Колико Интернета има ВордПресс

Ако сте провели разумно време на интернету (што ако читате, онда јесте. Само признајте), онда сам 99,99% сигуран да знате или сте чули за ВордПресс. У ствари, био бих више шокиран да нисам наишао на веб локацију која није покренута од стране ВордПресс-а.


С обзиром на то колико је ВордПресс популаран као ЦМС (систем за управљање садржајем), не чуди да би они сакупили читаву гомилу статистика и података који су прилично невероватни.

Стога смо одлучили да прочистимо интернет и саставимо неке статистике ВордПресс веб локације и било које друге занимљиве статистике коришћења ВордПресс-а на овој великој листи. Поред тога, ако сте створитељ садржаја, можете чак да употребите неке од тих података за прављење инфографика, чланака или било ког другог цоол садржаја

Без додатног дивљења, уђимо у статистику ВордПресс-а!

Contents

Колико Интернета има ВордПресс?

1. ВордПресс овлашћује 34% Интернета

Интернет је огроман простор. Постоје милиони на милионе веб локација – било да је то пословни блог или веб локација са личним животописом, која је тренутно доступна за посету и око четвртине (или 34,5% тачно) од њих су направљени и погоњени ВордПресс-ом. То у основи значи да ће свака 4 веб локација бити ВордПресс веб локација, што ће показати колико је Интернета ВордПресс!

Статистика употребе и популарност ВордПресс-а

2. Веб странице ВордПресс-а увећане за 3,2%

Невероватно је да ВордПресс напаја 31,9% интернета, али оно што је још изненађујуће је да је то услед повећаног коришћења за око 3,2%. С обзиром на то колико је тренутно конкуренција ЦМС-а невероватно је да је ВордПресс још увек у стању да вам покаже и колико људи користи ВордПресс до данас.

3. ВордПресс има 59,3% удела у систему за управљање садржајем

За наставак истицања доминације ВордПресс-а у индустрији ЦМС-а, ова ВордПресс статистика показује да тренутно ВордПресс држи 59,3% удела система за управљање садржајем. То је огроман јаз у односу на све остале ЦМС платформе заједно!

4. ВордПресс користе веб локације са великим именима

ВордПресс као ЦМС платформа је веома моћан и способан је за креирање и руковање било којом врстом веб странице. Још увијек ме задиви колико веб страница користи ВордПресс као њихов ЦМС по избору, а неке од тих великих веб локација укључују Кварц, Тецхцрунцх(!), Фацебоок Невсроом, ББЦ Америца, Вентуребеат и још много тога.

ВентуреБеат је једна од многих веб локација које покреће ВордПресс. Кредит: ВентуреБеат.цом.

5.ВордПресс.цом има Алека глобалну веб локацију са 60

Алека, Амазон-ово аналитичко средство, прати глобални промет веб локација широм света. ВордПресс.цом је једина ЦМС компанија која успева да се рангира на 60 под њиховом Алека Глобал Вебсите Ранкинг-ом.

6. ВордПресс је преузет већ много пута

Знамо да је ВордПресс покренуо мноштво веб локација од свог оснивања, али невероватно је видети колико људи има ВордПресс као платформу и преузели их. Тренутно број износи запањујућих 157.563.262 преузимања и то је и даље броји!

7. ВордПресс производи преко 70 милиона постова и 50 милиона коментара сваког месеца

Луди број о којем треба размишљати је количина садржаја / коментара који се добијају на ВордПресс-у сваког месеца. Ова ВордПресс сите стат показује да има 70,5 милиона нових постова и 52,1 милиона нових коментара сваког месеца. То дословно износи 27 нових постова и 198 нових коментара сваке секунде!

Највећи број постова на ВордПрессу био је преко 70.000.000. Кредит: ВордПресс.цом

8. ВордПресс је достигао 100 за Гоогле трендове

Да би вам дали идеју о томе како је масовно популаран ВордПресс у поређењу са конкурентима, они су били једина ЦМС платформа која је успела да достигне 100 (врхунску популарност) на Гоогле Трендс. Остале платформе попут Друпал, Блоггер и Схарепоинт једва су успеле да достигну 50.

9. ВордПресс је претражен преко 2 милијарде пута (!)

Да бисте наставили са претраживачем и ВордПресс статистиком, кључна реч „ВордПресс“ и даље је популаран термин који људи користе за претраживање. КВФиндер показује да сваког месеца кључна реч „ВордПресс“ буде претражена 2.739.999 пута сваког месеца.

Кључна реч “ВордПресс” претражена је преко 2 милијарде пута. Кредит: КВФиндер.

Позадина компаније ВордПресс

10. Само у ВордПрессу има око 700 запослених

Иако је огромна корпорација која покрива око четвртине Интернета, број запослених којима је ВордПресс надокнађен 798 људи само. То је знатно мање него код многих других технолошких компанија.

11. Они су 721 пута мањи од Амазона

Знамо да је упоређивање Амазона и ВордПресс-а слично поређењу јабука и наранџе, али чињеница је да су обје технолошке компаније. И упркос томе што је 721 пута мањи од Амазона, ВордПресс и даље успе да се повуче 149 милиона месечних јединствених посетилаца (САД) у поређењу са 199 милиона Амазона.

ВордПресс статистика употребе: Додаци и теме

12. На располагању је преко 50 000 ВордПресс додатака

Додаци су одличан алат који ће помоћи власницима веб локација да додају функције и функције без потребе за кодирањем. Када су у питању додаци, ВордПресс је још увек краљ као што нуде 56,201 додатака у њиховој библиотеци, која лако уништава све остале такмичаре.

13. Три теме ВордПресс користе се на преко 30 000 најпопуларнијих веб локација

Генесис Фрамеворк, Диви и Авада су најпопуларније теме ВордПресс-а и сваку је користило преко 15.839 веб локација, 10.397 веб локација и 7.308 веб локација. То је укупно 3,35% од 1 милиона сајтова који користе исте теме!

Авада, Генесис Фрамеворк и Диви су три најчешће коришћене ВордПресс теме. Кредит: БуилтВитх.

14. Акисмет је ухватио 400 милијарди нежељених коментара на ВордПресс-у

С обзиром на то колико је ВордПресс популаран и колико веб локација користи ВордПресс, само је питање времена када ће блог или веб локација добити коментаре нежељене поште. А да то не бисте знали, Акисмет је то показао 400 милијарди нежељене поште коментари су ухваћени на ВордПресс. То је милион нежељених коментара сваких неколико минута! Сама ВордПресс статистика добила је прилично много повратних информација о Твиттер такође.

15. Иоаст СЕО је преузет 130 милиона пута

Уз огромну библиотеку додатака које нуди ВордПресс, мора се наћи неколико који се издвајају међу осталима. Тај додатак је Иоаст СЕО, који је алат који можете користити да помогнете у оптимизацији претраживача. Тренутно се Иоаст СЕО може похвалити преузимање број 130.801.289.

16. Акисмет је други најпопуларнији додатак са 117 милиона преузимања

Прије смо разговарали о Акисмету и како су успјели ухватити преко 400 милијарди нежељених коментара. Па, можете додати да је други најпопуларнији додатак на ту листу, јер тренутно имају 118,069,141 преузимања на ВордПресс-у.

17. Популарни додаци за ВордПресс садрже више од 5 милиона активних инсталација

ВордПресс нуди неке од најбољих додатака доступних на тржишту. Додаци као што су Контакт образац 7, Иоаст СЕО, Акисмет, Јетпацк и још много тога топ ВордПресс додаци која се може похвалити неким од највећих активних база за инсталацију од око +5 милиона на основу статистике коришћења ВордПресс-а.

18. Најпопуларнија тема за ВордПресс продата је у више од 450 000 примерака

Авада, ВордПресс тема из Тхемефорест-а, једна је од најпопуларнијих плаћених тема на платформи. По цени од 60 долара успела је да се прода 450.000 примерака која је остварила преко 27.000.000 УСД продаје и бројања.

Авада је најпродаванија тема на ВордПрессу, са преко 450 000 примерака. Кредит: ТхемеФорест.

ВордПресс статистика е-трговине

19. ВооЦоммерце овлашћује 28% Интернет продавница са преко 50 милиона преузимања

Када размишљате о ВордПрессу, шансе су да ћете помислити на блогове. Међутим, ВордПресс је таква флексибилна платформа, чак можете да креирате и онлајн продавницу помоћу додатака. ВооЦоммерце је један од таквих додатака и тренутно покрећу 28% мрежних продавница у ВордПресс-у са 51,563,803 преузимања.

20. ВооЦоммерце је тренутно најпопуларнија технологија е-трговине на ВордПресс-у

Говорећи о ВооЦоммерце, да ли сте знали да је ВооЦоммерце такође једна од најпопуларнијих технологија е-трговине данас? Од 1 милион локација е-трговине, ВооЦоммерце стоји на врху по снази преко 20.000 од 1 милион веб локација данас.

ВооЦоммерце је тренутно најпопуларнија платформа за е-трговину на ВордПресс-у. Кредит: ВооЦоммерце.цом

Колико веб страница користи ВордПресс?

21. Преко 300 000 веб локација Топ 1 милион користи ВордПресс

ВордПресс је несумњиво популарна платформа за мноштво веб локација. На основу ових бројева БуилтВитх, 310.599 од првих милион веб локација тренутно користи ВордПресс као своју главну ЦМС платформу. Ако разбијете статистику о ВордПресс-у најбољих 100.000 веб локација, ВордПресс и даље моћи 33,283 од њих. Идите још више на 10.000 веб локација и најмање 3.388 од њих користи ВордПресс. Ово показује колико веб локација користи ВордПресс.

22. Из читавог Интернета преко 20 милијарди користи ВордПресс

Када погледате цео Интернет, ВордПресс очигледно поседује већину деоница као што их тренутно користи 26,938,805 веб локација. То у основи чини преко 50% интернета!

ВордПресс има највише употребе на 55% Интернета. Кредит: БуилтВитх.

23. Преко 50 000 је примило обавештења о одузимању ДМЦА

С обзиром на то колико веб локација користи ВордПресс, мора постојати неколико оних које крше уговор о компанији о интелектуалном власништву. Од јануара 2014. најмање 53,718 такедовн ВордПресс је издао обавештења, а неки или цео садржај на крају је уклоњен на 39% веб локација.

Безбедност и рањивости ВордПресс-а

24. 83% од 34.371 заражених веб локација у 2017. години користи ВордПресс

Будући да је ВордПресс најкоришћенија ЦМС платформа на Интернету, чини их вероватнијим да их нападну и заразе хакери и вируси. Сућуров извештај показује да од 34 271 заражених веб локација, 83% њих користи ВордПресс.

Рањивости у језгру ВордПресса појавиле су се 2019. године када је то откривено убризгавао је злонамерни софтвер од скиммерс. Исти злонамјерни софтвер утјецао је и на кориснике Магенто-а и дозволио хакерима да украду податке о кредитним картицама из погођених система. Свима савјетујемо редовно скенирајте своје веб локације за овај малваре.

38% заражених веб локација долази од корисника ВордПресс-а. Кредит: Суцури.

25. 39,3% хакираних ВордПресс веб локација настало је због застарелих инсталација

ВордПресс нуди тону сигурности и они стално надограђују своју платформу како би осигурали да су корисници заштићени од потенцијалних претњи. Међутим, 39,3% места које су хаковане због ВордПресс-а настале су због застарелих инсталација платформе. Дакле, увек се сетите да ажурирате своје инсталације ако желите да будете безбедни!

Застарела платформа била је значајан разлог зашто је ВордПресс хакован. Кредит: Суцури.

26. Тренутно постоји 11.632 рањивости у ВордПресс-у

ВПСцан је урадио извештај о рањивости због којих ВордПресс пати као ЦМС платформа. Ван 11.632 рањивости, 2.944 њих је јединствено и рашчламба за типове рањивости је 74,27% због застарелих верзија, 22,69% због додатака и 3,04% због тема.

Три главне рањивости због којих ВордПресс пати су од платформе, додатака и тема. Кредит: впвулдб.цом.

27. 40,9% ВордПресс рањивости представљају скрипту на различитим локацијама (КССС)

Скрипта на различитим локацијама (КССС) је врста рањивости рачунарске безбедности која се обично налази у веб апликацијама. Ресеарцх би КеиЦДН показује да 40,9% њихове рањивости долази од КССС-а као што су СКЛИ, Уплоад, ЦСРФ, РЦЕ, ФПД, итд..

28. 36,28% ВордПресс веб локација користи ХТТПС

Гоогле је недавно почео узимати у обзир безбедност веб локација приликом њиховог рангирања. Због тога је 36,28% ВордПресс веб локација почело да користи ХТТПС, што је а Повећање од 14% у поређењу са претходном годином.

ВордПресс Јобс Статистика

29. ВордПресс програмери могу зарађивати било где између 10 и 300 долара по сату

ВордПресс је створио бројне нове послове за веб програмере и кодре који су упознати са системом. Ови ВордПресс програмери обично праве негде између 10 до 300 долара по сату на основу статистике из УпВорк-а.

30. Општа цена за ВордПресс програмере износи 10 – 30 долара по сату

Запошљавање ВордПресс програмера је углавном приступачно. На бази УпВорк, за слободне веб странице, општа цена ангажовања програмера за ВордПресс да ради на вашој веб локацији је отприлике од 10 до 30 долара по сату.

31. Просечна зарада за ВордПресс посао износи 66,775 УСД

Ако размишљате да радите за ВордПресс, онда можете очекивати да добијете прилично пристојну плату. Симпли Хиред је истражио просечне плате за посао у ВордПресс-у и смањио их на око 66,775 $.

ВордПресс послодавац ће зарадити отприлике 60 000 долара годишње. Кредит: СимплиХиред.

32. Постоји укупно 344.750 послова повезаних са ВордПресс-ом

Фрееланцер.цом је веб локација на којој можете ангажовати фрееланцере који ће радити на пројектима / једнократним задацима. Када тражите посао везан за ВордПресс, видећете да је то било отприлике 344.750 радних места објављено (и отворено и затворено) на веб локацији.

33. ВордПресс би коштао око 151 особу-године

Према Отворите Калкулатор трошкова пројекта Хуб-а, ВордПресс је проценио напор од преко 151 особу-година. Ово се заснива на 560.648 линија кода, чија је процењена цена већа од 8,2 милиона долара за финансирање пројекта ове величине.

Инсталација ВордПресс-а

34. ВордПресс треба само 5 минута за инсталацију

ВордПресс је познат по томе што је платформа једноставна и лака за употребу. Очигледно је да је коришћење ВордПресс-а толико интуитивно да чак можете да инсталирате целокупну платформу само 5 минута! То дефинитивно чини једну од бржих за инсталацију.

35. ВордПресс препоручује само 3 веб хостове

Ако желите да користите ВордПресс, можете да користите било ког провајдера веб хостинга 3 веб домаћини које ВордПресс препоручује на својој званичној веб страници. Та три су Блуехост, Дреамхост и СитеГроунд.

Ову страницу коју читате покреће ВордПресс.орг, а хостира је на СитеГроунд. С друге стране, БлуеХост је једно од најјефтинијих ВордПресс хостинг решења на тржишту.

36. ВордПресс ЈетПацк додатак има преко 93 милиона преузимања

ВордПресс додатак ЈетПацк популарно је средство за обављање различитих задатака као што су увид у саобраћај, интеграција друштвених медија, израда сигурносних копија и безбедност. То је један од најпопуларнијих бесплатних додатака ВордПресс-а са преко 93 милиона преузимања досад.

37. ВордПресс ЈетПацк додатак снимио је више од 20 милијарди прегледа страница

ВордПресс је забележио број прегледа страница који су сакупљени на блоговима који су хостовани на њиховој веб локацији и који користе Јетпацк додатак. Највећи број прегледа страница који су добили? 24,567,344,460 назад Мај 2017.

ЈетПацк и ВордПресс успели су да забележе преко 20 милијарди прегледа на својој платформи. Кредит: ВордПресс.

ВордПресс језици и преводи

38. ВордПресс има преко 180 званичних превода

Будући да ВордПресс има међународну публику, потребно га је превести на више различитих језика. До сада је било преко 180 званичних превода ВордПресс-а са 48 локала који су 100% преведени и 25 локала са више од 95% преведених.

39. У ВордПрессу се користи преко 120 језика

ВордПресс је глобална платформа, што значи да морају да се баве међународном публиком која чита и говори на различитим језицима. Од данас је ВордПресс подржан у преко 120 језика при чему се енглески највише користи са 71%, а слиједе шпански и индонезијски са 4,7%, односно 2,4%.

ВордПресс заједница

40. У 71 градова широм свијета постоји 898 Вордцампа

ВордЦамп је ВордПресс радионица / конференција која се фокусира на теме и проблеме који се тичу ВордПресс-а. Тренутно их има 898 ВордЦампс дешава се у преко 71 граду широм света, при чему се одржавају сеансе попут напредних ВордПресс техника, почетних додатака и више.

ВордЦамп је одржао преко 800 ВордПресс кампа широм света. Кредит: ВордЦамп.

41. Први ВордЦамп започео је још 2006. године

Матт Мулленвег организовао је први ВордЦамп још 2006. године у Сан Франциску. Тада је догађај био много мањи и трајао је само 1 дан. Иако су били мали догађај за кориснике и програмере, конференцији је присуствовало око 500 стотина људи.

42. ВордПресс је одговоран за 21 популарна производа

Иако је ВордПресс углавном познат по томе што је ЦМС платформа, они су такође одговорни за 21 популарних производа / услуга који су доступни на мрежи. Неки од њих укључују Граватар, ПоллДадди, ВооЦоммерце, Акисмет и још много тога.

43. ВордПресс је у 2017. остварио око 4,3 милиона долара прихода

ВордПресс је прилично транспарентан са својим финансијским и финансијским приликама Извештај за 2017. годину, показало се да је компанија остварила приход од 4,3 милиона долара. Извештај приказује приходе ВордПресс-а из два различита тока, ВордПресс фондације и подршке за ВордПресс заједницу, ПБЦ.

44. ВордПресс покреће нови програм у 2018. години

ВордПресс је недавно објавио да ће лансирати нови програм под називом Плима, негде у 2018. години. Програм се користи за спровођење низа аутоматизованих тестова који се врше према теми и додацима.

Окончање

ВордПресс је невероватан ЦМС и током година постигли су бројне прекретнице и успехе који нас и даље задивљују. Надамо се да све статистике које смо представили приказују ВордПресс за вас у различитом светлу и да су помогли милионима и милионима корисника да започну путовање својим веб страницама.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map