10 разумних савета за оптимизацију претраживача за новорођенче

СЕО или оптимизација за претраживаче је кровни појам који укључује све напоре које тим предузима како би осигурао да њихово интернет пословање или веб локација добију већу видљивост на страницама резултата претраживања (СЕРПс). Много је начина који вам помажу да постигнете виши ранг у СЕРП-овима. Главни циљ СЕО-а је пронаћи начин који помаже у органској оптимизацији странице.


У случају да сте нови, ево 10 СЕО ствари које морате да знате (и урадите) приликом оптимизације своје веб странице за бољи пласман у претраживању..

1. Побољшајте брзину учитавања странице

Шта ћете учинити ако слетите на страницу која траје превише времена?

Притисните тастер за повратак и отворите другу веб локацију. Ако се то дешава за вашу веб локацију онда је то узрок аларма брзина странице један је од Гооглеових фактора рангирања.

Страница са спорим учитавањем је велика не. Чак и ако мислите да брзина странице неће бити битна у рангирању, морате размишљати о корисничком искуству. На крају желите задовољног корисника, а споро учитавање странице није нешто што би корисник желио.

Дакле, важно је повећати брзину учитавања странице деколтирањем.

СЕО Басиц - Побољшајте учитавање страницеГоогле ПагеСпеед Инсигхтс анализира садржај ваше веб странице и даје предлоге за побољшање ње.

Да бисте проверили брзину веб локације можете да користите Гоогле ПагеСпеед Инсигхт. То ће вам помоћи да проверите брзину странице, једну по једну, и пружићете повратне информације о њеном учинку. И радне и мобилне верзије. Ове информације су вам корисне приликом оптимизације странице.

Ево неколико начина који вам могу помоћи да повећате брзину странице:

 • Смањите величину слике: Стисните слике тако да не заузимају пуно простора. Не смањујте квалитет, само смањите његову величину. Можете користити Цанва алат за уређивање и компримовање слика. За кориснике ВордПресса, неки додаци могу аутоматски да компримирају и оптимизују ваше слике.
 • Уклоните бескорисни ХТМЛ: Смањивање бескорисног ХТМЛ кода може вам помоћи да побољшате брзину учитавања странице. Алати као што су ХТМЛ Стрип и СтрипХТМЛ може вам помоћи да очистите неуредну ХТМЛ ознаку и форматирање.
 • Побољшајте веб хостинг: Прелазак на хостинг високе перформансе је најбржи начин за повећање брзине странице. ТТФБ и продужење рада сервера два су главна фактора за провјеру када се гледају перформансе сервера.

Ако ваша веб локација ради на ВордПрессу, ево још савјета за оптимизацију брзине.

2. Генерисање корисних садржаја

Када пишете садржај за своју страницу, велика грешка је усредсређивање само на претраживаче. На крају дана корисници су људи који плаћају рачуне. Дакле, морате писати садржаје који су за њих релевантни и од значаја.

Гоогле и други претраживачи разумеју ово важност квалитетних садржаја. Они желе садржај који има дугорочну визију и разуме потребе корисника. Уместо да се фокусирају на кључне речи, они желе садржај који одговара намера корисника.

То не значи да употреба кључних речи није важна. Морате писати за људе и оптимизовати се за претраживач користећи кључне речи које показују корисникове намере.

Данас су претраживачи довољно паметни да разумеју шта корисник жели приликом претраге. Кориштењем ЛСИ кључних ријечи даје више контекста вашем садржају.

СЕО Басиц - користите ЛСИ кључне речи у свом садржајуЛСИ (латентно семантичко индексирање) кључне речи су речи које се обично налазе у оквиру једне теме и семантички су повезане једна са другом.

Појмови за претрагу у вези са Гоогле-ом који се приказују на крају СЕРП-а су врло добар извор за проналажење ових ЛСИ кључних речи. ЛСИ Генератор кључних речи је још једно корисно средство за проналажење ЛСИ кључних речи као и кључних речи Лонг Таил.

Са ЛСИ кључним речима имате шансу да повећате видљивост садржаја на претраживачу.

3. Оптимизирајте за мобилне уређаје

У данашње време, много људи користи мобилне уређаје за посјећивање веб страница или блогова, па је Гоогле направио мобилну оптимизацију један од фактора рангирања. То значи да морате бити сигурни да ваша веб локација има брзи дизајн за мобилне уређаје и брзо се учитава на њу.

Да бисте побољшали СЕО и корисничко искуство, важно је да оптимизирате своје странице како за мобилне тако и за разне прегледаче (ево а згодна контролна листа за ревизију за почетак).

Ево три једноставна начина да знате да ли је ваша веб локација оптимизована за мобилне уређаје:

 • Гоогле Цхроме: Отворите веб локацију у Цхроме-у и кликните десним тастером миша на страницу. Изаберите Провери и пронађите икону Тоггле Девице Тоолбар. Кликните на икону да проверите одзивност ваше веб странице. Можете превући обруб да бисте видели да ли веб локација изгледа правилно у различитим величинама. Ако садржај изгледа измучен или су слике пикселиране, то није прилагођено мобилним уређајима.
 • Алат за вебмастере: Гоогле-ова алатка за вебмастере може приказати извештај о употребљивости мобилних уређаја о вашој веб локацији. Показаће вам која страница има проблема са употребљивошћу када се гледа на мобилним уређајима. Морате да потврдите власништво веб локације помоћу Гоогле конзоле пре него што га користите.
 • Гоогле тест: Гоогле нуди веб локацију на којој можете да проверите мобилност странице чак и немате приступ Гоогле конзоли. Једноставно копирате и залепите УРЛ странице и кликнете на Тест УРЛ. Рећи ће вам да ли је одређена страница прилагођена мобилним уређајима или не и зашто.

Да бисте направили веб локацију прилагођену мобилним уређајима, ево савета које можете следити:

 • Користите флуидне распореде којима дизајн вашег вебсајта може да се прилагоди свим величинама и врстама екрана.
 • Користите компримоване слике тако да се веб локација брзо учитава на мобилном уређају.
 • Смањите или уклоните сав нежељени код са веб локације.
 • Не користите блиц за своје веб локације јер корисници мобилних уређаја не могу да гледају блиц елементе на својим телефонима.
 • Ограничите употребу скочних прозора на мобителима.
 • Користите више белог простора у свом дизајну јер се корисници могу фокусирати на читање вашег садржаја.

4. Нека ваша УРЛ адреса буде кратка

Постоје две врсте УРЛ адреса, једна слична хттпс://ввв.киз.цом/артицлес/322345.пхп, а друга попут хттпс://ввв.киз.цом/хов-то-лосе-веигхт.

Сада, реците ми који је од ова два УРЛ-а лако разумети? Други зато што јасно говори да је реч о томе како смршавити, али први вас нагађа.

СЕО Басиц - Задржите своју УРЛ адресу краткомКраћи УРЛ-ови имају тенденцију да се рангирају боље у поређењу са дугим УРЛ-овима.

Из перспективе СЕО-а, важно је користити УРЛ попут другог – нешто што је кратко и описно. Зашто? Јер:

Ако је веб локација изграђена на ВордПресс-у, онда је промена структуре УРЛ-а врло једноставна. Једноставно пређите на странице и уредите трајне везе на страници помоћу жељеног УРЛ-а. То је све што морате да промените структуру УРЛ-а.

Ако сте променили УРЛ, обавезно додајте 301 преусмеравање на свој стари УРЛ. Дакле, није изгубљен саобраћај и посетиоци се неће налетети на страницу са грешком 404 приликом посете старом УРЛ-у. Можете и једно и друго додајте код у .хтаццесс да преусмерите страницу или помоћу додатка као што је СЕО преусмеравање или ВП 301 Преусмери.

Сагласни СЕО савет бр. 4 – Нека ваш УРЛ буде кратак! – Краћи описни УРЛ-ови теже се рангирају у СЕРП-овима. #СЕОтипс реци пријатељу

5. Једноставна навигација веб страницама

Навигација веб страницама садржи оно што је вероватно најважније везе на веб локацији. Навигационе везе помажу корисницима да пронађу садржај на вашој веб локацији. Истовремено, линкови такође поручују алатима за индексирање претраживача које су вам странице важне.

Укратко, кључна је СЕО пракса да се поједностави навигација по веб локацији како за кориснике тако и за претраживаче претраживача. Дајте предност свом садржају тако што ћете рећи корисницима и алатима за индексирање о вашим важним страницама. Дајте једноставан начин да дођете до тих страница.

Ево неких уобичајених врсте навигације по сајту:

 • Навигација са једним траком
 • Навигација са двоструком траком
 • Падајућа навигација
 • Навигација у падајућем положају са летима

Најбоља навигација веб локација је оно што је најбоље за корисничко искуство.

То је зато што, уколико корисници не могу лако да пронађу ствари на вашој веб локацији, они ће одмах отићи. Ово ће повећати стопу напуштања почетне странице, што је лоше за СЕО.

6. Додајте алт описну слику

Поред помагања корисницима са оштећењима вида, додавање алтернативни текст (алт тагови) може пружити сликама бољи контекст. Алт ознаке на слици могу помоћи алатима за индексирање претраживача да правилно индексирају слику.

Ако се слика не успе учитати, описна алт ознака помоћи ће корисницима да схвате о чему се ради. Оно што требате је да бисте били сигурни да су опис и назив датотеке слике релевантни и тачни.

СЕО Басиц - користите алт текстИстакнути текст приказује алт текст (алт атрибут) слике.

Иако се претраживачи побољшавају током година, претраживачи и даље не могу да “разумеју” слике на веб локацији. Можда ћете пропустити шансу за оцену слика ако претраживачи не би правилно интерпретирали вашу слику.

Ево неколико савета за писање доброг алт текста:

 • Будите што је могуће прецизнији када описујете слике
 • Користите кључне речи на слици
 • Опис задржите релевантним
 • Избегавајте да користите слике као текст

Писање описне алт ознаке је СЕО основно средство које претраживачима помаже да разумеју вашу слику и унесу је у складу са тим. Ако желите да Гоогле и други претраживачи рангирају вашу слику више, морате да је оптимизујете.

7. Користите ознаку шеме

Означавање шеме помаже Гооглеу да схвати шта укључује ваша страница. Страница у резултатима Гоогле претраге са сликама, рецензијама и звездама је пример означавања шеме.

Људи имају тенденцију да провере везу са сликама или звездама, и отуда ће се ЦТР тих страница повећавати шемом.

СЕО Басиц - Користите ознаку шемеПример маркирања шеме у СЕРП-у.

Према Студије случаја, малопродајне компаније могу доћи до повећања органског промета до 30% користећи структурирану маркупу.

Правилном употребом шеме можете рећи пуно више о својој страници, као што су аутор, локација, цена, ИСБН и тако даље. Иако не утиче директно на рангирање, то може имати позитиван утицај на страницу што је добра идеја.

СЕО басиц - користите помоћник за структурирање података код гоогле-аКориштење Гооглеовог помагача за структурирање података за генерисање шеме.

Ево како можете имплементирати маркирање схеме на своју страницу:

 • Иди на Гоогле-ове структурно помагало за маркирање података.
 • Изаберите врсту података коју желите да означите из опсежних опција које видите.
 • Залепите УРЛ блога / чланка који желите да означите и затим кликните на почетак означавања.
 • Означите елементе које желите да означите као што је назив чланка.
 • Додајте онолико ознака елемената као што су име, аутор, датум објављивања итд
 • Кликните на креирање ХТМЛ-а након завршетка.
 • Идите на свој ЦМС или изворни код, а затим додајте истакнути део на одговарајућа места.

Поред Гооглеовог помагача за структурирање података код маркирања, постоје и други алтернативни алати:

Да бисте сазнали на којим је страницама потребно означавање схеме, потражите врх странице за исте кључне ријечи на које циљате. Запамтите да вам је циљ да што боље изведете у СЕРП-у и пред корисницима.

Сагласни СЕО савет бр. 7 – Користите маркирање шеме! – Коришћењем структуриране маркирања имате шансу да повећате 30% органског промета. #СЕОтипс реци пријатељу

8. Повећајте читљивост садржаја

Гоогле је започео рангирање страница на основу корисничких сигнала попут време проведено на страници. Ако је ваше писање превише тешко разумети, корисник ће напустити вашу страницу и то утиче на вашу ранг листу.

Да бисте осигурали да се то не догоди, користите једноставан језик. Већина корисника жели прочитати садржај лако разумљив, па немојте претјерано користити велике ријечи или технички жаргон у свом чланку. Ево неколико савета за једноставно писање:

 • Користите једноставан језик. На пример, ако можете да употребите реч „близу“, напишите је уместо „близине“.
 • Осигурајте кратке реченице.
 • Пишите неформално, као да разговарате са публиком. Не правите свој садржај попут писања есеја.
 • У садржају увек користите активни глас.

Сад размислите о следеће две реченице и реците ми која је сажетија и која би вас занимала? На пример, имам много књига. Или, имам 20 књига у својој личној библиотеци.

Више волим каснију.

Писање јасних и сажетих реченица дефинитивно ће помоћи повећати читљивост садржаја.

Ево неких алата који вам могу помоћи у писању бољег садржаја:

 • Хеммингваи Апп: Даје вам идеју о вашем стил писања. Колико је лако прочитати копију. Комплексне реченице које имате чине ваше писање тешко разумљивим. Такође, избегавајте да у свом писању користите пасивне реченице.
 • Грамматично: За уређивање чланка за правописна и граматичка грешке.

9. Напишите добре ознаке наслова и мета описа

Тхе мета описи и ознаке наслова не утичу директно на ваше рангирање СЕРП-ова. Али добро написане метаознаке могу помоћи повећању кликовне стопе (ЦТР) код корисника – што је важно. Гоогле ће вас сматрати добрим резултатом ако више људи кликне на ваше везе у СЕРП-у. Као резултат, ваша страница ће се рангирати више.

Студија показује да проценат ЦТР-а има директан значај за положај (извор).

Мета-опис је кратак опис ваше странице (максимално 156 речи). Описи ће се појавити као одломак испод ваше УРЛ адресе у резултатима претраге. Ваш мета опис треба да буде јасан и да одговара вашем садржају. Такође можете да укључите кључне речи и позив на радњу као што је Сазнајте више! да подстакне кориснике да предузму акцију.

С друге стране, ознаке наслова приказују се на резултатима претраживача као наслов на који се може кликнути. Они су главни фактор који претраживачима помаже да разумеју вашу страницу. Ознаке наслова су први прикази који корисници имају на вашој страници.

Ознаке наслова су кратке (препоручује се испод 60 знакова) и укључују примарне кључне речи. Кључне речи које користите биће истакнуте у резултатима претраге. Дакле, бирајте кључне речи мудро, али не претјерујте са њима. Иако Гоогле није кажњавао употребу дугих наслова, стварате лоше корисничко искуство за пуњење наслова кључним ријечима.

Ево неколико корисних алата које можете истражити:

10. Умешајте своје коментаре

Не искључујте коментаре; уместо тога, задржите их јер помаже у изградњи заједнице. Када људи коментирају ваш пост, показује да им је стало до њега и читају га. Треба само да филтрирате нежељене коментаре.

СЕО заједница се слаже са чињеницом да коментари имају утицаја на СЕО. Коментари су у основи садржај који генерише корисник на вашој веб страници. То представља шансу да повећате квалитет странице.

Ево представљеног исјечка који је повукао из коментара корисника.

Неки коментари су довољно квалитетни да је Гоогле прескочио главни садржај на страници и повуци из коментара за истакнути исјечак. Разговор на вашој веб страници у току је такође ствар који ажурира ваш садржај. Омогућавањем коментара на вашем блогу, показује да цените мисли читатеља.

Поред тога, а услуга коментарисања блога пружа вам и могућност интерног повезивања.

С друге стране, можете користити стратегију коментарисања блога да бисте привукли промет на своју веб локацију. Напишите проницљив коментар и вратите везу на своју веб страницу ако постоји прилика. Кориштење коментара је одличан начин за изградњу односа између веб страница.

Прочитајте – 10 прихватљивих савета за оптимизацију претраживача за новорођенче од Кавита @дреамеркавита од @цанва #СЕОтипс реците пријатељу

Закључци

Да бисте закључили, ево 10 основних СЕО савета који ће вам помоћи да надоградите своју СЕО игру:

 • Побољшајте брзину учитавања странице
 • Генерисање корисних садржаја
 • Оптимизирајте за мобилне уређаје
 • Нека ваш УРЛ буде кратак
 • Једноставна навигација по веб локацијама
 • Додајте описну слику алт
 • Користите ознаку схеме
 • Повећајте читљивост садржаја
 • Напишите добре мета тагове
 • Умешајте коментаре

Када је у питању СЕО постоји неколико техника које можете користити. Али, горњи савети су довољно добри да започнете.

Кавита Паливал је специјалиста за достизање информација о аутору садржаја на Цанви. Ако није залепљена за лаптоп, може се наћи да прави планове за путовања која се ретко дешавају. Повежите се с Кавитом Твиттер и ЛинкедИн.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map