5 савета за избор правог добављача услуге е-поште за ваше пословање

Последњих неколико година велика већина предузећа се ослањала на маркетинг путем е-поште како би развили ваше пословање и повећали свој приход.


Маркетинг путем е-поште има РОИ од 4,400%. За сваки долар који компаније троше на маркетинг путем е-поште, они виде заузврат 44 долара. Подаци такође показују да је е-пошта највећи извор конверзија са стопом конверзије од 4,38%.

За поређење, предузећа праве просек 2 долара прихода за сваки $ 1 троше на плаћено оглашавање. У међувремену, РОИ на друштвеним медијима може бити изузетно тешко измерити. заправо, 52% трговци признају да имају проблема са прегледом својих прихода на друштвеним медијима.

Бројеви не лажу. Маркетинг путем е-поште је поуздан и проверен покретач прихода за марке било које величине, од малих породичних предузећа или глобалних еЦоммерце трговина.

Иако је тачно да ефикасност маркетинга путем е-поште зависи од различитих фактора, један од најважнијих је одабир правог даваоца услуга е-поште (ЕСП), што је често много лакше него учинити.

Претражите Гоогле по изразу „маркетинг путем е-поште“ и видећете безброј алата за маркетинг путем е-поште који можете користити – сваки са својим карактеристикама, циљаним корисницима и ценама. Ово може учинити да избор најбољег ЕСП-а за ваше пословање буде веома тешка одлука.

У овом посту ћемо вас провести кроз све кораке које морате предузети како бисте одабрали правог добављача услуге е-поште за ваше предузеће, било да испробате маркетинг е-поште први пут или тражите боље алтернативе вашем тренутном добављачу услуге е-поште.

Прочитајте – 5 важних савета за одабир правог добављача е-поште за пословање путем @цампаигнмонитор реците пријатељу

Савети за избор правог провајдера услуге е-поште

1. Нацртајте своју стратегију

Први корак у избору правог ЕСП-а је откривање како ће се он уклопити у вашу укупну стратегију маркетинга путем е-поште. Можете представити своју стратегију постављајући себи питања која укључују (али нису ограничена на):

 • Које циљеве желим постићи путем маркетинга путем е-поште?
 • Како ћу користити свој одабрани ЕСП за постизање ових циљева?
 • Хоћу ли слати билтене? Промотивни мејлови? Позивнице за догађаје?
 • Да ли желим да креирам е-пошту помоћу обрасца који су прилагођени мобилним уређајима? Или хоћу стварати е-пошту од почетка и сам их шифрирам?
 • Које су метрике е-поште пресудне за мерење?
 • Које ће вам врсте функција олакшати постизање циља? Да ли је то аутоматизација? Сегментација? Или неку другу функционалност?

На располагању су вам алате маркетиншких алата. Сваки од ових алата има своје јединствене карактеристике, планове цена, интеграције и циљаних корисника. Постављање питања попут горе наведених омогућиће вам да сузите списак опција и олакшаћете вам да одлучите.

2. Размислите које су вам функције потребне

Ово је суштински аспект избора ЕСП-а. Предузећа ће давати приоритет различитим функцијама у зависности од својих циљева, али то су функције које трговци путем е-поште најчешће користе.

Предлошци

Ово је главна карактеристика многих трговаца путем е-поште. Предлошци помажу трговцима путем е-поште да у неколико минута креирају е-пошту професионалног квалитета. Ако вам је могућност брзог креирања е-порука приоритет, требало би да потражите ЕСП који има широк спектар дизајна који се могу прилагодити захтевима ваше е-поште, било да су то билтен, поздравна е-пошта или трансакциона адреса е-поште.

Извор: Стварно добре е-маилове

Мобилна оптимизација

Данас се око 53% свих отварања е-поште појављује на мобилном уређају. Као такав, важно је да трговци е-поште шаљу е-пошту која се савршено приказују и на радним и на мобилним уређајима. Кориштење ЕСП-а са предлошцима који су мобилни на мрежи одмах од шишмиша спречиће вам да отуђите значајан део своје публике и да пропустите драгоцене конверзије.

Аналитика

Једини начин за тачно мерење перформанси вашег маркетинга путем е-поште је аналитиком. Потражите ЕСП који има контролну таблу за аналитику која приказује све метрике маркетинга е-поште које требате да пратите, као што су отварање е-поште, кликови, одјавни претплатници, ангажман и наравно РОИ. На овај начин можете пратити свој укупни учинак као и перформансе одређених кампања.

Извор: Монитор кампање

Аутоматизација

Као и сваки дигитални продавач, вероватно имате много на свом тањиру. Ви сте заузета особа која не може да приушти да сваки дан трошите огромну количину времена на слање е-порука. То је разлог зашто је избор ЕСП-а са робусним могућностима аутоматизације пресудан. Можете поставити радне токове једном и ваш ЕСП ће се побринути за остало. На пример, можете поставити све адресе е-поште о празницима почетком године, а затим само причекати да конверзије стигну.

За ефикасну стратегију маркетинга е-поште најважније је имати праву комбинацију функција у вашем ЕСП-у.

3. Одредите свој буџет

Одлична ствар код ЕСП-а је та што је доступан ЕСП за готово сваки буџет и величину посла. Постоје бесплатни алати који нуде функције без гребена и постоје скупљи ЕСП-ови на нивоу предузећа са софистициранијим функцијама.

Имате ЕСП који се баве малим предузећима са ограниченим буџетима, средњим предузећима која имају нешто веће буџете, и Фортуне 500 компанија које немају проблема да троше десетине хиљада долара сваког месеца на ЕСП.

Ако сте продавач е-поште за малу продавницу цигле и малтера, не би било практично да користите ЕСП који кошта невероватне количине новца..

Морате запамтити да се маркетинг е-поште не односи на велику потрошњу. Уместо тога, ради се на добијању функционалности које су вам заправо потребне и одржавању трошкова релативно ниским. Најскупљи ЕСП не мора нужно бити најбољи за ваше пословање и ваш специфичан циљ циљева.

Иако ћете бити у искушењу да користите и плаћате ЕСП на нивоу предузећа, на крају ћете потрошити драгоцене ресурсе ако не будете користили додатне функције.

Марка
Почетна цена
За 2.000 контаката
Најбоље за
Веб локација компаније
Монитор кампање9 УСД месечно29 УСД месечноБлогови, мали и велики бизниси и агенције.Посетите на мрежи
ГетРеспонсе15 УСД месечно$ 25 месечноМала и велика предузећаПосетите на мрежи
Стални контакт20 УСД месечно45 УСД месечноМала и велика предузећа и компаније са нишним захтевима као што је управљање догађајимаПосетите на мрежи
МаилЦхимп9,99 УСД / месец29,99 УСД / месечноБлогови, предузетници и мала предузећаПосетите на мрежи
АВебер$ 19 / месец29 УСД месечноБлогови, мала предузећа и предузетнициПосетите на мрежи
Сендинблуе$ 81 / месецНе наплаћује се по контактуБлогови, предузетници, мала предузећаПосетите на мрежи

Када се одлучујете за ЕСП, кључно је темељно преиспитати њихове шеме цена. Већина ЕСП-ова данас има вишеслојне месечне планове где је повећање цена директно пропорционално карактеристикама и укључењима које добијате. Ако не шаљете е-пошту редовно, можете се одлучити за ЕСП који нуди унапред плаћене планове или „плати по кампањи“.

Неки ЕСП-ови чак нуде прилагођене цене у зависности од ваших јединствених потреба. Дакле, ако установите да се ваше потребе не уклапају у било који унапред постављени план, онда је боље да потражите ове врсте добављача.

4. Погледајте корисничку подршку

Служба за кориснике никад не би требало бити пауза. Биће случајева када ће вам требати мало упутства – и у таквим је случајевима критично да можете лако да се обратите представницима корисне подршке који вам могу помоћи у било којим питањима..

Ево неколико начина за тестирање квалитета корисничке подршке компаније ЕСП.

 • Посетите веб локацију ЕСП-а и проверите да ли провајдер нуди подршку 24/7 широм света.
 • Назовите број корисничке подршке или им пошаљите е-маил и видећете колико дуго вам треба да добијете одговор.
 • Прегледајте веб локацију ЕСП-а и погледајте да ли имају водиче или друге ресурсе који детаљно описују функционисање функција ЕСП-а. Много ЕСП-а преносе видео туториал, па потражите и оне.
 • Проверите да ли на веб локацији ЕСП-а постоји посебан одељак са ФАК-ом.

Чешће него не, разлика између бесплатног алата и плаћеног ЕСП-а лежи у подршци за кориснике. Да, штедите новац коришћењем бесплатног ЕСП-а. Овде говори да нећете добити подршку у случају да нешто пође по злу. С друге стране, ако плаћате коришћење ЕСП-а, једна ствар која је увек укључена у ваш план је корисничка подршка.

Упаковати

Надамо се да ћете након читања овог водича имати јаснију слику шта вам тачно треба од вашег ЕСП-а. Само имајте на уму да не постоји таква ствар као “најбољи ЕСП”. Сваки ЕСП има своје предности и мане. Можете одабрати само ЕСП који је најбољи за вас, ваше циљеве и буџет.

Асх Саллех је директор СЕО-а у кампањи Монитор, где блиско сарађује са тимовима за садржај, копирање и аналитику како би побољшао оптимизацију на целој локацији. Пре свог боравка у кампањи Монитор, пружио је и СЕО и дигитални маркетинг експертизу у компанијама Заппос и Акиата Дигитал. Повежите се с Монитор Монитор кампање Фејсбук и ЛинкедИн.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map