Развијте свој посао: морате проширити своје пословање на мрежи

Често постоји прекид у начину на који људи гледају веб странице и предузећа. Једна тенденција коју сам приметио је да се веб локација третира као само једна одвојива компонента посла, у ствари када је то толико више.


У најмању руку, веб локација треба да делује као продужетак вашег пословања, помажући вам да посегнете за корисничком базом која није доступна за већину физичких продавница. Ако добро управљате веб сајтом, он има потенцијал да не само преузме вашу физичку продавницу као извор прихода, већ и смањи укупне трошкове док то радите.

Приступање целокупној веб локацији пословном субјекту сам по себи је добар начин да се крене у правом смеру. Данас ћу вам дати кратак опис начина на који приступ функционише и шта ћете требати да урадите да бисте то учинили.

Contents

1. Набавите свој домен

Постављање веб странице на бесплатан домен је најгора пословна одлука коју икад можете донети. Кликните за Твеет

Постављање ваше веб странице на бесплатан домен – попут мисалоон.вик.цом, је најгора пословна одлука коју икада можете донети. Људи који воде пословне веб локације на бесплатном домену спадају у ове категорије моје књиге:

 • новорођенче, или
 • или цупскате, или
 • превара која ради током лета ноћу, или
 • комбинација сва три горе.

… о чему бих трипут помислио пре него што од њих купим било шта.

Имена домена су јефтина. Домен .цом или .нет кошта од 10 до 20 долара годишње. Бесплатни домени намењени су школским пројектима, непрофитним организацијама и хобистима. Ако проширите своје пословање на мрежи, обавезно урадите оно што би сви легални послови радили – идите до регистрара домена (тј. НамеЦхеап) и купите домену која одговара вашој робној марки..

Цене домена у НамеЦхеап (снимак екрана снимљен у априлу 2019.).

2. Хостите своју веб локацију на поузданом веб домаћину

Имати своје име домена је половина једначине. Друга половина је да га угостите на поузданом веб серверу.

Ваша веб локација мора бити доступна 24 × 7 како би вас посетиоци могли контактирати кад год желе. За оне који почињу нови, одаберите веб домаћина који нуди најмање 99,9% продужене гаранције и добре перформансе. За оне који већ раде на постојећој веб локацији, редовно пратите продужење рада ваше веб странице. Не толерирајте се са пружатељима услуга хостинга који често падају. Правите велику буку подршци тако да вас преусмере на стабилан сервер или пребаците на другу хостинг компанију ако је потребно.

Ако сте тражили поузданог веб домаћина, ево листе пословног хостинга коју препоручујем.

За ову страницу коју читате (БуилдТхис.ио) – хостирам је на СитеГроунд. Њихово продужење било је чврсто као стена. Ова веб страница коју читате тренутно је домаћин на СитеГроунду и ја позорно пратим њено продужење током последњих година. Ево једне слике екрана за време продукције БуилдТхис.ио у прошлости.

Снимак екрана 15. јула 2019. – 100% продужење у последњих 7 дана. Сазнајте више о СитеГроунд у мојој рецензији.

3. Имплементирајте ХТТПС

Како функционише ССЛ.

ХТТПС веза шифрира све податке који се преносе између рачунара корисника и ваше веб локације. Штити осетљиве податке корисника (као што су бројеви кредитних картица и подаци за пријаву) и нуди осећај сигурности (Гоогле Цхроме је веб локације без ХТТПС-а сада означио као “нису сигурни”).

Да бисте имплементирали ХТТПС, потребан вам је ССЛ сертификат.

Дељени ССЛ сертификат је бесплатан и обично га добија већина хостинг компанија. Алтернативно можете добити бесплатни ССЛ из Лет’с Енцрипт и ручно га инсталирати на веб локацију. За већину малих предузећа довољан је бесплатни заједнички ССЛ

Намерни ССЛ сертификат се обично препоручује када рукујете корисничким уплатама на својој веб локацији. Постоје три врсте наменског ССЛ сертификата: Валидирани домен (ДВ), Организационо проверени (ОВ) и Проширени потврђени (ЕВ). ДВ, најосновнији ССЛ сертификат, кошта око 20 до 30 долара годишње; док су минимални трошкови за ОВ и ЕВ око 60 УСД годишње и 150 УСД годишње.

Упркос врстама потврда, сви сертификати имају исти ниво шифрирања података. Једина разлика је осигурање о идентитету посла који стоји иза веб локације.

 • Да бисте сазнали више о ССЛ-у и његовој имплементацији, прочитајте наш ССЛ водич овде.
 • Да бисте купили наменски ССЛ сертификат, посетите ССЛ.цом.

4. Оптимизирајте брзину веб странице

Кашњење у учитавању странице од једне секунде може проузроковати губитак од 7% у конверзијама корисника.

Брзина ваше веб странице игра саставни део веб локације осим што се брзо учитава. Гоогле, на пример, рангира веб локације које се учитавају брзо веће од оних које не чине. И ако буде високо рангиран на Гоогле-у, дефинитивно ће помоћи вашој веб локацији да привуче више промета и више продаје.

Додајмо томе, истраживање је показало да ће 40% људи напустити вашу веб страницу ако вам треба више од 3 секунде. Замислите да изгубите 40% свог пословања само зато што нисте оптимизирали брзину веб локације. То је пуно потенцијалне продаје на губитку!

Не улазећи превише у техничке детаље, у наставку су неке ствари које можете учинити како бисте убрзали веб локацију.

Више савета за оптимизацију веб локација можете пронаћи овде.

На нивоу сервера

На нивоу веб странице

 • Кеширајте своју веб локацију
 • Додајте заглавља са истеком да бисте искористили кеширање претраживача
 • Избегавајте коришћење превеликих слика
 • Стисните слике
 • Изградите веб локацију на ПХП7
 • Користи ПХП акцелератор
 • Спречите друге да нам додају слике
 • Поправите све неисправне везе на веб локацији
 • Смањите Јавасцрипт и ЦСС датотеке

Савет – Користите Гоогле ПагеСпеед Инсигхтс да анализирате брзину веб странице и добијете корисне предлоге за оптимизацију.

5. Додајте праћење веб локација и поставите циљеве веб локације

Ваше пословање поставља циљеве да се настави побољшавати и ићи напријед.

Исто се односи и на циљеве ваше веб странице.

Подаци су кључни када покушавате да пратите напредак и побољшате перформансе веб локације компаније. Помоћу правих података можете прилагодити веб локацију према понашању и потребама вашег корисника.
Овде су корисни веб аналитички алати попут Гоогле Аналитицс (ГА). ГА је бесплатан, изузетно моћан и користи преко 40% свих познатих веб локација широм света. Да бисте инсталирали ГА и започели праћење података о веб локацији, прочитајте овај Гоогле документ.

Пример – Снимка екрана Гоогле Аналитицс.

Да бисте дешифровали огромну количину података које пружа Гоогле Аналитицс, препоручујем почетак једноставног и фокусирања на ове четири кључне метрике:

 1. Сесије / стечени корисници: Праћење броја сесија / корисника које ваша веб локација добија један је од начина за мјерење раста. У идеалном случају желите да добијете више сесија како ваш сајт расте.
 2. Канали / препоруке саобраћаја: Схватите одакле долази ваш саобраћај и усредсредите напоре на важне платформе.
 3. Стопа напуштања: Ово помаже у мерењу вашег садржаја или квалитета саобраћаја и говори да ли послужујете прави садржај или циљате погрешну публику.
 4. Просечно време на страници: Знајући колико посетилац проводи на вашој веб страници може вам помоћи да схватите начине за побољшање лепљивости вашег сајта.

Имајући ове податке на уму, можете почети са истраживањем и постављањем одређених циљева који ће вам помоћи у развоју пословања. Неки примери циљева веб локације које можете да поставите су:

 • Повећај број сесија / корисника за 25%
 • Повећајте просечно време на страници за 5%
 • Повећајте посете са одређених саобраћајних канала за 20%
 • Смањите стопу напуштања веб странице за 10%

6. Нека буду задовољни посетиоци

Када посетиоци стекну добро искуство на вашој веб локацији, они су задовољни.

Када су срећни, вероватније је да ће дуже остати на вашој веб локацији, делити садржај са пријатељима и трошити новац на производ / услугу који продајете.

Како да учинимо задовољство наших посетилаца?

Постоји безброј ствари које можемо учинити да наша веб локација постане срећније место за наше посетиоце.

За једно – осигурајте да се ваша веб локација брзо учита (види тачку бр. 4).

Друго, дизајнирајте своју веб страницу за бољи УКС. Ако продајете производ на мрежи, провјерите је ли поступак провјере лако и једноставно осигурати. Уклоните све дистракције и користите показивач напретка током одјаве. Такође размислите о томе да ваше клијенте сачувате податке о испоруци и наплати за следеће куповине.

Извештај који је урадио Аарон Марцус из АМ + А показује то побољшање корисничког искуства на веб локацији (УКС) ће накнадно побољшати ваш укупни приход. Марцус је урадио студије случаја за бројне компаније и показао је јасну повезаност између доброг НУС-а и здравих пословних прихода.

Елемент корисничког искуства (извор).

Студија случаја бр. 1 

ИБМ-ово присуство на веб локацији традиционално је сачињено од тешко навигацијског лавиринта различитих под-локација, али редизајн га је учинио кохезивнијим и кориснијим. Према ИБМ-у, масивни напори на редизајну брзо су исплатили дивиденде. Компанија је саопштила да је у месецима након поновног покретања у фебруару 1999. промет у Интернет продавници Схоп ИБМ повећан за 120%, а продаја је порасла за 400% (извор).

Студија случаја бр. 2

Стаплес.цом утврдио је да је кључ успеха на мрежи и повећан тржишни удео у томе да његова веб локација за е-трговину постане што је више могуће употребљива. Стаплес.цом провео је стотине сати оцењујући радно окружење корисника, потребе за подршку одлукама и тенденције приликом прегледавања и куповине канцеларијских производа и малих предузећа путем Интернета. Методе су укључивале прикупљање података, хеуристичке процене и тестирање употребљивости (извор).

7. Додајте социјални доказ на своју веб локацију

Пример – јак социјални доказ приказан на Дрифт-овој страници успеха корисника (извор).

Оригинални тестимонијали додају веродостојност производима или услугама које продајете. И људи се приликом куповине ослањају на онлине критике.

Три ствари које можете да урадите:

 1. Пошаљите анкету својим купцима. Размислите о томе да им пошаљете купон или бесплатан поклон за подстицање одговора.
 2. Охрабрите своје купце да деле своје повратне информације о платформама друштвених медија. Користите хасхтагове да бисте пратили одговоре купаца на ваше производе.
 3. Пошаљите своје производе или понудите бесплатну пробну верзију блогерима или утицајним друштвеним медијима и назовите их да прегледају ваше производе / услуге.

Додајте ове повратне информације и критике на своју веб локацију.

Искориштавање предности о вашој страници

Страница “О нама” је вероватно друга најважнија страница на вашој веб локацији која се често занемарује. Видите, ефикасна страница „О нама“ може послужити као „продајна страница“ ако се правилно изврши.

Када имате страницу „О нама“ која говори корисницима и утврди ваш бренд као поуздан и приступачан, вероватније је да ће тај корисник пословати са вама.

Али шта је добра страница “О нама”? Не постоје чврста правила која морате да се придржавате, али за почетак они морају да одговоре на следећа питања:

 • Ко си ти?
 • Зашто би изабрали тебе над неким другим
 • Шта радиш?
 • Када сте почели?
 • Како си то урадио?

Ово би требало дати добру основу за почетак. Након тога, ријеч је о дизајнирању странице како би одговарала вашем тржишту. Опет, нема тешких правила која се треба придржавати и можете покушати експериментирати са својим дизајном како би одговарао вашој марки.

Ево примера добре странице „О нама“ компаније Цанва:

Снимка екрана са странице Цанва о нама.

8. Оптимизирајте за виши ранг претраживања (СЕО)

Органска претрага чини отприлике једну трећину саобраћаја веб локације у складу са подацима Хубспот студија.

Преко 90% искуства на мрежи започиње претраживачем.

Оптимизација ваше веб странице за виши ранг претраживања – посебно Гооглеово рангирање, више није опција.

Да бисте покренули све о СЕО у овом чланку, било би превише информација, тако да ћу се фокусирати на три најважније ствари које морате учинити.

Садржај / Намера

Креирајте користан садржај који одговара намјери ваше циљне публике. Посетиоци су на вашој веб локацији са разлогом – било да су добили информације, упоредили производ или обавили куповину. Веб локација треба да ефикасно и ефикасно служи намери ваше циљне публике, што укључује коришћење:

 • Избришите позив на радњу (ЦТА) за комерцијалну страницу,
 • Нумерирана листа која показује поступне поступке,
 • Јасни наслови за лако читање на мрежи,
 • Дијаграми и графика лако разумљиви за јасну демонстрацију информација.

Одлазни / долазни линкови

Везе и долазне и одлазне везе један су од кључних фактора које претраживачи користе за рангирање веб локација. Природно, добијајте линкове са релевантних веродостојних веб локација; повежите се са другим поузданим изворима са ваше веб локације кад год је то прикладно.

Он-паге СЕО

Укључите сродне кључне речи у наслов и поднаслове странице (

,

), користите описне алт текстове за све слике, користите маркирање схеме како бисте претраживачима помогли да разумију ваш садржај, често везују важне странице и уклањају или консолидирају странице са дуплираним садржајем.

9. Будите присутни на мрежама друштвених медија

2020. година, не требате ми да вам кажем да друштвени медији играју велику улогу у стратегији пословног маркетинга.

С скоро 3,5 активне милијарде корисника који користе друштвене медије, важно је да имате активно присуство друштвених медија на платформама које су релевантне за вашу циљану публику.

Предности коришћења друштвених медија за изградњу вашег бренда су неспорне. С обзиром да 60% корисника Инстаграма открива нове производе на платформи, друштвени медији природно су мјесто за досезање нових и високо циљаних потенцијалних купаца.

Иако можете да одлучите да имате рачун на свакој доступној платформи за друштвене мреже, много је мудрије усредсредити се на места на којима су кључне кључне демографске групе углавном активне.

На пример, ако циљате млађу публику, морате да имате налоге на популарним платформама као што су СнапЦхат и Инстаграм. ФацеБоок је одличан за циљање старијих демографских категорија, док ће се Линкедин првенствено фокусирати на професионалне професионалце.

Ево примера друштвених медија који су исправно урађени:

Лауренина страница, СинцерелиЛаурен.цом, ефикасно се интегрише са својом страницом за друштвене медије.

Мама блогерица, Лаурен, фокусирана је на изради својих праћења на Инстаграму са своје почетне странице – Инстаграм је право место да буде као Лаурен фокусирана на “родитељство у стилу”, а доминантни пол на Инстаграму су жене.

10. Направите листу е-поште

Савјет за маркетинг путем е-поште – Сегментирајте своје претплатнике у различите групе тако да можете одвојено слати одређени садржај који је њима најрелевантнији. Кликните за Твеет

Маркетинг путем е-поште може бити ефикасан начин за повећање пословних прихода и профита.

Пробни маркетинг путем е-поште има процењен поврат улагања (РОИ) од 3.800%, што значи да у просеку сваки долар уложен у маркетинг за е-пошту доноси поврат од 38 долара. Поред само финансијске перспективе, постоје многи други корисни аспекти е-маил маркетинга као што су:

 • Ектендед Оутреацх: Посетиоци веб локација долазе и одлазе, али једном када их више нема, никад се не врате. Прикупљањем информација од посетилаца путем е-поште моћи ћете им у будућности поново пружити контакт. Са списком е-поште шаљете целој листи вредан садржај који би у супротном могао пропустити. Такође можете добити додатни промет када се неки одлуче да прате везе до веб локације на основу информација које им шаљу.
 • Повећај продају: Примећено је да су конверзије е-поште боље од друштвеног и органског саобраћаја. У ствари, статистика показује да друштвени медији имају укупну стопу ангажмана од само 0,58% у поређењу са 3,71% кликовне цене (ЦТР) за е-пошту.
 • Фино подешавање ваших операција: Пошто се маркетинг путем е-поште заснива на статистици, могуће је прикупити ове податке и анализирати их. Те информације могу се затим користити за додатно унапређење кампања путем е-поште за повећање ефикасности. На пример, сазнајте о лајковима, несвиђањима и интересовањима ваше корисничке базе и пошаљите им релевантне материјале.

„Листа е-поште Унбоунце је највеће богатство које имамо за покретање нових аквизиција.“ – Цореи Диллеи, маркетинг менаџер у Унбоунце (извор).

За прикупљање е-порука посетилаца

 • Пријавите се за услугу маркетинга е-поште како бисте помогли у креирању и управљању маркетиншком кампањом путем е-поште. Ево листе услуга маркетинга путем е-поште које препоручујемо.
 • Проверите да ли нешто има у вашим корисницима – дајте производе знања, бесплатне купоне и најновије вести о производима (које су им корисне) у замену за њихове е-поруке.
 • Покрените Фацебоок огласе за ремаркетинг да бисте се повезали са постојећим посетиоцима веб локације.
 • За охрабривање претплате путем е-поште користите „хало бар“ или скочне прозоре на веб локацији.

За одржавање активне листе е-поште

 • Сегментирајте своје претплатнике у различите групе тако да можете одвојено слати одређене садржаје који су за њих најрелевантнији.
 • Понудите велику вредност у вашој е-пошти (тј. Корисни садржај, попуст на производе итд.).
 • Једноставни додири, попут њиховог адресирања са именом и презименом, могу вам помоћи да ваше е-поруке постану личније.
 • Максимизирајте свој ангажман тако што ћете е-маилове ускладити са три главна места: ујутру, рано поподне или увече.
 • Обрадите редове предмета који ће завести читатеље да отворе вашу поруку. Не плашите се креативности и испробајте нешто ново.

11. Придржавајте се правила и прописа

Баш као што води посао са зидовима и зидовима, постоје правила и прописи за покретање веб локације попут предузећа. И, баш као што водите посао, и ви морате имати неки облик рачуноводства при руци.

Неке од ових тема могу се чинити помало компликованим, али дефинитивно је важно за вас, као предузеће и власнике веб локација, да их познајете и разумете.

Контролирајте рачуноводство

Један важан аспект који већина предузетника има тенденцију да превиди у пословном раду на мрежи су финансије. Када веб локација и ваше предузеће почну да се увећавају, добра је идеја имати доброг рачуновођу који ће вам осигурати да финансије вашег сајта буду здраве..

Када имате интернет предузеће које је у току са најбољим рачуноводственим праксама, то ће вам помоћи да финансијски растете и можда ће вам пружити више могућности за ширење.
Али одакле ти започети?

Па, ако сте још увек мала фирма, најбоље је само ангажовати слободног рачуновођу на уговорном основу који ће повремено управљати свим вашим финансијама. Било шта веће и морат ћете користити пуну рачуноводствену агенцију како бисте пратили своје финансије.

 • Можете се одлучити за књиговодствени софтверски пакет, попут КуицкБоокс-а за управљање финансијама. Неке од функција које КуицкБоокс нуди обухватају књиговодствене апликације које се налазе у просторијама, функције за плаће, па чак и управљање рачунима.
 • Ако само желите да припремите једноставну фактуру, можете потражити бесплатне предлоге фактура, попут Инвоицето.ме или Генератор Рачуна.

Разумевање ГДПР-а

ГДПР означава Општа уредба о заштити података. То је у основи закон који одређује како лични подаци треба да се прикупљају, користе, штите или комуницирају са њима. Иако се углавном фокусира на ЕУ, може утицати на било коју организацију која такође није основана у ЕУ.

Они за које се утврди да нису у складу са захтевом ГДПР-а вероватно ће се суочити са новчаним казнама до 4% годишњег глобалног прихода компаније или 20 милиона евра (шта је веће).

Ако сте са седиштем у ЕУ или намеравате да предузмете било који посао у оквиру ЕУ, препоручује се да веб локацију ГДПР прилагодите како бисте избегли новчане казне..

Важност одрицања одговорности & правила о приватности

Пошто је ЕУ поставила ГДПР условом, одрицање одрицања или политика приватности постаје неопходност за сваког предузетника или предузећа који покрену веб страницу. Генерално, политика приватности треба да открива које личне податке које прикупљате од корисника и како их намеравате да користите и чувате као приватне.

Неке земље ће од вас захтевати да имате законску политику приватности, а други пут то могу тражити услуге трећих страна као што су Гоогле Адсенсе или Амазон Аффилиатес. Било како било, добра је идеја имати га.

У идеалном случају, сарађивали бисте са својим програмером на развоју веб система колачића и отишли ​​бисте до адвоката да бисте израдили политику приватности која је у складу са свим важећим законима. Међутим, ако немате времена и буџета, иубенда је приступачна алтернатива.

12. Запослите људе да повећају

Једном када се ваша веб локација повећа, можда је време да размислите о запошљавању људи на одређеним пословима или функцијама.

Рецимо да водите блог на свом веб локацији. Када блог постане већи, можда ће бити теже да доследно стварате садржај јер ћете можда морати да жонглирате другим задацима, попут стварања нових блогпостова и умрежавања са другим блогерима.

Овде ће вам добро доћи фрееланцери или хонорарци. Пребацивање задатака на друге омогућава вам да се фокусирате на веће и важније задатке.

Платформе као што су Упворк, Фрееланцер.цом, па чак и Фиверр олакшавају запошљавање људи привремено или пројектно по пројекту. Наравно, трошкови ангажовања фрееланцера обично варирају а понекад је можда боље проширити одећу и уместо њих запослити стално особље. Ако желите да запослите стално особље, веб локације као што су Монстер.цом или ЦареерБуилдер.цом су популарна опција за мања предузећа. Све што требате учинити је само објавити оглас за посао или тражити животописе на платформи.

Наравно, неке од брига код запошљавања људи су да имате више трошкова за вас. Ако сте мали посао, можда ћете морати микроорганизовати своје особље и имати мање времена да се фокусирате на посао.

Пример – фрееланцери који можете пронаћи на Фиверр

Фиверр је ресурс који омогућава прегледавање базена фрееланцера за било шта, од креирања садржаја до подршке на друштвеним мрежама.

Они омогућавају фрееланцерима да стварају понуде које онда ви сами можете бирати. Алтернативно, можете створити посао (послати „захтев“) који вам је посебно потребан и омогућити Фиверр фрееланцерима да лицитирају за њега. За сваку трансакцију Фиверр ће смањити износ у облику накнаде која је везана за крајњу цену. Накнада варира у зависности од вредности трансакције. Због система репутације, Фиверр фрееланцери могу бити агресивни у настојању да испуне захтеве посла.

Веб програмери

Фиверр таленти у програмирању и технологији – ангажују фрееланце веб програмере да оптимизирају, управљају или чак додају нову функционалност на вашу веб локацију (погледајте уживо овде).

Писци

фиверр писциФиверр таленти у садржају веб страница – ангажујте слободне писце да створе нови садржај за своју веб локацију (погледајте уживо овде).

13. Распродајте своју веб страницу (излаз!)

У неком тренутку можда ћете пожељети да размислите о продаји своје веб локације након што сте је изградили.

Једном када ваша веб локација постане велика и постане драгоцена имовина, можете је продати другим људима, баш као што бисте то радили са физичком продавницом.

Продаја ваше веб странице може бити на један од два начина:

 1. Приступиће вам неко друго предузеће или компанија која је заинтересована за куповину ваше веб странице.
 2. Продајете га на аукцијским местима људима који желе да купе вашу веб локацију.

Опција А можда неће бити одржива за већину власника веб локација, али дефинитивно можете истражити опцију Б. Интернет тржиште као што је Флиппа и ВебситеСеллВебсите посебно се бави куповином и продајом веб локација.

Ако ваша веб локација почне да повлачи пристојан промет, рецимо око 20.000 јединствених посетилаца месечно, на Флиппи-у је лако продати за чак 7.000 УСД! Ако сте вољни да напустите своју веб страницу, њихова продаја на аукцијским веб локацијама дефинитивно је одржива опција.

Пример из стварног живота: Веб локација са просечним 18.790 јединствених посета месечно продата за 7.000 УСД на Флиппа (извор).

Закључак

Захваљујући доби дигиталне телефоније, присуство на мрежи више није додатни додатак, већ је сасвим стварна потреба. Кораци које сам овде изнео требало би да вам дају добру представу о моћном потенцијалу који представља ваша веб локација.

Једино питање које би требало да остане након што сте прошли кроз овај водич је улога коју желите да ваша веб локација игра у успеху вашег пословања. Да ли тражите подршку за вашу главну делатност или сте вољни пријећи дистанцу и искористити је у потпуности?

Свиђа вам се овај чланак? Подржите нас дељењем

13 Обавезно проширите своје пословање на мрежи Кликните за Твеет

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map