2,75% поврх ваше уплате као накнаду за обраду.

Демо: Тражење графичког дизајнера у ФиверруПотрага за графичким дизајнером у Фиверру

Фиверр такође има накнаде за обе стране. Купац ће морати унапред платити свирку коју жели да купи. Накнада је 2 долара за свирке до 40 долара, а 5% за све горе. Продавац (фрееланцер) ће добити 80% своје зараде јер 20% провизије одлази у Фиверр.

2. Поређење радног тока: како функционишу?

Не разликује се само цена између Фиверра и Упворк-а.

Ове се платформе такође прилично разликују у начину на који управљају радом.

На примјер, на Упворк-у, фрееланцери нуде услуге повезане са одређеним сетом вјештина. Фиверр омогућава људима да пружају широк спектар различитих услуга одједном.

На Упворк-у, фрееланцери лицитирају за одређене пројекте слањем јединствених апликација и попратних писама клијентима када поставе доступан посао. На Фиверру купци купују одређене услуге које је фрееланцер већ дефинисао.

Уместо да објавите посао и добијете апликацију на Фиверру, сортирате кроз базу података потенцијалних талената који траже нешто што одговара вашим потребама.

Једна импресивна карактеристика Упворк-а је да долази са науком о подацима уграђеном у платформу. То значи да платформа може пронаћи најбоље фрееланцере који одговарају вашим потребама на основу алгоритмичког подударања.

То вам може уштедети пуно времена у потрази за правом особом међу хиљадама фрееланцера. Наравно – не морате користити фрееланцера који Упворк предлаже, али опција постоји.

3. Квалитет рада фрееланцера

Најкритичнији аспект избора правог фрееланцера је осигуравање квалитета посла који заслужујете.

Оба тржишта Фиверр вс Упворк нуде специјализоване стручњаке за избор. Међутим, постоје многе разлике у начину налажења и класификације потенцијалних запосленика.

На пример, на Упворк-у можете да тражите вештине које су вам потребне кликом на одређену нишу и прегледавањем људи са индивидуалним талентима на њиховом профилу:

Детаљна категоризација вештина фрееланцера у Упворк-у.

Кликом на наведену вештину биће преусмерени на другу страницу на којој ћете видети фрееланцере који припадају тој категорији. Профил који нађете понудит ће обиље информација о сатници рате особе, времену које је провела на Упворк-у и још много тога.

Фиверр вам такође омогућава да тражите талент укуцавањем кључне речи у траку за претрагу.

Фиверр користи директнији стил у претраживању талената.Фиверр користи директнији стил у потрази за талентима.

Једна фантастична ствар о Фиверру је колико информација добијете када кликнете на услугу коју пружа фрееланцер. Можете приступити детаљним поређењима пакета које нуде различити људи што олакшава одлучивање кога да запослите.

4. Системи рејтинга

Проналажење правог квалитета рада није само избор између више људи.

Гранатирање људима које нисте упознали може бити забрињавајућа перспектива. Зато Упворк и Фиверр нуде системе за оцењивање који ће вам помоћи да добијете увид од послодаваца који су стигли пре вас.

Оцене звезда поред сваког фрееланцера, заједно са опцијом за проверу повратних информација од других пројеката могу вам пружити фантастичан мир.

Да бисте заштитили свој квалитет посла, важно је избегавати било којег фрееланцера који има пуно завршених послова испод свог појаса, али нема повратних информација. То би могао бити знак да се ваде негативне критике.

5. Услуге пре сцреенинга

Поред оцена и повратних информација, Упворк такође иде корак даље како би вам пружио већи квалитет рада. Ова веб локација се увелико труди да вам омогући да знате шта добијате од талента који сте запослили:

 • Провјера идентитета фрееланцера за потребе сигурности и поштивања прописа
 • Омогућавање видео и цхат конференција за интервјуе
 • Приказивање резултата слободњака, прича о успјеху и повратних информација о завршеним пословима
 • Пружање интернетских тестова вештина: Можете да тражите људе који су завршили тестове у стварима као што су УКС и ХТМЛ вештине.

Постоји и могућност инвестирања у услугу Упворк Про ако желите стручњака који је запослио да у вашем имену нађе правог фрееланцера. Све што требате учинити је дати детаље вашег пројекта, а Упворк ће прегледати и одабрати праве људе за вас.

Осигуравање да добијете прави таленат на Фиверру није увек тако једноставно. Осим Фивер-а „Прос“, свако може да прода услугу на Фиверру. Можете оставити анонимне повратне информације о том фрееланцеру, али не постоје тестови вештина или провере како би се осигурало да не губите време.

6. Надгледање рада и решавање спорова

Још једна значајна карактеристика коју треба да потражите на слободној платформи за квалитет рада су алати за надгледање.

Надоградња вам омогућава да целокупан пројекат организујете преко његове платформе, уз комуникацију између вас и вашег фрееланцера. За задатак можете доделити прекретнице и обавезно послати плаћање када је посао завршен.

Надоградња се такође издваја са невероватним центром за решавање спорова који можете користити за решавање проблема ако приметите било какве проблеме са завршеним пројектом. За ваш случај ће бити додељен посредник који ће вам вратити новац уколико установи да су ваше жалбе тачне.

Фиверр нема исти систем управљања радом. Све док продавац испуњава услове услуге коју купите, све ће радити без проблема.

Међутим, увек можете да се обратите продавцу брзом поруком ако желите да проверите статус вашег пројекта.

За решавање спора, Фиверр такође не нуди посредника за решавање спора. Можете посетити центар за решавање да бисте продужили време испоруке за пројекат или тражили ажурирање за поруџбину. Међутим, много је теже решити проблем ако нешто пође по злу са Фиверром.

Водич за запошљавање: Изградња своје слободне радне снаге

Према Медију, фрееланцери чиниће већину америчке радне снаге до 2027. године.

Сада је време да радите на стратегији запошљавања ако желите да будете сигурни да сте добили прави таленат.

Иако слободни запослени могу понудити пуно предности у виду боље продуктивности, нижих режијских трошкова и већег приступа талентима, то може бити изазов проналажења правих људи.

Ако не запослите некога за ваш одређени пројекат, само губите време и новац.

Па, како можете повећати своје шансе за успех?

1. Дефинишите шта тражите

Прво што треба да знате је шта вам треба од новог фрееланцера.

То не значи само набрајање вештина које ће бити кључне за завршетак пројекта. Такође морате одредити какав ће запослени најбоље функционисати као део вашег тима – чак и ако ће они комуницирати с вама само ограничено време.

Провјера профила фрееланцера на локацији за запошљавање као што је Упворк или Фиверр пружиће вам увид у њихову личност и радну етику. Ово ће вам помоћи да постигнете прави квалитет извођача.

2. Учините с дужном марљивошћу

Као и сваки процес запошљавања, кључно је да научите што више о потенцијалном кандидату пре него што продужите понуду за посао.

Надоградња може бити корисна у овом процесу, тако што ћете унапред прегледати кандидате и омогућити вам да водите видео интервјуе пре него што некога запослите.

Међутим, без обзира који алат користите, требало би да будете у могућности да научите нешто о свом потенцијалном фрееланцеру читајући њихове профиле и проверавајући коментаре претходних клијената.

Увјерите се да особа коју одаберете пружа квалитетан сервис провјеравањем њихових рецензија и провјерите да ли и они имају искуства са вашим типом пројекта.

3. Пратите дело

Једном када сте интервјуисали свог фрееланцера и проверили да ли је он прави за посао, запамтите да не би требало да их остављате на њему.

Најбољи вебсајтови фрееланцера омогућиће вам да одржавате доследан разговор са особом са којом радите. То значи да можете провјерити њихов текући пројекат и поставити питања о томе како се задатак одвија.

Ако нешто пође по злу, не оклевајте да покренете упит са сервисом који такође користите. И Упворк и Фиверр ће вам омогућити да откажете посао или пошаљете захтев за помоћ ако мислите да нећете добити посао који вам је потребан.

Упворк вс. Фиверр: Који је најбољи за који посао?

Избор између Фиверра и Упворк-а биће лична одлука заснована на вашим јединственим потребама.

За већину компанија Упворк ће бити боља опција за веће пројекте или задатке који захтевају знање и увид стручњака. Ако само тражите некога да се позабави нечим једноставним, Фиверр би могао бити одличан начин за уштеду готовине.

Фиверр је платформа за оутсоурцинг малих, једноставних послова без трошења пуно новца.

Предности употребе Упворк-а:

 • Контрола над процесом скрининга / регрутовања
 • Одлична подршка пре прегледа
 • Нису потребни претходни трошкови
 • Одлично за специфичну, специјалистичку подршку
 • Велики глобални фонд талената

Предности употребе Фиверра:

 • Повољан за буџет
 • Једноставно коришћење
 • Активна заједница
 • Брз начин тражења талената

Фиверр вс. Упворк: Често постављана питања

&# 11088; Да ли је Фиверр или Упворк бољи за слободњаке?

Свака од ових платформи нуди своје предности. Фиверр често има буџетски оријентисан рад, што значи и већи обим, док је Упворк бољи за квалификоване стручњаке.

&# 11088; Да ли је Фиверр или Упворк јефтинији?

Обе странице наплаћују се на различите начине. Слободњаци на Упворк-у наплаћују по сату, док Фиверр наплаћује по послу.

&# 11088; Која фрееланце платформа је добра за почетнике?

Фиверр има фрееланце раздвојене нивоима вештине. То га чини добрим ресурсом за предузећа која желе да преузму слободније фрееланцере.

Прочитајте више о томе како оутсоурце радити на развоју веб локација.

&# 11088; Да ли је лако ангажовати слободњаке на Фиверру?

Да, Фиверр има велики базен талената који нуди вишеструке услуге. Многи врхунски фрееланцери на Фиверру такође обично брзо реагују.

&# 11088; Која је најбоља фрееланце веб страница?

Већина веб страница за самосталне кориснике прилагођава се њиховом профилу купаца. Најбољи је онај који одговара индивидуалним вештинама и искуствима слободњака.

Да ли сте спремни да запослите своје слободне раднике?

Како се свет и даље развија и људи траже већу равнотежу између свог посла и личног живота, фрееланцинг ће само постати популарнији.

У годинама које долазе послодавци неће имати избора да ли користе слободне раднике или не. Иако се можда суочавате са успонима и падовима спољних послова, ако желите прави таленат, морате да се прилагодите.

Веб странице попут Фиверр и УпВорк које спајају заједнице квалификованих људи на платформи која се лако користи могу бити одличан извор помоћи људима у потрази за слободним радницима.

Међутим, од кључне је важности да се увјерите да користите алат који ће вам дати најбоље резултате.

Обавезно знате шта тражите пре него што започнете и изаберите заједницу фрееланцера која најбоље функционише за ваш тим.

Ако тражите извор подршке за једноставан буџет за једноставан пројекат, Фиверр је можда најбоља опција.

Ако вам је потребно нешто напредније и спремни сте да платите стручњака, Упворк би могао да буде решење за вас.

Кредит: Овај чланак је изворно написао Асхлеи Вилсон у 2019. дигитални номад који пише о послу и технологији. Више пута смо ажурирали пост и додали пуно више детаља у марту 2020. године.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map