Како могу добити бесплатна имена домена за веб странице?

Изградња веб странице први пут може се чинити застрашујућим задатком. Ако нисте навикли на поступак, чак и одабир имена домена може вас донети мало. Колико требате платити, одакле вам једно – та и многа питања могу вам пасти на памет.


Било је готово Регистровано је 348 милиона имена домена до сада (од краја 2018.) и број брзо расте. У данашњем добу дигиталне етикете, сви купују сопствена имена домена, од великих предузећа до појединаца који једноставно желе сопствени интернетски идентитет.

Да бисте добили бољу слику од врха према доље о детаљима везаним за веб хостинг и имена домена, препоручујем вам да прочитате овај чланак на Веб хостинг и домен 101 први. Оно о чему ћу говорити у оквиру овог чланка је како можете добити БЕСПЛАТНО име домена.

Да то је тачно. Сигурна сам да сте можда чули како се имена домена продају и слично, али јесте ли знали да постоје сајтови на којима можете затражити бесплатно име домена? Да, неки долазе са упозорењем, али постоје различите околности и данас ћу их делити са вама.

Постоји неколико начина на које можете добити бесплатна имена домена, а неки од њих не укључују трошење цента. Међутим, сваки има свој улов и шта ћеш изабрати зависи од тога за шта си спреман да жртвујеш заузврат. Не брините, није ништа злочесто, али обратите пажњу на детаље сваке методе.

Метода бр. 1: Бесплатни домени од хостинг компанија

Овом методом набавите бесплатни домен .цом / .орг / .нет / .сторе / .киз

Упркос љубави према бесплатним лицима, лично сматрам да постоји много више ризика повезаних са тим именима домена у поређењу са куповином. Ако се и ви осећате на исти начин, можда бисте размотрили добављача услуге веб хостинга који пакет пакет бесплатног имена домена заједно повезује веб хостинг. Уосталом, и даље вам треба хостинг за вашу веб страницу?

Зачкољица – Ово би требало бити мало очигледно. Улов је тај што није слободан; морате да платите пакет. Међутим, то је добар избор, јер за покретање ваше веб странице вам треба и хостинг и име домена.

1. Хостингер

Хостингер - бесплатно име домена са хостингом

Веб сајт: хттпс://ввв.хостингер.цом/

Хостингер је сјајан пример тога, јер имају веома повољне цене пакета, од којих неки укључују и бесплатно име домена. Њихови Премиум и Бусинесс планови за веб хостинг (који коштају само 2,15 УСД и 3,45 УСД месечно) долазе са бесплатном регистрацијом имена домена.

Такође помаже да су изузетно угледни домаћин, а имена домена које добијате бесплатно су премиум ТЛД-ови као што су .цом или .нет.

2. ГреенГеекс

Греенгеекс

Веб сајт: хттпс://ввв.греенгеекс.цом/

ГреенГеекс је у послу са веб хостингом више од 11 година и корисницима нуди јединствену промену да постану дигитални, а да истовремено буду еколошки прихватљиви. Они купују енергетске кредите за колико год енергије треба вашем веб хостингу и тако позитивно доприносе у погледу енергије.

Сваки од њихових планова долази са бесплатним именом домена, почевши од њиховог најосновнијег плана Ецосите Стартер са само 2,95 долара месечно. То значи да без обзира на план који одаберете са њима, покривени сте колико год име домене иде!

3. ТМД хостинг

ТМД хостинг

Веб сајт: хттпс://ввв.тмдхостинг.цом/

ТМДХостинг је још један ветеран у индустрији који треба много тога да уради. Они се високо продају по брзини, поузданости и највише од свега – сигурности. Њихови хостинг пакети такође долазе са бесплатним именима домена почевши од најосновнијих планова.

Имају широку лепезу могућности веб хостинга, тако да без обзира да ли се одлучите за дељене хостинг планове или чак Цлоуд или ВПС хостинг, добро је да кренете. Дељено хостинг са ТМДХостингом креће се од само 2,95 долара месечно.

Метода бр. 2: Бесплатни домен од добављача бесплатних имена домена

Преузмите бесплатна .тк / .га / .гк / .цф / .мл имена домена овом методом

Бесплатни провајдери домена су они који озбиљно дају име домена ни за шта. Свако има своја ограничења у вези са проширењем домена које можете да региструјете, али генерално, не наплаћује вам ни цент.

Зачкољица – Ови бесплатни домени често долазе са пуно финих штампака које морате прочитати. На пример, .тк екстензијом ако ваша веб локација не одговори на циљеве за преусмеравање, регистратор ће вам вратити домен. Саобраћај на том домену тада се продаје огласним мрежама.

4. Фрееном

Фрееном - Бесплатни провајдери домена

Веб сајт: хттпс://ввв.фрееном.цом

Фрееном је регистратор домена домена малено острво Токелау, удаљена и веома насељена земља од око 1500 људи. Даје имена домена бесплатно и због тога је експлодирала у популарности.

.тк домени су пето најрегистрираније проширење домена на свету и можете их добити преко Фреенома. Поред тога, приликом тражења вашег домена овде, систем ће често предложити друга проширења домена за која бисте се могли пријавити.

5. Биз.НФ

.Биз.нф - бесплатни провајдер домена

Веб сајт: хттпс://ввв.биз.нф

Ако припадају другом удаљеном и локацији, .нф проширења домена представљају Острва Норфолк Имајте на уму да иако је ТЛД од .нф бесплатан, проширења другог и трећег нивоа, као што су .цом.нф или .нет.нф, морају бити плаћена.

Биз.нф сада нуди само бесплатне домене на .ц1.биз – што је заправо поддомена. Ако сте заинтересовани, они нуде и друге бесплатне садржаје као што су веб хостинг и издавање ССЛ сертификата.

6. Тачка ТК

Дот ТК - добити бесплатно име домена

Веб сајт: хттп://ввв.дот.тк

Дот ТК је лице компаније Фрееном у лице, осим што је мало другачија шема боја једнака распореду и карактеристикама. Овдје се не може много проширити око Дот ТК-а, осим што се спомиње да можете користити било коју страницу Фреенома са истим резултатима.

Вршећи исту претрагу, вратио сам се са потпуно истим резултатима које сам добио са Фрееном – комбинацијом недоступних имена и алтернативних предлога. Листа се мења када поново претражите, па вам понекад може помоћи да је покренете неколико пута ако вам се не свиђа оно што видите.

7. Субдомаин.цом

Поддомена - бесплатно име домена за вашу веб локацију

Веб сајт: хттп://ввв.субдомаин.цом/

Последње на нашој листи места где можете добити бесплатна имена домена је субдомаин.цом. Овде се можете регистровати за бесплатно име домена са .ну (Ниуе) екстензијом. Предност ове веб локације у односу на оне које нуде .ну је у томе што такође можете добити бесплатне домене другог и трећег нивоа.

Постоје неке .ну домене које се наплаћују и обично су у премиум категорији, као што су једнозначна имена домена која могу коштати чак 500 евра.

Метода бр. 3: Бесплатно поддомена са Буилдером веб локација

Овом методом набавите бесплатне поддомене

Градитељи веб локација омогућавају вам да брзо и лако направите веб локације са мало или никаквог техничког знања. Они пружају пуно корисних алата који ће вам помоћи у томе и за нешто више од цене онога што би вас могло коштати стандардни веб хостинг. Поред тога, неки имају бесплатне планове са којима можете почети, укључујући бесплатне поддомене за своју веб локацију.

Зачкољица – Поддомене обично имају одређену „јефтиност“ веб страница и корисницима ће се чинити као да нисте довољно озбиљни да бисте чак добили и своје име домена. С друге стране, градитељ веб страница и поддомена плус пружају вам одличну полазну тачку за каријеру која поседује ваш веб сајт.

8. Вик

Назив поддомене без Вик-а за вашу веб локацију

Веб сајт: хттпс://ввв.вик.цом

Вик је тај краљ градитеља веб страница у овом тренутку и вреднује се из више разлога. Један од главних наглашава Вик-а је да има бесплатан план нивоа улаза, који долази заједно са бесплатном поддоменом због приступа вашој веб локацији..

Иако је можда тачно да је план рестриктивнији од свега што заједнички домаћин може понудити – бесплатан је! Ако вам се свиди, можда ћете чак и надоградити на неки од њихових плаћених планова. Топло препоручујем Вик као један од најбољих људи у вези са градњом веб локација.

За оне на бесплатном плану име вашег домена изгледаће као:

усернаме.виксите.цом/ситенаме

9. Веебли

Назив поддомена са бесплатним рачуном

Веб сајт: хттпс://ввв.веебли.цом/

Веебли је још један јак кандидат за посао веб презентација који вам такође нуди бесплатан поддомена са налогом. Наравно, будући да тај поддомена није везан за ваше корисничко име као што је Вик, може бити мало изазовно пронаћи право име које одговара.

Ако се придружите Вееблиу, име вашег домена изгледаће отприлике;

ситенаме.веебли.цом

10. ВордПресс.цом

ВордПресс.цом - бесплатан поддомена за вашу веб локацију

Веб сајт: хттпс://вордпресс.цом

Бастион свих система за управљање садржајем (ЦМС), ВордПресс.цом је место где је све почело и остаје популаран избор за први пут чак и данас. Изграђен на сопственој ЦМС платформи, рачун на ВордПресс.цом добиће вам хостинг плус бесплатан поддомена.

Многи људи користе ВордПресс као полазну тачку за своје каријере у развоју, и зато што је бесплатна и пружа добро искуство с популарном ВордПресс платформом.

11. Невероватно

Запањујуће - бесплатно име домена са хостинг пакетом

Веб сајт: хттпс://ввв.стрикингли.цом

Невероватно је нека комбинација изме тхеу упакованих веб локација са доменом, осим што је његова главна улога као градитељ веб локације. Све док одаберете пакет са годишњом опцијом плаћања, добићете бесплатно име домена по вашем избору (све док је доступно).

Накнаде почињу од само 8 УСД месечно, што је добро с обзиром да сте добили једно име домена, веб локацију за прављење веб локација, веб хостинг и могућност е-трговине све у једном потезу.!

Често постављана питања о бесплатним доменама

Шта је име домена?

Име домена је адреса ваше веб странице. Све домене су јединствене – не можете да региструјете име домена након што су га други регистровали. Организација која управља глобалном регистрацијом домена позната је као ИЦАНН.

Сазнајте више о називу домена у овом водичу.

Постоје ли 100% бесплатна имена домена?

Да. Као што је споменуто у овом чланку – постоје три начина да добијете бесплатно име домена за своју веб локацију.

Који је бесплатни домен најбољи?

Свака врста бесплатних домена која се спомиње у овом чланку има свој улов. Шта ћете изабрати зависи од тога за шта сте спремни да жртвујете заузврат. Лично, осећам да је добијање бесплатног имена домена помоћу хостинг пакета као што је Хостингер, или чак добијање бесплатног поддомена много боља опција. 

Како могу да добијем бесплатан домен за цео живот?

Домене које завршавају екстензијом .тк, .нф и .ну, за живот су бесплатне. Да бисте добили један од ових бесплатних животних домена, региструјте га код једног од бесплатних добављача имена домена како је споменуто у методи бр. 2.

Како могу да добијем бесплатан .цом домен?

Да бисте добили бесплатни .цом домен – пријавите се на хостинг план који долази са бесплатним .цом. Хостингер, ГреенГеекс и ТМД Хостинг, на пример, нуде бесплатне .цом у својим плановима дељеног хостинга.

Закључак: Будите опрезни са слободњацима

На овом свету не постоји ниједан прави бесплатан оброк, а као и код свега на којем је означено “бесплатно”, многе од ових опција долазе са “уловом” на крају дана. На пример, бесплатни домени попут .тк и .ну постали су мало неподношљив током година. Морате обратити пажњу и на фини тисак, попут регистрара који може угасити вашу веб локацију и преусмерити саобраћај на рекламе или друге изворе ако прекршите било који од њихових услова и услова.

Лично, осећам да је добијање бесплатног имена домена са хостинг пакетом као што је то Хостингер, или чак добијање бесплатног поддомена много боља опција. Оно што вам пружа Хостингер прави је домен који је добро прихваћен широм света, као што је .цом.

Добијање поддомене са градитељем веб локација можда је бесплатно, али то нарушава брендирање ваше веб локације и на крају дана, то је део вредности ваше веб локације, зар не? Изаберите мудро између ових опција или ћете можда наштетити својој дигиталној репутацији више него што мислите.

* Превод: ЕН ИД

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map