Како оутсоурцинг може помоћи развоју вашег пословног партнера

Интернет нуди много могућности за зарађивање новца путем интернета, а једна од њих је путем аффилиате маркетинга. Најједноставније речено, придружени маркетинг укључује продају производа или услуга других људи путем веб странице или платформи друштвених медија. Затим добијате накнаде за препоруку као провизију.


Повезана компанија није пословни модел „постави и заборави“ као што би неки желели да верујеш. Иако може бити уносно, потребно је времена и напора да се развија како би постао успешно пословање. Срећом, можете уштедети тону времена и повећати профит вашег придруженог маркетинга оутсоурцингом много потребног посла.

Који су потенцијали за посао са подружничким маркетингом?

Сектор придруженог маркетинга наставља да непрестано расте са новим могућностима сваке године. Власници веб локација могу се одрећи неких властитих трошкова оглашавања тако што ће подружнице учинити то велико подизање у замјену за накнаду за препоруку.

Тхе Ракутен Аффилиате Нетворк објавила студију која је открила да ће ово бити индустрија у вриједности од 6,8 милијарди долара до 2020. године. ВигЛинк Такођер је објавила истраживање у којем је открила да је 9% придружених трговаца зарадило преко 50.000 УСД годишње прихода. Уз стални ток саобраћаја, ваша веб локација може то учинити много или више.

Неке области вашег пословања које можете додијелити

Ако радите 12 или више сати дневно на вашем придруженом маркетиншком послу, ово је тежак ритам за одржавање. Чак и ако предузеће даје резултате, никад га нећете моћи смањити јер постоји само један од вас. Време је да схватите које задатке можете користити другима док се фокусирате на своју основну дјелатност.

Иако је ово одлична листа задатака који су вам потребни започео са оутсоурцингом у партнерском маркетингу, боље је имати мјерило за ове послове прије него што их предате неком другом. Другим речима, ако не знате ништа о програмирању, креирању садржаја или рудању података, постоји велика шанса да ће вас неко искористити кроз дуго време трајања, лошу израду или надуване цене..

Када покренете свој аффилиате маркетинг посао, научите како да прво урадите неке од ових задатака, барем у њиховом најосновнијем облику. Тада ћете бити у бољој позицији да ангажујете најквалификованије и најпоштеније извођаче радова који би овај посао урадили за вас. Срећом, можете да користите и фрееланцинг сајтове као што је Фиверр да бисте одабрали врхунске таленте.

Како ваше интернет маркетинг удружење расте, ево неких од најбољих задатака које можете дати оутсоурцингу:

1. Програмирање

Ако имате неке основне вјештине кодирања, ви ћете имати користи као придружени трговац, али неће бити вриједно вашег времена и труда да програмирате своје веб странице и одредишне странице. Иако многи интернет трговци користе ВордПресс, вероватно ћете желети да превазиђете решење за резање колачића.

На Фиверру можете пронаћи списак фрееланцера који ће вам помоћи у програмирању задатака.

Оутсоурцинг вашег веб пословног развоја један је од најбољих начина за уштеду времена као придружени маркетинг. Унајмите професионалног програмера или дизајнера да направите веб странице и прилагодите одредишне странице и учитајте их на веб на свом хостинг налогу.

2. Графички дизајнери

Опет, вероватно ћете желети да научите неке основе дизајна, као што је коришћење Пхотосхопа, али ово није нешто чему желите да посветите своје дане када бисте се могли фокусирати на нешто профитабилније..

На пример, креирајући инфографике, можете сазнати више о раду фрееланцера пре него што одлучите.

Можете пружити фрееланцер за графички дизајн са примерима банера и одредишних страница који вам се допадају, а затим им дати одређена упутства за своје резултате. Остале графике које могу да креирају укључују инфографику за маркетинг садржаја и сајтове друштвених медија. Стварање ових личних речи било би невероватно дуготрајно и скупо.

3. Писци

Када говоримо о дуготрајно и скупо, ако сте икада покушали написати властити квалитетни садржај или копију, знате да то није једноставан задатак. У ствари, већина вашег оутсоурцинга вероватно ће бити намењена писању пројеката.

Желели бисте да пронађете неколико извора на мрежи како бисте добили редовно јединствен, ангажован, квалитетан садржај написан за вашу веб локацију и друге онлајн платформе. Ово укључује копију одредишне странице, постове на блогу, е-књиге, саопштења за штампу и постове на друштвеним мрежама.

Писце можете пронаћи на сајтовима попут Фиверр, али постоје и веб локације специфичне за садржај попут ЦлеарВоице.

4. Рудари података

Скупљање података и других истраживања на мрежи није тешко, али сигурно може потрајати пуно времена. То је нешто што можете и треба да предате фрееланцеру. То може да се креће од истраживања кључних речи, тржишта и конкурената до нечег конкретнијег.

Унајмили смо ВА из Фиверра да нам помогне у прикупљању података о индустрији.

Као пример, издвојили смо истраживања која су укључена у утврђивање „Колико кошта хостинг хостинга у 2019. години?„Уместо да сами претражујемо све, ангажовали смо ВА да прикупи и састави ове податке.

5. Превођење садржаја

Многе подружнице воде иностране партнерске маркетиншке кампање. Сада сви знају више страних језика и коришћење Гоогле Транслате-а неће бити довољно за то. Можете пронаћи веб локације за фрееланцинг као што је Фиверр преводиоци садржаја или локацију попут ОнеХоурТранслатион.цом.

6. Видео продукција

Видео постаје све популарнији начин да се ваша порука путем Интернета преноси, али стварање ефективног садржаја није једноставно. Можете да направите видео, али много је више укључено и требало би да запослите стручњака.

Ангажовање видео фрееланцера ће вам помоћи да сложите ваш видео заједно са продукцијским софтвером, додаћете све гласовне коментаре које желите и укључују прелазе, ефекте, уводе и искораке. Те људе можете пронаћи на главним фрееланцинг веб локацијама.

7. Администратори друштвених медија

Управљање сопственим рачунима на друштвеним мрежама може постати заморно, али неко то мора учинити. Ако и даље желите сами нешто одрадити, можете користити алат попут ХоотСуите или СоциалОомпх, али ове вам не пружају људску помоћ.

Можете истражити профил фрееланцера да бисте сазнали више о опсегу који вам нуде.

У супротном, потражите фрееланце менаџер друштвених медија као помоћ у управљању друштвеним медијима.

8. Виртуални асистенти

Виртуелни помоћник је управо оно што звучи. Ово је интернетски фрееланцер који ће обављати различите задатке за ваше подружничко маркетиншко пословање, које углавном плаћа сат. У зависности од потребног скупа вештина, цена за унајмљивање ВА-а обично је између 10 и 15 долара по сату.

Већина ВА-а ће навести своје квалификације, што би могло укључивати истраживање, учитавање на ФТП, наплату клијената, маркетинг е-поште, основни графички дизајн итд. Можете такође обучити многе за обављање додатних задатака.

Предности оутсоурцинга за ваше интернет пословање

За неке власнике предузећа „пребацивање“ је прљава реч, али не би требало да буде. Постоји заблуда да претпостављање нечега значи да ћете се нагодити за лош квалитет, што није случај.

Упркос недавној нестабилности за оутсоурцинг индустрију, глобална потражња за услугама за оутсоурцинг је и даље велика са 85,6 милиона УСД у 2018. години (извор).

Недавно смо урадили анкету како бисмо открили да ли блогери оутсоургирају своје задатке запошљавањем фрееланцера. Ево неколико занимљивих налаза:

 • 66,7% блогера које смо интервјуисали запошљавају слободњаке.
 • 50% њих месечно троши мање од 500 УСД.
 • Фиверр, Упворк, Пеоплеперхоур и Фрееланцер.цом најпопуларнији су међу блогерима.

Иако сигурно можете постићи уговор ако оутсоурцингом неких послова у иностранству, ваши избори су практично неограничени. Ево неколико разлога због којих оутсоурцинг је паметан потез за ваш аффилиате маркетинг посао:

1. Уштедите време и новац

Без обзира да ли управљате самосталним пословним маркетингом самостално или као тим, предавање неких својих задатака трећој особи ослободиће тону времена за остала важна питања. Сви они сате проведени пишући садржај, управљајући рачунима на друштвеним медијима и бавећи се другим свакодневним задацима поново ће бити ваши. И запамтите – време је новац.

С друге стране, оутсоурцинг би могао коштати новца, али такође ће вам уштедјети нешто новца. Ако сте плаћали запосленом да ради неке од ових ствари пре или изнајмите канцеларијски простор, то бисте могли елиминисати. Такође, оутсоурцинг вам пружа предвидљиве трошкове које можете уложити у свој буџет.

2. Повећајте продуктивност за раст вашег пословања

Чак се и интернет маркетингу стресира и откривају да нису у могућности да направе додатни напредак у свом послу. Када почнете давати оутсоурцинг, видећете да је неки од тог стреса ублажен и постаћете продуктивнији у областима вашег пословања који су највише битни.

Можда је једна од најзначајнијих предности оутсоурцинга та што омогућава да ваше удружено маркетиншко пословање прошири. Не само да сте продуктивнији, већ можете давати оутсоурцинг колико желите, брзо повећавајући своје пословање и његове крајње резултате.

3. Искористите услугу професионалног нивоа

Интернет се чини лакшим него икад дуже повезивати се са стручњацима и другим професионалцима широм света који вам могу помоћи да покренете и повећате свој аффилиате маркетинг посао. Ово не само да вам омогућава приступ људима, већ и широк избор платформи и ресурса који се могу користити за маркетинг, аутоматизацију, аналитику и још много тога.

Поред тога, имате јединствен поглед на ваше пословање као његов власник, али може бити пристран. Када радите са добављачима који су неко време у послу, они могу донети јединствену перспективу вашој ситуацији. Можда ћете стећи неки додатни увид у то како се бавити одређеном тачком боли или новим начинима за привлачење и претварање купаца на вашу веб локацију.

Подигните свој аффилиате маркетинг посао на следећи ниво

Једна од највећих грешке у аффилиате маркетингу губи фокус. Када водите аффилиате маркетинг посао, време је драгоцена роба. Требало би да усредсредите напоре за раст вашег пословања. Ствари попут стратешког планирања и праћења напретка нису ствари које можете или требате издвојити, а то могу бити дуготрајни задаци.

Иако придружени маркетинг може бити профитабилан, такође је потребно пажљиво планирање како би се осигурало да не будете изгорели или чак ограничили свој капацитет. Увођењем оутсоурцинга многих од придружених маркетиншких задатака које смо навели, можете максимизирати раст свог пословања.

Иако је Фиверр платформа намењена већини људи, Упворк је подједнако популаран и у потрази за талентима који су оутсоурцед. Ево нашег чланка о Упворк-у против Фиверра, ако желите да упоредите.

Овај се чланак првобитно појавио на Фиверр блог.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map