Како имплементирати малопродајну мрежу Омницханнел у своју интернетску трговину

У продаји нећете успети ако се за малопродајну продавницу ослоните на један канал.


Морате диверзификовати проналажење различитих начина да свој производ или услугу испоручите пред циљну публику. Са повећаном видљивошћу и присуством долази, дакле већи продајни потенцијал.

Наравно, не мислим само на интернетска средства. Ако морате да направите продају тако што ћете скинути задњицу са столице и продавати врата до врата, онда сте ви мора уради то! Стварање профита подразумева излазак изван Ваших зона комфора како бисте људима олакшали куповину од вас.

Због тога морате погледати вишенамјенску малопродају ако желите да је обогате са својом малопродајном продајом.

У овом посту сазнаћете шта је то омницханнел малопродаја и шта значи пружити својим купцима искуство омницханнел куповине с циљем повећања ваше продаје и прихода.

Шта је Омницханнел малопродаја?

Омницханнел малопродаја је приступ којим се потрошачима пружа јединствено искуство куповине више канала продаје. Поред продавнице за е-трговину и продавнице за цигле и малтере, можете извршити продају путем друштвених медија, корисничке подршке, мобилних апликација и других. Такође, сви канали раде заједно како бисте олакшали људима да купују од ваше продавнице.

Будући да омницханнел малопродајни приступ захтева да понудите своје пословање на више платформи, морате мало боље да управљате својим залихама. Не можете се ослонити само на листе и табеларне листове које је ваш радник ручно записао.

Популарни градитељ интернетских продавница попут БигЦоммерце-а омогућава вам да повежете и продајете своје производе на различитим тржиштима.

Због омницханнел малопродаје, морате синхронизујте свог инвентара тако што ћете их управљати с једне надзорне плоче. Свака продаја с различитих канала аутоматски прелази у платформу за инвентар. Ово елиминише ручни процес управљања залихама и омогућава вам да се фокусирате на пружање беспрекорног искуства у вишенаменској куповини за ваше купце.

Примјер омницханнел малопродајног приступа на прави начин је Нике. Кад год купци уђу у неку од њихових продавница или посете њихову веб локацију, стижу искуство бренд спортске одеће на иновативне начине.

На пример, његова онлине продавница НикеИД људима нуди начин приступа ексклузивним производима који не могу да купују у локалним продавницама.

Кроз Никеов приступ малопродајној малопродаји, они трансформишу куповне навике купаца. Захтијевајући да се пријаве за НикеИД рачун за куповину одређених производа, они креирају мрежни екосистем да би њихови купци напредовали и уживали. Истовремено, они едуцирају купце да купују путем интернета уместо да иду у продавнице јер је први много згодније.

Како развити малопродајно искуство о омницханнелу

Не морате имати софистицирано подешавање попут Нике-а за вашу малопродајну мрежу. Важно је да створите различите путеве за људе које могу купити од вашег предузећа и синхронизујете све своје канале за доследност.

Испод су идеје о томе како можете започети:

1- Користите платформу за управљање залихама

Као што је раније споменуто, потребно је прикупити сву продају са различитих малопродајних канала. На овај начин добијате тачне податке не само о залихама и залихама производа већ и о томе колико се добро продаје сваки канал. Платформа за залихе знатно олакшава уврштавање продаје и управљање предметима.

схопифи пос

Пример такве платформе је Схопифи ПОС. Платформа такође омогућава да прихватите различите облике плаћања, примените попусте и порезе, а е-поштом или текстуалним купцима уз потврду о њиховој куповини набројите неколико. Схопифи ПОС најбоље функционише ако користите Схопифи за веб локацију за е-трговину (сазнајте више о Схопифи овде). Међутим, платформу можете користити и ако се осјећате угодно помоћу ње.

2- Подесите кампање помоћу аутоматизације маркетинга

Тешко је ићи у корак са малопродајом ако планирате ручно продавати своје услуге људима путем е-поште или позива. Чак и ако планирате ангажовати некога да ради посао уместо вас, тој особи је потребно више од времена и напора да би посао обавио..

Алат за аутоматизацију маркетинга омогућава да људима приђете много угодније. Нећете морати да откуцавате своје е-поруке сваки дан за слањем и одређујете који део продајног тока су ваше потенцијалне понуде. Помоћу алата за аутоматизацију маркетинга можете унапред заказати кампање за е-пошту на своју листу е-поште. Такође, можете тачно профилисати све своје клијенте и купце, тако да имате јаснију идеју како да их натерате да поново купују од вас.

аутоматизација маркетинга маилцхимп-а

Хубспот и Маркето су два истакнута софтвера за аутоматизацију маркетинга на тржишту. Међутим, ако кренете, МаилЦхимп омогућава вам да бесплатно прикупите до 2.000 претплатника. Одатле можете поставити кампање е-поште које можете пратити и мерити како бисте одредили како побољшати своје перформансе.

Једном када будете спремни за прелазак на функције аутоматизације маркетинга, МаилЦхимп синхронизује платформе за е-трговину попут Схопифи и Магенто, тако да можете извући базу података о клијентима и користити алат за управљање продајним лијаком.

3- Претварање у продају уз корисничку подршку

Корисничка подршка није само за одговор на питања или недоумице које људи имају у вези с вашим послом. Можете да искористите ову прилику да олакшате људима куповину производа из ваше радње, ако не и да побољшате односе са својим адвокатима. Узмите овог великог обожаватеља Виргин Атлантиц који се забринуо због јавности бренда на Твиттеру. Уместо да се стидите теме, Виргинина корисничка подршка досегла је повратак да не само да олакшава проблем, већ га чини осећеним и важним.

Изградња добрих односа са купцима и потенцијалним клијентима може водити само добре ствари за ваш бренд. Будући да људи углавном фрустрирају своје проблеме на друштвеним медијима, морате пратити њихове поруке и успоставити однос са сваком од њих. Помињање је алат који помаже у откривању тих спомена како бисте могли да додирнете базу и побољшате односе са њима.

зендеск

Такође би требало да размислите о томе да људима буде лакше да вам се обрате на мрежи или телефоном. Страница за контакт све више није довољна јер нису сви проблеми с којима се сусрећу на вашој марки исти. Стога, алат попут Зендеск учинити линије комуникације отвореним и доступним људима и вашем бренду. Поред онлајн ћаскања и позива, можете да створите и базу знања. Омогућава вам да документујете одговоре на сва питања која су људи поставили како бисте могли да ваш тим за подршку каже на њих.

Закључак

Много дијелова чине ефикасну омницханнел трговину на мало. Такође вам треба ваше предузеће за прелазак са оффлине на мрежно и обрнуто. Омницханнел малопродајни приступ је сам по себи изазов за вашу малопродајну кућу.

Међутим, нудећи више начина да купци купују од вас, труд се исплати. У свету у којем потрошачи диктирају како им требате служити, пружање вишенаменских искустава у куповини помаже вашем предузећу да победи, једноставно и једноставно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map