Посао од куће: Где пронаћи интернетске послове и како започети

Рад у кући је некада био луксуз, али данас је то некако прерасло у обавезану норму. Ипак, међу становништвом постоји различита категорија људи који су одлучили своје каријере наставити потпуно код куће.


Постоје, наравно, и предности и недостаци рада од куће, али да би се то заиста постигло потребно је припремање и знање. Ако ово звучи као ваша шоља чаја или вам се некако чинило да треба посао од куће – прочитајте даље.

Contents

Ево листе потенцијалних послова посла од куће до куће

Циљ је радити оно што волите и истовремено зарадити од свог дома. Имајте на уму да уношење ове промене може бити изузетно изазовно, не само зато што углавном радите сами, већ ћете бити одговорни за још много тога.

Рекавши то, погледајмо неке од популарнијих и најчешћих послова на којима можете радити од куће и погледајте шта је потребно да се то постигне.

Напомене:

 1. Да бих додала мало тежине овим улогама, додала сам неке повратне информације прикупљене и од фрееланцера и од власника предузећа који долазе из различитих средина и раде у различитим градовима широм света..
 2. Плата посла се процењује на основу недавних пописа послова са запосленима који имају најмање 10 евиденција о запошљавању на УпВорк-у.

1. Графички дизајнер

Пример – Финдер икона је слободно тржиште на коме можете изградити свој портфељ и продавати своје уметничке иконе на мрежи.

Процењена плата: 10 УСД – 50 УСД / сат

Графички дизајнери или било које друге врсте уметника који раде на стварању нечега што визуелно комуницира вероватно најбоље одговарају делу из кућног профила. Без обзира да ли креирате логотипе, постере или било коју другу врсту уметности, посао обично започиње са поднеском за клијента.

Једном када стекнете оно што вам требају клијенти, остало је у основи све на вама. Од ваше опреме до сировина и талента – све су то ствари које можете имати при руци код куће.

У ствари, много је случајева када је рад од куће заправо користан јер значи да нећете морати да свакодневно премештате своје алате за трговину у уредски простор и из њега. Наравно, тачно колико вам је то корисно, зависи од врсте уметника.

Како почети ако сте почетник

Ако вас занима графички дизајн, можда бисте желели да почнете тако што ћете положити неку врсту курса дипломирао у графичком дизајну. Ако је из неких или других разлога то за вас непрактично, можете и сами да учите и вежбате.

Будите спремни да издвојите знатну количину за моћан рачунар, можда лаптоп или таблет, као и оригиналне копије софтвера за дизајн.

Цхарлес Иарброугх

Цхарлес Иарброугх, Председник Вебхост.про користи фрееланцере за широк спектар задатака, укључујући графички дизајн. За њега, слободни графички дизајнери, пре свега, морају да пруже врхунске радове.

„Време потребно за исправљање грешака или проналажење некога ко ће помоћи, много је теже од плаћања новца или чекања дуже. То је кључни разлог што се толико фокусирамо на то да фрееланцери са којима радимо имају пристојне резултате у сличном раду “, каже Иарброугх.

Вицтор Тхомас

Вицтор Тхомас, власник веб фирме за дизајн веб страница Тхомасдигитал.цом се слаже. Тхомас заснован изван Сан Франциска, сматра да је важан доказ успешности у сличном раду. Међутим, додао је да је такође важно да фрееланцери буду у стању да добро управљају очекивањима.

„Желио бих јасну слику шта се може и шта ће урадити, заједно са оним што није могуће. То, плус јасна и стална комуникација о томе како ствари иду током живота пројекта су важни “, прокоментарисао је Тхомас.

2. Видео Едитор

Пример – послови за филмску и видео продукцију доступни у продукцији ХУБ.

Процењена плата: 20 УСД – 120 УСД / сат

Слично графичком дизајнеру, и видео уредници могу уживати привилегију рада од куће. Видео уредници су ти који раде на сировим видео снимцима, прилагођавајући их коначном, полираном производу који је спреман за преглед јавности..

Иако ово можда звучи цоол, такође није најлакше на свету јер захтева интеграцију многих елемената попут дијалога, звука, специјалних ефеката и сировог видеа понекад неодређеног квалитета.

Како започети ако сте нови

За оне који желе да се укључе у уређивање видеа, можете започети образовањем које је повезано са филмовима, попут емитовања или мултимедијална комуникација. Постоје и неки специјализовани курсеви које можете да одаберете кинематографија или чак оних који су специфични за софтвер.

Имајте на уму да, осим ако не гледате доњи крај тржишта попут уређивања личних видео записа или основних корпоративних видео записа, захтеви за уређивање видео записа могу брзо постати забрањени.

За управљање уређивањем филмова или сложенијим пројекцијама можда ћете морати уложити знатна средства у студио за уређивање.

3. Рачуновођа / књиговођа

Пример - Послови књиговодства доступни на сајту Фрееланцер.цом.Пример – Послови књиговодства доступни на сајту Фрееланцер.цом.

Процењена плата: 20 УСД – 50 УСД / сат

Док књиговодство и рачуноводство обе су кључне пословне функције, постоји неколико кључних разлика. Књиговођа је одговоран за евидентирање финансијских трансакција, док је рачуновођа одговоран за тумачење, класификацију, анализу, извештавање и сумирање финансијских података.

Без обзира које бисте можда жељели, оба ова посла су данас пријеко потребна у готово свакој индустрији. Још један плус је то што се ови послови такође могу лако обавити из удобности сопственог дома – или других места, ако више желите.

Почетак

Док књиговодствима треба само основно разумевање рачуна да би се започело са овом улогом, рачуновође морају да буду сертификоване. Тачна потврда зависи од тога где живите, али у најмању руку је потребна основна бацхелор оф Аццоунтинг. Одатле можете касније да се специјализујете.

Захваљујући лепоти Интернета, клијенти могу лако делити документе и датотеке са вама и данас постоје бројне рачуноводствене услуге засноване на облаку. У ствари, вероватно ћете морати да посећујете просторије клијента само ограничено време сваке године – пре свега током пореске сезоне.

Рачуноводствени софтвер обично плаћају и клијенти, овисно о потребама компаније, тако да све што вам треба је рачунар, интернетска веза и оно што вам је у глави.

4. Виртуелни асистент

Пример - Списак послова виртуелног асистента на УпВорк-у.Пример – Списак послова виртуелног асистента на УпВорк-у.

Процењена плата: 5 УСД – 15 УСД / сат

Као што можда можете да кажете из наслова посла, улога виртуалног асистента је нешто што лако можете предузети од куће. Толико индустрија треба виртуалне помоћнике, компаније за продају некретнина, ИТ компаније или чак рачуноводствене и финансијске фирме.

Као виртуални асистент, морате бити спремни за максималну флексибилност у својој радној улози. Оно што можете учинити може укључивати одговарање на телефонске позиве, управљање распоредом или чак резервацију аранжмана за путовање. Наравно, много тога овиси управо о томе какав сте асистент.

Како започети рад као виртуални асистент од куће

Иако вам можда неће требати диплома да бисте се пријавили као виртуелни асистент, неки од премијум пласирања могу ово поставити као обавезу. Такође можете да се одлучите за друге курсеве како бисте повећали свој сет вештина и учинили свој профил пожељнијим.

Кључ успешног виртуелног помоћника лежи у томе да посао буде обављен што брже и ефикасније. Такође бисте требали бити високо организовани, имати добре комуникацијске вештине, бити паметни у технологији и бити у стању да се носите са више задатака истовремено.

На крају опреме, виртуални асистент је чисти „компјутерски посао“. Значи, требаће вам рачунар, нека комуникациона опрема као што су слушалице са микрофоном, поуздана интернетска веза и софтвер који ће вам помоћи да будете организовани – и о томе се ради.

Мицхаел Навал са седиштем на Филипинима, али он подржава разне клијенте широм света као виртуелног асистента цум фрееланце ИТ стручњака. Он саветује онима који размишљају о раду виртуелног помоћника да увек надограђују вештине и што је најважније, имају позитиван став „могу“.

Први ће вам добро послужити у обављању различитих задатака, док други помаже у руковању клијентима који могу бити захтјевни. Сматрајте то фактором „симпатичности“ који вам може помоћи да продужите трајање уговора у недоглед.

„Тешко је саветовати колико да се наплаћује ВА рад, јер обим посла може бити прилично велик, зависно од клијента. Главне ствари које требате да разрадите биле би ваше временско улагање, било који додатни алат који ће вам можда требати да бисте одиграли одређену улогу, плус додатне вештине које ће вам можда требати да побољшате ако је потребно “, каже Навал.

5. Писац / уредник / преводилац

Пример - послови за писање текста доступни у Проблоггер Јобс.Пример – послови за писање текста доступни у Проблоггер Јобс.

Процењена плата: 15 УСД – 60 УСД / сат

Будући да сам био писац и уредник дуги низ година, лако могу да вам кажем да је ово вероватно један од најфлексибилнијих пројеката кућних послова који постоје. У разним временима сам радила у канцеларијама, на терену и у неком тренутку или кући.

Око нас постоји много врста писаца – блогери, аутори филмова, цопивритери, романописци и још много тога. Запамтите, практично све што видите на Интернету или на папиру креирао је писац!

Ако вам се помисао на то да се ваше речи појаве свуда, то би вам могла бити једна улога. Зависно од тога каквог писца желите да постанете, захтеви могу прилично варирати.

На пример, технички писац мора да мора да добро познаје техничке детаље, док ће истраживач можда морати да поседује позадину у области у којој се истраживање налази. Ипак, заједнички састојак свих ових специјализација је способност комуникације.

Како се плаћа писање путем интернета

Бити у стању да привучете пажњу публике и јасно пренесите поруку једна је од најважнијих вештина коју можете имати као писац. Иако можете научити специфичности тога на курсу као што је Бацхелор оф Јоурналисм, у идеалном случају ћете одабрати ментора који ће моћи да дели своје тајне стечене искуством..

Ипак, писац, уредник или преводилац, кључни делови вашег инвентара биће рачунар, софтвер за уређивање, плус Интернет веза.

Мухаммад Руби Ернава

Мухаммад Руби Ернава је индонезијски-енглески преводилац који је цео посао изградио од фрееланцинга.

Са више од 5 година искуства у фрееланцингу, сада је власник Диамондо Транслатион. За новопридошле у овом послу, он их саветује да се не брину превише о томе колико искуства имате током конкурисања за посао – све док имате чврсту платформу у вештинама и комуникацији.

„Способност добре комуникације са клијентима је пресудна, играјући улогу у обезбеђивању посла, као и прецизно преговарање и разумевање захтева. Ако у томе не успете, најбоље вештине на свету вас неће спасити од тога да направите неред. ” каже Мухамед

Мухаммад такође упозорава да могу бити трошкови који су повезани са уласком у ову арену, попут улагања у веб хостинг за вашу веб локацију, претплате на алате за рачунарску помоћ или чак хостинг хостинг адреса.

Схарон Хурлеи Халл, професионални слободни Б2Б писац и блогер ради и за клијенте и за друге фрееланцере.

Са 30 година професионалног писања за штампане и интернетске медије, сматра да је кључна особина успјешног самосталног писца квалитет рада и искуство у одређеним нишама.

„Моји клијенти очекују од мене квалитет, а исти квалитет од било ког фрееланцера са којим радим. Верујем да је грешка дати предност брзини него квалитети “, наглашава она. Као што видите, без обзира на вашу врсту посла или статус запослења, квалитета је важна.

6. Истраживачки сарадник / пословни аналитичар

Пример - послови аналитичара истраживања доступни уистинуПример – послови аналитичара истраживања доступни уистину.

Процењена плата: 25 УСД – 150 УСД / сат

Замислите да вам се плати због тога што све знате – и било би погрешно у вези са тим што ради истраживачки асистент.

Као што наслов каже, сарадници у истраживању помажу у стварима попут позадинског рада, као што су утврђивање чињеница, прикупљање података и пуно других ствари које се односе на подршку главном произвођачу рада.

Као што би неки могли рећи да вам је Гоогле пријатељ, али само запамтите да постоји много ствари које можда нећете моћи да пронађете на Интернету. Ако желите да будете истраживачки сарадник, морате бити спремни да с времена на време изађете на терен и по потреби уђете у не-дигиталне архиве..

Иако је истраживање обично високо специјализовано, асистент можда неће морати да има сву образовну позадину као истраживача. Оно што ће вероватно бити потребно јесте квалификација у подручју везаном за истраживање које се проводи.

На пример, ако се пријавите као асистент на пројекту који укључује проучавање насталих одговора на генетски модификоване усеве, било би добро да имате формалну позадину у генетском инжењерству или биохемији..

Почетак

Нажалост, овим образовним позадинама је потребно време и новац за рад, тако да ће ваша улога истраживачког сарадника вероватно бити ограничена на одређена подручја. Ипак, ово је нешто на чему се може радити даљински, у зависности од тога која ће опрема бити потребна у оквиру посла.

Очекујте да ћете радити на лако преносивом уређају као што је лаптоп и дигитално комуницирати преко софтвера за управљање пројектима или с времена на време, једноставно пошаљите е-поштом.

7. Онлине тренер / учитељ

Пример – Лако можете да креирате и продате свој интернетски курс на локацији Теацхабле.

Процењена плата: –

Иако постоји стара шала да “они који не могу, подучавају”, улога учитеља је у ствари врло респектабилна. Међутим, захваљујући Интернету, можете бити и учитељ на мрежи, све док имате драгоцену вештину за пренос.

Неки примери ових специјализованих вештина укључују ВордПресс, цветни аранжман, баштованство, плетење – у ствари готово све. То значи да улога мрежног тренера или учитеља може бити изузетно драгоцена широком кругу људи. Све док имате воље за то, можете да креирате и продајете своје курсеве на мрежи.

Велики плус стварања дигиталних курсева је то што не треба да буде посао са пуним радним временом. Можете их радити и креирати у слободно време и померати свој распоред у зависности од тога који вам је приоритет у било ком тренутку.

Да бисте побољшали курсеве које градите, покушајте да научите неке меке вештине као што су јавни говор, комуникација или било шта друго што може помоћи у побољшању искуства стеченог кроз курсеве које креирате. Када их имате, можете почети са дигиталним курсевима.

У зависности од тога шта одлучите, можда ће вам требати нека врста веб камере или снимач екрана, заједно са интерактивним дигиталним алатима за подучавање са.

Посебна карактеристика: Киле Кров

Киле Рооф

За потенцијалне креаторе мрежних курсева имамо посебну посластицу – кратак исечак који расправља о основама ствари са Кајлом Кровом. Суоснивач компаније Интернет Маркетинг Голд, ПагеОптимизер Про, и неколико других сајтова, Кров је себи дао име по успеху у креирању интернетских курсева, па прихватите његове коментаре к срцу!

Према његовим речима, почетници у креирању интернетских курсева морају се усредсредити на изградњу своје репутације у послу – што је име више препознато, то ће се курсеви боље продавати. То се може постићи стварањем неких ‘бесплатних курсева’ који уопште додају вредност заједницама.

„Једном када се основате (а то може потрајати годинама), тада ћете имати читав гомилу људи који желе да купе ваш курс. Ако сте добро прошли на туђем ИоуТубе каналу или подкасту, они ће вам бити сретан што су вас вратили и разговарали о вашем новом курсу “, каже Рооф.

„Док се представљате, можете почети да усавршавате концепте курсева. Можете тестирати на терену шта функционише, а шта не пре него што одвојите време за снимање видео записа. “

Кров, међутим, упозорава да може бити потребно много времена чак и да се креирају видео снимци, а да се не укључи време за уређивање (које он издваја). Сваки видео му треба око један до два сата да направи – без обзира колико у правилу траје.

„Преношење видео записа и садржаја на наставну или било коју другу платформу трајат ће много дуже него што мислите да ће бити“, додаје он.

8. Програмери / веб програмери

Пример - Пописи послова веб програмера на СимплиХиред.Пример – Пописи послова веб програмера на СимплиХиред.

Процењена плата: 15 УСД – 100 УСД / сат

Можда обично најзаслужнији за улоге на послу, програмери и веб програмери нису били познати за најсавременије послове. Ово, плус природа самог посла даје готово идеалан сценариј за рад од куће.

Било да радите на прилагођеним пројектима за неку компанију или чак продајете своје генеричке апликације, све је то могуће из удобности вашег дома. Ви ћете у суштини бити фрееланце програмер.

Најизазовнији део посла биће проналажење вашег имена ваљда, можда путем интернетског портфеља и маркетинг себе, као и што можете. Наравно, то ће помоћи ако будете могли да потенцијалним клијентима пружите снажан портфељ пројеката у којима сте успешно завршили или у којима сте учествовали пре.

Како започети као програмер за посао од куће

Мада програмирање може бити самоук, увек је најбоље имати неку формалну позадину. Видео сам много сјајних програмера који много знају о специфичностима кодирања, али остају осредњи због слабих основних концепата.

Без обзира на то, шта год одлучите, требаће вам наменска радна машина да бисте направили и тестирали свој код на коме нећете ометати личне апликације које можда желите да инсталирате..

Јулиан Сонг

Јулиан Сонг, малезијски програмер фрееланцер, независан је већ више од деценије. За то је заслужан захваљујући искуству стеченом током ранијег радног живота и подршци своје супруге.

„Увек будите сигурни да улажете 101% труда у сваки пројекат који предузмете. Обавезно не претјерујте, али испоручите најбољи производ који можете. Ако сте у могућности, предложите и идеје да вам помогну “, каже Сонг.

9. Дропсхиппер / придружени трговац

Пример – Дропсхип продавница изграђена помоћу Схопифи-а.

Процењена плата: –

До сада ће многи од вас вероватно веровати у моћ е-трговине. Главне платформе појавиле су се на велике начине, чак су и мала предузећа скочила на брод захваљујући променама у технологији.

Јесте ли знали да се чак можете укључити у е-трговину? Један од начина да то постигнете је дропсхиппингом. Овај начин е-трговине омогућава вам да продајете производе путем Интернета без да производ заиста морате да имате.

Направите веб локацију која делује као продајни фронт, а затим набавите производе од добављача дропсхиппинга попут АлиЕкпресс, СалеХоо, Доба или многих других. Веб локацију можете да направите брзо и без техничког знања ако користите алатку за прављење веб локација као што је Схопифи.

Иако ћете морати да платите почетну инвестицију у хостинг и изградњу веб странице, не морате да наручите робу у целости или чак да рукујете испоруком. Све ово се може учинити за вас кроз ваше дропсхиппинг изворе.

Придружени трговци раде на сличне начине, али углавном стварају садржај који помаже у продаји производа. За сваког купца наведеног придруженог трговца, он ће зарадити провизију од те продаје.

Како започети ако сте нови

Када се одлучите да ћете радити код куће као капитен или придружени трговац, ви у суштини преузимате улогу власника предузећа – оног који мора да носи много шешира. Због тога ћете понекад морати да дате оутсоурцинге одређених области вашег пословања, било да се ради о веб развоју или производњи садржаја.

Јерри Лов, оснивач ВХСР-а, БуилдТхис.ио и ХостСцоре је ветеран подружница маркетер. Са 15 солидних година у послу, делио је размишљања о улози потенцијалних придошлица који треба да дају оутсоурцинг.

„Када преузимам таленте, преферирам плаћање ретаинер-а него ангажовање фрееланцера јер је то исплативије. Међутим, важно је да имају вештине и искуство неопходне да би довршили посао за који су ангажовани. По важности, тражим квалитет, разумне цене и брзину.

Пошто сви радимо на даљину, један критичан аспект свакога кога запослим је да морају бити изузетно пажљиви у детаљима. Овај кључни аспект може значити велику разлику у ономе што мислите да добијате и шта ћете на крају добити ”, рекао је Лов.

10. Социал Медиа Манагер

Пример - Фиверр је популарно тржиште на којем фрееланцер нуди своју услугу потенцијалним изнајмљивачима.Пример – Фиверр је популарно тржиште на којем фрееланцер нуди своју услугу потенцијалним изнајмљивачима.

Процењена плата: 10 УСД – 50 УСД / сат

Као што сви знамо, друштвени медији су сви о којима сада разговарају. Многим робним маркама, како великим тако и малим, треба неко да се бави њиховим дигиталним активностима информисања – од којих су велики део социјални медији.

Од управљања свакодневним активностима до стварања садржаја за циљне купце компаније, ваша кључна улога у управљању друштвеним медијима је да помогнете повећању свести о бренду, надамо се да ће доћи до пораста продаје.

Почетак рада као менаџер друштвених медија

Да бисте се истакли у улози управљања друштвеним медијима, идеално ћете имати позадину у комуникацији, односима са јавношћу или можда чак и маркетингу. Оно што је најважније, требало би да имате весело расположење и да будете у могућности да се хладите под притиском. Запамтите, ви сте јавно лице компаније на одређеним кључним каналима.

Срећом, све ово се може учинити и из удобности властитог дома, све док имате уређај за рад, одговарајуће алате за планирање садржаја на друштвеним мрежама и можда неки софтвер за интеграцију који ће вам лако управљати с више друштвених мрежа медијски канали лакше.

Где да нађемо легитимне интернетске послове?

Фиверр

Најбоља ствар у вези с Фиверром је та што је он релевантан не само за широк спектар послова из кућних послова, већ може помоћи онима који су на многим нивоима каријере. На пример, да ли сте писац који гладује тек почињете самостално или професионалац са 30-годишњим искуством – овде постоје могућности за вас.

Клијенти путем Фиверра лицитирају за ваше услуге на основу унапријед постављених дефиниција пројекта које успоставите. Такође се подржавају и прилагођени захтеви и можете навести потенцијалног клијента на основу њихових тачних пројектних спецификација.

Фиверр је погодан за многе радне улоге и добро је место за започети свој посао од кућних настојања.

Посетите: хттпс://ввв.фиверр.цом/

Упворк

Надоградња је заправо врло слична Фиверру по томе што се такође служи широком кругу оних који траже посао. Кључна разлика лежи у начину на који сте плаћени за Упворк. Тамо где вам Фиверр омогућава да одредите процењене трошкове пројекта, Упворк вам омогућава да цитирате купце на сат.

То омогућава много већу тачност у наплати с обзиром на то да можете да наплатите за своје време. Ако се појаве додатни захтеви или такви, накнада ће вам се једноставно повећати због повећања времена утрошеног на посао.

Надоградња је добра за скоро све радне улоге, али помаже ако имате искуства пре него што започнете овде.

Посетите: хттпс://ввв.упворк.цом/

Топтал

Топтал је усмерен на то да крему самосталног усева донесе врхунским компанијама које желе да се оутсоурцинг пројекти. Слично својој улози у повезивању људи путем своје платформе, сам Топтал нема седиште и заиста је дигитални.

Да бисте користили Топтал, морате да прођете низ тестова, тако да он држи само најбоље у руци. Првобитно прилагођен инжењерима, данас је Топтал проширио своју оцену на дизајнере, рачуновође, статистича, консултанте и још много тога.

Топтал је добар за инжењере и неке друге специјализоване професионалне услуге и прихвата само 3% најбољих кандидата.

Посетите: хттпс://ввв.топтал.цом/

СимплиХиред

СимплиХиред може бити портал за посао, али обухвата и поприличан број отворених за слободњаке који могу радити код куће. Јединствено, нуди више радних места него што је само регистровано на његовој платформи, али обједињује и послове из више десетина других извора.

СимплиХиред је погодан за већину оних који траже посао, али није нужно специјализован за удаљене раднике. Ипак постоје могућности.

Посетите: хттпс://ввв.симплихиред.цом/

Приступ писцу

Ако сте писац или стручњак за садржаје, можда ће вас занимати Приступ за писце. Ова платформа помаже повезивању писаца са правим пословима за њих, а такође има и АИ подударање посла. Наравно, ове предности не долазе без великог броја упозорења.

Прво, тражитеље посла о приступу писцу долази само неколицина земаља, укључујући Сједињене Државе, Уједињено Краљевство, Аустралију, Канаду, Ирску или Нови Зеланд. Ако испуњавате те критеријуме, тада ћете морати да прођете процену из Приступа за писце. тим да се коначно квалификује.

Посетите: хттпс://ввв.вритераццесс.цом/

Финдер Ицон

Ова страница је посебно намењена дизајнерима који желе једноставан начин да продају свој посао. Све што требате је да се пријавите за њих и пошаљете ставке које желите да пласирате на тржиште. Пошто је Ицон Финдер једно од највећих интернет тржишта за иконе на мрежи, имаћете приступ спремном тржишту за ваше дизајне.

Међутим, постоји улов. Финдер икона поделиће све што зарадите на њиховој веб локацији 50-50. То значи да добијате само половину оног за што продајете производ. Ипак, то је једноставан и брз начин да зарадите нешто новца без потребе да пронађете своје купце.

Посетите: хттпс://ввв.ицонфиндер.цом/

ПроБлоггер Јобс

ПроБлоггер је више заједница за блогере, а не наменска веб локација за посао. Међутим, захваљујући ресурсима својих чланова, тамо добијате приступ одељку за посебне послове.

Већина овде доступног дела односи се на производњу садржаја, било да је то писање текста или монтажа. Нови писци би дефинитивно требало да то провере због лакоће приступа, као и огромне количине пратећих ресурса.

Посетите: хттпс://проблоггер.цом/јобс/

ПродуцтионХуб

Проналажење посла као уређивача видеа може бити тешко јер упркос популарности, у многим аспектима може бити невероватно нишно поље. Срећом имамо ПродуцтионХуб који је специјално за видео уреднике и продуценте.

Ова платформа вам омогућава да се не само пријављујете за послове, већ и да преносите и представљате свој посао тако да вас клијенти могу пронаћи.

Посетите: хттпс://ввв.продуцтионхуб.цом/

Подесиво

За оне који желе креирати курсеве и подучавати ствари, Учење је један од најбољих начина. Дјелује попут програмера веб странице, омогућава вам креирање курсева на његовој платформи, а затим домаћин курса и омогућава вам да га продате студентима који желе учити.

Иако нуди могућност корисницима да брзо и лако започну, он има и неких недостатака. Да бисте користили услугу, морате да платите претплату, а плус Теацхабле смањује део сваке продаје коју направите.

Посетите: хттпс://теацхабле.цом/

Локалне Фацебоок групе

Још један ресурс који се не треба превидјети или подцијенити је Фацебоок, јер има много страница или група посвећених раду. Ако сте дизајнер или други стручњак, потражите заједнице на Фацебооку где се окупљају оне из вашег посла.

У многим случајевима ће пружаоци посла пронаћи ове групе и понудити могућности. Такође је уобичајено да и сами чланови групе деле радне могућности заједници.

Посетите: хттпс://ввв.фацебоок.цом/

Алати који ће вам требати за рад од куће

Пошто је главна тема овде рад на даљину, требали бисте схватити да постоји основна опрема коју ћете морати имати на својој страни да би ствари функционирале. Све ово мораће изаћи из џепа јер у основи пружате услугу.

Неки примери алата који вам могу затребати укључују;

Рачунарски системи

За многе улоге ово може једноставно бити генерички систем који можете користити за креирање докумената, слање и примање комуникација или коришћење веб-алата. Међутим, у неким случајевима ће вам можда требати мало више.

На пример, видео уређивачима или графичким дизајнерима ће можда требати снажније машине јер је уређивање видеа врло гладно.

Остали хардвер

Веб камере, слушалице са микрофонима, већи монитори – било који или сви ови могу вам бити потребни у зависности од ваше улоге. На пример, као виртуелни асистент морате често да зовете или на неки други начин комуницирате, тако да ће улагање у солидне слушалице бити непроцењиво.

Софтвер за фактурирање

За оне који раде преко платформи као што су Фиверр или Топтал, за плаћања и фактурирање рукује се вама. Ако одлучите да сарађујете са својим клијентима, морат ћете им моћи фактурирати обављени посао.

За то можете користити било шта, од Екцел листова или образаца фактура до професионалнијих решења као што су рачуноводствена и фактурна решења заснована на облаку. Зохо и Фресхбоокс су добри примери за њих и могу се плаћати на месечној основи.

Такође погледајте: Рачун за рачуне, Аинак, Генератор рачуна.

Алати за сарадњу

Иако је рад од куће углавном соло задатак, можда ћете имати прилике да заједно са другима радите на пратећи начин. Ако се ова ситуација појави, одлучите се да користите неке алате који вам омогућавају да неометано радите заједно.

Добри примери су Гоогле документи и табеле (доступни појединачно или у делу Г Суите сет алата), Мицрософт Теамс, и Фловдоцк.

Такође погледајте: Календарски, Појам, Гоогле календар

Графички алати

Графичким дизајнерима ће бити потребан неки софтвер који је некада био прилично скуп, али сада су на срећу доступни као претплате засноване на облаку и „фремиум“ алати на бази прегледача. Кућне идеје о ономе што би могло бити потребно могу укључивати Адобе Цлоуд ЦЦ и можда складиште ресурса као што је Бигстоцк.

Такође погледајте: Цанва, Процреате, Скица, Аффинити Десигнер

Алати за маркетинг путем друштвених медија / е-поште

У зависности од врсте посла из кућног посла за који се одлучите да потражите, понекад ће вам можда требати посебни алати који су посвећени одређеним задацима. На пример, ХоотСуите омогућава менаџерима друштвених медија да раде на више канала истовремено, па чак и дозвољавају да закажу постове.

Такође погледајте: ТвеетДецк, ИФТТТ, Еверипост, Упознај Едгара, Хубспот

Алати за писање

За писце, Граммарли (моја рецензија овде) може вам помоћи да исправите или истакнете подручја која захтевају корекцију док креирате текст у току. На располагању су десетине специјализованих алата за готово све потребе, а многи чак имају на располагању бесплатне планове.

Такође погледајте: Хемингваи Апп, Пиши или умри

Управљање током рада

Бити у стању да координирате свој рад и више пројеката које имате у току може бити тешко. Да бисте се побринули за то, предлажем вам да погледате неки софтвер за управљање током рада или пројеката.

Данас се ови могу наћи и као услуге засноване на облаку као што су Асана или Запиер. Они не само да вам помажу у управљању послом, већ такође омогућавају комуникацију са клијентима, па чак и сарадницима, ако је потребно.

Такође погледајте: Трелло, Понедељак, Врике

Сигурност

Као и код властитог рачунара, заштита радних уређаја је једна од најважнијих ствари које треба да урадите. Замислите да ли би вирус избрисао ваш посао или ако би хакер могао да украде податке вашег клијента из вашег система.

Увек покрените ажурирани софтвер попут Интернет Сецурити-а Нортон 360. Такође би било најбоље ако можете увек да користите а Виртуална приватна мрежна услуга да бисте шифровали све податке који улазе или излазе са вашег уређаја, посебно зато што радите на даљину.

Такође погледајте: ЕкпрессВПН, АВГ Антивирус, Малваребитес

Софтвер за конференције

Поред слушалица, потребан вам је поуздан комуникациони софтвер за даљински рад. Оне могу да се разликују у складу са вашим потребама, од једноставних решења за видео позиве Гоогле Дуо презентацијама које се испоручују са значајкама као што су ТеамВиевер или Вебек.

Такође погледајте: Зум, Јитси, Мицрософт Теамс

Белешка: Запамтите, овај списак предмета и апликација служи само као смерница. Ваше тачне потребе могу се увелике разликовати, у зависности од тачне улоге и околности у којима се налазите.

Да ли је каријера код куће права за вас?

Које су предности рада од куће?

Предности рада од куће - без застоја у саобраћају!

Најпре, независност. Самомотивација, самодисциплина, фокус и концентрација. Четири ствари које ћете добити радом из властитог дома (а не само радом у пиџами у 8:00). Може се истегнути да пронађете свој извор мотивације. Један важан савет би био покушај креирања сопственог наменског радног простора (не вашег кревета!).

Споменуо сам ‘ваш дом’, али ваш радни простор може бити апсолутно било где. Желите да радите у вашем омиљеном кафићу низ улицу? Могуће. Желите да радите из удобности свог аутомобила? Могуће. Било где где се осећате пријатно и омогућава вам да обавите посао може бити ваш радни простор.

Вожња на посао трошкови може се драстично смањити. Замислите колико можете уштедети и у времену и у новцу не морајући свакодневно сатима путовати у уред. Уместо тога, узмите те уштеде у времену и новцу и поновно их уложите у посао и породицу.

За прокурстинора вани – већина удаљених послова има флексибилан распореде (ући ћемо у ово ускоро – наставите да читате!).

Доље стране рада од куће

Процрасторс или оних који јесу реактиван уместо да проактивно може изазов за посао од куће. Непостојање јасне разлике између посла и слободног времена погодније је за оне који се сналазе самостално.

Нема лице у лице веза са колегама може бити тешка. Ако волите да се окружујете са људима током радног времена, рад од куће понекад може бити усамљен. Ако сте неко ко успева у физичкој вези, рад код куће може резултирати недостатком физичке интеракције – што потенцијално може да угрози ваше ментално здравље.

Самодисциплина је кључ за рад од куће (и то искрено било где). Имати границе и држати се одговорним тешко је посебно у окружењу попут куће у којој има пуно ометања.

Управљање својим време и распоред тешко је омогућити вам да будете продуктивни. Не постоји нико који би вас свакодневно сматрао одговорним. Можете спавати, одлагати се и радити кад год вам се свиђа. Звучи одлично, али није.

Често се жалимо због редовне структуре у коју нас смешта 9-5 радних места, али то нам помаже да се придржавамо распореда. Међутим, сигурни смо да ако одлучите да направите свој властити распоред, сигурно ћете га имати за циљ.

Избегавање преваре код куће

Пошто се већина послова код куће обавља преко интернета, морате бити свесни могућности где бисте могли да будете преварени или на неки други начин наиђете на проблеме. Рад са платформама за посао може пружити неки вид сигурности јер сама платформа делује као посредник и може осигурати плаћање завршеног посла.

Будите посебно опрезни ако сами тражите јавне задатке путем јавних канала попут Фацебоока или форума, јер ти практично не нуде заштиту. Као и код свега на мрежи, предузмите одговарајуће мере предострожности као што су;

 • Обављам неке позадинске провере потенцијалних послодаваца.
 • Не износећи превише личних детаља.
 • Тражење депозита за рад.
 • Увек јасно наведите радне спецификације.

Увек будите свесни преваре – угледним послодавцима никада неће требати да им платите било шта да би добили посао!

Упаковати

Током овог чланка расправљао сам о списку потенцијалног посла из кућних прилика и где да пронађем потенцијални посао. Увек запамтите да рад код куће може бити веома различит од рада у фиксном послу у канцеларијском окружењу.

Будите свесни да ће вам требати много више од основних вештина рада да бисте преживели – у основи ћете водити сопствени посао, са свим оним што подразумева. Неких месеци можете извршити убиство финансијски, док код других узимање може бити мршаво.

Научите да дугорочно планирате и док стекнете искуство, открит ћете да сте с временом изградили врло успешан сопствени интернет посао..

* Превод: ЕН ИД

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map