Web lokacije poput Fiverr (za slobodne i iznajmljivače)

Fiverr je web mjesto koje omogućava freelancerima tržište svojih usluga. Tijekom posljednjih nekoliko godina došlo je do ogromnog rasta u industriji freelancinga. Novi poslovni modeli i mogućnosti doveli su do gig ekonomije.


Zbog ovog rasta, slobodnjaci i vlasnici tvrtki koji traže usluge sada imaju mnogo više izbora. Ipak, izbor znači da se moraju donositi odluke. Bez obzira jeste li slobodni čovjek koji traži usluge – za koju biste se platformu trebali odlučiti?

Što je Fiverr i kako djeluje?

Fiverr početna stranicaFiverr početna stranica (posjetite ovdje)

Fiverr.com prerastao je u jedno od najvećih svjetskih tržišta digitalnih usluga. Povezuje kupce i prodavače za sve, od kodiranja do umjetnosti. Prodavači dolaze s različitim vještinama i stupnjem stručnosti.

Slobodnjaci koji koriste Fiverr platformu mogu ponuditi gotovo sve što je moguće zamisliti, sve dok je dostupno putem interneta. Njihov portfelj, citirane cijene i recenzije bivših kupaca pomažu ih prodati novim.

Prijavljivanje je besplatno, ali morate se registrirati s njima da biste mogli tražiti posao ili angažirati svoje slobodnjake. Web mjesto je raspoređeno prema kategorijama rada i možete ga pregledavati poput internetskog kataloga.

Za prodavce (freelancere)

Ako želite nabrojiti svoje usluge na Fiverru, provjerite je li profil vašeg prodavača dovršen. Dobro napisana ponuda koncerta koja opisuje vaše usluge jasno ne može samo pomoći da prodate koncert, već također izbjegne potencijalne sporove.

Dobivanje dobrih ocjena nakon pruženih usluga je plus, kao što je vidljivo i na vašem profilu. Fiverr odmah plaća završene svirke, ali smanjuje dio vaše naknade. Obavezno uzmite to u obzir pri popisu cijena. Platforma vam plaća 80% (što znači Fiverr uzeti 20% rez) onoga što vaša svirka prodaje.

Prednosti uključuju:

 • Besplatan popis za svoje usluge
 • Ne morate licitirati za posao
 • Savjeti o cijenama nastupa

Za kupce (najamnike)

S desetinama tisuća svirki navedenih na Fiverru to je stvarno tržište kupca. Na raspolaganju su i vrlo širok spektar svirki, tako da ovdje možete pronaći gotovo sve. Cijene su transparentne, a ono što vidite je u osnovi ono što ćete platiti bez skrivenih troškova.

Morate biti svjesni:

 • Jeftini nastupi mogu se isplatiti po kvaliteti
 • Popularni koncerti mogu imati ludo duge rokove
 • Povremeni prijevara

5 Fiverr alternative za freelancere i najamnike

Međutim, kao što sam već spomenuo, ekonomija koncerta znači još veći izbor. Freelancing se ne počinje i ne završava s Fiverr-om, postoji bezbroj Fiverr-ovih alternativa. Evo 5 web lokacija poput Fiverra koje treba razmotriti:

1. Nadopuna

Nadogradnja - alternativa FiverruNadopunjena početna stranica

Nadogradnja je slično tržište poput Fiverra, ali je više usredotočeno na neka područja. Ovdje ćete pronaći ponude kao što su grafički dizajn, literatura i web razvoj. Na isti način, ova web stranica nudi profesionalcima koji traže dodatni posao sredstva za pronalaženje projekata, komunikaciju s potencijalnim klijentima i siguran način dobivanja plaće.

Vaš profil služi kao jednaka svrha kao i opći portfelj za buduće poslodavce, stoga je ključno da izgradite odgovarajući. Najviše od svega pravilno reklamirajte sebe i svoj rad.

Kako djeluje Upwork?

Ispunite kategoriju poslova u koju se želite uklopiti i obavezno napišite koje ste vještine i razinu stručnosti. Također je važno da vaš posao bude obavljen u najboljem redu jer, ako ne možete isporučiti na poslu, račun bi mogao biti zatvoren.

Imajte na umu da su neki poslovi povezani s poslom ovdje. Nadoplaćujete troškove oko 25% od vaše naknade i najviše cijene uz 2,75% naknade za obradu + stope PDV-a + FX. Drugim riječima, moglo bi biti teško zaraditi za život ovdje zbog tih komisija.

Ako želite znati više, evo direktnih usporedbi između Upwork-a i Fiverra.

Prednosti nadopuna umjesto Fiverra

Za slobodnjake:

 • Besplatno članstvo
 • Izgledi za sporedne prihode
 • Plaćajte manje provizija za dugoročne klijente

Za najam:

 • Učinkovito pretraživanje i recenzije
 • Integrirani alati za suradnju
 • Poštene račune

2. Toptal

ToptalToptal početna stranica

Toptal je ekskluzivna mreža vrhunskih proizvođača softvera, dizajnera, financijskih stručnjaka, menadžera proizvoda u svijetu. Vrhunske tvrtke unajmljuju freetalce kao idealnu opciju za mnoge važne projekte.

Jednostavno idite na njihovu web stranicu i kliknete “Unajmite vrhunski talent”, a prijava sa svojim podacima započet će s radom. Kada dodajete svoje vještine i usluge, tim Toptala pregledava vaš posao, a zatim vas usklađuje s najboljim kandidatima. Nakon obavljene recenzije, možete početi s radom.

Kako zarađuje Toptal?

Toptal zarađuje novac naplaćujući one koji žele angažirati svoje slobodnjake. Sami freelanceri ne plaćaju ništa uslugom. Naplaćujete iznos upravo ono što ćete dobiti (moguće manje naknade za bankovni prijenos).

Kupci plaćaju satnicu koja je otprilike dvostruka od onoga što traže slobodnjaci. To može rezultirati prilično krutim računima, ovisno o uključenim naknadama. Na primjer, ako freelanceri traže 20 USD na sat, iznajmljivačima se naplaćuje 40 USD po satu.

Prednosti Toptala umjesto Fiverra

Za slobodnjake:

 • Prilagođeno profiliranje poslova
 • Jednostavno korisničko sučelje
 • Radite za globalnu publiku

Za najam:

 • Ograničeni bazen vještina
 • Općenito skuplji freelanceri

3. Freelancer.com

Freelancer.comPočetna stranica Freelancer.com

Freelancer.com je web mjesto za tržište velike potrošnje koje pomaže milijunima tvrtki da pronađu slobodnjake. Ako želite kvalitetan rad u razumnom proračunu (kako za kupce, tako i za prodavače), tada je Freelancer.com za vas.

Što nudi Freelancer.com?

Web stranica nudi širok spektar mogućnosti za posao, kao što su projekti kopiranja teksta, web dizajn i još mnogo toga. Slobodnjaci, započnite s izradom vlastitih profila. Navedite svoje vještine i stručnost i podijelite svoja iskustva sa širom javnošću. Zatim pronađite posao koji najbolje odgovara vašoj vještini i stručnosti. Napišite svoju najbolju ponudu, osvojite nagradu i zaradite.

Prednosti Freelancer.com Umjesto Fiverr

Za slobodnjake:

 • Dostupno je bezbroj projekata
 • U stvarnom vremenu interakcija s kupcima
 • Jeftin plan pretplate

Za najam:

 • Odgovarajuća tehnička podrška
 • Laka interakcija sa freelancerima

4. PeoplePerHour

PeopleperhourPeoplePerHour početna stranica

PeoplePerHour je još jedno internetsko tržište slobodnih poslova koje poslovnim potrebama odgovara talentima. Idealna je platforma za mala poduzeća i pojedince. Dok vam platforma na licu mjesta pruža globalni fond talenta, također vam pomaže da odredite lokalne talente prema vašim specifikacijama.

Kako funkcionira PeoplePerHour?

Ova platforma također pruža fleksibilnost proračuna, omogućavajući vam postavljanje fiksne cijene ili stope plati po satu, prilagođavajući se vašim željama i potrebama.

Prednosti PeoplePerHour Umjesto Fiverra

Za slobodnjake:

 • Sigurni načini plaćanja
 • Jednostavna interakcija s klijentima
 • Dijelite datoteke i dokumente

Za najam:

 • Lako je pronaći talent
 • Mnogi kvalificirani kandidati
 • Jednostavno korištenje sučelja

5. Guru.com

Guru.comPočetna stranica Guru.com

Guru.com je platforma za slobodnjake i poslodavce za suradnju na projektima. Sa globalnim dometom, poslodavac može imati pristup širokom rasponu portfelja iz širokog skupa kandidata. Sve se to može postići jednostavnom nadzornom pločom i čistim sučeljem, što olakšava i slobodnjacima i poslodavcima.

Što nudi Guru.com?

Guru nudi poslove iz programiranja & razvoj pisanja & prevoditeljske usluge. Njegova ponuda također nudi mnoštvo različitih vještina od pravnih usluga do inženjerstva i arhitekture. Jednostavno se pridružite besplatno, objavite posao i počnite primati ponude.

Prednosti Guru.com Umjesto Fiverra

Za slobodnjake:

 • Dobar tim za podršku
 • Jednostavan sustav plaćanja

Za najam:

 • Globalna skupina talenta
 • Jednostavno korisničko sučelje
 • Odaberite između više načina plaćanja

Zašto koristiti radne portale poput Fiverra?

Ovo je pitanje koje su mi postavili mnogi, kako freelanceri, tako i poduzeća. Motivacija za svakog može biti različita, ali postoje uvjerljivi razlozi da se odluče za portale za posao kao što je Fiverr ili bilo koji od Fiverr-ovih konkurenata koji su gore navedeni..

Za tražitelje posla, samo zato što je ovo ekonomija ne znači da je tržište prodavača. Ne zaboravite da se natječete i s ostalim onima koji traže posao u ekonomiji koncerata.

Također trebate uzeti u obzir da li ćete imati vremena i sami tražiti klijente. Ako tek započinjete s freelancingom, možda ni ne znate gdje ćete pronaći svoje sljedeće poslove! (Ako vam je potrebna pomoć, naveli smo 10 mjesta na kojima možete pronaći legitimne internetske poslove.) Dok iskusni freelanceri često mogu preživjeti sami, u početku to nije tako jednostavno.

Za tvrtke se uglavnom radi o novcu koji ima smisla. Danas ima toliko malih tvrtki koje rade na nevjerojatnom proračunu. Najveći je problem obično povećana plaća, stoga se usredotočite na svoju osnovnu djelatnost i dodijelite drugim radovima na razvoju web-mjesta ili pratećim poslovima.

To vam može pomoći u rješavanju problema, a ujedno ćete lakše upravljati dnom linijom.

Fiverr alternative – završne misli

Ekonomija sviranja pruža priliku, ali nije bez ruža. Slobodnjaci se uglavnom bore uzbrdo, čak i ako su spremni ponuditi izvrsne usluge po prihvatljivim cijenama. Najveći problem između kupaca i prodavača je povjerenje – i tu dolaze web stranice poput Fiverra.

Djelujući kao posrednik, radne platforme pomažu potaknuti ekonomiju nastupa, osiguravajući da se freelanceri plaćaju dok otvaraju put spora za tvrtke. Ipak, sve to često dolazi po cijeni – ponekad i vrlo strma.

Moj savjet freelancerima je naporno raditi na svojim nastupima, ali pokušajte izgraditi vlastitu web stranicu sa portfeljem. Zamislite to kao planiranje budućnosti. Saznajte sa web lokacija poput Fiverra i iskoristite svoje iskustvo bavljenja klijentima tamo da biste upravljali vlastitim u budućnosti.

Za tvrtke su platforme za posao uglavnom sigurne za upotrebu, ali iskusni freelanceri često se ustručavaju zbog toga što naplaćuju te platforme. Uzmite u obzir tu činjenicu, pa ako tražite pravog stručnjaka, nezavisni poduzetnici mogli bi biti ključ vašeg problema.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map