Spletna mesta, kot je Fiverr (za samostojne in najemnike)

Fiverr je spletno mesto, ki samostojnikom omogoča trženje svojih storitev. V zadnjih nekaj letih se je v industriji freelancinga močno povečala. Novi poslovni modeli in priložnosti so povzročili gig ekonomijo.


Zaradi te rasti imajo zdaj samostojni podjetniki in lastniki podjetij, ki iščejo storitve, veliko več izbire. Kljub temu izbira pomeni, da je treba sprejemati odločitve. Ne glede na to, ali ste samostojni podjetnik, ki išče storitve – za katero platformo se odločite?

Kaj je Fiverr in kako deluje?

Domača stran FiverrDomača stran Fiverr (obiščite tukaj)

Fiverr.com je prerasla v eno največjih svetovnih tržnic digitalnih storitev. Kupce in prodajalce povezuje za vse, od kodiranja do umetnosti. Prodajalci prihajajo z različnimi znanji in stopnjami strokovnega znanja.

Samostojni uporabniki, ki uporabljajo platformo Fiverr, lahko ponudijo skoraj vse, kar je mogoče zamisliti, če je dostopno prek interneta. Njihov portfelj, naštete cene in ocene nekdanjih strank pomagajo prodati nove.

Prijavljanje tukaj je brezplačno, vendar se morate za iskanje zaposlitve ali zaposlitev svobodnih sodelavcev registrirati pri njih. Spletno mesto je razvrščeno po kategorijah dela in po njem lahko brskate po spletnem katalogu.

Za prodajalce (samostojne)

Če želite seznam storitev prikazati na Fiverrju, preverite, ali je profil vašega prodajalca popoln. Dobro napisana ponudba koncertov, ki opisuje vaše storitve, vam ne more samo pomagati prodati koncerta, ampak tudi preprečiti morebitne spore.

Pridobitev dobrih ocen po opravljenih storitvah je plus, saj je vidno v vašem profilu. Fiverr takoj plača za opravljene koncerte, vendar vam zniža stroške. Bodite prepričani, da to upoštevate pri navajanju cen. Platforma vam plača 80% (kar pomeni Fiverr vzame 20% rez) tistega, za kar prodaja vaša igra.

Prednosti vključujejo:

 • Brezplačen seznam vaših storitev
 • Za delovna mesta ni treba oddajati ponudb
 • Nasveti glede cen koncertov

Za kupce (najemnike)

Z več deset tisoč koncertov, ki so na seznamu na Fiverrju, je to resnično kupčev trg. Na voljo imajo tudi zelo široko paleto koncertov, tako da tukaj najdete skoraj vse. Cene so pregledne in tisto, kar vidite, je v bistvu plačilo brez skritih stroškov.

Kaj morate vedeti:

 • Poceni koncerti lahko pridejo do stroškovne kakovosti
 • Priljubljeni koncerti imajo morda noro dolge roke
 • Občasna prevara

5 Fiverr alternative za freelancerje in najemnike

Vendar pa, kot sem že omenil, gig ekonomija pomeni še večjo izbiro. Freelancing se ne začne in ne konča s Fiverrjem, na voljo je nešteto možnosti Fiverr. Tukaj je treba upoštevati 5 mest, kot je Fiverr:

1. Upwork

Nadgradnja - alternativa FiverrjuNadgradnja domače strani

Upwork je podoben trg kot Fiverr, vendar je bolj osredotočen na nekatera področja. Tu boste našli ponudbe, kot so grafično oblikovanje, literatura in spletna izdelava. Prav tako to spletno mesto ponuja strokovnjakom, ki iščejo dodatno delo, sredstva za iskanje projektov, komunikacijo s potencialnimi strankami in varen način plačila.

Vaš profil služi enakemu namenu kot splošni portfelj za bodoče delodajalce, zato je nujno, da zgradite ustreznega. Predvsem pa pravilno oglašujte sebe in svoje delo.

Kako deluje nadgradnja?

Izpolnite kategorijo delovnih mest, ki jo želite vključiti, in ne pozabite navesti, katere veščine imate in svojo raven strokovnega znanja. Pomembno je tudi, da je vaše delo opravljeno po svojih najboljših močeh, saj če ne morete opravljati delovnih mest, bi bil vaš račun morda zaprt.

Zavedajte se, da je tu nekaj delovnih stroškov, povezanih s službami. Za nadomestne stroške zaračunajte približno 25% vaših stroškov in vrstic, z 2,75% pristojbine za obdelavo + stopnje DDV + FX. Z drugimi besedami, zaradi teh provizij bi bilo morda težko živeti tukaj.

Če želite vedeti več, tukaj je primerjava med nami med Upwork in Fiverr.

Prednosti nadgradnje namesto Fiverrja

Za samostojni izvajalec:

 • Brezplačno članstvo
 • Stranske možnosti za dohodek
 • Plačajte manj provizij za dolgoročne stranke

Za najemnika:

 • Učinkovito iskanje in pregledi
 • Integrirana orodja za sodelovanje
 • Poštene račune

2. Toptal

ToptalToptal domača stran

Toptal je ekskluzivna mreža vrhunskih razvijalcev programske opreme, oblikovalcev, finančnih strokovnjakov, produktnih managerjev na svetu. Vrhunska podjetja najamejo samostojne freelancerje kot svojo idealno možnost za številne pomembne projekte.

Preprosto pojdite na njihovo spletno mesto in kliknete »Najemite vrhunski talent« in se prijavite s svojimi podatki. Ko dodate svoje spretnosti in storitve, ekipa Toptal pregleda vaš profil dela in vas nato primerja z najboljšimi kandidati. Po opravljenem pregledu lahko začnete z delom.

Kako zasluži Toptal??

Toptal zasluži z zaračunavanjem tistim, ki želijo angažirati svoje svobodnjake. Samostojni finančniki sami ne plačajo ničesar. Znesek, ki ga zaračunate, natančno dobite (morda manj stroškov za bančni prenos).

Kupci plačujejo urno postavko, ki je približno dvakrat višja, kot zahtevajo samostojni podjetniki. To se lahko konča s precej strogimi računi, odvisno od pristojbin. Če na primer samostojni podjetniki zahtevajo 20 dolarjev na uro, se najemnikom zaračuna 40 evrov na uro.

Prednosti Toptal namesto Fiverrja

Za samostojni izvajalec:

 • Prilagojeno profiliranje delovnih mest
 • Preprost uporabniški vmesnik
 • Delo za globalno občinstvo

Za najemnika:

 • Omejen bazen spretnosti
 • Na splošno dražji svobodnjaki

3. Freelancer.com

Freelancer.comDomača stran Freelancer.com

Freelancer.com je spletno mesto za množično trženje, ki milijonom podjetij pomaga pri iskanju svobodnjakov. Če želite kakovostno delo v razumnem proračunu (tako za kupce kot prodajalce), potem je Freelancer.com za vas.

Kaj ponuja Freelancer.com?

Spletno mesto ponuja široko paleto zaposlitvenih priložnosti, kot so pisanje kopijskih projektov v spletni dizajn in še več. Samostojni člani, začnite z izdelavo lastnih profilov. Naštejte svoje veščine in znanje ter delite svoje izkušnje s širšo javnostjo. Nato poiščite delovna mesta, ki najbolje ustrezajo vašim sposobnostim in strokovnim znanjem. Napišite svojo najboljšo ponudbo, dobite nagrado in zaslužite.

Prednosti Freelancer.com Namesto Fiverr

Za samostojni izvajalec:

 • Na voljo je nešteto projektov
 • Interakcija s strankami v realnem času
 • Poceni naročninski načrt

Za najemnika:

 • Odzivna tehnična podpora
 • Enostavna interakcija s svobodnjaki

4. PeoplePerHour

PeopleperhourDomača stran PeoplePerHour

PeoplePerHour je še eno spletno samostojno delovno mesto, ki poslovne potrebe usklajuje z nadarjenimi. Je idealna platforma za mala podjetja in posameznike. Medtem ko vam platforma na kraju samem zagotavlja globalno zbirko talentov, vam tudi pomaga, da prednostnim talentom določite lokalne talente.

Kako deluje PeoplePerHour?

Ta platforma zagotavlja tudi proračunsko fleksibilnost, kar vam omogoča, da določite fiksno ceno ali stopnjo plačila na uro, prilagajamo vašim željam in potrebam.

Prednosti PeoplePerHour namesto Fiverrja

Za samostojni izvajalec:

 • Varni načini plačila
 • Enostavna interakcija s strankami
 • Skupna raba datotek in dokumentov

Za najemnika:

 • Nadarjen je enostavno najti
 • Veliko kvalificiranih kandidatov
 • Preprost za uporabo vmesnik

5. Guru.com

Guru.comDomača stran Guru.com

Guru.com je platforma za svobodnjake in delodajalce, ki lahko sodelujejo pri projektih. Z globalnim dosegom lahko delodajalec dostopa do širokega nabora portfeljev iz širokega nabora kandidatov. Vse to je mogoče storiti s preprosto armaturno ploščo in čistim vmesnikom, kar olajša tako samostojnim kot delodajalcem.

Kaj ponuja Guru.com?

Guru ponuja delovna mesta iz programiranja & razvoj do pisanja & prevajalske storitve. Njegov obseg dela ponuja tudi veliko različnih spretnosti, od pravnih storitev do inženiringa in arhitekture. Preprosto se pridružite brezplačno, objavite delovna mesta in začnite prejemati ponudbe.

Prednosti Guru.com namesto Fiverrja

Za samostojni izvajalec:

 • Dobra podporna ekipa
 • Enostaven plačilni sistem

Za najemnika:

 • Globalna skupina talentov
 • Preprost uporabniški vmesnik
 • Izbirate lahko med več načini plačila

Zakaj uporabljati delovne portale kot Fiverr?

To je vprašanje, ki so mi ga zastavili številni, tako svobodnjaki kot tudi podjetja. Motivacija za vsakega je lahko različna, vendar obstajajo prepričljivi razlogi, da se odločite za zaposlitvene portale, kot je Fiverr ali kateri koli od Fiverrjevih konkurentov, navedenih zgoraj..

Za iskalce zaposlitve samo zato, ker je to ekonomija koncertov, ne pomeni, da je prodajalec. Ne pozabite, da tekmujete z ostalimi iskalci zaposlitve tudi v ekonomiji koncertov.

Prav tako morate razmisliti o tem, ali boste imeli čas tudi za najemanje strank. Če šele začnete s freelancingom, morda sploh ne veste, kje najti svoje naslednje zaposlitve! (Če potrebujete pomoč, smo našteli 10 krajev, kjer lahko najdete zakonita spletna delovna mesta.) Začasni samostojni zaposleni lahko pogosto preživijo sami, vendar na začetku ni tako enostavno.

Za podjetja gre predvsem za tisto, kar je denarno smiselno. Danes je okrog toliko majhnih podjetij, ki delajo na zelo majhen proračun. Največja težava je ponavadi povečana plača, zato se osredotočite na svojo osnovno dejavnost in oddajte druga spletna razvojna dela ali podporna delovna mesta.

Tako lahko rešite težave, hkrati pa lažje upravljate svojo spodnjo vrstico.

Nadomestne možnosti Fiverr – Finalne misli

Gospodarstvo koncertov predstavlja priložnost, vendar ni postelj vrtnic. Svobodnjaki se v glavnem borijo z grozljivo bitko, tudi če so pripravljeni ponuditi odlične storitve po razumnih cenah. Največji problem med kupci in prodajalci je zaupanje – in tu prihajajo spletna mesta, kot je Fiverr.

Delovne platforme pomagajo spodbuditi ekonomiko koncertov in zagotavljajo, da bodo svobodnjaki plačani, medtem ko podjetjem odpirajo pot spora. Vseeno pa vse to pogosto pride po ceni – včasih tudi zelo strmi.

Moj nasvet samostojnim podjetnikom je, da se trudijo na svojih koncertih, vendar poskusite zgraditi svoje lastno spletno mesto. Mislite na to kot na načrtovanje prihodnosti. Učite se na spletnih mestih, kot je Fiverr, in v prihodnosti izkoristite svoje izkušnje s tamkajšnjimi strankami.

Za podjetja so delovne platforme večinoma varne za uporabo, vendar se sezonski svobodnjaki pogosto ustrašijo, koliko zaračunajo te platforme. Upoštevajte to dejstvo, zato, če iščete pravega strokovnjaka, so za vašo težavo morda neodvisni izvajalci.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map