Шта је садржај који генерише корисник (и зашто је то важно за ваш маркетинг)

Замислите везу која вам даје и узбуђење и стабилност. Не бисте ли то желели?


Па, ако сте дигитални продавач, тада је УГЦ (генерисан од корисника) ваш савршени пријатељ. Корисник генерише садржај нуди дугорочну везу која никада не би нестала са стилом.

Шта је садржај генерисан од корисника?

УГЦ, скраћеница за садржај који је створио корисник, је било који медијски садржај који креирају корисници који спомињу или се позивају на ваш бренд и који се објављује у јавној сфери дељењем на веб локацијама, платформама друштвених медија, веб локацијама за блоговање, сајтовима за преглед или оцењивање итд..

То је једноставно било који садржај који креирају људи који нису званичници вашег бренда, а своје искуство са брендом деле са породицом, пријатељима и следбеницима. Садржај може бити било шта, почев од писаних материјала, уноса на блогове, постова на форуму, рецензија или визуелних снимака попут слика, ГИФ-ова, видео записа или аудио записа.

Зашто је садржај који генерише корисник важан за ваш маркетинг?

УГЦ влада тржишним светом. Разлог је тај што утиче на неизговорену жељу клијента да буде препознат и признат. Спољно препознавање или реч захвале за ваш бренд и то, такође, од стране ваших оригиналних купаца, додаје вредност поверењу и афинитету корисника у вашу марку.

То их додатно охрабрује да поделе садржај везан за бренд са породицом и пријатељима преко платформи на друштвеним мрежама (а то користи вашем бренду косо).

93% корисника сматра УГЦ корисним током доношења одлуке о куповини, док 86% миленијала сматра УГЦ кључним мерилом одличног квалитета марке (извор). УГЦ није цела замена ниједне маркетиншке стратегије, већ је тајни сос који повећава ефикасност целог вашег маркетиншког арсенала.

Имајући то речено, постоји много више предности које дају одговор на горе постављено питање – Зашто садржај који је генерисао корисник?

Погледајмо неке од тих разлога.

1. Аутентичност

Садржај генерисан од корисника је амбасадор објективности. Ова објективност долази из чињенице да УГЦ креирају стварни и оригинални корисници вашег бренда. Они не подржавају ваш бренд зато што им се плаћа, већ само зато што су заправо задовољни производима и услугама вашег бренда..

60% потрошача каже да је УГЦ најаутентичнији облик садржаја (Извор).

Стога, када на своје веб локације уградите корисничке прегледе купаца или их прикажете као своје дигитално писмо, предочујете аутентичност вашег бренда и показујете његову друштвену прихватљивост међу базама корисника. Дакле, ескалира се целокупно поверење корисника у вашу марку.

2. Ангажман

Садржај генерисан од корисника је сам по себи привлачан. Главни извор садржаја који ствара корисник су друштвени медији. Сви знамо колико су овисни друштвени медији. То је један од најчешће коришћених трикова за унапређење ангажмана корисника.

На основу студије компаније Мелтватер, УГЦ има 73% већи ЦТР (Извор).

Дакле, када својој публици прикажете садржај друштвених медија који је генерисао корисник, било путем веб странице или кроз друштвене зидове у догађајима и дигиталним потписима, корисници ће вас аутоматски заинтригирати и охрабрити да објављују на друштвеним мрежама користећи хасхтаг како би постали део екрана вашег друштвеног зида.

Један сјајан пример ефикасног друштвеног зида био је у кампањи хасхтаг запосленика Цисцо-а. Изврсно је користио обједињујућу тему са мапом света и саставио твитере из целог света показујући добро ангажовање.

На пример.- Таггбок је невероватан добављач друштвених зидова који приказује сакупљени садржај који је створио корисник са више платформи друштвених медија и помаже вам да привучете публику на својим догађајима или на вашим веб локацијама. Ово је сјајан начин да подстакнете учешће корисника и интеракцију са вашим брендом и на тај начин побољшате укупни РОИ ваше маркетиншке кампање. Добијате суперсиле да ширење маркетинга од уста до уста чак и изван својих циљаних кругова.

3. Конверзије

Садржај који је створио корисник кључни је покретач конверзија за ваше предузеће. УГЦ представља друштвени доказ и на тај начин гради поверење корисника и убедјује их да изврше коначну куповину. Ово вам помаже да повећате проценат посетилаца веб странице и публике која се коначно претвара у купце.

Упоређивање конверзија између УГЦ-а и УГЦ-а.
УГЦ помаже повећати конверзије за 161% у свим индустријама. То је тако велики утицај! Кажи пријатељу

Одржавање УГЦ такмичења један је од најпрокушанијих начина за покретање конверзија за ваш бренд. Отвара поплаве ангажовања корисника за вашу марку.

Кампања #МиЦалвинс повезује познате личности с типичним потрошачима попут нас. Када прегледају галерије слика на веб локацији, посетиоци могу видети потрошаче који су послали фотографије. Тада посетиоци могу да изврше куповину кликом на слику.

Други сјајан начин да побољшате стопу конверзије је уградњом на друштвеној мрежи произведеним садржајем на друштвеним мрежама који истовремено делује и као точка инспирације. Дакле, ваше стопе конверзије су неизмерно побољшане.

4. Изградња заједнице

Садржај који је створио корисник одличан је начин за изградњу јаке и одане заједнице око вашег бренда. Ова заједница не само да вам помаже у расту, већ и заговара то што је ваш бренд лојални купци.

УГЦ кампање делују као сјајна платформа за вежбе изградње ваше заједнице. То вам помаже да изградите дубоку везу са својим купцима.

УГЦ кампање = одличан начин за изградњу јаке заједнице око бренда (Извор).

УГЦ је попут нежељеног садржаја који долази директно од ваших купаца. Ваши корисници вреднују позитивни УГЦ који сте приказали на веб локацији или у догађајима или као дигитални потпис. Помаже у изградњи поверења корисника у ваш бренд. Ово поверење заузврат повезује ваше купце са вашим брендом као заједницом, чинећи их дугорочним купцима вашег бренда..

5. СЕО Перкс

88% купаца верује рецензијама које је створио корисник онолико колико верује у препоруке породице и пријатеља. Замислите сада утицај који би уграђивање фееда друштвених медија на веб локацију (креирали ваши корисници) имао на стопе конверзије, време трајања, релевантност веб локације и општи ранг веб локације за е-трговину..

Студија показује да су посете органском саобраћају повећане током 9 месеци додавањем прегледа купаца на странице веб локација.

Садржај који је створио корисник има могућност да купцима пружи социјални доказ на сваком кораку куповине. Истовремено, трговцима нуди невероватну прилику за привлачење потенцијалног промета на вашој веб локацији. Ово вам помаже да побољшате своје рангирање на листи за претрагу на Гоогле-у. заправо, извештај показује да су оне веб локације које су укључивале корисничке прегледе као део садржаја веб локације доживеле пораст у оцени њихових претраживача. Није ли то сјајно?

6. Обавештеност о марки

Садржај генерисан од стране корисника покреће ланчану реакцију када када један корисник објави нешто на друштвеним мрежама о вашој робној марки, а након тога други корисници такође почну објављивати сличан садржај о вашем бренду. Овај садржај који је створио корисник доступан је у више кругова друштвених кругова ваших верних купаца, чиме се шири свест о робној марки.

Кампања Схаре-а-Цоке остаје сјајан пример изузетно успешне кампање коју је корисник генерирао за повећање свести о робној марки. Кампања омогућава људима да персонализују лименке од кокса.

Садржај друштвених медија који је генерирао корисник један је од најпопуларнијих и најомиљенијих потеза маркетинга да искористе огромне домете друштвених медија за ширење маркетинга усменим путем за свој бренд и ширење релевантних информација о њему. 84% миленијала и 70% баби боомери слажете се са чињеницом да садржај који је створио корисник има бар одређени утицај на њихову одлуку о куповини.

Кориснички садржаји могу утицати на одлуке о куповини – 84% миленијала и 70% баби боомери. Кажи пријатељу

7. Штеди ресурсе

Кориснички садржај је златни рудник информација и података који се често потцењују. А ако друштвене медије сматрамо извором садржаја који је створио корисник, то је попут базена за бесконачност. Можете ронити у дубини и никад вам неће промашити нови и неоткривени садржај. Дакле, штеди вам пуно времена, новца и укупних напора који се могу ефикасно уложити негде другде, чинећи вашу маркетиншку кампању робуснијом.

Уместо да садржај пустите да мирују на друштвеним медијима, можете искористити садржај који је генерисао корисник у својој маркетиншкој кампањи путем е-поште. На пример, Фоот Лоцкер је послао редовне поруке е-поште са сликама корисничких постова за повећање конверзија.

Такође, укључивање садржаја који је генерисао корисник у своју маркетиншку стратегију, попут маркетинга путем е-поште, спречава вас од застрашујућег задатка непрестаног стварања новог садржаја. Ово ослобађа ваше ресурсе који се користе за постизање других маркетиншких циљева. Такође, након што сте успешно покренули УГЦ кампању хасхтага преко друштвених медија, у основи постављате стални извор новог и свежег садржаја за ваше маркетиншке сврхе, да је и садржај који је корисник створио, најбољи облик рекламног садржаја. Све што требате да урадите сада је само објединити и модерирати садржај који је створио корисник.

8. Добивање увида у публику

Садржај који ствара корисник је попут директних повратних информација од ваше публике и корисника. Ништа не може бити бољи облик увида од садржаја који је створио корисник с циљем да побољшате своју маркетиншку стратегију. Сада би овај увид публике / корисника могао да буде у различитим облицима и врстама.

Било да су то коментари купаца, коментари, слике, видео снимци, твеетови или било који други облик поста на друштвеним мрежама.

Овај увид публике могао би бити и позитиван и негативан. Позитивне повратне информације су увијек пожељне, али негативне повратне информације су подједнако важне. Увек можете показати своје позитивне повратне информације и научити да побољшате недостатке негативних повратних информација. На тај начин корисник генериран садржај помаже вам да стекнете увид у публику који вам може помоћи да побољшате своју маркетиншку кампању, чинећи га тако робуснијим.

Коначно…

Откријте какав ће садржај ваша публика узбуђено створити за ваш бренд / догађај и ангажовати их пружајући им прилику да креирају садржај који је генерисао корисник за ваш догађај / бренд. Резултати ће вас заиста шокирати. Невероватне предности које садржај који доноси корисник за вашу маркетиншку кампању су заиста невероватне.

Садржај који је створио корисник одличан је избор за догађаје. Публика на догађајима је увек узбуђена због интеракције са садржајем који је створио корисник, а који је приказан на друштвеном зиду или као дигитална сигнализација. Они лако објављују на друштвеним мрежама да постану део вашег приказаног садржаја који је генерисао корисник. УГЦ за веб странице такође је невероватан начин да побољшате укупне перформансе веб странице и да привучете потенцијални саобраћај на њој и тако повећате ваше интернет пословање.

Па, шта још чекате? Почните да уградите садржај који је генерисао корисник и почните да доживљавате невероватне предности за своју маркетиншку кампању.

Ја сам Анне Гриффин и дигитални сам продавац и техницки писац. Бавим се истраживањем и писањем о иновацијама, технологији и трендовима дигиталног маркетинга.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map