Slovnični pregled: ali se slovnica splača?

Ko je Grammarly prvič naletel na moj radar, je bilo le malo drugega na poti do informacij. Ko sem izvedel, kaj je to namenjeno, mi je strah padel na pamet, ko sem si predstavljal drakonsko figuro, podobno šolarju, ki je nadzirala vsako mojo besedo.


Kljub temu, da sem pisatelj in urednik, zagotovo vidim prednost, ki jo prinaša na mizo v mnogih primerih. Čeprav nisem povsem prepričan, da bi to ustrezalo vsem mojim potrebam, menim, da zagotovo obstaja trg za kaj takega.

Povzetek slovničnega pregleda

Vsestransko pisno orodje za profesionalne delovne odrasle in študente.

Ime: Slovnična

Opis: Slovnica je koristno orodje, ki ga lahko vsakdo uporablja za lažje izboljšanje pisanja. Na voljo je tako v spletu kot v namestitveni obliki, saj med tipkanjem deluje brezhibno.

Operacijski sistem: Windows, macOS

Kategorija aplikacije: Pisanje

[Več]

 • Enostavnost uporabe

 • Lastnosti

 • Vrednost denarja

 • Uporabniška podpora

 • Natančnost / zanesljivost

Na splošno

4.7

Povzetek

Slovnica ponuja prilagodljivo rešitev za hitro odkrivanje in odpravljanje napak pri pisanju. Grammarly Free ponuja osnovne popravke pisanja po ceni 0 USD; Grammarly Premium, ki je na voljo s precej več funkcijami, je razmeroma cenovno ugoden 11,66 dolarja na mesec.

Na kratko, Grammarly je zelo vsestranski in lahko ustreza širokemu krogu občinstva. Nekatere ključne bi bile vodje podjetij, blogerji, študentje (tudi do podiplomskih študentov), ​​mladi pisci, prodajno osebje in še več.

Nauči se več

 • Načrti in cene
 • Brezplačno proti Premium
 • Začnite: Kako uporabljati?

Prednosti

 • Slovnica je na voljo povsod
 • Samodejni popravek je zanimiv
 • Deluje za več kot črkovanje
 • Prilagodite svoj besedni zaklad
 • Enostavni predlogi za popravke
 • Na voljo je brezplačna brezplačna različica

Slabosti

 • Razširitev za Chrome v različici beta
 • Ni primerno za specializirano delo
 • Včasih pogrešajo popravke
 • Načrti & Cenitev
 • Preizkusite slovnico brezplačno

{
"@kontekst": "http://schema.org",
"@tip": "Pregled",
"itemReviewed": {
"@tip": "Uporaba programske opreme",
"ime": "Slovnična",
"opis": "Slovnica je koristno orodje, ki ga lahko vsakdo uporablja za lažje izboljšanje pisanja. Na voljo je v spletu in v obliki, ki jo je mogoče namestiti, brezhibno deluje med vnašanjem. \ R \ n",
"slika": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/grammarly-review-home.jpg",
"URL": "/ pojdi / slovnično",
"operacijski sistem": "Windows, macOS",
"aplikacijaKategorija": "Pisanje"
},
"pregledOcena": {
"@tip": "Ocena",
"ocenaVrednost": 4.70000000000000017763568394002504646778106689453125,
"najboljša ocena": 5,
"najslabše ocene": 0
},
"avtor": {
"@tip": "Oseba",
"ime": "Timothy Shim"
},
"pregledBody": "

Slovnica ponuja prilagodljivo rešitev za hitro odkrivanje in odpravljanje napak pri pisanju. Grammarly Free ponuja osnovne popravke pisanja po ceni 0 USD; Grammarly Premium, ki je na voljo s precej več funkcijami, je razmeroma cenovno ugoden 11,66 dolarja na mesec.

\ r \ n

Na kratko, Grammarly je zelo vsestranski in lahko ustreza širokemu krogu občinstva. Nekatere ključne bi bile vodje podjetij, blogerji, študentje (tudi do podiplomskih študentov), ​​mladi pisci, prodajno osebje in še več.

\ r \ n

Nauči se več

\ r \ n \ r \ n

  \ r \ n
 • Načrti in cene
 • \ r \ n

 • Brezplačno proti Premium
 • \ r \ n

 • Začnite: Kako uporabljati?
 • \ r \ n

\ r \ n"
}

Pros: Kaj mi je bilo všeč pri slovnici

1. Slovnica je na voljo (skoraj) povsod

Uporaba slovnice v Chromu Slovnično sem sodeloval z veliko orodij drugih proizvajalcev, do katerih sem dostopal prek Chroma Writebox

Slovnica ni samo spletno orodje, ki vam omogoča, da naložite dokument, ki ga želite preveriti. Zahvaljujoč zmožnosti integracije z drugimi aplikacijami ponuja veliko mero fleksibilnosti. V središču Grammarlyja je originalna spletna različica. Tu lahko naložite dokument, ki ga želite preveriti, ali preprosto ustvarite enega v spletu in ga med tipkanjem preverite med letenjem. Poleg tega obstajajo tudi Grammarly za Windows, Microsoft Office in Chrome.

Različica sistema Windows (ali Mac) je lokalna oblika Grammarly v spletu. To pomeni, da gre v bistvu za isto stvar, ampak Naložite ga na namizje. Nato ga zaženete kot kateri koli drug program v računalniku. V bistvu je kot alternativa MS Word.

Grammarlyjev vtičnik Office omogoča delo v programu Microsoft Word in Outlook. Mislim, da je to odlična poteza, saj je veliko nas, ki se s temi aplikacijami ne morejo udeležiti osebno ali zaradi dela..

Končno imate Slovnična razširitev za Chrome ki omogoča delo na različnih spletnih mestih. Čeprav na primer z Google Dokumenti in drugimi aplikacijami drugih proizvajalcev.

To je daleč ena najširših področij, na katero je orodje za popravljanje besedila gledalo tako daleč, da sem naletel. Večina bo imela aplikacijo, ki ste jo prisiljeni uporabljati, in bo delovala samo v tem malo omejenem prostoru.

2. Autocorrect je zanimiv

Z večino programske opreme za popravljanje besedila, ki zahteva, da preverite, kaj so označili kot napačno, je funkcija samodejnega popravka na Grammarlyju osvežujoča. Kot množično pomanjšana različica samodejnega popravka besedila za mobilne naprave.

Čeprav gre pri tem za nekaj napak (zaradi pomanjkanja boljše besede), je kljub temu novo pristanišče dolgotrajne mobilne izvedbe.

3. Deluje za več kot črkovanje

Popravek besedila v slovničnem pogledu - nadzorna plošča uporabnika Ko tipkate, bo seznam predlogov popravkov besedila naraščal

Ena glavnih prednosti, ki jo vidim v slovnici, je, da deluje ne samo pri črkovanju, ampak tudi na številnih drugih področjih. Slovnično oceni vaše pisno besedilo na podlagi nekaj področij – korektnost, jasnost, sodelovanje in dostava.

Pravilnost & Jasnost

Pravilnost je bolj na tehnični strani, kar pomeni, da je Grammarlyjeva izbira za stvari, kot so črkovanje, slovnica in podobno. Jasnost je povezana s tem, da si pomagate zagotoviti, da ne boste postali plen navad, kot je na primer domneva, da vaše občinstvo ve, na kaj mislite.

Zavzetost

Angažiranje se ukvarja bolj z uporabniško izkušnjo. Če bi na primer pogosto uporabljali besedo, bo Grammarly to označil za pozornost v skladu s svojo klavzulo o angažiranosti. Razlog je v tem, da morate obdržati svoje občinstvo, zato morate uporabljati različne besede, tudi če imajo podobne pomene.

Dostava

Dostava vam pomaga pri lakiranju. To je razlikovalni dejavnik med pisatelji in dobrimi pisatelji. Dober pisatelj zna pravilno določiti pravilen ton v člankih z nagoni, Grammarly pa to posnema v Dostavljanju.

Gramatično za plagiatstvo Preverite

Za to so bili krivi že mnogi od nas – kopiramo koščke besedila in jih nato urejamo v lastne besede. Vendar so bile v preteklosti storjene napake in včasih sploh nimamo pojma, kako spremeniti besedilo in na koncu pustiti preveč izvirnika v.

Varovanje pred plagiatom je ena najpomembnejših stvari, ki jih mora vsak pisatelj narediti – ne glede na to, kje ste dejansko zaposleni. Grammarly počne skeniranje besedila v množico spletnih vsebin in vam pove, če kopirate preveč.

Upoštevajte ga kot vgrajeno zaščito.

4. Prilagodite svoj besedni zaklad

Za tiste, ki bodo morda morali pogosto uporabljati nestandardne besede v svojem besedilu, Grammarly ponuja tudi možnost ustvarjanja dodatnega slovarja. Resnici na ljubo je ta funkcija na voljo v številnih sposobnih urejevalnikih besedil MS Word, tako da v resnici ni treba zares kričati.

Kljub temu je funkcija tu in že lahko slišim, da inženirji in programerji med nami oddahnejo vzdih.

5. Enostavni predlogi za popravljanje

Če se morda spomnite, sem na začetku tega članka predvideval storitev popravljanja jezika, kot je stroga šolarka. K sreči Grammarly to sploh ni tako. Pravzaprav sem bil zelo presenečen nad zelo poenostavljenimi predlogi, ki so jih dali.

Za povprečnega uporabnika bi bilo to zelo enostavno spremljati in celo razumeti. To je eden temeljnih razlogov, zakaj menim, da je slovnica lahko dobra za različne aplikacije. Če bi bili delujoči strokovnjak, recimo, bi ga lahko uporabili za izboljšanje pisanja med letenjem, tako da uporabite te hitro popravljive prilagoditve.

Osebno menim, da je zaradi pravilnosti in preprostosti njegovih razlag Gramatika primerna tudi kot orodje za poučevanje jezika. Upoštevajte to za študenta, ki se morda srečuje z jezikovnimi težavami;

Z uporabo slovnice za vpisovanje drugih nalog (zgodovina, literatura itd.) Lahko hkrati izboljšate svoje znanje angleščine. Seveda to ni popolna rešitev, vendar je možnost, če so se druge metode izkazale za manj uspešne.

6. Obstaja omejena brezplačna različica

Slovnica za Chrome je do neke mere brezplačna. To je super za tiste, ki iščejo eno samo razširitev, ki lahko upravlja z osnovnimi popravki na širokem območju spletnih platform za urejanje besedil. Čeprav je brezplačna različica zelo omejena, je funkcionalnost še vedno tam brez ničelnih stroškov.

Slovnični načrti in cene - na voljo brezplačen načrtPreizkusite slovnico po ceni 0 USD.

Slabosti: Kaj mi ni bilo všeč pri slovnici

1. Razširitev Chroma je še vedno v različici beta

Slovnična uporaba v Googlu doc Slovnica se še ne igra dobro z Google Dokumenti, saj se oba borita za popravke.

Priznati moram, da v resnici ni stvar same Grammarly, ampak bolj kot prijema za tiste, ki se prijavijo in morajo zdaj plačati. Beta način pomeni, da verjetno še vedno obstajajo napake, ki lebdijo okoli orodja Grammarly Chrome.

Iskreno, vtičnik, kot je Grammarly, deluje v okolju, ki je tako široko kot Chrome (v bistvu gledate na združljivost s celotnim internetom), ni enostavno. Glede na ta izziv Grammarly za Chrome že deluje precej dobro.

Med ocenjevanjem razširitve Chome sem opazil tri glavne težave, za katere si želim, da so že odpravljene. Prva je, da WordPress še ni pripravljen, kar pomeni, da morate za blogerje uporabljati domačo aplikacijo.

Drugi način je, da se zdi, da ima Beta težave v sodelovanju z Google Dokumenti. GDOC ima svoj črkovalnik in ugotovim, da se pri popravkih spopada z Gramatiko. To ni nič resnega, vendar se je vsekakor izkazalo za nadležno.

Končno je večina popravkov, ki jih temeljijo na tretjih straneh, pri katerih je Grammarly aktivna, omejena. Deluje v zelo osnovnem načinu in če želite vso moč slovničnih predlogov, se boste vseeno morali vrniti v izvorno okolje, na primer v aplikaciji.

2. Ni primerno za specializirano delo

Ko rečem specializirano delo, ne mislim na nišne vloge, kot so Inženirji ali podobno, ampak bolj v kontekstu resničnega urejevalca. O tem, kar Grammarly ponuja v tem trenutku, obstaja več kot pisanje in urejanje.

Da, res je, da lahko s tehnične podlage Grammarly pomaga, še posebej, če je pisatelj nov in neizkušen. Vendar s povečanjem stopnje slovnice izgubi izkušnje in možnost, da pomagajo piscem, je bolj omejena.

Nekaj ​​zamisli o tem, kar nam manjka, je zmožnost oblikovanja zadev, določanja kota zgodbe in podobno. To nikakor ni resen negativen, saj verjetno ta področja niso izven razvijalcev Grammarlyja, ampak zgolj opazovanje razlik v vlogi.

3. Včasih pogreša popravke

Obstajajo časi, ko slovnica nekako pogreša znamko

Morda je moja največja težava pri Grammarlyju ta, da je ob priložnosti lahko nedosleden utrip. Med svojimi preizkusi na različnih platformah se mi zdi, da ta obrazec občasno preprosto ne deluje. Medtem ko so ti primeri redki od tistega, kar sem videl, so tisti, ki jih pogrešamo, lahko hudodelci.

Če bi svojo vero vložili v orodje, kot je slovnica, bi lahko prišlo do posledic, če to pustite, da opravi svoje delo brez preverjanja. Ali lahko posnamete e-poštno sporočilo, ki ga pošljete svojemu šefu na pomembnem projektu in se napolnite z napakami?

Kako uporabljati slovnico?

Slovnična domača stran V Chromu lahko uporabljate Grammarly. Brezplačno je! (obisk)

Kako uporabljati slovnico - dodajanje orodja na različne platformeGrammarly Addon deluje na večjih platformah SaaS, socialnih omrežjih in e-poštnih storitvah.

Slovnica deluje na dva glavna načina – kot dodatek na ali prek domačega spletnega mesta. Vsi delujejo na podobne načine:

 1. Ustvarite nov dokument in začnite dodajati besedilo
 2. Ko boste nadaljevali, bo Grammarly poudarjal besede ali stavke, ki jih je treba popraviti
 3. Podčrtaji različnih barv predstavljajo različne kategorije popravkov
 4. Vodniki do predloženih predlogov bodo prikazani v meniju na desni strani dokumenta
 5. Če želite popraviti, se s kazalcem miške pomaknete nad podčrtano frazo in si oglejte, kaj želi Grammarly spremeniti.
 6. Če želite spremembo sprejeti, jo preprosto kliknite.

Poskusite brezplačno: Obiščite spletno slovnico

Slovnični načrti in cene

Lastnosti / načrti
prost
Premium
Posel
UporabaZa posameznikeZa posameznikeZa ekipo
SlovnicaDaDaDa
DoslednostDaDa
BerljivostDaDa
BesediščeDaDa
Zaznavanje tonovDaDa
Število dovoljenjDaDa
Skrbniška ploščaDaDa
Centralno obračunavanjeDaDa
Cenaprost11,66 $ / mesečno12,50 USD / mesečno

Za letne naročnine je Grammarly sorazmerno cenovno ugodnih 11,66 dolarja na mesec. Če bi se prijavili na krajše termine, so cene precej višje. Rekel bi, da če bi ga resnično uporabili kot orodje, je cena za dolgoročno angažiranje enostavno upravičena.

Upoštevajte to kot izkušnjo z dodano vrednostjo, ki vam lahko pomaga ne le pri vašem delu, temveč tudi na individualni osnovi za samorazvoj. V tem kontekstu se letna naročnina ne zdi vse tako drago, a ne?

Slovnično brezplačno proti Premium

Brez slovnice ponuja osnovno preverjanje črkovanja in določeno obliko pripravljenosti na področjih, kot so jasnost, sodelovanje in dobava. Način Premium pokriva to, vendar vključuje tudi druga področja. Grammarly bo na primer v tehnični pravilnosti poleg črkovanja in slovnice gledal tudi na tekočnost in doslednost ločil. Najpomembneje je, da Grammarly Premium vključuje preverjanje plagiatorstva.

Zaključek: Slovnica je prava za vas?

Verjetno ste že zdaj spoznali, da čeprav je Grammarly precej napolnjena s funkcijami, to ni nujno prava rešitev za vse. Če težko komunicirate za delo, resnično ni veliko pomena ob morebitnem samopopolnjevanju.

Pa vendar, koliko nas je resnično tako osamljenih, da ne moremo uporabiti nečesa, kot je slovnica? Rekel bi, da je to močan pripomoček ne samo za poklicne delovne odrasle, ampak kot že omenjeno tudi v izobraževalnem okviru.

Kdo je slovnični dober?

Kot priročnik za uporabnike, ki ne želijo porabiti veliko časa za izpopolnjevanje svojih jezikovnih znanj, se lahko slovnica izkaže za neprecenljivo korist. Tudi za tiste, ki želijo izboljšati svoj jezik, je slovnica dovolj preprosta, da ne bo vsiljiva, hkrati pa daje navodila, ki jih je enostavno razumeti.

Zgoraj navedeno velja celo za tiste, ki so pisali svojo kariero, zlasti za mlade pisce. Vendar so starejši pisci, kot sem jaz, ponavadi nekoliko bolj trmasti, zato boste morda ugotovili, da spremembe, ki jih Grammarly hoče na trenutke narediti precej moteče.

Na kratko, Grammarly je zelo vsestranski in lahko ustreza širokemu krogu občinstva. Nekatere ključne bi bile vodje podjetij, blogerji, študentje (tudi do podiplomskih študentov), ​​mladi pisci, prodajno osebje in še več.

Poskusite brezplačno: Obiščite spletno slovnico

Razkritje: BuildThis prejema pristojbine za napotnice od orodij, navedenih na tem spletnem mestu. Toda mnenja temeljijo na naših izkušnjah in ne na tem, koliko plačajo. Osredotočeni smo na pomoč malim podjetjem in posameznikom pri izdelavi spletnih strani kot podjetja. Podprite naše delo in izvedejte več v našem razkrivanju zaslužka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map