12 чврстих чињеница и статистика о маркетингу е-поште које бисте требали знати

Упркос свом статусу посла, старости или полу, велике су шансе да радним данима читате е-пошту пре него што устанете из кревета. Вероватно сте то урадили јутрос.


До сад, трговци садржајем требали би знати да је постојање стратегије маркетинга е-поште од суштинског значаја за сваки бренд. Дакле, ако се некако нерадо бавите овим, ево неколико недавних чињеница и бројева који могу помоћи вама и вашем тиму да радите на кампањама е-поште и задржите га на правом путу.

Пре тога, ево неколико чињеница и чланака са статистикама које смо раније чинили:

  • Интернет куповина, е-трговина и интерне статистике
  • Колико Интернета има ВордПресс

Означите их ако сте заинтересовани. Хајде да кренемо путем!

Статистика маркетинга и чињенице путем е-поште

1. Е-пошта има највећи домет

Број посланих и примљених е-маилова широм света од 2017. до 2023. (у милијардама).

Јесте ли знали да је е-пошта најшири маркетиншки канал икада? У 2018. години је готово 3,8 милијарди корисника е-поште широм света, а очекује се да ће њихов број 2023. порасти на 4,4 милијарде корисника.

Ако то није довољно за вас, да почнете планирати да контактирате своје купце путем е-поште, ХТФ аналитичари Процијените да ће до 2022. године е-маил маркетинг расти и да ће величина тржишта достићи 694 милиона долара.

Величина тржишта за маркетинг путем е-поште достићи ће 694 милиона долара до 2022. године путем @плацеитапп-а пријатељу

2. Маркетинг путем е-поште има највишу стопу РОИ

Истраживање је показало да маркетиншка кампања путем е-поште има већи принос од улагања (РОИ) од било којег другог канала за дигитални маркетинг.

Извештај Удружење за податке и маркетинг навели су да је РОИ маркетинг маркетинга преко 42 фунте за сваки килограм који потрошите, број који је порастао у односу на претходни извештај у 2017. РОИ е-поште је порастао са 32 £ (2017) на 42 £ (2018).

Поред тога, ан Попис стручног усавршавања од 2018 истиче да 74% компанија оцењује канал маркетинга путем е-поште и признају да ова стратегија доноси добро пословање или одличан РОИ.

3. Ген З ће повећати употребу е-поште за посао

Милленниалс и Генератион Кс имају засићену употребу е-поште, то сви знају, али постоји генерација за коју се очекује да ће повећати ову маркетиншку стратегију у наредних неколико година како одрасту. Брендови се сада кладју на Генератион З.

Ово није само случајна претпоставка. Према студији од СендГрид и јаја стратегија 85% Ген З користи е-пошту најмање месечно, тај број расте са миленијалима, а Ген Кс користи е-пошту најмање једном месечно у 89% и 92%, респективно.

Иако је мање вероватно да ће Ген З користити е-пошту за посао (већина њих још није део радне снаге), они ће имати навике е-поште, готово као што то чине миленијали тренутно. То се и очекује 68% њих читаће поруке е-поште од компанија које шаљу рекламе, купоне или рачуне.

68% Ген З ће читати поруке е-поште од компанија које шаљу рекламе, купоне или потврде преко @плацеитапп и реци пријатељу

4. Људи се ослањају на директну комуникацију

Један од разлога што су стратегије маркетинга е-поште успешне толико година је тај што потрошачи и даље желе и верују директној вези са брендовима и, у најбољем случају, добровољно се претплаћују како би добили вредан садржај путем овог канала.

Тржишни трендови указују на то да су банкарске, финансијске и осигуравајуће услуге, као и малопродајна и роба широке потрошње, као и путовања и угоститељство главна главна индустрија која прихвата маркетиншка решења путем е-поште..

5. Има највише цене задржавања купаца

Дуги низ година трговци сврставају е-пошту као најефикаснији канал за информисање, стицање, конверзију и задржавање. Сада, е-пошта има највишу стопу задржавања купаца. Према Емарсис, 81% малих и средњих предузећа се и даље ослања на е-пошту као њихов примарни канал за привлачење клијената. А, емаил адреса задржава клијенте на 80%.

Следећих неколико година, у складу са трендовима Салесфорце-а у поверењу корисника, 75% миленијалаца и ген Зерс се очекује да задрже свој ангажман на марки на основу претходних интеракција.

Помислите да не можете само задржати своје купце, већ их можете и вратити ако из неког разлога напусте вашу маркетиншку кампању.

Уложите напор да повећате и додате вредност садржају е-поште у празнике, а посебно током Црног петка. Наведено је да Црни петак имају највеће стопе победа, које се такође зову реактивација корисника; бројке то показују винбацк наруџбе се повећавају за 106% током овог датума, у поређењу са остатком године.

Е-пошта и даље остаје главни покретач задржавања купаца (80%) и куповине (81%) за мала и средња предузећа, по Емарсису реци пријатељу

6. Е-пошта повећава интернетску продају

Е-маил адресе ОмнисендТакође из Омнисенда – Апсолутни најбољи дан (за отворену и стопу кликова) за слање е-маила је први у месецу.

Слање 3 аутоматизоване е-поште могу доводе до 90% више онлајн поруџбина у поређењу са појединачним е-маиловима, како то тврди Омнисенд, платформа за аутоматизацију маркетинга е-трговине.

Процењено је да 81% америчких Интернет купаца вероватније ће куповати -било на мрежи, било у продавницама – као резултат онога што су прочитали у е-поруци. Потрошачи попут награда за е-пошту, попут добијања посебне понуде, купона који могу искористити или интернетске цијене.

7. Емаил омогућава тренутни контакт са америчким тржиштем

Статистика то показује 28% одраслих Американаца признају да су стално на мрежи.

Према овоме Саопштење за тржиште Маркет Ватцх, Америка има највећи тржишни удео на глобалном тржишту маркетинга путем е-поште. То је кључ успешних стратегија маркетинга путем е-поште.

У ствари, подаци о прогнози еМаркетер 2019 то сугерирају 37,2% америчког тржишта дигиталних огласа припашће Гоогле-у, 22,1% на Фацебоок и 8% на Амазону до краја 2019. године.

Претпоставља се да Северна Америка има највећи тржишни удео на глобалном тржишту маркетинга путем е-поште, каже МаркетВатцх пријатељу

8. Маркетинг путем е-поште је свестран и мобилни

Када је урађена добро и оптимизована за одзивност, маркетиншка кампања путем е-поште је атрактивна и привлачна и има позитивне реакције које на крају постају продаја.

Зависно од садржаја којим управљате и потреба вашег бренда, 53% имејлова отварају се на мобилним уређајима. Можете укључити слике, истакнуте видео записе или видео записе креиране у вашем маркетингу е-поште помоћу алата као што су слидесхов макер.

Обратите посебну пажњу на одзивност и на то да су видео снимци оптимизовани за правилно приказивање на мобилним уређајима. Ако не, посетиоци ће је потражити негде другде. Према подацима Сциентиа Мобиле и Гоогле Студи, 53% потрошача напушта садржаје који се не приказују довољно брзо, и сви ваши досадашњи напори биће осуђени на пропаст.

Слиједом тога, графичка свестраност требала би бити у синхронизацији с добро написаном копијом и цртама предмета. Пејџ Арноф-Фенн, власница маркетиншке фирме Мавацхусеттс Мавенс & Могулс, указује насловне линије за е-пошту треба да буду кратке јер многи људи читају на својим телефонима или таблетима.

9. Е-пошта је најпожељнија платформа за дигитални маркетинг

Према еТаргетМедиа, маркетинг путем е-поште креће се у правцу персонализације и стварања интерактивног садржаја.

То значи да информације неће ићи у једном смеру, али ће стићи у право време и потрошачи ће имати прилику да нешто резервишу, анкете, погледају видео снимке или прате брендове на друштвеним медијима. Истраживање Аццентуре-а показује да 91% потрошача преферира марке које се сећају ко су, препознају њихове интересе и нуде препоруке које су лично релевантне за њих.

С друге стране, требали бисте бити свјесни, како то наводи недавно Истраживање садржаја бренда Адобе, да је 25% потрошача нервирано због превише персонализованог садржаја, тако да мора бити нешто између и заиста добро осмишљено за одређени циљ.

10. Е-пошта има најнижи ЦПА

е-пошта има најнижу цену по куповиниЕ-поруке имају најнижи просечни ЦПА; директна пошта, с друге стране, има највиши ЦПА са просеком од 26,40 долара.

Е-поруке имају најнижу просечну цену набавке (ЦПА) од око 10 долара, у поређењу са друштвеним медијима – 20 УСД, директном поштом – 31 УСД, плаћеном претрагом – 16 УСД, и приказом огласа на мрежи – 25 УСД.

Зашто је ово важно за вашу стратегију? Па, ово је једноставно, већина марки жели да досегне највећи број користећи што мање ресурса.

Е-маил адресе имају најнижу просечну цену набавке (ЦПА) од око 10 долара путем @плацеитапп-а пријатељу

11. Људи заправо читају своје е-поруке

Према Интернетливестатс, око 936.740 легитимних порука е-поште шаље се сваке секунде широм света.

Да бисте успели, треба да се фокусирате на добро изведен дизајн маркетинга путем е-поште. Ако и даље радите на њему и требају вам бесплатни логотипи или брзи лого дизајн, заједно са осталим визуелним маркама бренда, погледајте предлошке и алате за дизајн који нуде маркетиншке услуге путем е-поште или користите мрежне креаторе попут оних на Ставите га. На овај начин можете уштедети пуно времена које ће уместо тога бити искоришћено за истраживање.

Речено је да људи читају е-пошту, али то не значи да су прочитали све или да имају времена да читају новине величине новости.

Што се тиче самог писаног садржаја, требало би да га држите разговорним и између 300 и 500 речи да би људи заиста прочитали вашу поруку, а не само да се померате према доле да бисте дошли до онога што је важно.

Ако пишете дугачке поруке е-поште, вероватно ће се наћи у канти за смеће.

12. Билтени повећавају ангажман купаца

Ако научите да савладате алате за маркетинг путем е-поште, повећаћете стопе продаје и конверзије, а бројеви показују да би требало да се фокусирате на креирање сјајних билтена, посебно ако започињете нови бренд.

Као што аутор Даве Пелл тврди, иако су умрли и враћали се неколико пута у последњим деценијама, билтени су бесмртни. Зашто? Истиче неколико разлога, а најважнији је тај што је е-пошта лична, уносите туђи добро ограничени простор: њихов лични претинац.

Стварно је важно да сваки емаил одражава да сте урадили домаћи задатак, то значи да одвојите време за писање промишљеног садржаја и укратко објасните предности куповине производа и, ако је могуће, дајете додатне погодности претплатницима е-поште..

Маркетинг путем е-поште је далеко од мртвог! Ево 12 чињеница и статистика о маркетингу путем е-поште путем @плацеитапп, реците пријатељу

Закључци

Имајте на уму да је поштанско сандуче е-поште онај који феед може да контролише 100% и једном када одјаве претплату или обележе е-пошту као нежељену пошту, нестали сте.

Наслови са насловом „е-пошта је мртва“ долазе и одлазе када су корисници узбуђени новим технологијама или модерним платформама за друштвене мреже, али имајте на уму да је е-пошта преживела и многе од њих. Размислите о томе када сте први пут креирали своју личну адресу е-поште. Након свих ових година још увек то провјеравате, претплатите се на нове услуге и наставићете то да радите у годинама које следе.

Као маркетиншки стручњаци, изазов сада зависи од прилагођавања маркетиншке кампање путем е-поште тренутним трендовима и новим корисницима.

Карина Рамос је заступница из Плацеита. Платформа на којој свако може направити сопствени визуелни материјал за свој бренд без обзира на техничке или уметничке вештине. Повежите се са Плацеитом Фејсбук и ЛинкедИн.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map