Стратегије маркетинга е-трговине: 6 савјета за постизање више продаје

Пројекти аналитичара широм свијета бит ће 1,92 милиона глобалних дигиталних купаца у 2019. години, а продаја е-трговине битна 4,9 билиона долара до 2021. године. Власници паметних предузећа су заузети припремама да освоје свој део овог пада.


Продаја е-трговине на мало расте широм света (извор: Послови у маркетингу)

Ако имате трговину е-трговине, желите да знате најбоље стратегије за покретање продаје. И новим и растућим предузећима потребне су продајне стратегије које функционишу.

Овај чланак приказује 6 тактика за повећање интернетске продаје.

6 идеја е-трговине за повећање интернетске продаје

1. Инфлуенцер маркетинг

48% трговаца каже да је РОИ маркетинга утицаја већи у односу на друге канале. У међувремену, 41% ових маркетинга се слаже да је маркетинг инфлуенцера ефикасан као и други водећи канали.

у наставку, 49% потрошачи верују утицајима, док 40% купује ствари након што их види на друштвеним мрежама.

маркетиншка стратегија е-трговине89% трговаца сматра да маркетинг утицаја за њих добија резултате (Медиакик).

За стратегију, желите да искористите ефекат који утицај има на своје следбенике.

Инфлуенцер маркетинг је врста рефералног маркетинга. Иако је резултат који сте добили од једне особе овде далеко већи. Стога, када инфлуенцер говори о вашем бренду, обожаваоци слушају.

Ако сте нови у маркетингу утицаја, ево кратког прегледа како то функционише.

Прво пронађите праве утицаје. Слетање правог утицаја може бити пуно посла. Желите бити сигурни у виталне метрике попут

 • Они циљају на ваше потенцијалне купце,
 • Утицај има људске следбенике, а не ботове, и
 • Утицај ће ефикасно дистрибуирати ваше поруке са својом публиком.

Затим ћете преговарати са својим циљаним утицајима и договорити се о подстицајима за промоцију и другим условима.

Када будете имали утицајне утицаје и договорили се како радити са њима, тада ћете генерисати код купона за следбенике утицаја.

Ваши циљни утицаји користе те кодове за промоцију вашег производа. Сјетите се само да се на вријеме обратите публици утицаја на питања и недоумице.

Један извештај каже да утицаји на лепоту генеришу 11,38 УСД за сваких 1,29 УСД трошите. То је скоро 800% РОИ! Није ли то „лепо“?

Инфлуенцер маркетинг на делу

@нкнатуралз је фризерски Инстаграм утицај из Канаде. Њен промотивни примерак изгледа као природни разговор између ње и њених читалаца. Ангажује своје следбенике и даје им да их откупе од њених спонзора, у овом случају, @цурлкеепер

Да бисте започели са својим Инфлуенцер маркетингом, једноставно пронађите утицајне људе у свом простору, а затим им се обратите да знају шта њихове услуге подразумевају. Такође можете да претражите „популарне утицајне људе у [ИОУР НИЦХЕ]“ у Гоогле претрази да бисте пронашли утицајне људе на које циљате.

2. Плаћено оглашавање

Плаћени маркетинг покреће значајан део продаје е-трговине. Према извештају Меркле, 60% кликова на огласе на Гоогле-у и 31% на Бингу су за огласе за куповину.

Извештај о дигиталном маркетингу Меркле К1 2018

Ови бројеви показују да људи вероватније кликају на огласе е-трговине од осталих врста огласа. Оно што је занимљивије јесте да тренд расте, па паметни пословни људи троше више на огласе и доживљавају више кликова.

Да видимо како то функционише на неким каналима друштвених медија.

Фацебоок Адс

Готово Активно је 2,7 милијарди корисника на Фацебооку сваког месеца. Штавише, мрежа има више података о свакодневним активностима људи у односу на друге платформе.

Фацебоок огласи могу командовати колико 152% РОИ. Не желите да пропустите његов потенцијал да покрене промет и продају за ваше предузеће.

Типови Фацебоок огласа укључују:

 • Паге Ликес
 • Заручни огласи
 • Пост Промоција
 • Освешћеност бренда
 • Локализовани огласи
 • Конверзије веб локација
 • Кликови на веб локацију
 • Промоције догађаја
 • Огласи о главној генерацији

Иди до Фацебоок Бусинесс да покренете своје огласе. Отворите рачун, приложите начин плаћања, повежите свој Инстаграм налог, а затим дизајнирајте и покрените оглас.

У зависности од својих циљева можете поставити огласе који једноставно стварају свест о вашем производу, навести купце да посете вашу продавницу е-трговине или купити од вас.

За почетак кликните на Ад Манагер.

Кликните на „Креирај.“ Изаберите врсту огласа који желите да се приказује, а затим следите упуте да бисте га поставили.

ИоуТубе огласи

ИоуТубе троше милијарду сати на ИоуТубе видео записима дневно. Не само да је ова бројка достигла ТВ, већ је и премашила Нетфлик и Фацебоок видео записе у комбинацији. Нетфлик је у то време имао 116 милиона, а Фацебоок 100 милиона.

Ове цифре не значе ништа за ваш посао ако људи нису заинтересовани. Али ако желите успети овом методом, ваш видео мора бити јединствен. Увек започните с елементима који побуде интересовање и радозналост.

Инстаграм Адс

У априлу 2017. године Инстаграм је објавио да је стигао 700 милиона активних корисника.

Са задивљујућим сликама и видео записима, свака компанија може се оглашавати на Инстаграму. Број рачуна за оглашавање на Инстаграму порастао је са 200.000 у 2016. на милион у 2017. То се може догодити само зато што Инстаграм огласи раде.

Срећом, е-цоммерце предузећа могу имати користи од Инстаграм огласа. Огласи изгледају као типичан пост, тако да се нико не осјећа као да их рекламирате. Можете комуницирати с корисницима и можете користити податке с Фацебоока за циљање.

Огласи овде укључују:

 • Фото огласи
 • Слидесхов огласи
 • Видео огласи
 • Огласи на вртићу

Ретаргетинг

Купци ће вероватније купити касније од вас ако су раније комуницирали са вашим садржајима или страницама друштвених медија.

Због тога преусмјеравање прати ваше посјетитеље и приказује им ваше огласе када су на мрежи. Циљ је да их се поново посети, и овог пута, да изврше куповину. Такође можете преусмерити публику својих конкурената.

Први кораци са Ретаргетингом

Да бисте покренули поново усмеравање, морате да уградите ЈаваСцрипт код у главу или подножје своје веб локације. Ако, рецимо, циљате са Фацебоок-ом, требат ће вам Фацебоок пиксели.

Ако желите да користите пикселе на Фацебооку, изаберите „Конверзије“ као циљ огласа, а затим следите упуте.

Фацебоок се удружио са већином платформи за е-трговину и управљање садржајем као што су ВордПресс, БигЦоммерце, Вик, Схопифи и још много тога. Дакле, интегрисање пиксела је сада лако. На пример, за ВордПресс, све што требате да урадите је да додате пикселе у Фацебоок додатак. Фацебоок такође пружа смернице овде.

3. Садржајни маркетинг

У истраживању се 72% трговаца сложило да је изазовно стратешко управљање садржајем. Поред тога, 59% оних који су учествовали у маркетингу рекли су да су стратешки побољшали свој РОИ.

Извор: Институт за цонтент маркетинг

Желите да користите садржајни маркетинг да едукујете публику о вашем производу. Поред тога, изградили бисте промет и створили свест о својим понудама јер више људи приступа и користи ваше едукативне материјале.

Конкретно, могли бисте да креирате ове врсте садржаја

 • Видео,
 • Блог постс,
 • Инфограпхицс,
 • Постови на друштвеним медијима (укључујући слике и ГИФ-ове)

Чуо је да маркетинг садржаја садржи ваш садржај да привуче потенцијалне клијенте, а затим их претвори у купце.

Теме и кључне речи

Стварање сјајног садржаја омогућава вам да се рангирате на претраживачима, а то значи да претражите саобраћај на својој веб локацији. Стога, кад бирате теме и кључне речи, будите сигурни да су њихови захтеви за претрагом високи.

Треба да циљате речи или изразе који описују ваш производ или услугу.

Ако продајете производе за мршављење, тада можете потражити фразу „изгубити тежину“ у алату за кључне речи. На слици испод, обим претраживања за „мршављење“ приказује просечну месечну претрагу од 36 000.

Алат за кључне речи као што је Ахрефс даје вам даље информације о вашој кључној речи као што су обим претраживања, потешкоће, кликови итд.

Поновите овај поступак са другим фразама да бисте утврдили да ли имају значајан обим претраживања. Затим бисте истакли кључне речи са најмањом потешкоћом и највећим обимом претраживања.

Креирајте садржај

Алат за кључне речи такође вам даје идеје о садржају који можете да креирате.

Након што успоставите кључне речи које су вам потребне, наставите да креирате свој садржај. У реду је да проверите шта други кажу о вашој теми, али не заустављајте се на томе. Пронађите угао који вам даје предност.

4. Реферрал Програмс

Препорука или маркетинг од уста до уста моћан је у е-трговини. Логика је једноставна. Када уживате у искуству, желите да га поделите са људима које волите.

Према наводима компаније, 81% купаца верује препоруци пријатеља о производу ХубСпот.

Минд иоу; људи такође упозоравају своје ближње на лоша искуства. Ваш посао је да им дате нешто добро за разговор.

Можете ангажовати програмера да прилагоди ваш реферални програм ако желите нешто јединствено. Или набавите апликацијску апликацију за брзину. Затим одлучите који ће подстицај дати и промовисати програм.

Подстицаји

Подстицаји привлаче купце на препоручене програме. Стога желите да планирате овај корак пре него што поступите.

Јефтина понуда неће привући вашу публику, док скупа понуда може угрозити ваше пословање или учинити програм неефикасним.

Отуда би вам правилан равнотежа у почетку могла напрезати, али на крају ћете схватити слатку тачку профитабилности и раста.

Промоције

Ако желите да људи чују за ваш реферални програм, морате га промовисати. Обавестите своје садашње купце о томе и обавестите нове купце о томе чим посете вашу веб локацију.

5. Програми лојалности

Имати задовољног купца и лојалног купца две су различите ствари. Не би се сви ваши задовољни купци држали само вашег бренда.

Међутим, ако имате веб локацију за е-трговину, потребни су вам лојални купци.

Програми лојалности некада су били тешки за управљање, али дигитализација је то олакшала. Осим лакоће, има и много сочних пробоја. На пример, 73% корисници програма верности своје пријатеље упућују на програм лојалности.

Сада, на које друге начине можете имати користи од програма лојалности?

Ваши купци се држе за вас

Купци који своју куповину базирају на наградама обично задржавају куповину од вас како би освојили ту награду. Учесталост њихове куповине је 90% већа у односу на учеснике програма који нису лојални.

Купци имају тенденцију да купују више

У једној студији, 61% малих и средњих предузећа анкетирани кажу да преко 50% њихове продаје врши од поновних купаца. Надаље, ови купци троше 67% више од нових.

Купци односе своје пословање на друге

Купци често своје пријатеље позивају у програме лојалности које воле. Учесници програма верности имају 50 пута већу вјеројатност да ће обавити куповину и брзо говоре другима о програму.

6. Маркетинг путем е-поште

Адобе бележи да амерички миленијалци проверавају своје имејлове током обављања других активности. Ова зависност о употреби е-поште је толико јака да 18% корисника проверите њихове е-поруке током вожње!

Извор: Адобе

Укратко, људи се баве својим емаил-ом и ви то можете искористите то понашање за ваше пословање на е-трговини. Очигледни први корак овде је да почнете са прикупљањем е-адреса посетилаца ваше продавнице.

Пошто ће 68% Ген З читати поруке е-поште од компанија, морате да дате нешто драгоцено у замену за е-пошту својих клијената. Можете их понудити,

 • Попусти
 • Бесплатна е-књига
 • Цхеатсхеет
 • Предлоги за поклоне за преузимање и
 • Бесплатни кориснички водичи

Емејл Маркетинг алати обилују. У основи, требате

 • Образаци за пријаву
 • Аутореспондерс
 • Систем управљања листом
 • Алати за праћење и извештавање кампање

Ове алате можете добити самостално или у пакету, као што ћете наћи на платформама као што су Цонстант Цонтацт и МаилЦхимп. Већина ових платформи за маркетинг путем е-поште нуде могућности за подељено тестирање, филтрирање нежељене поште и АПИ за интегрисање и проширење њихових перформанси.

Да ће завршити

Имајте на уму да оно што делује за друге можда не ради увек за вас. Најбоље је тестирати ствари док не пронађете које штапове.

Међутим, зимзелене идеје попут маркетинга путем е-поште требале би бити део сваке комбинације коју на крају одлучите да извршите. Ако продајете одећу или друге предмете који наређују поновљене куповине, програм лојалности је одличан начин за максимизирање профита.

Одаберите тактику и почните одмах!

Тулип је стручњак за садржај и улазни маркетинг компаније Сневсцмс. Током година, она је помогла десетинама предузећа у дефинисању њихове садржајне стратегије. Она вјерује да креативност више не инспирише купце. Истинита прича када се добро преприча, довољно је да изградите везу. Повежите се са Сневсцмс укљученим Фејсбук.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map