Садржајни маркетинг једноставан: 5 једноставних корака до успјеха

Често ми се постављају многа питања везана за цонтент маркетинг. Оно што сам научио из свог искуства је да људи имају велику збрку у вези са маркетингом садржаја.


Данас ћу вам у овом водичу открити трикове цонтент маркетинга који заправо функционишу. Потребно је само 5 једноставних корака за успешну стратегију маркетинга садржаја.

Током своје каријере често сам чуо људе како жале због чињенице да не добијају довољно потенцијала. Многима од њих чак смета што неће постићи жељене резултате.

Главни проблем који вам недостаје је недостатак стратегије. Само креирање присутности на мрежи и избацивање садржаја нису довољни ако нема потпуну стратегију потпуног доказивања. Не можете очекивати да ћете постићи резултате са нециљаним садржајем.

Да бисте успели у маркетингу садржаја, прво морате одредити своје циљеве, након чега морате креирати стратегију.

Без икаквог даљњег одгађања, сада осмислите своју стратегију маркетинга садржаја уз помоћ следећих смерница.

Шта је цонтент маркетинг?

Пре него што пређемо на кораке, прво размотримо дефиницију садржајног маркетинга. Да бисте планирали унапред, прво морате да знате шта је маркетинг садржаја.

Садржај маркетинга у основи је све о стварању висококвалитетног садржаја који је циљан на одређену групу публике. То укључује редовно и често објављивање садржаја који едукује, инспирише и забавља читаоце или купце.

Главни део цонтент маркетинга је претварање странаца у купце. Овде вам треба комплетан доказни маркетиншки план. Ако сте забринути да ће вам требати огромна средства, немојте. Можете чак и да постигнете своје циљеве мали тим или чак као солопреур.

Имам мали тим од 5 људи и ми смо живи доказ да маркетингу садржаја није потребно пуно ресурса. Својим напорним радом успели смо да побољшамо наше дигитални маркетинг.

Ми углавном креирамо забавне постове на блоговима и огласе за Фацебоок. Наш главни циљ је пружити нашим купцима висококвалитетни визуелни садржај.

Испод је пример визуелног садржаја који смо креирали неко време:

примери маркетинга садржаја

И зато што је био тако добар, делило га је Ларри Ким.

Није лоше.

Још једна ствар је имати ефикасну СЕО стратегију. Не можете направити стратегију маркетинга садржаја без фокусирања на своју стратегија дигиталног маркетинга и СЕО.

Ако можда знате, обоје раде заједно. Рекавши то, сада идемо на дефинитивни водич стратегије маркетинга садржаја.

Шта је цонтент маркетинг? Ево процеса креирања плана садржаја. Кажи пријатељу

Процес креирања плана маркетинга садржаја

За вашу удобност, припремио сам вам корак по корак водич који вам може помоћи да створите ефикасну стратегију маркетинга садржаја. Имати стратегију са потпуним доказом значи да можете чак и побољшати рангирање веб странице.

Доље сам набројао 5 једноставних корака на које морате обратити пажњу. Фокусирање на вашу стратегију дигиталног маркетинга ипак ће вам донијети добитак.

Ево следећих корака које морате следити:

1. Истраживање кључних речи

Ако сте у пољу са садржајем, већ морате знати важност кључних речи. Садржај је увек направљен око одређене групе речи или фраза.

Али главно питање овде је како знати на којој кључној речи или фрази радити?

Овде треба да урадите истраживање кључних речи.

Истраживање кључних речи је несумњиво најважнији корак у стварању квалитетног садржаја. Стога, нема начина да занемарите потребу за тим.

Прво што требате да урадите је да утврдите кључне речи или фразе које могу занимати вашу циљану публику. Ово је ствар која ће вам унапредити читав процес стварања садржаја.

Оно што радим је да почнем да размишљам о кључним речима које су повезане са мојом нишом и желим да урадите исто.

Сада морате да ставите кључне речи у било који од алата за истраживање кључних речи и добијете листу кључних речи на којима можете радити. Па, ово би ти требало бити лако.

Ево примера:

Унесите широку кључну реч у алатну траку са предлозима и кликните на претрагу. Користимо „како зарадити новац на мрежи“ као пример:

Уберсуггест - Алат за истраживање кључних речи за ваш маркетинг маркетингИдите у Уберсуггест > Претражите „Зарадите новац на мрежи“.

Ево резултата:

Добијајте идеје за кључне речи.

Укупно имам око 6 кључних речи.

Фантастичан!

Поред тога, једна од мојих омиљених стратегија истраживања кључних речи је шпијунирање мојих конкурената. Оно што мислим је да можете и да проверите кључне речи и фразе које користе ваши ривали.

Можете користити чланке са најбољим резултатима својих конкурената и добити листу кључних речи које су вам потребне.

2. Креирајте свој садржај

Сада када знате како ископати кључне речи и већ имате листу кључних речи за циљање, време је за креирање садржаја.

Стварање садржаја односи се на одржавање равнотеже између квалитета и брзине израде. Нажалост, нећу вам моћи много помоћи у томе. На вашој креативности и вештинама је да зависите производе квалитетан садржај.

Међутим, могу вам дати неколико савета на основу којих можете да креирате квалитетан садржај.

Рецимо, управо ћете написати информативну е-књигу за своју веб локацију. Можете претражити тему на Интернету и добити представу о подтекстима које можете укључити у своју дигиталну књигу. Ово су неки згодни савети и трикови које следим.

Овај трик можете да пратите за било коју врсту садржаја који напишете. Не мора увек бити дигитална књига или блог. То може бити било који чланак који пише на вашој веб локацији.

Из свог искуства могу рећи да стварање квалитетног садржаја није лак задатак. Захтијева пуно времена и посвећености курирању садржаја за своју циљану публику.

Такође морате да пазите на то списак за вашу СЕО стратегију. На крају крајева, садржај није ништа без ефикасног СЕО плана.

3. Промовишите свој садржај

Након што сте креирали свој садржај, промоција је најважнији корак који морате погледати.

Промовисање вашег садржаја могао би бити најсуровији део вашег процеса маркетинга садржаја.

Која је вредност вашег садржаја ако га нико не прочита или погледа?

По мом мишљењу, оптимизација за претраживаче је најбољи начин за промоцију вашег садржаја.

Који је наш главни циљ овде? Наравно да бисте добили више погледа на свој садржај. Када је ваш садржај СЕО оптимизован, више не морате да га промовишете. Људи га природно могу видети док га траже.

Ево доброг примера:

Прво унесите циљану кључну реч своје странице у Гоогле слике.

Затим проверите речи и изразе који се појављују изнад резултата слике.

одаберите праве кључне речи за ваш цонтент маркетинг

Након тога проширите садржај додавањем горњих резултата као подтеме. Умешајте одговарајуће кључне речи или фразе природно у свој садржај. А када Гоогле види подтемске појмове на вашој страници, много је вероватније да ће их сматрати свеобухватним и од Гооглеа можете очекивати веће ранг листе и већи промет..

Најбољи део су теме које су занимале људе. Ако сте их укључили у свој садржај, то ће дати већу вредност вашем послу или стартапима..

Узимајући у обзир природу СЕО-а, може се рећи да је то дугорочна тактика. Са сваким садржајем можете наставити са добијањем пасивних трагова.

Остали начини промоције вашег садржаја су паметно преуређивање, листа е-поште и плаћени огласи

Дозволите да вам кажем и нешто о другим техникама.

Паметно премештање односи се на дељење вашег садржаја на платформама друштвених медија. Ово би могао бити ефикасан метод за промоцију вашег садржаја на мрежи. Да бисте постигли најбоље резултате, требало би мало експериментирати са овим.

На пример:

Претворите садржај у привлачну Инфографику користећи произвођач инфографских података.

Не морате бити графички дизајнер да бисте данас креирали инфографику. Постоји пуно интернетских алата који нуде уграђене шаблоне и једноставан уређивач превлачења – што поступак стварања чини прилично лаким. Слика изнад је снимак екрана са Библиотека матичних шаблона.

Људи воле визуелни садржај. Према Висуалтеацхингаллианце.цом, 90% информација преноси се у мозак визуелно.

Овај пост од Даилиинфограпхиц.цом је одличан пример. У твиту Даилиинфограпхиц задржава текст као стандардни пост на блогу, али је представљен у много визуелно привлачнијем формату.

претворите свој садржај у инфографику

Следе листе е-поште које су најстарији трик у књизи.

Сваки пут када креирате садржај, требали бисте га слати људима који би га могли занимати. То може створити максимално купаца за вас.

И тада сте платили огласе који се сматрају најбржим начином стварања купаца.

Без обзира колико га мрзите, знате важност плаћених огласа. Кад већ знате ко вам је циљна публика, плаћени огласи би се могли чудити вама.

4. Пратите своје резултате

Стварање и промоција садржаја није довољно. Такође морате да надгледате резултате. Ово ће вам помоћи да сазнате статус свог садржаја.

Ово би могао бити ужурбан задатак, али добра вест је да можете користити много начина да бисте олакшали задатак.

Најбољи начин да пратите резултате је путем Гоогле аналитике. Лично се у потпуности ослањам на Гоогле да проверава напредак у мом раду.

Испод су неке од важних метрика које треба размотрити:

 • Саобраћај
 • СЕРП рангирање
 • Број страница по посети
 • Стопа напуштања почетне странице
 • Ауторитет домена

Осим Гоогле Аналитике, постоје и алати које можете да користите. Ахрефс је један од популарних алата који можете користити за надгледање вашег напретка.

помоћу ранга за праћење резултата маркетинга садржаја

Алат углавном користи Ранк Трацкер за праћење рангирања кључних речи током времена. Тако можете пратити кретање кључних речи.

Иако постоје различити алати на располагању, неки можда нису толико ефикасни или им недостаје много функција. Али на вама је да одлучите.

5. Исперите и поновите

Сада када смо стигли до краја вашег процеса маркетинга садржаја, надамо се да сте се објесили.

У време креирања садржаја морате да поставите предност својим пословним циљевима. Морате бити сигурни да ће ваш садржај дугорочно моћи да створи пуно пасивних потенцијалних водича за вас.

Када завршите са свим горе наведеним корацима, време је да то учините изнова. Да, добро сте чули! Сваки пут када креирате нови садржај за своје пословање, потребно је да следите исте кораке горе.

Ово ће вам помоћи да будете доследни у свом раду.

Прочитајте савете @биллацхола – 5 једноставних корака за креирање плана маркетинга садржаја. Кажи пријатељу

Над вама

Запамтите, цонтент маркетинг се односи на стварање квалитетног садржаја потпомогнутог ефикасном СЕО стратегијом. Ако то можете повући, знате да је ваш маркетинг садржаја успешан.

Слиједите горе наведене кораке и добро ћете кренути. Слиједим исто и прилично добро радим на свом терену.

Ако сматрате да је овај чланак користан, обавезно га поделите да бисте лакше ширили знање.

Овај чланак први је написао Билл Ацхолла, а уредио уредништво БуилдТхис.ио. Билл Ацхолла је дигитални трговац који помаже власницима малих предузећа да изграде свој бренд кроз стварање и промоцију визуелног садржаја. Повежите се са Биллом Твиттер.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map