Топ 10 Б2Б решења за е-трговину за 2020. годину

Б2Б е-трговина у САД достићи ће 1,8 билиона долара до 2023. године и растеће за 10% годишње током наредних 5 година, према Форрестер.


И апсолутно је очигледно: модерни привредници желе да набављају производе за своје компаније без проблема и плаћају фер цене. Б2Б еЦоммерце продавнице су одлична места за предузетнике који купују јер модерне интернет продавнице нуде сјајно искуство куповине.

У овом чланку ћемо вам дати кратак преглед најпопуларнијих Б2Б еЦоммерце платформи за развој Б2Б веб продавнице. Ако планирате да покренете Б2Б вебсхоп, сачувајте овај ужи избор да бисте тестирали сваку велепродајну платформу еЦоммерце и изаберите ону која управо одговара вашим потребама..

Популарне платформе за е-трговину Б2Б

1. ЦС-Царт Б2Б & Б2Ц

ЦС-Царт Б2Б & Б2Ц је софтвер за е-трговину са приватним домаћинима за велетрговце и произвођаче малих и великих предузећа. Преко 35 000 Б2Ц и Б2Б веб локација еЦоммерце користи ову платформу широм света. Главни недостаци ЦС-Царт-а су богатство карактеристика и једноставност.

ЦС-Царт Б2Б је велепродајна платформа е-трговине. Има све горе наведене функције, плус још више за понудити Б2Б купцима право Б2Ц куповинско искуство. ЦС-Царт је спреман за интеграцију са било којим ЦРМ, ЕРП, рачуноводственим и аналитичким системима захваљујући свом моћном АПИ-ју.

ЦС-Царт је приватна Б2Б скрипта е-трговине – требате је инсталирати на сервер. То значи да би поступак инсталирања могао да захтева мало техничког знања и зато ЦС-Царт нуди детаљна упутства о томе како да га инсталирате, користите и одржавате. Природа ЦС-Царт која је домаћин сам пружа вам потпуну контролу над својом Б2Б продавницом е-трговине. Можете да омогућите и онемогућите било коју функцију, играте се са подешавањима, подесите сервер и измените код.

Корисници ЦС-Царт-а воле једноставност софтвера и његову фер цену. Цијене његову чисту архитектуру и отворени код.

Одличан бонус за ЦС-Царт Б2Б & Б2Ц је неограничен број излога који се могу самостално поставити. Слободни сте да отворите Б2Б и Б2Ц излоге који ће радити и изгледати другачије, и управљати њима путем једног административног панела.

Са друге стране:

Постоје неке жалбе о компликованом процесу надоградње ако је продавница увелико модификована или сервер не испуњава захтеве. Корисници такође кажу да је задани дизајн излога застарео.

2. 3ДЦарт

3дцарт је решење за е-трговину засновано на облаку. Стварно је лако покренути веб локацију за е-трговину, али може бити тешко изменити и прилагодити се пословним циљевима. Компанија нуди Б2Ц и Б2Б решења.

Будући да је 3дцарт решење засновано на облаку, лако је покренути продавницу и поставити је. Нема потребе да се бринете о инсталацији и серверу. Али има иста ограничења као и остали СааС платформе: не може вам понудити исту слободу и скалабилност као и решења за куповину у домаћинству.

3дцарт је прилично богат значајкама: има готово све функције за Б2Б купце поменуте на почетку чланка, осим више продајних прозора и напредних функција управљања ценовником..

Са друге стране:

Постоје много приговора о услузи корисника 3Дцарт-а, а неки корисници кажу да су чак изгубили новац и због неквалификованог особља за подршку 3Дцарт-а.

3. Кс-Царт

Кс-Царт први ПХП софтвер за куповину на тржишту. Компанија нуди облачна и самостална решења.

Кс-Царт погодан је за Б2Ц и Б2Б предузећа. Нажалост, не постоји јасна подјела на Б2Ц и Б2Б функционалност. Решење поседује снажан систем управљања добављачима, промоције, систем прегледа, дистрибуцију плаћања и друге карактеристике одговарајуће интернет продавнице.

Главни недостатак Кс-Царт-а је да нема довољно Б2Б-карактеристика и више дућана за независне Б2Ц и Б2Б веб локације. Овај софтвер је потребно прилагодити тако да се може користити за сложену Б2Б страницу е-трговине.

Са друге стране:

Рецензије корисника су добре али неки купци не воле да техничка подршка понекад не може да помогне у решавању проблема, сложености софтвера и недостатку важних функција.

4. Магенто

Магенто је један од најпопуларнијих система колица у свету, а опет један од најкомпликованијих у погледу употребе и развоја.

Магенто је веома свестран софтвер – можете га прилагодити онако како желите. Б2Б трговину засновану на Магенту можете учинити изузетно флексибилном и богатом значајкама. Нажалост, за покретање и одржавање Магенто Б2Б продавнице морат ћете набавите добар Магенто хостинг, тим кодера који разумеју Магенто и знају како радити са његовом архитектуром. То значи више потрошње.

Са друге стране:

Магенто за Б2Б има скоро све горе наведене неопходне карактеристике, али нажалост, постоје жалбе корисника због сложености интерфејса. Људи кажу Магенто захтева неко време да се конфигурише пре него што га можете користити уживо.

5. ТрадеГецко

ТрадеГецко је Б2Б скрипта е-трговине која се фокусира на једноставност и аутоматизацију Б2Б продаје. Намењена је велетрговцима, дистрибутерима, робним маркама и произвођачима високог раста. ТрадеГецко је СааС производ: мање техничких проблема, али мање контроле.

ТрадеГецко има све: појединачне цене, могућност сакривања производа и цена од неовлашћених корисника, прилагођене ценовнике, магацине, промоције, лако наручивање и поновно сређивање, и остало. Корисници су задовољни ТрадеГецком и воле једноставност коришћења и добру корисничку подршку.

Ово решење има уграђене алате за извештавање и аналитику који вам омогућавају да боље разумете своје процесе и прилагодите их када је потребно. Једина ствар која изгледа није укључена је у потпуности функционална мулти-сторе функција за самостално покретање Б2Б и Б2Ц веб локација.

Са друге стране:

Неки корисници се жале о успоравањима, недостатку специфичних карактеристика, честим изменама изгледа административног панела и високим ценама.

6. Цонталог

Цонталог је намијењен продаји са више канала: своје Б2Б и Б2Ц компаније можете лако прилагодити веб и мобилним каналима. Цонталог има много Б2Б функција као што су: централизовано управљање залихама, управљање наруџбама и подацима о производима током вишеструке продаје и други алати за ефикасну продају компанијама.

Цонталог Б2Б платформа за е-трговину је решење засновано на облаку – својој продавници можете приступити са било којег рачунара или мобилног уређаја. Овај Б2Б софтвер за е-трговину омогућава вам ручно додавање производа, учитавање из табеле или увоз са ваше постојеће веб локације за куповину. Нажалост, не можете унети серијски број или скенирати баркодове.

Постоји неколико планова за избор, од којих сваки има другачију цијену. Најосновнији план је бесплатан и погодан је за мала предузећа која имају само 100 поруџбина месечно. Различити планови могу обрадити више налога и такође вам омогућују додавање основног софтвера. Цонталог Б2Б софтвер за е-трговину интегрише се с вашом еЦоммерце платформом тако да се ваш инвентар може аутоматски ажурирати када купци купују од вас. Такође можете добити обавештења о мало залиха овог софтвера.

Са друге стране:

Иако Цонталог има сјајну подршку и једноставан је за употребу, кажу корисници да је требало неко време да се навикне на његов интерфејс.

7. ИнситеЦоммерце

ИнситеЦоммерце је Б2Б софтвер за е-трговину за средње и велике произвођаче и дистрибутере. Ово је облачна платформа: лако је имплементирати и одржавати. Компанија вам нуди сопствени сервер и инсталира продавницу за вас. Али, то може бити тешко прилагодити и смањити јер никада нећете имати потпуну контролу над облаком.

ИнситеЦоммерце се ослања на флексибилан АПИ за интеграцију са ЦРМ и ЕРП системима трећих страна. Ова скрипта за е-трговину Б2Б садржи неке корисне Б2Б функције као што су напредни систем управљања поруџбинама са генерисањем фактура, брзо реорганизирање и статуси наруџби, функционалност „Куотес“ и уграђене посебне опције испоруке..

Нажалост, ова платформа нема све главне Б2Б функције поменуте у почетку овог чланка, па ћете је можда требати прилагодити додавањем прилагођене функционалности. Надамо се да његова „интеграциона архитектура“ омогућава неко скалирање.

Са друге стране:

На Интернету нема толико корисничких рецензија за ИнситеЦоммерце. Тестимониалс су у реду, али корисници жале се о веома дугој кривуљи учења, скупим надоградњама и зависности од партнера треће стране.

8. Пеппери

Пеппери је Б2Б продајна платформа за велика предузећа и предузећа. То је СааС Б2Б систем е-трговине. Као што смо горе споменули, СааС веб локацију за е-трговину увек је лакше имплементирати и подржати, али никад није под вашом потпуном контролом.

Пеппери нуди изворне мобилне апликације за Андроид и иОС са подршком за пренос података ван мреже. То значи да ћете моћи управљати каталогом када постоји интернетска веза. Корисници воле Пепперијев веб и мобилни интерфејс.

Пеппери је омницханнел Б2Б решење које се лако интегрише са ЦРМ и ЕРП системима кроз моћан АПИ. Има мноштво уграђених функција за пружање искуства налик Б2Ц-у за велетрговине: сјајан дизајн каталога, практични начини плаћања и отпреме, индивидуалне цене за корисничке групе, управљање ценовником, обавештења и још много тога.

Са друге стране:

Корисници су задовољни Пеппери-ом уопште, али неки су извештај ужасна корисничка подршка која није доступна у петак и суботу и лаган интерфејс (прелепо ипак).

9. Руковање

Руковање је намењено произвођачима и дистрибутерима који продају у малопродајним објектима или другим пословним купцима. То је моћна платформа за изградњу веб странице и мобилне апликације за ваше Б2Б клијенте.

За наручивање од стране клијента, Хандсхаке вам помаже да пружите модерно Б2Б искуство е-трговине за лако наручивање путем интернета и мобилну апликацију за наруџбе на полици када су ваши купци на поду.

За наручивање представника продаје, Хандсхаке пружа наменску апликацију за продају која ће им пружити информације о купцу, производу, ценама и залихама које су им потребне. Наруџбе се могу формирати брзо и поднети одмах.

Са друге стране:

Корисници су задовољни руковањем, али неки су реците да се апликација повремено сруши. Такође, корисници пријављују неке грешке у синхронизацији.

10. ОРОЦоммерце

ОРОЦоммерце је Б2Б скрипта е-трговине која подржава и Б2Б и Б2Ц пословне моделе. Такође подржава Б2Кс сценарије. Овај софтвер је намењен великим велепродајним компанијама и предузећима.

ОРОЦоммерце се изворно интегрише са властитим ЦРМ системом ОРОЦРМ који вам омогућава да организујете контакте са клијентима и организујете радни процес интеракције с клијентима..

ОРОЦоммерце је једно од најфлексибилнијих Б2Б решења за е-трговину на тржишту данас. Ово решење укључује корпоративне рачуне, улоге администрације, више ценовника, добар АПИ за интеграцију са пословним системима, чврст систем промоције, каталоге и цене специфичне за купца.

Са друге стране:

Корисници кажу да ће вам вероватно бити потребна обука да бисте се навикли на ОРОЦоммерце, а програмери се жале на недостатак развојне документације. Платформа је изузетно флексибилна и сложена, што значи да би јој могло бити тешко изаћи на почетак.

Шта треба имати Б2Б скрипта е-трговине

Б2Б е-продавница треба да има посебне функције за аутоматизацију процеса куповине за компаније. То значи да Б2Б решење за е-трговину мора имати специфичне карактеристике које Б2Ц софтвер за куповину нема. Уверите се да Б2Б еЦоммерце платформа коју одаберете има ове карактеристике:

Лако је наручити производе на велико

Прави Б2Б софтвер за е-трговину требао би понудити погодан интерфејс за наручивање производа скупно. Замислите: требате додати 50 ТВ-а и 20 котлова за грејање 3 различите врсте. Ако продавница не нуди погодан интерфејс за ово, потрошићете сате само у пуњење корпе. Нитко не воли губити вријеме, поготово бизнисмени.

Организације унутар Б2Б продавнице е-трговине

У процесу куповине у компанијама обично је укључено више особа. Потребна вам је функција која омогућава обједињавање корисника у организацијама. На овај начин власник организације могао би додати више корисника у организацију у трговини: менаџери, трговци, рачуновође. И сви би могли да раде на једном налогу као различити корисници.

Флексибилни алати за формирање цена

Скрипта Б2Б е-трговине треба да подржава групе корисника са различитим попустима и повластицама и попустима који зависе од тога колико је купац већ потрошио у вашој продавници. Компаније обично купују одједном велики број производа и они их редовно купују. Важно је да купцима понудите количинске попусте и појединачне попусте на основу њихових нивоа (слојева).

Више излога

Ако ћете продавати и компанијама и појединцима, функција веб продавнице је неопходна за вашу интернет продавницу. Требали бисте бити у могућности самостално конфигурирати своје излоге као да имате неколико продавница.

Интеграције са услугама трећих страна

Савремени ЦРМ, ЕРП, рачуноводствени и аналитички сервиси могу у великој мери побољшати ваше пословање. Уверите се да ваша будућа Б2Б скрипта е-трговине има моћан АПИ и да се интегрише са пословним услугама трећих страна.

Лако пресвлачење

Шта ако компанија редовно откупи потрошни материјал од вас? Немојте их налагати да наручују сваки пут када купују на вашој веб локацији е-трговине. Компанија би требала бити у могућности да преуреди исте производе са истим бројем артикала у само једном клику.

Једноставно преузимање ценовника

Пре наручивања, менаџер мора да добије одобрење за списак производа и цена од супервизора. Дакле, менаџер би требао бити у могућности да брзо преузме цјеник с тренутним цијенама.

Практично постављање поруџбина

Неки предузетници се једноставно нису навикли да купују производе за своје компаније путем интерфејса на вебсхопу. Обично зову и наручују путем телефона. У таквим случајевима ваш менаџер креира налог у административној табли. И важно је да он или она то брзо могу да разговарају са клијентом на телефон.

Затворите трговину за неовлашћене кориснике

Морате бити у могућности да сакријете каталог од знатижељних очију и ручно проверите сваког регистрованог купца. То ће вас заштитити од срамотних активности ваших конкурената и побољшати умереност нових купаца.

У закључку

Не постоји савршена платформа за вашу Б2Б страницу е-трговине. Морате прилагодити било који софтвер мање-више тако да одговара вашим пословним процесима и циљевима. Дакле, пре него што се одлучите за Б2Б ЦМС, обратите се сваком продавцу са ове листе, затражите демонстрацију и проверите да ли ћете моћи да прилагодите и промените платформу.

Иан Кулаков је стручњак за садржај и маркетинг у компанији за развој софтвера за е-трговину ЦС-Царт. Он страствено ствара креирање визуелног садржаја и воли да га дели са светом. Иан може једноставним речима објаснити компликоване ствари и зато води блог компаније и ствара садржај за друге блогове о е-трговини и маркетингу. Повежи се с Ианом Фејсбук и инстаграм.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map