5 савета за оптимизацију садржаја за веб локацију аффилиате маркетинга

Аффилиате маркетинг успева на поверењу и угледу. Третирање вашег садржаја површно ће највероватније добити повратну реакцију, што ће резултирати лошим конверзијама и ниским прометом. Главни разлог за то је чињеница да људи траже некога тко ће знати који би им пружио значајне и заправо корисне информације.


Али истина је да растемо како напредујемо. Временом стичемо више знања и искуства о томе шта је добар садржај за писање и поуздан. Постоји много начина на који добро писање и одговарајућа оптимизација садржаја могу побољшати перформансе веб локације. Може се применити на предстојеће чланке и куповину водича и обнављање старијих садржаја.

Према 99 Фирми, партнерски маркетиншки програми генерирају 15-30% све продаје оглашавача, при чему 81% брендова и 84% издавача већ спроводе аффилиате маркетинг у својим напорима на дигиталном садржају. У овом чланку желимо да вам пружимо основне савете који ће вам помоћи да побољшате конверзије и знатно повећате саобраћај.

Савети за оптимизацију садржаја веб локације Аффилиате Маркетинг

1. Дубина изнад домета

Ово је поновити да људи траже вредан садржај који им директно користи. Без обзира на демографску категорију које циљате, најважније је да се прво посветите потребама своје публике.

Људи не занимају заливени садржај. Према Јоб 2 Јои, 38% трговаца тврди да им је придружени маркетинг њихов метод највећег купца, а 57% тврди да им је блогање и креирање садржаја омиљени начин покретања промета.

Да би били убедљиви, веб локација маркетиншког партнера мора бити темељна и информативна. Да ли бисте размотрили куповину производа који оглашава веб локација која не звучи добро? Оптимизација садржаја треба да тежи не само да се чланци продуже и шире, већ и старији и пажљивији.

2. Побољшати читљивост

Постоји мноштво фактора који одређују лакоћу читања копирања. Најпопуларнији начин мерења је Флесцх-Кинцаид резултат.

„Задржавање високе оцене читљивости увелико ће користити вашој веб локацији из многих перспектива. Прво – очигледно. Добро постављена копија не делује непробојно. Чита се без проблема и не захтева превише рачунања. Друго, читљивост је од суштинске важности за СЕО. ”

– Цхристопхер К. Мерцер, дигитални предузетник и творац Цитатиор.

Не постоји гаранција да Гоогле израчунава резултат веб локације Флесцх-Кинцаид на веб локацији. Међутим, садржај који се лако чита, теже је да се рангира више у резултатима претраге. Разлог за то лежи и у људском фактору. Људи једноставно не желе да читају веома компликован текст када му није потребно позивање. Ако су људи кликнули на ваш линк на Гоогле-у и убрзо након тога напустили вашу страницу, Гоогле ће „казнити“ веб локацију, јер кориснику није пружио вредност коју је тражио. Стога се не би требало високо рангирати у резултатима претраге.

Алат за анализу читљивости од Иоаст-аАлат за анализу читљивости од Иоаст-а (извор)

Па, како оптимизирате текст за бољу читљивост? Ево неколико предлога:

 • Нека ваше реченице буду кратке. Што су краће, лакше је пратити тачку текста. Задржавање реченица испод 15 речи требало би.
 • Одломци требају бити кратки. Велики блокови текста застрашују и често ће одвратити читаоце од читања. Ако одломке држите испод 5-6 редака, они ће их сматрати корисним.
 • Користите конекторе попут “међутим”, “штавише”, “надаље”, и тако даље. Помажу успостављању логичке везе између идеја, што олакшава читање текста.
 • Користите обрисане листе да бисте чланак учинили скениранијим.
 • Избегавајте пасивни глас када је то могуће.

Такође можете да ограничите број огласа који користите. Уместо да се одлучите за пословице, боље је ићи са описнијим глаголима. Текст задржава привлачнији текст. Ево кратког примера:

 • Јеннифер је брзо кренула
 • Јеннифер је пожурила

Друга верзија је много описнија и сажетија, што олакшава читање и привлачније.

3. Користите Мултимедију

Успех веб локације придруженог маркетинга делом је дефинисан и тиме колико је његов садржај привлачан. Узимајући у обзир савремени технолошки екосистем, чини се да имамо краће пажње и не волимо читати дуге одломке или дуге текстове уопште. Због тога требамо повремено допуњавати чланке сликама и видео записима.

Ево неколико начина на које можете знатно повећати интеракцију читалаца својим садржајем:

 • Користите слике са лицима. Еволуцијски смо вођени према лицима. Они привуци нашу пажњу и ангажирај нас, што ће вам можда помоћи да нагласите важне делове текста и Позиве на акцију.
 • Користите слике и инфографике које олакшавају разумевање вашег текста.
 • Уобичајена препорука је да се слика користи у 200 речи текста. Међутим, Блог професионалци су анализирали 100 најпопуларнијих уноса на блогу на Интернету и закључили да у њима има слику отприлике 350 речи.

4. УКС преко кључних речи

СЕО стандарди се током времена много мењају и често оно што обично представља главни део висококвалитетне оптимизације постаје застарело за неколико месеци. То се догодило с кључним ријечима, које остају интензивно расправљане теме у он-паге оптимизацији.

Јамес Даили, шеф одељења за садржај у Фласхессаи.цом поделио то

„Пре неколико година, писци су морали да скоче кроз најчудније обруче да би вешто интегрисали кључне речи у свој текст. Често су личили на скраћене и неприродне фрагменте текста које ниједна разумна особа никада не би изговорила.

СЕО стандарди су се, међутим, знатно померили и сада се пуњење кључних речи сматра промашајем, а не најбољом праксом. “

Добро дизајнирано корисничко искуство (УКС) сада је постало битна компонента за високо рангирање на претраживачима, што, заправо, омогућава веб локацијама здрав прилив саобраћаја. Према Топ Тал, 88% купаца није вероватно да ће се вратити на веб локацију са лошим УКС-ом, а 62% тврди да су почели активно избегавати тај одређени бренд због неприлагођеног УКС-а.

То не значи да кључне речи сада нису важне, оне остају један од критичних сигнала који претраживачи узимају у обзир за рангирање веб локација у резултатима претраге. Међутим, УКС је сада главна компонента ан Стратегија СЕО оптимизације.

Али шта то значи за власнике сајтова?

Једноставно речено, прије свега морамо се фокусирати на задовољење потреба купаца. Стога је бомбардовање потенцијалних купаца понављајућим и неприродним синтазама лоша пракса. Усредсредите се на поуздано одговарање на питања купца, тек онда покушајте да примените кључне речи на ваш текст.

5. Испричај причу

Један од суштинских циљева веб локације са повезаним маркетингом је изградити однос поверења са својом публиком. Велики број предузећа користи приповедање да би створио смислену везу са својим купцима. Врста приповедака које бисте користили када писање писма са личног рачуна.

Кренимо од науке која стоји иза тога.

Изненађујуће, према недавно објављено истраживање, приповиједање повећава ниво окситоцина у организму – један од хормона „осећа се добро“. Људи имају тенденцију да имају повишен ниво окситоцина током физичких и друштвених интеракција, као што су загрљаји, руковање итд.

300% повећањеРезултати резултата показују да је уводни увод увелике утицао и на читатеље пуних страница и на просечно време на страници (Буффер)

Као резултат тога, није изненађујуће да чланци који садрже приповедање прича, у поређењу са обичним извештавањем, обезбеђују већи ангажман и много већу публику. У ствари, убризгавање чланка са неким елементима приповиједања повећава број читалаца троструко, према сопственом тесту Буффера.

Да бисте побољшали особине приповедачког текста, размислите о консултацијама Схаелин Вритес, Диане Цаллахан, и услуге попут Набавка есеја.

Грешке које треба избегавати

Сада када имамо боље разумевање како да оптимизирамо садржај на веб локацији са придруженим маркетингом, погледајмо неке грешке које је вредно избегавати. Имајте на уму да ово може озбиљно наштетити вашим напорима и напорима да генеришете продају, зато их обавезно избегавајте у сваком тренутку:

Недостатак специјализације

Тешко је покрити сваку индустрију и нишу под сунцем на веб локацији са придруженим маркетингом. Према Хостинг Трибунал, најпопуларније нише за афилијативни маркетинг укључују моду (18,7%), здравство (11,1%) и путовања (8,6%). Било да је у питању ИТ, здравље, мода или нешто потпуно друго, обавезно полако специјализирајте своје услуге у једном или другом смјеру. Ово ће вам омогућити да повисите цене, привучете ексклузивније клијенте и развијте дубинско знање о одређеним нишама подружничких маркетинга.

Недостатак СЕО-а

Без обзира да ли ћете привући клијенте или се једноставно рангирати више у глобалним претраживачима као што су Гоогле и Бинг, морате бити сигурни да је ваша СЕО игра испуњена са задатком. Алати као што су Гоогле планер кључних речи, СЕМрусх и Ахрефс могу вам помоћи да идентификујете кључне речи, фразе и системе за оптимизацију који добро функционишу у вашој ниша са повезаним маркетингом.

Недостатак сталних иновација

И на крају, удружени маркетинг односи се на то да дајете све више и више могућности коме год да је партнер. Обавезно креирајте различите врсте садржаја, проширите портфељ услуга и непрестано привлачите своју публику. Не улазите у рутину и покушавајте периодично да урадите нешто ново и узбудљиво како би веб локација вашег аффилиате маркетинга била атрактивна.

Закључак

Концепт оптимизације садржаја драстично се променио у последњих пет година. Обавезно израдите веб локацију и садржај придружених маркетиншких фирми како бисте привукли што више потенцијалних клијената и клијената. Једном када пронађете систем за оптимизацију садржаја који одговара вашем бренду, права публика пронаћи ће вам пут путем претраживача и усменим путем.

О Леони Хенрисон – слободни писац и УКС дизајнер. Такође, она је писац у разним блоговима. Када не пише или дизајнира, плива, планинаре и, ако то временске прилике допуштају, сновбоардинг.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map