Снага ливе цхат-а у изградњи позитивних односа са клијентима

Већина компанија успева од позитивне комуникације коју успостављају са својим купцима. Посебно је важно ако продају своје производе и услуге. Палета њихових клијената укључује како верне купце који воле производ и купују, тако и купце прозора који су тек на раскрсници за доношење позитивне одлуке, као и оне који су први пут чули за компанију и нису формирали ниједну идеја још.


Циљ било којег посла, у овом случају, је изградња односа између добављача и купца на обострано корисној основи. Да би то учинили, морају показати да се потребе купаца разумеју, да су спремни да помогну у избору и да увек реагују са емпатијом ако нешто није јасно или пође по злу. Предузећа могу постићи све ове циљеве кроз ливе цхат који би требало користити у све ове сврхе.

Најповољнија карактеристика ливе цхат-а је то што нуде непосредну адресу купцима. Ево неколико савета и метода коришћења ливе цхат алата за тако важно побољшање.

Предности ливе цхат-а

Најважнији задатак који треба да испуните путем ћаскања уживо је да купци осећају да сте ту да им помогнете, да им опслужите и да одмах реше све њихове специфичне проблеме. Ако то осете, вероватно ће постати не само одани клијенти, већ и ваши најжешћи заговорници.

Интернет пружа предузећима овај позитиван ангажман, и ви би требали дати све од себе да искористите ову моћну опцију за промоцију и напредак ваше компаније.

Међу најочигледније предности ливе цхат-а могу се истакнути следећи:

 • смањење трошкова у поређењу с традиционалним каналима
 • повећање продаје
 • побољшање корисничке услуге и верности
 • откривање тачака боли клијента
 • брзо и доследно решавање проблема
 • погодност за купце
 • предности у конкуренцији
 • тржишни домет и проширене могућности
 • проактивно планирање и информирање
 • детаљна анализа и извештавање

Међутим, имајте на уму да овај подвиг звучи само тако лако. То може испасти много теже него што првобитно вјерујете. Помоћу најновији алати за услуге купцима а ажурирана тактика ће много помоћи у успеху.

Зашто купци више воле ливе цхат

Амерички стручњак за маркетинг и оснивач истоимене маркетиншке фирме Ј. Д. Повер, тврди да се ливе цхат претворио у водећи метод за контакт путем интернета за купце, јер 42% њих више воли ћаскање уживо путем е-поште (23%) и друштвених медија (16%).

Разлог лежи у људском уму. Вероватније је да ћете се одмах обратити некоме када нешто купујете на мрежи. Зато се људи одлучују за куповину са веб локација са функцијом ћаскања уживо. Ова брза подршка током фазе доношења одлука повећава позитивне изборе и стопе конверзије.

Што се тиче компаније, такође је веома згодно када можете одмах да комуницирате са посетиоцима решавајући њихову оклевања, могуће негативне перцепције и разочарања..

Тактички савети за коришћење ливе цхат-а при успостављању позитивних веза са клијентима

Да бисте повећали удео ћаскања уживо у пословању, сјетите се и примените главне принципе ЦРМ-а (Цустомер Релатионсхип Манагемент) у комбинацији са технолошким напретком..

1. Прилагодите своје услуге комбинацијом ливе цхат-а и ЦРМ-а

Овај алат вам може помоћи у развоју дугорочних стратегија ваше компаније. Разговарајући уживо, научићете пуно о својим потенцијалним и стварним купцима, њиховим потребама и проблемима и начину на који воле да се према њима поступа..

Одржавајући податке у облаку о клијентима и њиховим преференцијама у прошлости, моћи ћете да анализирате њихова искуства у цхату и учините их практичнијим. То би вам заузврат могло помоћи да предвидите њихове будуће потребе, проблеме и понашање.

На пример, ако вас контактирају у вези са неким спецификацијама производа који желе да купе, можете развити најбољи алгоритам за одговор на такве захтеве.

2. Попуните темељну базу знања за ливе цхат како бисте пружили информације којима су ваши купци потребни

Ваш оператер треба да стекне савршено знање о услугама и производима како би могао да пружи више информација за подмиривање својих сумњи, како би се осигурало да ће се сви проблеми са испоруком или заменом и обнављањем решити за неко време..

За прављење такве базе података потребна је добра комуникација између одељења у вашој компанији. Такође је добра идеја имати неке операторе за четовање уживо који су специјализовани за решавање различитих проблема. Ваши купци ће напустити вашу страницу потпуно задовољни и желећи да се врате поново.

3. Обучите своје агенте за цхат да створе пријатељску, иако професионалну интеракцију

С једне стране, агенти за разговоре требали би клијенте осећати добродошлим. Поштовање је позитивно искуство које ће сваки купац пренети у своје окружење. С друге стране, изгледа превише пријатељски може навести купца да мисли да та комуникација није са професионалцем.

Које је боље? Да изаберем нешто између. Превелика формалност делује на исти начин одржавајући непотребну удаљеност између купца и компаније.

Ливе цхат не значи говорити као робот. Сврха је показати купцима да разговарају са стварним људима који одузимају своје време да се баве било којим проблемом који се може појавити. Дакле, најбоља опција је пријатељство и емпатија, а опет уз поштовање и разумевање.

4. Обећајте и дајте правовремене резултате

Нема сумње да би агент за цхат требао бити у могућности да ради под притиском. Ако су информације које клијент тражи неке додатне контакте са другим одељењима, консултант мора да постави адекватне рокове да се врати клијенту са спремним решењем.

Ако се на захтев клијента не одговори што пре, купац се може осећати увређеним, а репутација компаније може бити нарушена. Давање информација о поврату новца, праћењу производа или отпреми мора бити приоритет.

Још једна ствар коју треба размотрити је тражити повратне информације од клијената. Брза анкета помоћи ће да се утврди да ли све функционира добро.

5. Бавите се уобичајеним одговорима, користите пречице на тастатури

Без обзира колико људи је запослено за радно место агента за ћаскање, њих никада неће бити довољно, посебно ако је ваша компанија прилично велика. Зато размислите о некој аутоматизацији Затражите од оператора да користе конзервиране поруке што може бити користан начин уштеде времена.

Одређене пречице на тастатури помоћи ће клијентима да покажу спремност да одмах помогну упркос ужурбаном распореду. На пример, увек аутоматизујте поздрав и друге формалне одговоре.

6. Омогућите опцију за разговор уживо доступну на другим уређајима

Узмимо у обзир да данас већина купаца купује путем интернета путем својих мобитела. Дакле, размислите о томе да своју веб страницу учините пријатељском на мрежи. Због тога је потребно да ваш цхат уживо буде доступан на било којој мобилној платформи.

Још један позитиван исход таквог побољшања је тај да ћете вероватно помоћу ове платформе својим следбеницима постати купци у будућности.

7. Објасните једноставним ријечима

Купци углавном не разумију терминологију. То значи да агент за цхат мора бити стрпљив покушавајући да једноставнијим речима објасни техничке појмове или онлајн примитке као и како да користи веб локацију.

Да бисте олакшали ову ситуацију и агенту и клијенту, развијте мали водич о томе како објаснити техничке појмове или се бавити са технички неуким клијентима.

Најбоља софтверска решења за чет уживо

Да бисте побољшали резултате успешних четова уживо, правилно изаберите софтвер. Ово може значајно да повећа ваше стопе конверзије. Ефикасан алат мора бити прилично интуитиван како за оператере, тако и за посетиоце или купце. Штавише, с напретком технологије купци данас траже још брже одговоре и више прилагођене мобилним опцијама.

Можете изабрати нека решења за ћаскање уживо према вашим потребама из следећих:

Још је више апликација и платформи за ливе цхат као што можете видети овде. Без обзира за коју од ових опција бисте радије, прво извршите бесплатно пробно време како бисте били сигурни да ваш избор одговара потребама ваше компаније.

Закључно, вриједно је поменути да многи људи не верују пуно у куповину на мрежи. Дакле, врло је важно учинити да они схвате вашу компанију као стварну, а цхат уживо може у томе да игра суштинску улогу. Када потенцијални купци виде да могу да разговарају са стварним људима и разговарају о било којем проблему који се појављује, више су обавезни да верују вашој марки и вашој веб локацији само што ће први покушати ваше производе.

Ливе цхат је одличан начин комуникације између компанија и њихових клијената. Зато је веома важно осигурати да се комуникација одржава на добро припремљен, професионалан и поштован начин како би обе стране могле имати користи од ње..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map